Müslüm Gürses
27 replies · 411 views
Müslüm Gürses
Arkadaşlar;
Ben bu adama hastayım. Önce Asya'nın "Olmadı Yar"ı, arkasından Teoman'ın "Paramparça"sı ve şimdi de Tarkan'ın "İkimizin Yerine"si.
Adam bu şarkıları söylüyo, dinleyenler de Müslüm'den bunları dinlemekte bir sakınca görmüyor. Bunların arasında niteliksel bir farkın kalmadığı ortaya çıkıyor. Helal sana Müslüm...
Ayrıca Paramparça çıkmadan önce Müslüm ve Teoman'la bir röportaj yapıldı. Aklımda kaldığı kadarıyla röportajı aktarayım.
Sunucu: Nereden aklınıza geldi böyle bir şey?
Teoman: Bizi acılarımız bir araya getirdi demek doğru olur sanırım.
Müslüm: Teoman kardeşim öyle diyorsa doğrudur.
Serseri diyosun yani :)
Müslümcülerin, Müslüm'ün bir Teoman şarkısını söylemesini nasıl karşıladıklarını bilmiyorum ama Teoman dinleyenlerin Müslüm'ün bu şarkıyı yorumlamasını ben biraz içlerindeki yeniye açık olma ve belki de tüketmeye açık olma durumuyla açıklıyorum. Çünkü bu Müslüm adamı, yüzeysel bir sınıflandırmaya gittiğimizde "benzerleri" olarak sınıflayabileceğimiz ibo, ferdi ya da orhan abi arasında en samimi ve en "hard" olanı.
Rediyez wrote:
printerson wrote:
Serseri diyosun yani :)Punk' kültür olarak ele alırsak diyorum;
W.Burrougs'un,Lou Reed'in,A.Warhol'un yaptığı gibi...:)
bahsettiğin sahsiyetler newyork underground geleneği içinde tanımlanır ve punk' a sonradan yapıştırılmak istenen elit kimliğin abarttığı şahsiyetlerdir. (sevmek, dinlemek ayrı konu) punk, rock starlarının cenaze törenidir ve ingiliz kökenlidir. uzun bir tartışmaya girecek kadar uzun bir internet bağlantısına sahip değilim ancak kanımca lou reed ve A. warhol punk içinde değil punk öncesi avangard bir arayışın olduğu bir dönem içerisinde değerlendirilmelidir. kültürel anlamda teori ve pratik bazda ise arabesk ve punk arasında "retorik ve argümantasyon" bağlamında hindukuş dağları kadar fark vardır. ikisini birbirine benzetmek hem arabeske hem de punka büyük hakarettir.
konuyu dağıtacak değilim. dediğim gibi internet bağlantım da yok. o yüzden tartışmayı sürdürecek değilim. müslüm konusundaki şahsi fikrim ise teomanın o iğrenç şarkısının ancak bu kadar güzel söylenebileceğidir. diğer popüler çalışmalarını dinleme şerefine nail olamadım.
rai wrote:
Rediyez wrote:
printerson wrote:
Serseri diyosun yani :)Punk' kültür olarak ele alırsak diyorum;
W.Burrougs'un,Lou Reed'in,A.Warhol'un yaptığı gibi...:)bahsettiğin sahsiyetler newyork underground geleneği içinde tanımlanır ve punk' a sonradan yapıştırılmak istenen elit kimliğin abarttığı şahsiyetlerdir. (sevmek, dinlemek ayrı konu) punk, rock starlarının cenaze törenidir ve ingiliz kökenlidir. uzun bir tartışmaya girecek kadar uzun bir internet bağlantısına sahip değilim ancak kanımca lou reed ve A. warhol punk içinde değil punk öncesi avangard bir arayışın olduğu bir dönem içerisinde değerlendirilmelidir. kültürel anlamda teori ve pratik bazda ise arabesk ve punk arasında "retorik ve argümantasyon" bağlamında hindukuş dağları kadar fark vardır. ikisini birbirine benzetmek hem arabeske hem de punka büyük hakarettir.
Bende konuyu pek uzatmak istemiyorum ama soylemeden edemeyecegim
Birincisi Punk İNGİLİZ KÖKENLİ DEGİLDİR! TAMAMEN NEWYORK'tan çıkmadır.
Punk'in ingiliz tarafı işin modalaştırılmış kısmıdır (bknz Malcom Maclaren).
İngiliz punk'i ile Amerikan punk'i arasinda ucurum vardir.
Lou Reed'i ornek verirken Amerikan punk kültürünü baz almak istedim.
Punk deyince herkesin aklına klişeleşmiş punk kavramı gelir ama Punk bir Kültürdür.yani zamanında öyleydi.Punk, Arabesk Kültürüdür.
Reed ,punk oncesi avandgard bir arayışın icindedir ama aynı zamanda Punk kültürünü ortaya çıkaran bu kavrama anlam yükleyen adam da, ta kendisidir(tabi daha birsuru isim var)
*Lou reed her zaman kaybedenleri oynamistir,muslum de oyle.
*Her zaman Reed, toplum tarafindan dislanmistir cunku toplum normlarını redderdetmisitir,muslum'un kitlesi de dislanir ,cunku alt tabaka insanıdır.(bunu kendisi sarkilarinda sorler,dinleyicisi de soyler.Zengin kız-fakir cocuk vakaları)
*her iki insaninda dinleyicisi kendine zaman zaman zarar verir.
*ikisininde sarkıları genelde hüzünlü ve bunalım bir havadadır,minördür.
muslum ile reed in sarki sozlerini iyice bi okursaniz aradaki yakınlıgı daha iyi gorusunuz.
Lütfen ya; Müslüm hazır popçularla toschack geçerken bu tip anlamlar yüklemeyelim... Teoman'ın demecine benzedi bu.
Ben de Müslüm'ün Teoman'ın yanında yaptığı yorumu yapmak istiyorum.
Rediyez kardeşim öyle diyosa doğrudur.
Seni moderatöre şikayet ederim dersem baltayı taşa vurmuş olur muyum?
majere ac sevdigin konulari onlar konusulsun di mi ama abicim. ne guzel ogreniyoruz arkadaslardan. ben baska forumlarda bu tip muhabetler pek gormuyorum. memnunum valla.
Konuş martin
ne ihaneti yahu.. muzik konusmak da bir sinefil icin sinemaya ihanet mi olacak.. :-)
You need to log in to post a reply.