Lanet olası yerli diziler..
37 replies · 631 views
Martin Mystere wrote:
diziyi belki de siz sinefillere yazmamislardir.. ne dersiniz? hedef kitle hesaaabııı! ;-)
valla zalım özelinden konuşçaksak sen patlarsın sayın dedektif. ne hedef var ne kitle var... dizi tutar o ayrı mevzu ama bu işin tutmasının tek nedeni asla ve kat'a dizinin iyi tasarlanmış olması olmayacak. hesaba kattığın ya da katmadığın bir de pazarlama faktörü var ki apayrı. benim bildiğim mahsun hayranları böyle bir mahsun istemez...
beceriksiz katil seni :)
bir diziye müptela olmak...
her bölümünü kaçırmamak için büyük çabalar sarfetmek bundan bir yıl öncesine kadar benim için çok ama çok uzak şeylerdi...
fakat şu friends dizisi yok mu?
hayatımda ilk defa bir sitcom beni koltuğa yapıştırmayı başardı.bu kadar basit bir formatın beni etkilemesi aslında beni hayrete düşüren...
David Crane Amerika da inanılmaz işler yapıyor.Friends dışında cnbc-e kanalında yayınlanmış olan chicago hope,nypd adlı diziler de onun yapımcılığında gerçekleşmiş.şapka çıkarıyorum...
gelelim yerli dizilere...
ülkemizde yaşanan dizi enflasyonu hakkında yazılacak yazılmış zaten...fakat şahsen asıl önemli olan bu tür dizilerin bizim asıl konumuz olan sinemaya bir yararı var mıdır?yoksa zaralı mıdır?bence asıl bu konuyu konuşmakta yarar olduğuna inanıyorum...
amerikalıların çok tuttuğum bir sloganı vardır: kiss (keep it short and simple)
bazen en iyisi en basiti olur. basit kötü demek değildir.
Dizinin sinemaya katkısı meselesiyle ilgili görüş belirtmek gerekirse(gerekmese de yazıyorum);
yakın sektörlerdir. Bu işlerde dönen para miktarının artması hayra alamettir. Bugün dizi çeken yarın film de çeker belli mi olur. Bkz. Deliyürek Frizbi Dehşeti...
ulan bi halttan anladığım yok bi de konuşuyorum utanmadan. cin gibi tuttu işte zalim. bi de yok efendim 5 bölüm şans verirmişim de yok bilmemneymiş. bu da bana kapak olsun. bu arada ilk bölümde kurgusu ne fenaydı şimdilerde daha bi düzelmiş. kurgucuyu mu ittirettiler ne bilmem ama hayırlı bi iş yapmışlar valla.
Kurgu konusunda hemfikirim... Kesin ondandır...
vay be geçmiş zaman olur ki... o zamandan bu güne neler olmuş
zalim yayından kaldırılmış, asmalı konak'ın son bölümü 1 milyon dolar reklam almış, kınalı kar, zerda en fazla tutulan ikinci diziler olmuş, ekmek teknesi doğmuş-büyümüş-gelişmiş, lise dizileri türemiş, "mustafa altıoklar'a dizi yaptıralım ağğbi, kendini kanıtlamış entellektüel bi yönetmen, dizisi kesin tutar" fikri ortaya atılmış, mustafa'dan cacık olmayacağı anlaşılmış, serseri diye bi dizi en çok tutulan dizi olmuş, yapımcılar deniz akkaya - kerem alışık ikilisinde kimya denen şeyi arayarak doğa kanunlarını hiçe saymışlar - cehennemlik bi günah işlemişler, üvey baba fenomeni düşük bi bütçeyle flash tv için tekrar çekilmeye başlanmış - kemalettin tuğcu'nun kemikleri tekradan sızlatılmış, uzan çocuklar duymasın için 4 milyon dolar transfer parası ödemiş - paketin içinde olan "made in turkey, birol güven dizileri" babalar en son duyar ve ayrılsak da beraberiz de uzan'ın "ölmek var dönmek yok" diye bitirdiği konuşmaları arasında yayınlanmak üzere star'a geçmiş, kurtlar vadisinde hesaplaşma başlamış, dizi birincisi atv'nin yeni dizileri teker teker batmaya başlamış, kanal d'ninkiler tutmaya.... laga luga laga luga
Sonuç 1:büyük kanallar prime time'da arka arkaya iki dizi yayınlamaya devam ediyolar.
Sonuç 2: büyük kanallarda bırakalım iyi film izlemeyi yabancı film izlemek için gece 12'yi beklemek gerekiyor
Sonuç 3: birkaçı dışında yine yeni yeniden: lanet olası yerli diziler.
bu bağlamda ben kendi kriterlerimce birkaç diziyi ayırmak istiyorum ve elbette vingunun tüm yazdıklarının altına imza atarak...
ekmek teknesi ne zamandır yayındaydı, bir türlü fırsat bulup izleyemiyordum.bu pazartesi işler yolunda gitti izleyebildim.Benim izlediğim bölüm mü çok iyiydi yoksa genelde mi böyle bilmem...
bölümde namaz ve camii meselesi var ki öldürdü beni gülmekten...
sultan makamı da fena değil..en azından yapısında şarkıcı,manken çerezi bulundurmayan kendi tadında yolunda ilerleyen mütevazi bir dizi...
zerda yayınlanan her bölümü ile beraber kudret sabancı adına daha fazla üzülmeme sebep oluyor..
insan bir noktadan sonra neden daha iyi olamıyoruz diye hayıflanıyor..
oyunculuk,teknik imkan her bir halt var ortaya çıkan ürünlerin çoğu beş para etmez...
You need to log in to post a reply.