Skip to content

sinema tarihinin en iyi SAHNELERİ

35 replies · 958 views

SI
sinemanyak
49 posts
Feb 19, 2004, 01:32 PM#8592

sinema tarihinin en iyi SAHNELERİ

bir filmden en çok aklımızda kalan kuşkusuz o filmin can alıcı bir sahnesidir....işte benim unutamadığım sahne;
spike lee'nin geçen yıl gösterime giren son filmi" 25th Hour" filmi benim hayatımda izlediğim en iyi filmlerden biri değil ancak bana göre edward norton'un ayna karşısında tüm hayatına öfke kustuğu sahne bence sinema tarihinin en iyi sahnesi...

DO
dopey
914 posts
Feb 19, 2004, 03:10 PM#8596

şöyle başlar sanırım

Fuck me? Fuck you! Fuck you and this whole city and everyone in it. Fuck the panhandlers, grubbing for money, and smiling at me behind my back. Fuck squeegee men dirtying up the clean windshield of my car. Get a fucking job! Fuck the Sikhs and the Pakistanis bombing down the avenues in decrepit cabs, curry steaming out their pores and stinking up my day. Terrorists in fucking training. Slow the fuck down! Fuck the Chelsea boys with their waxed chests and pumped up biceps. Going down on each other in my parks and on my piers, jingling their dicks on my Channel 35. Fuck the Korean grocers with their pyramids of overpriced fruit and their tulips and roses wrapped in plastic. Ten years in the country, still no speaky English? Fuck the Russians in Brighton Beach. Mobster thugs sitting in cafés, sipping tea in little glasses, sugar cubes between their teeth. Wheelin' and dealin' and schemin'. Go back where you fucking came from! Fuck the black-hatted Chassidim, strolling up and down 47th street in their dirty gabardine with their dandruff. Selling South African apartheid diamonds! Fuck the Wall Street brokers. Self-styled masters of the universe. Michael Douglas, Gordon Gecko wannabe mother fuckers, figuring out new ways to rob hard working people blind. Send those Enron assholes to jail for fucking life! You think Bush and Cheney didn't know about that shit? Give me a fucking break! Tyco! Inclone! Adelphia! Worldcom! Fuck the Puerto Ricans. 20 to a car, swelling up the welfare rolls, worst fuckin' parade in the city. And don't even get me started on the Dom-in-i-cans, because they make the Puerto Ricans look good. Fuck the Bensonhurst Italians with their palmaded hair, their nylon warm-up suits, and their St. Anthony medallions. Swinging their, Jason Giambi, Louisville slugger, baseball bats, trying to audition for the Sopranos. Fuck the Upper East Side wives with their Armani scarves and their fifty-dollar Balducci artichokes. Overfed faces getting pulled and lifted and stretched, all taut and shiny. You're not fooling anybody, sweetheart! Fuck the uptown brothers. They never pass the ball, they don't want to play defense, they take fives steps on every lay-up to the hoop. And then they want to turn around and blame everything on the white man. Slavery ended one hundred and thirty seven years ago. Move the fuck on! Fuck the corrupt cops with their anus violating plungers and their 41 shots, standing behind a blue wall of silence. You betray our trust! Fuck the priests who put their hands down some innocent child's pants. Fuck the church that protects them, delivering us into evil. And while you're at it, fuck JC! He got off easy! A day on the cross, a weekend in hell, and all the hallelujahs of the legioned angels for eternity! Try seven years in fuckin' Otisville, Jay! Fuck Osama Bin Laden, Alqueda, and backward-ass, cave-dwelling, fundamentalist assholes everywhere. On the names of innocent thousands murdered, I pray you spend the rest of eternity with your seventy-two whores roasting in a jet-fueled fire in hell. You towel headed camel jockeys can kiss my royal, Irish ass!

der abimiz ve ekler

No. No. Fuck you Montgomery Brogan. You had it all, and you threw it away, you dumb fuck!

sen çok yaşa imdb

SI
sinemanyak
49 posts
Feb 19, 2004, 03:18 PM#8597

işte bu helal sana üşenmeden bunu yazman gerçeken harika oldu

KA
kafakoparan
119 posts
Feb 19, 2004, 08:36 PM#8602

trainspotting de grup toplu halde bir barın üst katında oturmakta we biralarını yudumlamaktadır.Bıyıklı nöro-metro psikopat birasını bitirdikten sonra bardaği aşaği kata sallar:) bardak birinin ağzini burnunu dağitir aşaği iner hem suçlu hem güçlü olarak kavga baslatır.arka ses in katkısıyla we görüntünün donması ile yanlış hatırlamıyorsam eğer bayagi iyi bir sahneydi.

SI
sinemanyak
49 posts
Feb 20, 2004, 10:56 AM#8607

o sahne yanlış hatırlamıyorsam şöyleydi nöro -metro psikopat adamımız bardağı fırlattıktan sonra bir çıkğlık duyarız adamımız cebinden bıçağını çıkartıp masaya koyar ve aşağı inerek kanlar içindeki kadına;
-lanet olsun tuvalete git aynaya bak yüzüne bir şey olmadığını görünce kendine güvenin gelicektir...
trainspottin'te tuvalette fitil arama sahnesinide unutmayalım

KA
kafakoparan
119 posts
Feb 20, 2004, 02:50 PM#8621

her neyse bide aklıma bi sahne daha geldi bunu dogru hatırlıyorumdur umarım:) akira kurosawa,rashamon(raşamon,rahsamon,rasamon vb..:P)
filmin sonlarına dogru 2 erkek kadından tiksinir ve kadını bırakıp vazgecmek üzerelerken kadın bunlara vahşi,kadınsı bir dille öle bi gazlar verir ki çok fena:)
2 adam da gazı alıp baslarlar kapışmaya,bu sahne de bayagi iyiydi.dogrusunu yazıver sinemanyak:)

CA
caggins
472 posts
Feb 21, 2004, 02:31 AM#8641

Bu başlık açılınca benim aklıma 2001 deki ''kemiğin uzaygemisine dönüştüğü'' sahne geliyor, en iyi sahnesi midir bilemem ama en ünlü sahne olduğu ortadadır sanırım...

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Feb 21, 2004, 08:46 AM#8645

bence biz buna en iyi demeyelim de herkesin fetiş sahneleri vardır izlemketen bıkmadıkları...onları yazsak daha iyi olur...

Casablanca da play it sam in ilk söylendiği sahnenin bende özel bir yeri vardır...o bakışları o atmosferi halen çoğu film yakalayamadı benim gözümde...

in the name of the father'ın girişi o muhteşem müzikle birleşen patlama sahnesi...haftada bir izlerim...

sadri alışık,fatma girik ve erol büyükburçun rol aldığı menekşe gözler adında bir film vardır...filmin tamamına hastayım ama özellikle sadri alışık'ın huysuz ve tatlı kadın şarkısını icra ettiği bir sahne vardır ki beni benden alır...

JO
john doe
35 posts
Feb 21, 2004, 12:45 PM#8649

filmin tamamini sevmesem de er rayn'i kurtarmak filminin acilisindaki normandiya cikartmasi sahnesi de unutulmazdi.

N@
N@N
135 posts
Feb 23, 2004, 11:13 AM#8691

Bisiklet Hırsızları

"Bir film bu kadarmı hayatın içinden olur" dedirten film(ama neticede film değil mi)... Bu filmin En son sahnesi... Adam bisikleti çalar,yakalanır, afedilir ve çocuğu koluna sarılmış bir şekile karanlığa doğru ilerlerler. Filmde dramatize etmemek için üzerinde özenle durulmuş olmasına karşın; adam biraz ilerledikten sonra omuzuna çarpan arabanın adamın şoke durumunu vurgulaması ve çocuğun sendelemelerinin insanı öldüren etkisini unutamam... unutmayacam ;)

JO
john doe
35 posts
Feb 23, 2004, 11:43 AM#8692

yaban cileklerindeki ruya sahnesi de cok guzeldi. bu arada ben unutulmaz sahneler denilen sahnelerin cogunu unutmusum. burda okudukca aklima geliyor.

EN
eneserköse
3 posts
Feb 23, 2004, 12:32 PM#8694

fight club\_asabi serseriler kulübü\_

unutulmaz sahne deyince nedense aklıma ilk fight club geliyor. adamlarını(askerlerini)toplayıp bahçede çalıştırdığı sahnede onlara bağırdığı"sizler eşi benzeri olmayan inci taneleri değilsiniz,sizler çürüyen organizmalarsınız....." dediği sahne gayet iyiydi.Birde yine aynı filmde anlatıcının artık öfkeden çıldırdığı bir sahnede "neslini inkar edip çoğalmayı reddeden bütün pandaları vurmak istiyorum.hiç görmediğim eşsiz fransız sahillerini petrole bulamak istiyorum.DUMAN SOLUMAK İSTİYORUM.dediği sahnede gayet iyiydi.
birde TARANTİNO reservoir dogs'un cafe sahnesi çok güzeldir.
Unutmadan sinemanyağın yazdığı o 25. saat filmine ait sahneyi beraber izledik.O sahnede gerçekten adamı blow up yapan bir sahne(malesef filmin tamamını izleyemedik neyse......)

nipple
nipple
526 posts
Feb 23, 2004, 05:52 PM#8704

Sinema tarihinin en iyi sahneleri biraz iddiali olur ama bunlar simdi aklima gelen ve cok keyif aldigim sahneler:

• Mulholland Drive'da filmin baslarinda ki film gorusmesi, yönetmen ve kovboyun karsilikli diyalogu ve tiyatro sahnesi benim icin cok keyifliydi.

• Jackie Brown'da De Niro'nun olduruldugu sahne; De Niro'nun S. L. Jackson'a bakisini hala unutamiyorum. Zaten De Niro'nun oyunculugundan en keyif aldigim filmde Jackie Brown.

• Trainspotting'de Mcgregor'un Just a Perfect Day esliginde girdigi uyusturusu komasi.

• Shine'da David'in Rachmaninov calarken kafayi usuttugu sahne.

devam edecek..

GU
gulliver
20 posts
Feb 23, 2004, 06:58 PM#8705

benim etkinlendiğin sahnelerden biride parista son tango'nun girişinde, marlon brando'nun köprüde yürüyüşü,o derbeder,depresif bakışlar....................

CE
Cevat Kelle
174 posts
Feb 24, 2004, 09:13 AM#8720

-American History X'den iki sahne, Edward Norton'un zenci adamın kafasını ezdikten sonra ellerini başının artaksına koyarak polislere teslim olması ve hapishanedeki tecavüz sahnesi,

-Bram Stoker's Dracula filminde Gary Oldman'nın ağlayarak yaşlanması,

-Bravehearth'da William Wallace'ın karısının ölümünden sonra kendi köyünü bastığı sahne,

ilk aklıma gelenler bunlar...

You need to log in to post a reply.