Avrupa Yakası
28 replies · 1,139 views
Avrupa Yakası
Sonunda Ata Demirer'in de bir dizisi var! Tek kişilik dev kadrodan diziye terfi etmiş olması ilgimi bir hayli çekti. Dizinin ilk bölümünü izledikten sonra hem olumlu hem de kuşkulu noktalar oluştu kafamda.
Sayın Birsel Hanım, GaG'da bıraktığımız gibi, modern, komik, aleveradeleveracı. Gerçi "komiklik" kısmı biraz sorun yaratıyor, ağzından çıkan her kelimenin nükteli olma zorunluluğu bazen zorlama esprilere yol açıyor sanki...
Ata Demirer'e diyecek hiç bir şey yok (ilk bölüm itibariyle dün yayınlanan ikinci bölümü izleyemedim). Genel olarak bir insanın nasıl şebek olmadan yalaka rolü oynayabileceğinden örnekler veriyor. Ata Demirer ile ilgili bir not, jestlerinden küçüklüğünde Devekuşu Kaberesini ve özellikle Metin Akpınar'ı dikkatlice izlediği anlaşılıyor.
Gazanfer Özcan ise zaten senelerdir mükemmel oynadığı rolu yine hakkını vererek oynuyor.
Diziye dair soru işretleri ise henüz oturmamış esprilerinde. İlk bölümde kullandıkları esprilerin arasında tekrar esprileri sık sık yer alıyordu. Örneğin Gazanfer Özcan'ın bileğini tutup "Bakın tık tık yapıyor" demesi sık sık söylendiğinde komik hale geliyordu. Bu ilerki bölümler için bir sorun, eğer her bölümde yeni bir tekrar esprisi bulmak yerine aynı sözler tekrarlanırsa seyirciyi usandırma noktası gelirler. Elbette litaratürümüze "Light Erkek", "Yırttık abicim yırttık" gibi sözler de bu yolla girdiği için bu tarz lafların da günlük hayata girme ihtimali var.
Gerçi Ata Demirer'in soloları devam ettiği sürece ben izleyeceğim, neydi o ilk bölümdeki türkü çığırma sahnesi, koltuğumdan düşüyordum gülmekten...
Allahaşkına Ata'nın türkü çığırma sahnesini kaydetmiş biri olsun aranızda...
bence bu dizi çok fazla "gülse" allahtan ki hatunu seviyoruz ama gagda duyduğum tuhaf isimli yemekler muhabbetini bir de orada görmek değiul şahsen istediğim
ata isimli arkadaşa ise hala ısınabilmiş değilim ama neredesin firuzede iyiydi doğrusu ancak orada da favorim ragıp savaş ve ruhi sarı helal olsun kendilerine
Bence de Avrupa yakası çok güzel bir dizi olmuş. Birçok komedi dizisi karşıtlıklar üstüne kurulur. Özellikle kültür çatışması üzerine. Fakat uzun zamandır bizim senaryo yazarlarının toplumu gözleyemedikleri ortadaydı. Şimdi düşünün burada olası bir senaryo yazarının kuracağı kültürel karşıtlıkta kız kardeş okumuş, entel erkek kardeş de müslüm dinleyen göğüs bağır açık biri olurdu. Bu böyle değil.
Çünkü komiklik ve gerilim artık beyaz yakalılarda. Beyaz yakalılar çoğaldı ve işsizlik onların işsizliği. Beyaz yakalılar erozyona uğruyor ve tabii ki onların temsil ettikleri değerler de... Bunu çok güzel yakalamış tebrik ederim.
Ayrıca Ata demirer'in performansını beğendim. Stardaki programına göre oyunculuk konusunda kendisini çok çok geliştirmiş. Mimikleri vücut dili çok daha ince ve yetkin. Ama daha da olacak. Hoş. Senaryo'da bazı matematiksel acemilikler var ama onlar da düzelir.
Hıı neymiiş demek ki böyle gitmeyecekmiş. Bu baba dizileriyle, ağa dizileriyle bir yere kadarmış. Dışardan göçürmeler de olmuyormuş bkz. Evli ve çocuklu...
hı hııı çok güzel olmuş çok. Beğendim.
dünkü bölümde resmen "oha falan oldum yanee".
g. birsel, ata demirer'in ağırlığı altında eziliyor. ne yazık ki dozajı kaçırıp işi 1 man show'a çevircekler; dün bölümde bunun işaretini verdiler. üstüne üstlük g.birsel'in oyunculuğu çok sırıtmaya başlayınca bu iş daha da uygulanabilir hale gelicek. ben diyorum bir siz diyin 2 .... hafta....
aslinda biraz adini koyarak konusmak lazim. Avrupa Yakasi bir dizi degil de tv show aslinda. Dizi gibi bir alt yapi ama önemli olan öykünün sürüklenmesinden çok bir yasam biçiminin alaya alinmasi seklinde. Televizyon isiyle profesyonel olarak ilgilenen arkadaslar bir el atsa saptamalarima iyi olacak sanirim...
Arkadaşlar laf aramızda bu başlığı yaklaşık iki ay evvel açmışım ama dizi hala bana "Oha falan oldum yani" dedirtiyor. Ben çok daha çabuk sıkılmayı bekliyordum ancak henüz beni baymadı. İlginç...
şu salak tikky kız mı?
popstar yarismasina katildigi bolum cok komikti gercekten.
Şu anda çok güzel gidiyor ama hikayeye yeni bir boyut katmazlarsa insanlar çabuk sıkılmaya başlayacak. Bu tip diziler için en büyük tehlike bu sanırım. Seyirci espri anlayışını ve tiplerini kavradıktan bir müddet sonra ; aman seyretmeyiverelim bu bölümü diyerek inceden inceden kaytarmaya başlar , sonra başka şeylere takılır ve dizi uzun ömürlü olamaz. Sağlam bir olay örgüsü kurarlarsa seyredilmeye devam eder, ama bu şekilde skeçler halinde giderse ve her bölümde güdük bir hikaye olursa Ata DEmirer'de kurtaramaz bu diziyi diye düşünüyorum.
You need to log in to post a reply.