Skip to content

Cola Turka

17 replies · 434 views

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Jul 08, 2003, 09:39 AM#4679

Cola Turka

Bu reklamı Sinan Çetin'in çektiğini duyunca tam yerini bulmuş bir daha ayrılmasın reklam sektöründen dedim kendi kendime...hem kendisine hem de türk sinemasına iyilik yapmış olur fena mı?

reklam da fena olmamış...ben beğendim kendi açımdan...

RA
rai
645 posts
Jul 08, 2003, 10:57 AM#4684

reklam müessesi pek ilgimi çekmemekle birlikte geçen gün bütün bölümlerin peşpeşe sıralandığı bir kuşağa rastgeldim. marshall macluhan abimizin "medium is the message" diktumunun kaynak ve alıcıyı ters çevirmek suretiyle uygulandığı bir reklam gibi göründü gözüme. ilk başta sempati duymakla beraber ilerledikçe milliyetçi vurgunun dozajının ağır kaçtığı hissine kapılmaktan kendimi alamadım.

RE
Rediyez
14 posts
Jul 08, 2003, 12:51 PM#4689

Siyasallaştırılmış,politikleştirilmiş ve mükemmel bir Reklam!
Ulker, su siralarda Amerikan urunlerine karsi olan ortadogu ülkelerine acilma amacini baska bir sekilde boyle güzel anlatamazdı herhalde.
Gayet başarılı...

printerson
printerson
1,034 posts
Jul 09, 2003, 12:32 AM#4694

kolayı içtim... diğer türk kolaları yanına bile yaklaşamaz... pepsiden belki bi gömlek altta ama bu kola bu reklamlarla amerikan meşrubat sektörüne kesin girer... bravo serdar erener...

RE
remzi
59 posts
Jul 09, 2003, 10:04 AM#4709

coca cola ve pepsi ciddi bi darbe alıcak ve bunun bi sebebi de sinan çetin-serdar erener dayanışması olacak. umarım reklam çekmekten sinemaya ayırıcak vakti kalmaz..

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Jul 09, 2003, 10:10 AM#4711

remzi wrote:
coca cola ve pepsi ciddi bi darbe alıcak

Acaba?

remzi wrote:
umarım reklam çekmekten sinemaya ayırıcak vakti kalmaz..

Ben de umarim.

YO
yojimbo
Private Joker
1,020 posts
Jul 09, 2003, 10:43 AM#4712

coca cola'ya bisey olmaz. pepsi'yi bilemem...

Majere
Majere
982 posts
Jul 09, 2003, 01:43 PM#4723

Bence pek bir yara acmaz iki firmayada kola'yla rekabet ediceksen kola yaparak edemessin. uludag gazozdur. camlıcadır. bunlar kolaya turkiyede yara acar tabii çay ı da unutmamak lazım. NEdir yaa Cola Turca?

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Jul 09, 2003, 08:36 PM#4738

Son öğrendiğime göre Ülker bu ürünü sadece iç pazarda pazarlayacak..dışa açılmayı düşünmüyorlar...
bu da kendine güvenmeme sendromlarından biri olsa gerek...
ama bir gerçek var ki kendi ülkemizde bile bu ürünün tutup tutmayacağı halen belirsizliğini koruyor...
şahsi görüşüm geçici bir heves olarak ilk üç aydan sonra ilgiyi kaybedeceği yönünde...bu noktada uygulayacakları fiyat politikası da önemli..

yeri gelmişken pepsi mi yoksa bixi mi deseniz her daim bixi derim...o derece tiksinirim pepsiden...
hele şu bir ara twist oğlanlar geziyordu ortalıkta..briyantinli gençlik..ellerinde tabela dikiliyorlardı yolun ortasında..ya da maçların en güzel yerinde bu salaklardan biri elinde kocaman tabelayla ekranıma tırmanırdı...en son olarak da bir süpermarketin limon reyonunda limonların içinden zıplıyordu bu şebekler...ne biçim bir reklam kampanyasıdır anlamadım kardeşim...
hazretler bu kadar parayı da sanki yeni bir menemmiş gibi limon+colaya dökmüşler...iyi de ben yıllardır limonla içiyorum zaten...

printerson
printerson
1,034 posts
Jul 09, 2003, 09:48 PM#4740

colaturka için üzerime ne vazife düşerse yapıyorum... bugün yemek yediğim yerde colaturka istedim yok dedi garson o zaman ülker içim ayran istiyorum dedim...
talep yaratma eylemlerim sürecek... alışçam colaturkaya... bu ileti bombardımanları beni marka bağımlısı yaptı... malım da biraz...

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Jul 16, 2003, 08:11 PM#4813

KAYNAK:ECE TEMELKURAN

Önce orta sınıf bir tüketicinin manasız meraklarından biriydi. Soruluyordu:
 "Nasıl? Tuttu mu?"
 Tezgâhtar yıllar yılı beklediği soruyu duymanın sevinciyle cevaplıyordu:
 "Çok tuttu abla! Yok satıyor. Geçti yani Cola'yı, öyle söyleyeyim."
 Sonra gitgide cevaplardaki coşkunun aynılığı, yüz ifadelerinin birbirinin tıpkısı olması olayı ister istemez ufak çaplı bir "Kıllanan Adam Alan Araştırması"na dönüştürdü. Soruyorum cevap aynı. Ama mühim olan bakkalların, marketçilerin, büfecilerin, cafe'deki genç barmenin, yani havalısının da havasızının da yüz ifadesinin aynı olması. Bir sevinçtir gidiyor! Meğer memleketim insanı nicedir, gizliden gizliye antiemperyalist hissiyatlar beslermiş içinde, Coca Cola'ya "dişli" rakip gelince bir manevi destektir sormayın yani. 

Dene. Bence!
Muhabbetler de genellikle şöyle gelişiyor:
- Geçti diyo'sun yani Cola'yı.
- Geçti valla abla. Tenekede geçti mesela. Tadı da iyi yani.
- İyi diyo'sun.
- Cola'dan daha iyi. Bence iyi.
- Fiyatı aynıymış.
- Aynı olacak tabii abla. Niye düşük olsun ki?
- Hani Türk kolası filan, tanıtım için falan...
Dükkâncılar, mekâncılar tam burada tamamen bir pazar araştırmacısı kimliğine bürünüp, olaylara hâkim bir tarzda konuşmaya başlıyor:
- Şimdi abla bunlar tanıtımı reklamla yaptılar. Merak ettirdiler, an'nıyo' musun? Bence iyi taktik oldu, aynı fiyat yani. 'Mal iyi, alırsan alırsın' gibisinden. Bir tane koyuyor abla naylona, bence dene. Bence yani!
Böyle bir cansiperane Cola Turka savunma halleri. Bir "yerli malı Türk'ün malı" kararlılığına geri dönüşler, bir tür "Nihayet başardık!" serinlemesi... Velhasıl etrafta Cola Turca ile ilgili bir duygu birliği hali, enteresandır.

Cola Naçar
Gizliden gizliye gelişen toplumsal direnişler, sosyolojinin yeni konularından biri. "Sosyal rezistans" deniyor efendim, öyle sokaklara çıkmadan, bağırıp çağırmadan, adını koymadan, iktidar alanlarından fırtlama, sapma şeklinde görülüyor. Böyle bir durum var burada da galiba. Nicedir zulada büyütülmüş "antiemperyalist hissiyatlar" bu Cola Turca'da bayrak açtı sanki. Adını da koyuyor değiller, ama bu sevinç, bu coşku, bu birbirine müjdeleme halleri... Kola üretmekte naçar kalmış bir milletin yıllar yılı büyük bir metanetle beklenen zaferi buymuş meğer!
Bir de tam o sırada Süleymaniye'de askerlerimizi ABD'liler gözaltına almasın mı?!
Coca Cola'ya karşı dayan Cola Turka'ya! Başka diyecek bir şeyin yoksa, ne yapacaksın?
Açacaksın bir Cola Turka! Amerika'ya ses çıkaramıyorsun ya, kendi kendine öfkeleniyorsun ya, aç bir Cola Turka! Ne diyeyim? Coca Cola "hayatın tadı" ise bu da "direnişin yeni adı": Cola Turka!

DA
darkside
83 posts
Jul 23, 2003, 03:07 PM#4868

pepsi mi cola turca mı deseler cola turcayı tercih ederim ama coca colanın
yanına kimse yaklasamaz.

ama urune yazık olacak bu iki devin onunde duracak hicbir marka tanımıyorum

ST
student
27 posts
Jul 27, 2003, 01:21 PM#4923

ben pepsi twist içiyorum.

RA
rai
645 posts
Apr 16, 2004, 01:51 PM#10535

sen rc kolanın konsantrelerine türk havası bas adı olsun colaturca. bu iş ziyadesiyle a la turca.

EV
evil willow
116 posts
Apr 16, 2004, 01:58 PM#10536

zaten tadını sevmediğim colaydı artık hepten soğudum colaturcadan bu hadiseyi duyduktan sonra >:(

You need to log in to post a reply.