Lanet olası yerli diziler..
37 replies · 631 views
Lanet olası yerli diziler..
We are in deep shit..
Sinefiller. Sinema dostları durum kötü.. bir tür yerli dizi cehennemi içindeyiz.. bu diziler bilmiyorum farkında mısınız ama- televizyon kanallarının sinemaya ayırdığı zamanı azaltmasına sebep oluyor.. gün be gün sinemaya verilen önem ve değer düşüyor..
Televizyonların reyting kaygısını düşünüyorum.. bu durumu anlayışla karşılıyorum ama onlar ne yapıyorlar ..işin bokunu çıkarıyorlar .. kanal D akşamları prime time nasıl yapıyorsa iki yerli dizi birden sığdırmaya çalışıyor..
Hadi prime time dan vazgeçtik diyelim.. prime tam onların olsun geceleri bize bırakmalarını umuyorum ..ama hayır olur mu öyle şey.. geceleri karşımıza ikinci sınıf yabancı dizilerle beraber modası geçmiş , kokuşmuş , eski yerli diziler çıkıyor.. halbuki ben B sınıfı sukunduruk bir aksiyon filmine yada Nuh-u nebii den kalma bir Duke westernine bile razıyken..
Bir coach potato ( amerikanlıların bir deyimi anlamı kıçı kanepeye bağlı televizyon budalası)
değilim ama ortalama bir izleyiciden biraz az televizyon izlerim.. televizyon kanalları bu zevkimi içine geçen yayın döneminde zaten oldukça fazla insan dışkısı atmışlardı.. yeni yayın dönemi ile birlikte durumu iyice abartılar ..artık dışkılar beynimin tasından dışarı taşıyor.. televizyonun karşısındaki halim bahadır boysalın sado mazoşik işkence mağduru tiplemelerinden birini anımsatıyor arkadaşlarıma.. (bazen kendimi kaybedip köpük saçıyorum da sağa sola)
Sadede gelirsek militarist olmayan mümkün olduğu kadar etkili bir protesto yöntemi arıyorum ..ama bulamıyorum..
Yerli ve yabancı diziler hakkında düşüncelerinizi bekliyorum.. varsa aklınız bir protesto yöntemi onu iliştiriniz postunuza . böylece acımı az da olsa dindirebilirsiniz..
ŞİMDİDEN SAĞ OLUN VAR OLUN..
Daha az yerli dizi umudu ile dolu saygılarımla ..****
Last edited: Sep 19, 2002, 12:41 PM (1)
değerlendirme
Aşağıya üç büyük kanalda gösterimde yada gösterime girecek olan yerli diziler hakkında ufak bir yıldız tablosu ekliyorum..fikir vermesi açısından .. unuttuklarım vardır..
Değerlendirme **** 4 yıldız üzerinden BOMB: yıldız verilmeyecek kadar kötü..içimizde patlayan türden Leonard Maltin den çaldım. S.O. soap opera pembe dizi Y: yabancı dizi
KANAL D
-kırık ayna --izlemediğim içim fikrim yok ama kadir önyargımla -BOMB
-azad * tek yıldızı çekim yapılan mekanı beğendiğim için aldı..
-yarım elma * tek yıldızı ruhi sarını huşeng tiplemesine ve aybalam deyişine veriyorum..
-kınalı kar --emrah varsa ben yokum- BOMB
-kara oğlan umarım iyi bir şey çıkar.. HOPE
-berivan--- sibel can evinde oturup iyi bir anne ve mayfatik kocasının eşi olsa sadece-BOMB
-aşk meleği S.O. pembe diziler uzmanlık alanım dışı-bomb
-kobra takibi-y. Abicim otoyol mu savaş alnamı belli değil--BOMB
-aşkım aşkım * gözdenin sutün bacaklarına ve iri memelerine verdim gitti yıldızı..
-ruhsar * hande ne giyse seksi oluyor ne desem boş..
-aşk meydan savaşı * derya alabora masumiyetini kaybetmiş olsa da benden tek yıldız..
-iki arada BOMB- BOMB- BOMB- BOMB
ATV
-asmalı konak :n. Yeşilçaya seymene Ürgüp e ve kalitesi düşük grafik şiddete - BOMB
-pembe patikler -- halli ergünü severim ama olmamış be baba- BOMB
-sıcak saatler --eskinin hit dizisi yazın ekranlardaydı.. ayarım cehennem cevdete- BOMB
-maria barrio --S.O.
-masum aşk-- S.O.
-aşk nefret --S.O.
-böyle mi olacaktı : dizi değil kıyamet alemeti ..olmaz böyle bir şey -BOMB
-çocuklar duymasın : havucu ve o garip ses tonuna sahip snob kızı bilmem ama 0- 8 yaş arası -yurdum çocukları duyalı çok oldu.. veletler sokakta BABABA diyerek geziyorlar -BOMB
-mahallenin muhtarları ne ben bir şey söyleyeyim ne sizBOMBOŞ
-ilişkiler: böyle bir aile modeli yok abi türkiye de - BOMB
-üçüncü göz Y. ** gece bi nebze nabza şerbet bir dizi
-hayat bağları zaten yeteri kadar bunalım var bi de siz varsınız-- BOMB
-*yeter anne *** atv deki tek kaliteli dizi adaptasyonu muhteşem cast zekice oluşturulmuş..
-aile bağları: ***ali porazoğlunun tiyotrocu birikimine..
SHOW TV.
-aslı ile kerem: dharma & gregin ayağının kiri olamaz-- BOMB
-sıdıka**** yerli dizilerini medar-iftiharı.. her şeyiyle çok güzel özellikle
samim (hakan tanfer) ve kenar (şafak sezer) muhteşem Atilla atalaya sonsuz saygılarımla haftaiçi 11.00 da
-samantha -S.O.
- maria clara- S.O
-alan rüzgarı -S.O.
-şkına eşkıya : bugün tv de izledim ölüyor galiba : ) yeeehaaa --BOMB
-elek : şah meran efsanesinin distore edilerek içine suçulmuş hali --BOMB
-erda: yarı Kürt olarak Kürt kültürün bozularak asimile edilmesinden şikayetçiyim. B......
-tatlı hayat: ** orjinali çok çok daha başarılıydı ama bu version da haluk bilginerin varlığı ile ayakta kalabiliyor
sohbete gecmeden once ben de soyle bir sey oneriyiyorum degerli forum yoneticilerine: Sinefil'de bir televizyon forumu acilsin. tv'deki filmler, diziler uzerine laflayalım. bence cok iyi olur. boylesi bir forum da pek yok galiba turkiye'de ya da ben denk gelmedim. ne dersiniz? yani ozellikle forum adminleri ne der...
Aslında ben bazı dizileri özel bir ilgiyle hatta zevkle izliyorum.Şu yeni çıkan dizilerden izleyebildiğim Yarım Elma.(Üniv. sınavı malumunuz)Ama eskiden izlediğim diziler üzerine birşeyler yazmak isterim.
Küçük İbo:Bu tip "başarılı çocuk şarkıcıya dizi çekelim" mantığından doğmuş dizilerin en iyisi.Cemile yengesini yatakta amcası hasan ın en iyi arkadaşı Mehmetle yakalayan ibo ,küçücük yaşında böyle bir görüntünün yüklediği ağır sorumlulukla olgunlaşma sürecine girer.Aslında bir dolu karakteri derinlikli bir anlatımla işler dizimiz.Ayşe den demir e,mine den elmas a ...Tabi kimi hatalara da sahiptir.Flashback leri sevdiği her halinden belli olan yönetmen Zeynep Tor,ibo nun yengesini yatakta gördüğü sahneyi her bölümde en az on kere yayınlar ve ibo nun üzerindeki ağır yükü seyirciye de yüklemekten çekinmez.Ayrıca dizi özensiz diyaloglarıyla da dikkat çeker."Sen ne diyosun İbo?" her konuşmada karşımıza çıkar.Oyunculuk pek de kötü değildir.İlk bölümlerde tecrübesizliği her halinden belli olan ibo,daha sonra işi kıvırmıştır.Ama övgüyü en çok hakeden oyuncular ibonun yengesi(ismini hatırlamıyorum) ve Mine nin üvey babası Nurettin küçükmotor.
AcıGünlerim:Küçük Onur dizisi gerçekten kötüydü.özellikle onur un göründüğü her sahne büyük bir azaptı benim için.Yine de organ mafyası,uyuşturucu,fuhuş,bağlılık gibi temaların sağlam işlenişi dikkat çekici unsurlardan biriydi.
Hemşerim:Yönetmen yine zeynep tor desem.Mahsun Kırmızıgül ün sedat denen holding patronu için öldürdüğü adam flashback ler sayesinde kırmızıgülün yakasını bir türlü bırakmaz."Sen ne diyosun Davut"formatında diyalogları da cabası.Herşeye rağmen iyi bir kırkızıgül kompozisyonu ve özel bir aşk dörtgeniyle dizimiz izlenmeyi hak ediyor.
Devam Edecek.......
CNBC-E derim gencler.
TV'nin altın çiçeği gercekten
evet milenium bitmis Frank hayranlarının gozu yaslı ama, "24" diye bi dizi basladı gecen hafta K. Sutherland oynuyo. super gerilim. guzel bir sey yani. Southpark'ın geri gelisini torenlerle hala kutluyorum.
Buffy sever oldugumu daha once burda soylemistim, Angel da var artık.
Klasik komedilerden Just Shoot Me yeni bolumlerle, Seinfeld tekrarlarla devam ediyo
Bi de Roswell var alien freak'ine.
Türkücü dizilerinden. Bagrışan aile komedilerinden kacanlara super bir kanal. Filmleri de kaliteli.
Bir de yaz tatili ve ev nediyle tv kurdu oldum artık. Mesela iki cumadır sessiz sedasız Alien ve Aliens oynadı Kanal-D'de belki bu cuma 3.su oynar?
ne zamandır iş güç saatleri nedeniyle haftasonları Fener'in maci disinda tv izlemiyorum. yahu bu kadar oldu mu? (yeşilcam ölmedi, dizimizde yaşıyor!!)
yenilerin bir cogunu bilmiyorum ama bu topic altinda bazi eski dizileri hatirladim. ne de ozlemisim:
gulşen abi: ah haluk bilginer ve can barslan siz nelere kadirsiniz!
aziz ahmet: ugur yuceli bu haliyle cok ariyorum (hasteyim sağa! diye bagirirdi )
varsayalım ismail: sürekli yayimlansın. espiriler patlasın. beddua etmek gibi olacak ama ustat Ferhaqn şensoy şu sıralar paraya sıkışsa da yine bir dizi yazsa..
şaşı felek çıkmazı bitti mi ben mi artık denk gelmiyorum.
bir dizi vardı adını hatırlayamadığım "istasyon pastanesi" olabilir adı. çok güzldi. yetiş adında garip burunlu çok sevimli oyuncu oynuyordu. o dizi de çok güzeldi. o eleman sonra neden parlamadı hala şaşıyorum.
bir de elbette "gençler" dizisi..
ilk aklıma gelenler bunlar. evet, yeşiçam bence 'dizi'mizin dibinde..
eyvallah majere ..aynen dedğin gibi çiçek çiçek.. şuan bu postu yazarkrn aynı zamanda nikita yı dikizliyorum zaten..
yeni yayın dönemi ile gelen 2 yeni komedi dizisi var biri working.. iş hayatıyla ilgili.. gilbert'ın kanlı canlı versiyonu diyebiliriz.. ikinci olarak ta
men behaving badly: erkek kadın paradoksları üzerine ortaya bir karışık..
have a nice watching..
İtiraf ediorum ben de küçük ibo'yu küçükken çokçana izlemişlerdenim. Yalnız benim nedenim diğerlerininkinden biraz faklı. İbo'nun yengesine nedense hasta oluyordum, hala sebebini bilmiyorum ama ne zaman bir 'küçük ibo' tekrarı çıksa 'yengee, yenge' diye yalanarak ekrana yapışırım. Yerli dizilerin gelmiş geçmiş en büyük dizisi 'Şaşıfelek Çıkmazı'dır. Dikkat edilirse görülecektir ki Mahinur Ergun(sıdıka, şaşıfelek çıkmazı) dizilerin her zaman patlama yapar ve zirveye oturur, selam duruyorum huzurlarınızda. Yabancı tercihler içinse kanal-e dışı alternatifleri öneriyor, kanal-e nin de yabancı bir network e satılması ile rayından çıkıp berbat şeyler yayılnamasına tahmmul edemediğimi belirtiyorum. Cine5 te OZ diye bi hapisane dizisi var, herkese önerilir. Dizi sayılır mı bilmem ama Osbourne Family de tadıdnan yinmiyor, MTV'de. BBC'den ise ingilterenin 'mahallenin muhtarları' diyebilecğeimiz Eastenders klasiği ve süper komedi dizisi BOTTOM!!! kanal-e de pek bişi kalmadı just shoot me, angel ve özellikle sienfeld dışındakiler beş para etmez
Ben de Mahinur Ergun dizilerinin hastasiyim. Sasifelek Cikmazi'nin bilmem kacinci tekrarlarini hala zevkle izliyorum. Ama arada atlanan bir Mahinur Ergun dizisi daha var "Nasil Evde Kaldim". TRT'de Sasifelekle ayni zamanlarda yayina girmisti ama yetersiz tanitim ve kotu yayin saati yuzunden gume gitti. Tekrarlarina rastlarsaniz sakin kacirmayin en az Sasifelek kadar guzel...
Gençler merak içindeyim şu küçük ibonun yengesini biraz anlatın.. ben hiç izleme fırsatı bulamadım.. fakat anladığım kadarıyla hükümet gibi kadın tanımlamasına uyan kadınlardan bu yenge.. baksanıza ROCCO yalanarak beyaz ekranın başına geçiyor.. LYNCH ise seneler geçmesine rağmen aklından çıkaramıyor bu kadını .. birkaç cümlelik fiziksel ve psikolojik betimlemelerinizi bekliyorum.. o zaman kadar sadece hayal gücümle idare edeceğim..
Yengeeeeeeee nerdesin yengeeeeeeee
Bu arada küçük onurunun Eskişehirin gururu Fahrettin Cüreklibatur ile bir dizisi vardı.. karate konseptli bir şeydi.. Cüneyt Arkın miyagi-san formatına bürünmüş ,küçük onur ise başarısız bir karate kid sureti olarak dizide yerini almıştı..TGRT de yayınlanıyordu .. fakat bir türlü ismini hatırlayamıyorum.. hatırladıklarım lümpen sınıfı için bile çok kötü olduğuydu ; fakat benim için dünyayı kurtaran adamın tv de dizi olarak vücut bulmuş haliydi.. yarılırdım izlerken ..hatta hala aklıma geldikçe hafif bir tebessüm beliriyor suratımda..
karaoğlan nihayet
NİHAYET KARAOĞLAN!
biraz önce dizinin ilk bölümünü izledim. çekimler falan fena değil gibi geldi bana. abdullah oguz klip tecrübelerinden epey yararlanmış. renklere falan özen göstermişler. bazı devamlılık hataları vardı ama çok rahatsız etmedi. özlem tekin çok gıcık bir kötülükler kraliçesini (zenka) oynuyor. tam ona göre bir rol. gıcıklığına gıcılık katmış. yanındaki Camoka'da çok uyduruk bir kötü karakter olarak çizilmiş bence. oyuncu (Hasan Yalnızoğlu ) da çok sıradan jest ve mimikler ile rolü batırmış
karaoğlan, kahramanın yan karakterleri arasında bana biraz ezik kaçmış gibi geldi.. ne öle clubber bi tip (Kağan Urgancıoğlu) yakışmıyor büyük türk kahramanlarından birini kız gibi oğlana vermeye. o tipi ben beğenmedim açıkcasi. miroğlu gibi heybetli biri yakışırdı o role..
Sümer Tilmaç (Balaban) biraz harcanan bir oyuncudur benim gözümde. adama hep aynı rolu veriyorlar bütün dizilerde. bunda da öyle. süper babadaki rolu neyse karaoğlanda da aynı adamcağızın. oysa o bile karaoğlanı tek başına daha karizmatik hale sokabilirdi.
baş kötü kahramanlardan ), Mehmet Akif Asmaz (Kaşgarlı Gurhan) bence tek kelimeyle rolün içine etmiş. adam çok acemice bir oyunculuk çıkardı. yazık etmiş role bence. belki ilerki bölümlerde açılır.. aslında piyasa yepyeni yüzleri kaznadırmanın tam sırasıydı..
tipik bir "kahramanın yolculuğu". iş yapar bu dizi. çigiromana ne kadar sadık kalacaklar merak içindeyim. görsellerde biraz dikkat etmeye çalışmışlar gibi. ama keşke dinamizim katıcım diye bu kadar çok kamerayı oynatmasalar derim ben.
arkasından üstat sezgin burak'in 'tarkan'ının bir uyarlaması da gelir mi acaba. hatta gelsin. çok güzel olur..
Last edited: Sep 20, 2002, 11:13 PM (1)
1 kere o sebnem ferah değil özlem tekin. Olmadık yerde başkasının kafasını yarmayalım lutfen, ayıp oluyor.
Bu dizi 6 bölümü geçemez; çünkü bölüm başı maliyeti yaklaşık 200bin dolar civarı imiş. Yani patlayan bir apdullah oguz işi daha. Kısa devre ilginç konusuyla dikkat çekio. Sadullah Celen'in yeni TRT dizisi
rocco wrote:
1 kere o sebnem ferah değil özlem tekin. Olmadık yerde başkasının kafasını yarmayalım lutfen, ayıp oluyor.
yanlış yazmışım pardon. düzelttim. kasıt yok..
İbo nun yengesi...Siyah,uzun saçlarını genellikle açık bırakan,evliliğin getirdiği sorumluluğu boşverip aşka balıklama dalan büyüleyici kadın!Dizinin her bölümünde onu izlerken uyuştuğumu hissederdim.(Bu tip bir uyuşmayı sağlayan en son kadın oyuncu Piyanistteki Isabelle Huppert dı).
Yüzündeki ben de ayrı bir hava veriyordu Cemile yengeye.O aşk için kocasının ölümünü göze almış,ibonun tek dostu sazını kırmıştır.
Özellikle delirdiği bölümlerde oyunculuk performansının doruklarında gezinir.Belki onu bu kadar sene geçmesine rağmen hala yadetmem ,aşka olan teslimiyeti sebebiyledir.Belki ben de ona teslim olmuşumdur.
Dizilere çok para harcayan TRT tamemen yanlış yayın politikalarıyla dizileri adeta harcıyor.Mesela iki bölümünü izlediğim ve oldukça beğendiğim ''Şapkadan Babam Çıktı''(adı komedi dizisi gibi olsada oldukça ayrıksı bir aile dramını anlattığı söylenebilir.Ayrıca Bennu Yıldırımlar ve Fikret Kuşkan'da kelimenin tam anlamıyla döktürüyorlar.) adlı diziyi her ne kadar hoşuma gitmesede tam bir reyting canavarı olan Asmalı Konak'la aynı saate koymak tam bir cinayet.
You need to log in to post a reply.