Kurtlar Vadisi
48 replies · 1,346 views
Artık iyice arap saçına dönmüş durumda herşey. Yazanlar bu karmaşıklıktan nasıl sıyrılacak, ya da bu şekilde daha ne kadar devam edebilecekler çok merak etmeye başladım. Epey bi karakter harcanacak sanırım önümüzdeki bölümlerde. Diğer yandan artık işlere kadın sokulmaya başlanması da ilginç bi gelişme. En azından, fahişe bile olsa, bizim elemanlardan birinin -güllü erhan oluyor kendisi- sevdiği kadının kullanılacağını hiç aklıma getirmezdim. Tam da İbo - Asena tartışmalarının iyice hararetlendiği su sıralarda böyle bir gelişme olması ne kadar tesadüftür şüpheliyim.
Printerson, mediazazen ve rai de şu başlığı biraz hareketlendirseler tadından yenmez olur.
beşiktaş maçını dizinin son bölümüne tercih ettim, o yüzden güncel bir gözlem yapamayacağım ama, derin devletin içinden aldığım bilgilere göre; cebinde listeyle gelip uyuşturucu işinde olan bütün kürt zenginlerinin paralarının alınıp enselerine birer kurşun sıkılması türkiyenin çok yakın tarihinde yaşanmış bir olay. istanbul ve ankaranın biraz sapa yerlerinde her gün 2-3 ceset bulunduğu günlerin üzerinden 10 yıl bile geçmedi. bu şekilde toplanan 1,5 milyar doların bugün nerede, kimin elinde olduğu belli değil.
ayrıca esinlenilen sürecin içinde önemli bir yer tutan çerkezlerin dizide şu ana kadar yer bulmamış olması ilginç.
kadınlar konusunda düşüncem dizideki kadınlar güçlendikçe bugüne kadar verilenlerden bile daha acımasız bazı kararların alınmasına yol açacaklar. bu düşüncemi gerekçelendirmek için vaktim yok maalesef.
daha derin tahliller için printerson'un konuyu kristalleştirmesine ihtiyacım var sanırım.
cerkez`ler dizide kendilerine yer bulmus degiller henuz tabiri yerine ulasmiyor. henuz palazlanmakta olan rus menseili konseyin bu tarz etnik soslari barindirdigi gozden kacmasin. o kel liderleir olmasa da yuzuk opmeye pek merakli biyikli arkadasta bunun semptomlari gozlenebilir. bu arada dizi estetik acidan her bolum daha bi olgunlasiyo. son seferde kurguya minimum derecede bulusan akar coklukla kamera hareketlerini kullanmayi tercih etmis. sinav`in amerikanci yaklasiminin yanina bile yaklasmiyor
e tamam odasına karı gönderip otelden kabadayı kaldırdın bişi demedik ama sen lex luthor musun be kardeşim hapisten helikopterle baba kaçırıyosun tereyağından kıl çeker gibi.
bence kurtlar vadisi düşüş trendine girdi. olaylar karmaşıklaştı ve bir sorun anlaşılamadığı zaman hemen derin devlete bağlanıyor. "orası asla anlaşılamaz" gibi bir anlama çıkıveriyor her şey...
bunu samanyolu tvdeki doğa belgesellerine benzetiyorum... anlatır anlatır ve en sonunda "allah yaratmış işte, mükemmellik budur" gibilerinden bir söz söyler...
biraz böyle "devlet yapmış, her şey çok karışık" sonuçları gelmeye başladı. Sanki senaryo tıkanıyor gibi... E senaryo tıkanınca ne olur, kadınlar girer, aile sırları girer ve bu iş biter...
outsider wrote:
cerkez`ler dizide kendilerine yer bulmus degiller henuz tabiri yerine ulasmiyor. henuz palazlanmakta olan rus menseili konseyin bu tarz etnik soslari barindirdigi gozden kacmasin. o kel liderleir olmasa da yuzuk opmeye pek merakli biyikli arkadasta bunun semptomlari gozlenebilir.
bu konuda bir diğer tez de kendisi tip olarak benzemese de kanbolat veya janpolat isimlerin kafkas kökenli olması üzerine kuralabilir.
zira çerkesler ruslarla can düşmanıdır.
Açıkça söylemek gerekirse, ratinglere göre hiç de düşüşe geçtiği söylenemez. İçerik olarak kalitesinin düştüğü iddiasından yola çıkarak bunu söylüyorsanız katılabilirim ama aralık ayı ratinglerine göre en çok izlenen program açık arayla (hem de ilk üç'te) Kurtlar Vadisi.
Özetleri bile şaşılacak derecede rating alıyor.
Ben bir tek bölümünü bile baştan sona izlemedim ama bu ne sevgi hakikaten şaşıyorum. Galiba Perşembe günü oynuyor bu dizi, zira akşam işten dönerken servis aracında dönen tek geyik bu dizi oluyor (ben tabi dahil olamıyorum)
ama geçen gün bir ana haber bülteninde Halil İbrahim türküsünün gerçekleri diye bir haber vardı. Neymiş diye bakarken gördüm ki dizideki bir karakterin adı Halil İbrahim'miş te, bu adam göründüğünde bir Halil İbrahim türküsü çalınıyormuş ta.... Aman Allah'ım dumur dumur dumur
bende bu diziyi hiç baştan sona seyretmedim..hatta aralıksız 5 dakika bile seyrettiğimi hatırlamıyorum...bir kaç kere seyretmeyi denedim ama her seferinde s.k.ir lan diyerek tv yi kapattığımı hatırlıyorum...buna karşın dizideki karekterlerin isimlerinide ailemin fertleri gibi bilmem şaşırtıcı...
biraz önyargılardan sıyrılmak biraz da kötü oyunculuk, çekim hataları gibi şeylere göz yummak gerekiyor sanırım. bunları yapıp bi kaç bölüm izlerseniz senaryo fazlasıyla ilginizi çekip sizi de takipçisi yapabilir.
bitiyo az kaldı.
You need to log in to post a reply.