blue velvet ve david lynch in en iyi filmi
22 replies · 505 views
yya benim lynch olayım pek yok ne yalan söyliim. ama aptal değilim, yazı yazmayı da biliyorum. başka talip çıkmazsa ben tatilde yazabilirim. ama ben bazen uçuyorum lynch' e hakim birisi arasıra benimle yazışıp şaçmalıyo muyum diye kontrol falan ederse ben yazabilirim.
ya bırakın şu cd geyiğini...benim çok daha büyük bir lymch projem var bence lynch le ilgili bir türkçe web sayfası hazırlayalım çok daha manyak olur türkiyde bir ilki başarırız
işte medya işte sinema ortamı arkadaşlar. sinefilde kotaralım bu işi...
öncelikle merabalar! en sevdiğim yönetmen topiğinden buraya girmeyi uygun buldum. david lynchin wild at heart hariç bütün uzun metrajlarını seyretmiş olarak ilk izlediğim film(ler)i hep öne çıkıyo kafamda. bunlarda lost highway ve eraserhead oluyo. beni ilk defa izledikten sora bütün gece düşündüren üstüne bikaç araştırma röportaj okutan sora tekrar tekrar izleten lost highway in yeri apayrı. Başağrısı! Eraserhead in imge bombardımanı allak bullak etmişti gencecik yaşta. mulholland dr. ise belki en az sevdiğim oldu çünkü ne bulcağımı bilerek gitmiştim galba. tabe üstüne 3 kere daha. eywallah!
bu cd olayı çok hoş olur araştırma da ayrı hoş olur katılınabilinir vakit olursa.
blue velvet'i gerçekten başarılı buldum. özellikle klasik tekniklerin kullanımının dalga geçer gibi yapılmasıydı beni etkileyen. filmdeki kasaba "mutlu" insanlardan oluşuyor. eraserhead'de de vardı böyle "mutlu" isnanlar. mary'nin babası özellikle. kereste şehrinde yaşanan ilginç olaylar. bir tür dedektif hikayesi çekiciliğinde ilerliyor. ama lynch seyirciyi yabancılaştırıyor olan bitene sanki. alttan alta dalga geçiyor bu tür filmler ve onların kullandığı şeylerle. müzikteki huzur, korkutmak için müziğin kullanımı, korkutucu olmaya çalışan çekimler... her şey çok yapmacık. o yüzden güzel. ben bu filmi beğendim. belki bir david lynch yeniden izlemesi yapmam gerek. eraserhead'le başlamıştım. blue velvet'i de izledim. şimdi belki fil adam, mulholland drive, lost highway gibi filmleri tekrar izlerim. bu adam her geçen güz daha fazla etkiliyor beni...
You need to log in to post a reply.