Michael Moore
30 replies · 441 views
Michael Moore
Yahu bu ne kıyak bi adamdır ben anlamadım arkadaşlar.. Bowling for Columbine'ın ödül aldığı Oscar töreninde yaptığı konuşmayı izledim.. hala ellerim titriyor..
- We are against this war Mr. Bush,
shame on you Mr. Bush, shame on you !
ne yazik ki izleyemiyorum artik cnbc-e artik cikmiyor .. bir programinda pankreas nakli gereken bir hasta vardi ve sigorta sirketi karsilamiyordu. bu da adamin cenazesi icin davetiye bastirdi ve sirket calisanlarina dagittilar.. sonuc olarak sirket artik pankreas nakilleri icin odeme yapmaya basladi..
ben yazmistim bu adamla ilgili birseyler, baska bir topicte. samimi bulmuyorum adami, ne biliim yaptiklari sanki icinden gelmiyor da bir rating ya da unlu olma kaygisindan kaynaklaniyor gibi. hatta benzer baska birini de ornek vermistim onceki mesajimda ama kimi verdigimi hatirlamiyorum.
Kaleyi içten fethetme olayı. Eğer bozulmak istenen, işleyişinin manipüle edilmesi gereken bir sistem varsa yapılması gereken ilk iş sistemin nasıl işlediğini iyi analiz edip, onun gibi davranmayı öğrenmek. Tüm anlatım ve ikna teknikleriyle Michale Moore; bu sistemin hareket ettiği gibi hareket ediyor. Ama tüm bu hareketleri, klişeleri -göstermelik de olsa- tersten kullanıyor. Başarı işte burada gizli. Don Kişot olup da değirmene kafa tutmak yerine değirmenci kılığına girip, değirmenin vidalarıyla içeriden oynuyor. Tabi o bunu yaparken biz onu değirmenci kılığında görüyoruz belki. Ama yapılması gereken bu. Haddimi aşarak şunu söylemek istiyorum ki, bir gün eğer gerçek bir devrim yaşayacaksak, bunu Michael Moore tarzı bir düşünce yapısı gerçekleştirecek.
Adamın yaptığı her şey kitabına göre; bilimsel. Genelde sonuca da ulaşmayı başarıyor. Amerikan sistemi bu adamı, sistemin tipik bir parçası olduğundan, dışarı da atamıyor.
Sivil itaatsizligin televizyonda yapilabilecek kadarini yapabilen cok zeki bir adam.. Zevkle izliyorum.
Televizyonun dogasiyla oynamaya calisan, silahin namlusunu kivirip ters tarafa tutmaya calisan bir adam.
ya sevmiyorum, çünkü isini, tadini begenmedim bi $ov havasi içinde yapio. yani adami savas ay'in basarilisi olarak görüorum ben. tarzi hosuma gitmio. iyi isler gerçeklestirdigi yadsinamaz. açikça basarili bi adam. ama yine de su anda tam tanimlayamadigim bisey kötü kokuo. ama bunu adami kisisel olarak sevmememe baglayamam. adamla ilgili ters bisey var iste. böyle.
Martin Mystere wrote:
Sivil itaatsizligin televizyonda yapilabilecek kadarini yapabilen cok zeki bir adam..
Kesinlikle.. hem kendi yaşadığı topluma işte "biz buyuz" işte diyor hem de tüm dünyaya evet hayalini kurduğunuz Amerika işte böyle bir yer diyor. Geçenlerde Saddam'ın yakalanmasi ile ilgili bir yazısında, bu şeytanı biz yarattık diyor, biz besledik biz silah verdik bu adama..
Yaptığı iş tamamen Reverse-Engineering... sistem nasıl işliyor, kim nereye bağlı, kendi konumum ve elimdeki olanaklar nedir vb. şeylerin tasarımını başarılı bir şekilde çözmüş ve artık istediği yönde kullanabiliyor....
mortradamus wrote:
bir gün eğer gerçek bir devrim yaşayacaksak, bunu Michael Moore tarzı bir düşünce yapısı gerçekleştirecek.
Doğru bir saptama olduğunu düşünüyorum..
Yoyimbo wrote:
"yani adami savas ay'in basarilisi olarak görüorum ben"
ağır oldu be Yoyimbo....
kıyas bile kabul etmez.
Şimdi bu adam zaten belgesel yönetmeni. (Hani başta şov yapıyo meselesini açalım) işi bu ,birşeye tepki duyuyor ve en iyi bildiği yolla bunu yapıyor,biraz taşkınca ama ilgi çekerek .ve sonuca varıyor mu ?varıyor. Kısık sesle yapılan "şiddetle kınıyoruz"dan (türklerin hep yaptığı gibi) daha başarılı mı? başarılı.
onların içinden ,ne olduklarını, neyi sevdiklerini, ne yaparsa ilgi çekebileceğini çok iyi biliyor.Tv'nin ne kadar güçlü bir araç olduğunu biliyor ve sonuna kadar kullanıyor.
Adbusters'ı hatırlayın.Adamlar reklama sonuna kadar karşı,manifestoları bile var.fakat mücadelelerini reklamın tüm araçlarını kullanarak yapıyorlar,bilboardları var,ilanları var. vs.
Artık eski moda mücadele şekilleri sonuç vermiyor.Bir şeye itirazınız varsa en uygun yöntemle bunu anlatmanız gerekiyor. ve Moore da bunu başarıyor.
Dooru hata olmuş.Özür.(e herkesin başına gelebilir.)
ama yakışmış be oolum:)
You need to log in to post a reply.