Skip to content

1. Sinefil Münazarası(Münazara Bölümü)

40 replies · 431 views

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Dec 17, 2003, 10:52 AM#7168

1. Sinefil Münazarası(Münazara Bölümü)

Efendim demokratik bir ortamda gerçekleşmesini umut ettiğim münazaramız jüri üyelerinin yoğunlukları,bazı münazırların sanatçı kaprisleri sebebiyle sıkışıp kalmıştır.Ben de saat 12:56 itibariyle darbe yapıyorum...Jüri üyeliğini ele geçiriyorum...

Bundan sonra bu forum konusunda sıkıyönetim kuralları geçerli olacaktır.Yarından itibaren yahudiler yıldız armalarını kollarına takmayı unutmasınlar.Yahudi usulü et kesimi yasaklanmıştır.Bir de lütfen münazara salonunda çekirdek fıstık yemeyiniz.Hele hele yahudi usulü hiç yemeyiniz alırım ayağımın altına...

Jüri üyeleri yoğun bir dönemde olduklarını belirttikleri için kendileri görevlerinden ayrılmış bulunmaktadır.Pumpkin ve Martin üç günlük hücre cezasını sürekli Sinan Çetin filmi izleyerek geçireceklerdir.

Münazırlar tarafımdan yeniden oluşturulmuştur:(Abi ben yapmıycam diyen şahıslar dom dom kurşunu yedirilerek cezalandırılacaktır)

Printerson(Hükümet Kapanış)
Caggins(Hükümet Açılış)
Martin Mystere(Muhalefet açılış)
Rai(Muhalefet Kapanış)

Caggins ilk konuşmayı yaparak münazaranın açılışını yapacaktır...

MÜNAZARA KONUSU

"Korsan yayıncılık yararlı mıdır?zararlı mıdır?"(Evet evet çok kötüyüm biliyorum:)))

HATIRLATMALAR

1-Hükümet yararlıdır muhalefet zararlıdır diyecek.
2-Her münazır yüz satırdan uzun yazamaz.
3-Forum üyeleri münazırlara yazı aralarında soru sorabilir.
4.VE EN ÖNEMLİSİ MÜNAZARADA ÖNEMLİ OLAN GERÇEK FİKRİNİZLE SAVUNACAĞINIZ ŞEYİN AYNI OLMASI DEĞİLDİR.MÜNAZARANIN TEMEL AMACI İNSANLARA BİR KONU HAKKINDA BİRDEN FAZLA BOYUTUN OLDUĞUNU GÖSTERMEKTİR.o yüzden lütfen olaylara subjektif yaklaşmayınız.

Kolay Gelsin...

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Dec 17, 2003, 11:16 AM#7169

Cok sayin juri makamina;

benim korsan vakasinda soyleyecek baska sozum pek yok. bu bir. ayriyetten korsan cd mevzusunun hali hazirda canavar gibi bir topici dururken ikiye bolmek, arastimaci uyelerimizi zora sokmaktan baska bir ise yaramayacaktir. caktirmadan konunu degistirilmesini umumiyetle rica ederim.

saygilarimla
martin mystere
"imkansizlar dedektifi"

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Dec 17, 2003, 11:41 AM#7170

Yeni Alınan Kararlar:

1:Martin'in cezası beş güne çıktı.Kalan iki günde on dört kez asansör,dokuz kez o şimdi asker filmi izletilerek mustafa altıoklar hayranı olması sağlanacak.(fazla üstüme gelme sırada asmalı konak var)
2:Konu değiştirildi...
Yeni konu bir saat içinde buraya aktarılacak...

printerson
printerson
1,034 posts
Dec 17, 2003, 12:41 PM#7172

kardeşim ben raiyle aynı takımda olcak diyorum sen kalkıyosun başka takıma koyuyosun beni... alla alla... bi kere hükümet olmak kanıma dokunuyo...

VI
ving
Super Moderator
876 posts
Dec 17, 2003, 02:43 PM#7174

sivil darbe:
bence konuyu değiştir sevgili sermest hem sorunun %100 evet ya da hayır diye bir cevabı kesinlikle yok hem de bu soru topic'inde yeterince tartışıldı zaten, taze bi konu daha hayırlı olur
imza: münazara konusunda hiçbi şey yapmayan son anda ahkam kesen vingu

RA
rai
645 posts
Dec 22, 2003, 09:14 AM#7228

korsan cd tartışması bu sitede yapılmış ve her an devam etmesi muhtemel en baba tartımadış. oturtup patates çuvalına okutsan bişeyler kapar. bence de konuyu bölmeyelim. o hep benim aklımda ve sürekli beslenecek bir topic olarak dursun orda. diğer yandan printersonla aynı takımda olmadığım münazarada simülasyon simülakr tartışsak ne fayda.

printerson
printerson
1,034 posts
Dec 22, 2003, 08:29 PM#7260

o zaman şöyle diyim rai... simülasyon simülakr olayında aldım verdim yaparız... ama sermestle aynı takımda olmam söyliyim :)

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Dec 24, 2003, 10:51 AM#7296

Sevgili dostlar yaklaşık bir hafta önce aniden ortaya çıkan bir yakınımın sağlık sorunu sebebiyle internetten uzak kaldım.bir haftalık süreç içerisinde traksiyon nasıl alınır?korterizasyon tedavisinde dikkat edilecek hususlar...hastabakıcıya ne kadar rüşvet vermek lazıma kadar uzanan bir yelpaze içinden çıkamadığım için yeni konuyu buraya aktaramadım...

hastane sürecinin üstümde oluşturmuş olduğu baskıdan dolayı size iki tane konu öneriyorum birini seçersiniz...

1)İzotonik sodyum klorür solüsyonu verilmiş olan bir hastanın semptomik tedavisinde altı saate bağlı traksiyon sonunda ödem oluşmuştur.tahriş olan kanala uygulanacak dezerasyon oranı %25 olarak bilinmektedir.Bu esnada tıp fakültesine ziyaretçi başına bir milyonluk makbuz kesen,refakatçi kartına beş milyon isteyen,belli bir kuruma bağlı olmanıza rağmen gecelik oda ücreti olarak 10 milyon "bağış" yapmanızı isteyen vermiyom lan deyince ben de hastaneden çıkış işlemi yapmam diyen hastane görevlilerinin Allah belasını versin mi?

2)hükümet:Türk sinemasının gelişmesi için ticari sinemaya maksimum önem verilmesi gerekmektedir...
muhalefet:türk sinemasının gelişmesi için öncelik ticari olmayan sinema olmalıdır...

şu dakikadan itibaren münazara başlamıştır...
hükümet açılış konuşmacısı lütfen gerekli kuralları bir kez daha elden geçirdikten sonra görüşünü buraya bildirsin...

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Dec 24, 2003, 11:37 AM#7297

konu bana uyar... hukumetin acilisi yapmasini bekliyoruz.. hadi raicim goster kendini. ozelden yazis benle de stratejimizi beirleyelim.

RA
rai
645 posts
Dec 24, 2003, 12:28 PM#7298

sermest öncelikle geçmiş olsun. martin akşama doğru bir şeyler yazarım sana ben. daha yeni konuştuğumuz bir şeyler var bu konuda. yani bana da uyar. printciim bi dahakine de senle yaparız.

sanırım şimdi caggins' i bekleyeceğiz.

CA
caggins
472 posts
Dec 24, 2003, 10:38 PM#7310

biri kesin bir şey söylesin başlayalım ozaman.

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Dec 25, 2003, 02:07 PM#7316

caggins'ciğim başlayabilirsin...

CA
caggins
472 posts
Dec 26, 2003, 12:29 AM#7333

özür dilerim belki aksatıyorum ama ancak bakabildim mesaja. Gündüz saat 5 gibi başlıyorum yazmaya! şu an yazmak için çok geç, o saatte yazmamın daha mantıklı ve saygılı olacağını düşünüyorum.

affola!!!!!!!!!!

CA
caggins
472 posts
Dec 26, 2003, 10:36 PM#7368

açıyorum!!!

öncelikle : türk sinemasının gelişmesi için ticari sinamaya önem verilmelidir.

Neden, sanatın, felsefenin gelişmesi; yön bulması için ekonomik refahın sağlanması gerekmektedir. insanların yaşam standartları yükseldikçe başka arayışlara girerler bu da onları yaratıcılığa yani düşünmeye ve tüketmenin sonrasında üretmeye iter, sinema sanattır, felsefedir, üretimdir. insanlar ne kadar kendi sorunlarından (evrensel anlamda) uzak kalırlarsa o kadar kendi kabuklarından çıkıp daha kitlesel sorunlara ulaşabilirler bu da onların ürettikleri şeye gerçek anlamda sanatsal bir değer kazandırır ki bu sinemada aranan beklenen asıl başarıdır. Tabii bu sadece para değil bir geçiş dönemi gerektirmektedir, bu dönem basitten karmaşığa yönelmeli bu da yavaş yavaş olabilecek birşeydir, aksi taktirde siz o sanat eserinin içini ne kadar doldurursanız doldurun sadece kendizi tatmin eden bir eser ortaya çıkar ki sanat bu değildir. Avrupanın rönesansını ve türkiyenin sıçramalarını karşılaştırsak aradaki entellektüel farkları kolaylıkla ortaya koyabiliriz. türkiyede ticari sinema çirkin ve basittir çoğu zaman ancak gerekli olan bir geçiş dönemidir. Entellektüel yapının sağlam olması için ona ihtiyacımız vardır.

AN
Anonymous
743 posts
Dec 26, 2003, 11:13 PM#7374

hangi tarafa dışardan destek verme hakkına sahibim sermestim ali kırcam? ya da istersen ne olursa olsun türk sineması gelişmez gibi bir 3. cephe oluşturayım yanıma birini katında.

You need to log in to post a reply.