Skip to content

Frasier yayindan kaldirilsin!!!!

27 replies · 699 views

HE
herrrender
148 posts
Oct 17, 2004, 05:09 PM#15317

Ben bir eklemede bulunayım Fraiser ile birlilte Britney spears,bizim üstkattaki uydu anteni ayrıca ekrandaki tüm sarı sacli spikerler kaldırılsın.Zira sarı renkle ilgili korkunc bir gercek ortaya cıkardım. Herhangi bir canlıya sarı renk uygulandığında, kendini kus sanma eğilimleri gösteriyor...

AN
anarsizofren
24 posts
Dec 15, 2004, 07:06 PM#16256

evet kaldırılsın

QU
quantino
102 posts
Dec 15, 2004, 09:42 PM#16257

yapmayin ya. aynı diziden mi bahsediyoruz. ekranlardaki en mükemmel en kaliteli komedi dizisidi frasier. ne zaman rastlasam izlerim. simpsons, seinfeld bi de bu. geri kalanlarını boşver.

pan
pan
Forum Manager
2,664 posts
Dec 16, 2004, 02:47 PM#16269

coupling, scrubs ve malcolm in the middle'ı 1-2 bölüm izle, frasier'la ilgili farklı düşüneceğine eminim...

EL
eliza bennet
396 posts
Dec 17, 2004, 10:50 AM#16307

Evet en sonunda istediğiniz oldu! Frasier'ın son bölümü vardı dün Comedy Max'te - 11 sezon sonunda mükemmel bir bitiş bölümü oldu.

bu arada Coupling'in Jeff'li bölümleri harikaydı (Jeff yokken ben bir bölüme başladım, sarmadı) ama Frasier ile onu kıyaslama bence zira evet ikiside meyve ama biri elma biri portakal değil mi onların?)

Scrubs, eh işte - Malcolm'a da kötü diyemeyeceğim ama bana kesinlikle hitap etmiyor (jenerik müziğine hastayım o ayrı :) )

pan
pan
Forum Manager
2,664 posts
Dec 17, 2004, 02:50 PM#16309

ya elma portakal diye bakmadım çünkü bir üst mesajda "ekranlardaki en en mükemmel, en kaliteli komedi dizisi" yazıyordu. Komedi dizisi klasmanına coupling'i sokabileceğimizi düşünüyorum ve gerçekten frasier'dan kat be kat komiktir coupling. hem oyunculuk olarak, hem senaryo olarak hem de kurgusal olarak. bunların haricinde çok da yaratıcı sinematografik fikirler içerir. Bu durumda Frasier'ın yerine koyabileceğimiz en azından 1 tane komedi dizisi var ki Scrubs'ı da 3 bölüm izleyip hikayenin içine girince, en az coupling kadar heyecan verip, eğlendireceğini düşünüyorum(izlemeyenler için yani...)

EL
eliza bennet
396 posts
Dec 17, 2004, 02:59 PM#16310

İşte bende onu söylüyorum ikiside meyve (yani komedi dizisi) ancak biri tamamen, dibine kadar İngiliz diğeri de her bakımdan son derece Amerikan - bu durumda esprilerin arasında fark doğuyor - nasıl desem Temel fıkrası ile "your mama" şakaları gibi işte... öyle birşey. (yani o yüzden Scrubs ve Malcom elma-portakal benzetmemin dışında kaldı)

Benim yazı konusunda beceriksizliğim malum, kusura bakma. İşte böyle forumlarda yaza yaza geliştireceğiz umarım :)

Scrubs bana bir şey vermiyor ama JD hoş bir genç, yani yakışlıklı falan değil ama şeytan tüyü var demişti bir ara Lemosh, çok doğru bir tespit, o yüzden bir yerde rastlarsam izliyorum.

pan
pan
Forum Manager
2,664 posts
Dec 17, 2004, 03:14 PM#16312

hımm siz olayın tadına farklı bakıyorsunuz anladığım kadarıyla:)
şimdi dizinin özünde amerikan ya da ingiliz olmasından daha çok gülme, hayranlık, takdir eylemlerini gözönünde bulundurmuştum ben. Bende bu tür duyguları en çok bırakan diziden itibaren sıralamayı yapmıştım. Ama şu noktada eğer amerikan komedileri arasında bir kategorizasyona gideceksek ben seinfeld der, sonra scrubs der ve sonra da malcolm in the middle'la bitiririm. bence budur:)

QU
quantino
102 posts
Dec 17, 2004, 09:09 PM#16318

frasierin en komik, en çok güldüğüm dizi olduğunu iddia etmiyorum aslında. ama çok farklı bir lezzeti, özgün bir tarzı bir kalitesi var. 1+2 kişi etrafında, bir iki tema etrafında dönen, zorlama esprilerle güldürme çabası içine girmeyen, adsürdlüğü ya da cinselliği kullanmayan bir komedi dizisidir. doğallık ve sadelik içinde hafif hafif beyni gıdıklar, bitince de damakta hoş bir tat bırakır.

sainfeld'de de böyle orijinal bir lezzet vardır mesela. aslında durum komedisi denen şey bu iki diziye yakışıyor en çok. espri ya da gag mantığından çok hayattan gerçekçi durumlar içindeki komediyi kullanıyorlar.

coupling mükemmel bir diziydi bence ama sona erdi. onu da ayırıyorum.

scrubs, malcolm in the middle, hatta cnbc-ede gösterilen yeni amerikan dizlilerinin çoğu.. bunların hepsi amerikada çok izlenme ve moda haline gelme iddiasıyla çekilmiş ve başarılı da olmuş diziler. çok komik ve eğlenceli olabilirler ama bunu başarma şekilleri beni genelde biraz rahatsız ediyor. TV'de her türlü malzemeyi ucuzlatıp, suyunu çıkarana kadar kullanıyorlar. benim "kaliteli" diye algılamam bu yönde daha çok. programın izleyiciye saldırmasını, onu kullanmasını sevmiyorum.

frasier popüler örneklerden böyle ayrılırken klasik sitcomlardan da daha orijinal ve zekice mizah anlayışı sayesinde ayrılıyor bana göre.

TR
triyandafilisus
204 posts
Dec 18, 2004, 07:30 PM#16326

Hey baby, I hear the blues a-callin',
Tossed salad and scrambled eggs

Oh My
Mercy!

And maybe I seem a bit confused,
Yeah maybe, but I got you pegged!
Ha, Ha, Ha, Ha!

But I don't know what to do with those tossed salads and scrambled eggs.
They're callin' again.

Good night, Seattle, we love you.
What is a boy to do. Good night.
Frasier has left the building.
Thank You!
Scambled eggs all over my face. What is a boy to do. Goodnight, everybody.
See you next year, we love ya.

Diziden olduğu kadar şarkısından da hiç hazetmiyorum.Nedir bu!

QU
quantino
102 posts
Dec 19, 2004, 03:19 AM#16335

Diziden olduğu kadar şarkısından da hiç hazetmiyorum.Nedir bu!

http://www.faqs.org/faqs/tv/frasier/faq/part1/section-35.html
dün dilime dolanmıştı benim de. zevkler değişiyor demek ki.

pan
pan
Forum Manager
2,664 posts
Dec 20, 2004, 01:30 PM#16363

Farklı bakıyoruz işte... olabilir bu tür şeyler...:)

TR
triyandafilisus
204 posts
Dec 20, 2004, 04:20 PM#16377

allah ıslah etsin bizi ya :)

You need to log in to post a reply.