Skip to content

hangi mood'a hangi müzikk???

34 replies · 1,060 views

SH
shattimento
311 posts
Aug 14, 2004, 09:26 AM#13967

hangi mood'a hangi müzikk???

Geçenlerde sabah yağmur yağıyodu,serviste işe gidiyodum,gökyüzü acayip grii,radiohead dinliodum.
Sonra dedim ki yahu Radiohead yağmurlu havalara çok iyi gidiyooo.
Özellikle de LUCKY...

Sonra işe geldim,arkadaşım Amelie'nin soundtrack'ini açtı..Yaahuuu bu çok iyi geldi yaa sabahın bu saatinde die düşündüm.

Sonra kısa keselim,iyi içmişsem ve kendimi kötü hissediosam bilmem neden Nelly Furtado//try 'da ii geldi geçenlerde, klibini seyretmek daha da iyi geldi...

Hani bazen yaaa evet bu anın parçası şudur diosunuz ya nedir onlar???
Hani farklı anların fon müziikleri işte?

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Aug 14, 2004, 10:37 AM#13968

"hay ben boyle hayatin..." anlarinda: ozellikle depeche mode ama ille de cure, cok zaman nedense travis

agir melankolik anlarda: pek cok cure ve radiohead sarkisi, red snapper'in bilimum depresif sarkilari. u2'dan october

"hayatin bazi seylerini anliyorum galiba, er'iyor muyum neyim" anlarinda (ama biraz tiksintiyle): mutlaka pink floyd

uzaktaki eski sevgili akla soyle bir girip ciktiginda: unkle be there, u2'dan with or without you ve one.

bu kesmekesin icinde ne isim var anlarinda: red snapper, unkle

birisine acaip sarilasin geldiginde: Levitation -More Than Ever People

uzun surecek "cok yakin" temaslarda: portishead

efkardan uzak, tatli bir huzun kapladiginda: giona fidman

bir yandan gokyuzu gozune cok parlak ve ferah gelirken uyku tutmadiginda: miles davis

bir yandan gokyuzu zifiri karanlikken bir yandan uyku tutmadiginda clint mansel

daha yazicam ben... ornekleri cogalticam.

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Aug 14, 2004, 10:40 AM#13970

cok coskun, kabina sigmadigin anlarda (hele hele mac oncesi): yasa fenerbahce marsi

fenerbahce ile ilgili bir yazi yazarken, gururlu veya magrur oldugunda: fair atakoglunun fenerbahce marsi...

SH
shattimento
311 posts
Aug 14, 2004, 10:59 AM#13971

tatilde denizden gelmişim,açık havada elimde kitap uyumak üzereyim;JANIS JOPLIN SUMMERTIME

ya tatiiiillll.

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Aug 14, 2004, 02:07 PM#13973

Martin Mystere wrote:
cok coskun, kabina sigmadigin anlarda (hele hele mac oncesi): yasa fenerbahce marsi

fenerbahce ile ilgili bir yazi yazarken, gururlu veya magrur oldugunda: fair atakoglunun fenerbahce marsi...

ben de ekinler'i dinliyorum insan rahatlıyo valla:)

HE
herrrender
148 posts
Aug 14, 2004, 04:11 PM#13976

mood

simdi dalacam,beyzbol sopasını ararken:
Hunt for red october OST-Hym to red october, Conan OST-Anvil of the crom, Manowar-hail and kill, Wasp- harderfaster, Rammstein-du hast, StarWars OST-ImperialMarch, Apocalypse now OST-Wagner-Ride Of The Valkyries
makas attılar- 7200 devir ve ötesinde: GARY D.-Moonrise ' Evolution 4-Ward', Prodigy-Breathe, PPK-resurrection, Dj Visage-Formula. The Smashing Pumpkins-The End Is The Beginning Is, David bowie-I'm deranged
**Dünya umurumda değil modu:**Paul van Dyk-We are alive,Blues Brother OST-Rawhide,Everybody need somebody, Jail house rock, Alphaville - forever young,The pink panther OST Henry Mancini-It Had Better Be Tonight, REEL 2 REEL - Move it
Kırık kalpler kahvesinde:Wasp-raging storm, Him-When love and death embrace, Joe Satriani-The Forgotten, Strange days OST-Juliette Lewis-Hardly Wait, David Bowie - Something In The Air,Garbage-Milk (massive attack trance mix)
**Atmosferin bitip uzayın başladığı noktada:**bilimum karunesh,nusrat fatih ali khan eserleri.
Asmalı bir çardakta 50 mumluk işik altında çig köfte yoğururken: Urfalıyam ezelden,daracık sokakları-urfalı cemal,B.manco halil ibrahim sofrası,

Last edited: Aug 15, 2004, 06:24 PM (3)

BA
bakko
47 posts
Aug 14, 2004, 04:34 PM#13977

Ben kısa kesecem. Eğer mutsuzsan duygulu şeyler dinlemek istiyorsan minör parçalar, yok zindeysen majör parçalar seç. Farkı göreceksin.

DO
dopey
914 posts
Aug 16, 2004, 05:47 PM#14002

abi ben çok kötü patlıyorum zamanlarında : richie hawtin -minus orange ve underworld -cowgirl(everything)

SH
shattimento
311 posts
Aug 17, 2004, 06:05 AM#14008

gerçekten bu dünyadan uzaklaşmak istediğimde BJORK-JOGAaslında bjork'ün her parçası olabilirdi,zira kendisi bu dünyadan değil....

TR
triyandafilisus
204 posts
Aug 17, 2004, 04:20 PM#14027

Yoldayken ille de Tito&Tarantula. Ders çalışırken(!) genelde Suzanne Vega.Spor yaparken Anouk. Denize karşı oturup bira içerken Wax Poetic.Canım sıkkınken Black Sabbath,The Pretenders,Whitesnake,Aerosmith,Kiss,Queen.Mutluyken James Brown,Jimi Hendrix,Tom Jones,ACDC,Bob Marley,Brooklyn Funk Essentials..
ya düşündümde..bu liste çok uzayacak..bundan çıkardığım sonuç : müzikte bi sınırım yok..

Hayır hayır,müzikte sınır yok! bu daha güzel oldu.

Aslında şöyle bi sınırım var,bir ayrılığın üstüne dinleyeceğim son şey Guns n roses,November Rain ve her türlü Bülent Ortaçgil'dir.ağlarım çok ağlarım kendime sinir olurum :)

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Aug 18, 2004, 09:40 AM#14050

uzun yolculuklarda:bülent ortaçgil
uyumak üzereyken:ortaçgil bülent
neşeliyken:bülort entaçgil
sıkıntılıyken:taçgil bülorten
sinirliyken:tenbül çatorgil

KA
kafakoparan
119 posts
Aug 19, 2004, 06:33 AM#14088

bohtan hissederkene=portishead,air,noir desir,lamb,baxter,tricky vb
tutmayın beni herkesi döverimkene=nofx,good riddance,bad religion,pennywise,deftones,aphex twin,amon tobin, vb..
abi adam çalişmiş çabalamiş vayyy bak soloya bak modundaykene=paco de lucia,jason becker,ron thal,marty friedman,al di meola,john petrucci,jordan rudess,michael romeo vb...
yaa olm bu dünya cekilmiokene=yansımalar,ahmet kaya,massive attack,louise attaque,smashing pumpkins,sezen aksu, vb
eyttt be bu da güzel, dahi abi bunlar demek modundaykene=mozart,beethoven,schubert,chopin,schumann,bruch falan kim varsa işte
bak winamp ımda böle seylerde var demek modundaykene=south park soundtracks,kişisel kayıtlar,komik işe yaramaz parcalar,telefon işletmeleri vb...
içtim abi inan ne dinlediğimin farkında değilim modundaykene=michael jackson,sting,depeche mode,nine inch nails,prodigy vb..
tutmayın döverim bir de üstüne kafa atarım sonra bi daha dövüp hem kafa hem terlik atarım modundaykene=sepultura,slipknot,death,obituary,amorphis,moonspell,anathema,sick of it all vb..
cıvıtırkene=sublime,sublime and no doubt,me first and the gimme gimmes,less than jack vb cıvık seyler:)))

su anda da sublime-no doubt total hate calıo,bu moddaykene kahvemizden sigaramızdan bir yudum alıp balkondan dısarı bakıoruz,yıldızlara gökyüzüne falan bakıp vayyy bir 'yaratan' olmalı diyip iç gecirioruz,o sırada ezan sesini duyuyoruz,bak gördün mü?yok yok bir yaratan var..diye iç gecirirkene........:))))
  bitti.fin.
Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Aug 19, 2004, 08:08 AM#14095

sermest wrote:
uzun yolculuklarda:bülent ortaçgil
uyumak üzereyken:ortaçgil bülent
neşeliyken:bülort entaçgil
sıkıntılıyken:taçgil bülorten
sinirliyken:tenbül çatorgil

sermestim naptin kendine boyle? senin ruh halini dusenmek bile istemiyorum?

CE
cenkozgen
64 posts
Aug 19, 2004, 02:23 PM#14111

dingin gecede sakın ilerleyen bi muhabetteyken (hemcinsinizle) ve kimse müziği değiştirmeyecekse (sabaha kadar): air
eger kızgınsanız ve elinizden hiç bi şey gelmiyosa: a perfect circle-judith(yanlış yazmış olabilirim) akustik vers.(kafa iki kolonun arasındayken)
hala kanayan bi kalbe sahipseniz ve de o yarayı açan hatun düştüyse yine aklınıza: radiohead-exit music(for a film)(album version),
eger aklınızdan çıkarmak istiyorsanız o afet-i kebiri:sözlerinden anlamadığınız(bilmediğiniz bi dilden) ve hareketli bilimum şarkılar
biraz hareketlenmek istiyorsanız:muse (tabiki hareketli parçaları)
aynı şarkıyı yüzlerce kez dinlecekseniz: manic street...-ocean sprag, the chemical romance-demolition lovers

bu liste uzaaaaar gider

.
                     .
                     .
                     .
                     .
TH
the_0ne
79 posts
Aug 19, 2004, 04:15 PM#14114

tek sarki soylicem cok yalnızken ve sewdiğinizi ozlerken hep bu sarkiyi dinlerim one more cup of coffee cok guzel sarki dinlemeyenwarsa hemen dinlesin

You need to log in to post a reply.