Skip to content

Vizyondaki filmler ve yorumlarınız

43 replies · 1,430 views

HE
herrrender
148 posts
May 11, 2004, 02:09 PM#11664

Vizyondaki filmler ve yorumlarınız

Gidenler görüşlerini yazsınlar

HE
herrrender
148 posts
May 11, 2004, 02:14 PM#11668

50 first dates

50 first dates, güzel bir romantik komediydi,vakit gecirmek isteyenler için
birebir

Adam sandlerin bardaki ağlaması,penfuen ve deniz aslanları muhteşem

Last edited: May 12, 2004, 05:47 PM (2)

HE
herrrender
148 posts
May 11, 2004, 02:18 PM#11670

Tais-toi

Tais-toi:

Güzel kotarılmış, reno ve depardieu'nun yer aldığı şiddetle tavsiye ettiğim bir komedi filmi.
Örümcek eğitimi ve polis arabası espirilerine çok güldüm

Last edited: May 12, 2004, 12:23 PM (3)

ST
Strier
165 posts
May 12, 2004, 07:46 AM#11706

Sinemadan çıktıktan sonra kendime gelemedim, sağır olma korkusu yaşadım. İlk yirmi dakikada referanslarını bilen ve göndermeler yapan bir film vardi daha sonra ise iş çığırından çıkıyor. Kesinlikle tavsiye etmiyorum, çok eğlenceli olduğu söylenen filmin bitmesini istedim açıkcası.
Eçiş büçüş şeylerle dolu yeni bir sululuk açıkcası. Su kaçırmadan ziyade hortumu dayamışlar abiler...

pan
pan
Forum Manager
2,664 posts
May 12, 2004, 08:02 AM#11711

fiction üzgünüm ama bazı yanlışların var ve bunları söyleme zorunluluğu hissettim. içinde bulunduğumuz başlıkta insanlara izlediğimiz filmleri ve onlarla ilgili -ama spoiler vermeden- fikirlerimizi belirtiyoruz. yani tam da bir filme gidin/gitmeyin denecek başlığın altındayız. eliza bennet'in yaptığı bu nedenle aptalca değil. üstelik bu tarz ifadeleri kullanmasan forum etiği açısından daha doğru olacaktır. eliza bennet'e avrupa filmlerini sevdiği ve hollywood filmlerinden hoşlanmadığı gibi bir ithamda bulunmuşsun. kendisi ile biraz konuşmuşluğum olduğu için söylemeliyim ki fikrin kesinlikle yanlış. üstelik kimsenin büyük bütçeli bol efektli filmlere bir itirazı da yok. bir hulk olsun, x-men 2 olsun, matrix olsun kesinlikle yerlerini hak eden filmlerdir ama bunu bir sinema sever olarak Van Helsing için söylüyorsan filmi gidip bir kez daha izlemeni, yukarıda bahsedilen beğenmeme sebeplerine bir kez daha bakmanı tavsiye ederim. o zaman kimsenin boş konuşmadığını göreceksin. iyi günler...

FI
fiction
365 posts
May 12, 2004, 08:24 AM#11712

sevgili "paranoidandroid" ben filmle ilgi olumsuz yazıları okudum ....eğer beğendiğim bir film hakkında düzeyli bir olumsuz yorum varsa ben ona saygı duyarım kızmam...benim en çok sinirlendiğim...bazı kişilerin buna mevcut eleştirmenlerde dahil filmi aşalayıcı ve küçümseyici öğeler kullanması bir an düşünmüyorlarmı bu filmi beğenende vardır diye... ileri gidip filmi beğenenlere bile taş atmaya başlıyorlar..."13 yaşınday sanız gidin" ne demek şimdi bu ya ...ben beğendim kardeşim aklımda ,zekamda yerinde çok şükür...birde "flme gitmeyin"denmesi oldum olası uyuz olduğum bir şeydir ...filme giden gider sana ne ne diye engelliyorsun o adamı belki filmi beğencek ....daha ılımlı ve düzeyli yorumlar filmi beğenmemeniz umrumda değil ancak çirkin yorumlardanda kaçınalım lütfen...

pan
pan
Forum Manager
2,664 posts
May 12, 2004, 08:36 AM#11713

ama bak gözardı ettiğin bir şey var. eliza bunu yazarken ve tabi ben de bu tür bir yorumda bulunurken bunu tüm sinefil okurları benimsesin diye yazmıyoruz. ben "gitmeyin" diyorsam bunu beni tanıyan, daha önce nelerden hoşlanıp hoşlanmadığımı bilen kişilere söylüyorum. tavsiye/yorum larıma katılır ya da katılmazsın. ben yine de beni bilenlere "gitmeyin" derim. sen de gidin dersin. böylece isteyen gider istemeyen gitmez. bu kadar basit. eliza'yı bilenler onun film zevkinin ne ölçüde gelişkin olup olmadığını biliyorlar. o yüzden yaptığı yorum kimi kişiler tarafından benimsenecektir ve insanlar da kendilerince o film için para ve vakit harcamaktan kurtulacaktır. diğer yandan sen de beğendiğine dair yorumlarını yazarsın ve insanları gitmeleri için teşvik edersin, ama üslup önemli... üstelik bu 13 yaş geyiğine de niye takıldığını anlayamıyorum. ben 13 'ümde olmak için nelerimi vermezdim. hala 13 yaş ruhuyla çizgifilm izliyorum. üstelik ancak 13 yaşındakilerin izleyeceği çizgi filmler izliyorum. bu kategorizasyon eminim aşağılamak için değildir. sadece filmin çizgisini belirtmek içindir. iyi günler:)

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
May 12, 2004, 08:39 AM#11714

bu forumda yazanlar -özellikle şu meşhur buluşma sayesinde- birbirini tanıyan, zevklerini, tercihlerini bilen insanlar. yani birbirinin bi film hakkındaki tavsiyelerine çok önem veren insanlar. eliza bennett bir filme gitme diyorsa bana göre %90 oranında haklıdır. çünkü fazla detay vermese de onun gitme deme nedenlerini büyük oranda anlayabiliyorum, bu da 10 milyonumu daha iyi değerlendirme fırsatı sunuyor bana. bu nedenledir ki "filme gitmeyin denmesi oldum olası uyuz olduğum bir şeydir" denmesini saygıyla karşılıyorum ama son derece anlamsız buluyorum. ne dedim ben?

FI
fiction
365 posts
May 12, 2004, 08:44 AM#11715

paranoidandroid wrote:
üstelik bu 13 yaş geyiğine de niye takıldığını anlayamıyorum. ben 13 'ümde olmak için nelerimi vermezdim. hala 13 yaş ruhuyla çizgifilm izliyorum. üstelik ancak 13 yaşındakilerin izleyeceği çizgi filmler izliyorum. bu kategorizasyon eminim aşağılamak için değildir. sadece filmin çizgisini belirtmek içindir. iyi günler:)

ya canım benim 13 yaş lafını niçin kullandığını sende bende çok iyi biliyoruz...maksadı açık açık belli ...neyse boş ver kapalım bu konuyu...

EL
eliza bennet
396 posts
May 12, 2004, 10:48 AM#11723

Fiction, seni birşekilde kızdırdığım ortada ama anlamıyorum niye illa art niyet aradın bu kadar? İnan ki yok. Benim 13 yaşındaki kuzenim bayıldı filme de belki öyle kardeşi/çocuğu/kuzeni olan filan vardır da alır götürür eğlencelik (tabi korkmayan meraklı bir çocuksa) diye ilave ettim ben o 13 yaş ibaresini.

Ayrıca, bende sadece "aman ha bu filme sakın gitmeyin" demekten hoşlanmadığım için biraz aşağıda tekrar yinelediğim ve seninde büyük ihtimal gözünden kaçan ** Ha, Mumya Dönüyor filmi gibi filmler size hitap ediyorsa (ve tabi mumya yerine doğa üstü yaratıkları koyun) ve sinemayla fazla ilgili olmayan 13 yaşında biriyseniz falan biraz da çekinerek tavsiye edebilirim. ** şekilde yorum yaptım. Yani yukarıdakilerden biriyseniz "biraz çekinerek"(zira hakikaten beni bunalttı) diye yine de tavsiye ettim. Ama bunlardan biri değilse boşuna niye parasını & vaktini ziyan etsin? Yazdıklarımı kaale alıp almamak okuyana kalmış tabii.

Anlamadım bunda bu kadar kızıp köpürecek ve olayı hakarete taşıyacak ve tanımadan etmeden film tercihlerim konusunda yorumlar yapacak ne buldun?

işte bir önceki mesajımdan yaptığım alıntı aynen aşağıda:

eliza bennet wrote:

Ha, Mumya Dönüyor filmi gibi filmler size hitap ediyorsa (ve tabi mumya yerine doğa üstü yaratıkları koyun) ve sinemayla fazla ilgili olmayan 13 yaşında biriyseniz falan biraz da çekinerek tavsiye edebilirim. Aksi halde ne vaktinizi ne paranızı harcamayın bence. Ama vcd'si filan çıkınca acayip drinking game malzemesi var o yüzden alınıp keyifli vakit geçirilebilir onu da belirteyim.

Ama hala şahsına yapılmış birşey olduğunu düşünüyorsan (ki seni tanımam etmem ve dolayısıyla alıp veremediğim birşey yok) lütfen yazdıklarımı, düzyazıda başarısız birinin kendini ifade edememesi olarak değerlendir ve bu tatsızlıkta son bulsun artık.

Bu arada herrrender'i böyle bir başlık açtığı için kutluyorum zira vizyonda bir sürü film oluyor ve hepsini görme imkanımız olmuyor. Herkes gittiğini yazarsa bilgileniriz en azından.

Pumpking King ve Paranoidandroid - sağolun varolun, yazıda kifayetsizliğim sizinde başınızı ağrıttı kusura bakmayın.

FI
fiction
365 posts
May 12, 2004, 11:38 AM#11728

eliza bennet wrote:

Ayrıca, bende sadece "aman ha bu filme sakın gitmeyin" demekten hoşlanmadığım için biraz aşağıda tekrar yinelediğim ve seninde büyük ihtimal gözünden kaçan ** Ha, Mumya Dönüyor filmi gibi filmler size hitap ediyorsa (ve tabi mumya yerine doğa üstü yaratıkları koyun) ve sinemayla fazla ilgili olmayan 13 yaşında biriyseniz falan biraz da çekinerek tavsiye edebilirim. ** şekilde yorum yaptım. Yani yukarıdakilerden biriyseniz "biraz çekinerek"(zira hakikaten beni bunalttı) diye yine de tavsiye ettim. Ama bunlardan biri değilse boşuna niye parasını & vaktini ziyan etsin? Yazdıklarımı kaale alıp almamak okuyana kalmış tabii.

benim anlamadığım olay şu bu filmi sevmek için ya "mumya" filmini sevmek gerekiyor...pardon içine doğa üstü yaratık koycaz...yada 13 ünde olmak gerekiyor öylemi...ben ikisinede sahip değilim o halde ben neyim galiba... "boş küme" yim ...

benim demek istediğim şu kimse bi filmi izlemeden yargıda bulunmasın yada filmi izleyen çeşitli kriterler uydurarak bu vasıflara sahipseniz filmden keyif alırsınız demesin her film ayrı bir dünyadır ...hiç bir film birbirinin aynısı değildir...

o güvenilir kişi ben onun dediğine inanırım demekte sonderece yanlış...benden 1 yaş küçük kardeşimle film zevklerimiz o kadar benzerdirki favori filmlerimiz bile aynıdır nerdeyse ama geçen ay "tutku" filmi yüzünden aramızda çok hareretli bir tartışma geçti filmi ilk ben izledim ve ona tavsiye ettim güzel bir film olduğuınu söyledim o ise filmi izledikten sonra hiç beğenmedi...onun için "pumking king" sende 1 günlük tanıdığın bir kişinin önerisine çok güvenme....

neyse bol kifayeli günler.....

HE
herrrender
148 posts
May 12, 2004, 11:50 AM#11729

The Passion of the Christ

The Passion of the Christ:

Rahatsız filmler kuşağında yer alacak bir film.Ben seyrederken çileden çıktım.Kırbaçlama sahnesi bence filmin en vurucu sahnesiydi.Dinler tarihi meraklıları zaten seyredeceklerdir ama diğerlerine de tavsiye edilir.

HE
herrrender
148 posts
May 12, 2004, 11:53 AM#11730

The Butterfly Effect

The Butterfly Effect

Ortalama bir film olarak değerlendirilebilir boş vakti olanlar için birebir.

RA
rai
645 posts
May 12, 2004, 11:57 AM#11731

eleştirmek için söylemiyorum ama hollywood sineması bu tip filmler için çok belirgin şablonlar kullanır. 3. dakikada şu olacak 12. dakikada bu olacak gibi. yani bu anlamdaki filmlerin hepsinin ayrı bir dünya olduğu görüşüne katılamayacağım.

diğer yandan yetkin bir sinema bakışı geliştirebilmiş kişiler aralarında empatik olarak da iyi bir iletişim kurmuşlarsa istisnalar dışında birbirlerini referans alabilirler. zaten yeni iletişim kuramları önyargılarımızın ortak referans çerçevesinin neredeyse tümünü oluşturduğu gibi ilginç fikirler içeriyor.

bu arada bu alınganlığının sebebini bir türlü anlayamıyorum. keşke buluşmaya gelseydin de buradaki insanların seni rencide edecek şeyler yazmak gibi bir dertleri olmayan insanlar olduğunu kendin de görebilseydin.

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
May 12, 2004, 12:29 PM#11732

fiction uyarın için çok ama çok teşekkür ederim. belki bir zaman, bir günlük tanışıklığım olan birine canımı, varlığımı, saygınlığımı, yakınımı... emanet edecek olursam bu uyarın hep kulaklarımda çınlayacak.

ama söz konusu olan güvenmeme meselesi, bir gün boyunca verhoeven, tim burton, batman, çizgi roman, shyamalan, kar-wai, japonya ve hong-kong sineması... sohbetleri yaptığım birisinden film tavsiyesi alma konusunda ise, senin bu yazdığın bana kahkaha attırmaktan başka bir fayda ya da önem arzetmiyor ne yazık ki :)

You need to log in to post a reply.