Skip to content

sinefilin içki tercihleri

49 replies · 1,825 views

TH
the_0ne
79 posts
Aug 23, 2004, 09:13 PM#14249

rakı balık en guzel ikinci benim icin.Brinci ise bira.Yalnız gunlerimn dostu.Parasız gunlerim tek zewk içkisi.Biranın tadını hic bisiye değismem walla.Her zaman icerim.En az da 3 ex icmeden kalkmam cunku bir bira icmek cok sacma gelio.Azın eksi eksi olur.Tadı damagında kalır.Bir bira icceksen soda ic be birader demi.Zati carpmaz etmez.Birayı sade sewiom tabi biraz cips olsa hic de fena olmaz ama rakı mezesiz gitmio.bunlar
-Balık
-Yogurt
-haydari
-ton balığı da guel ama abarttıkları kadar ii olmuo bence

yeter bunlar la peynir ve kavunu ekledik mi (peynir demisrbas kavun mevsimlik demirbas) alsa bir sofra ağır bir damar muzik ile hawalara ucuyosunuz.
Saygılarla

SH
shattimento
311 posts
Aug 24, 2004, 06:24 AM#14252

öncelik hep birada tabiki,
soona vodka benim için // herşeyle gider bana göre(seviorum işte)
soona şarap-kırmızı//
mutsuzsam ve acil neşelenmeye ihtiyacım varsa viski.

EL
eliza bennet
396 posts
Aug 24, 2004, 07:27 AM#14254

Rakı, pernod vs.gibi anasonlu içecekler haricinde bende pek öyle seçici değilimdir.

Ancak özellikle sevdiğim alkollü içecekler Japon türü, sake, chu-hi gibi içkiler zira bunların alkol oranları düşük, uzun süre içip güzelleşebiliniyor ama öyle çok fazla kafayı dağıttırmıyorlar.

Jack Daniels çok iyidir - arkadaşlarla uzun muhabbetler yapılacaksa (sabahlamaya doğru giden) ben hep 1/4 oranında Jack - kola içerim 4-5 tane, sürekli su takviyesi ile gidip en sonunda da Bailey's li kahve içerek yatarsam uyandığımda gayet zinde ve enerjik oluyorum.

Anlaşıldığı üzere benim alkol töleransım çok düşük :) Sizin gibi ağır ağabeylerin yanında biraz komik kaçtı ama belki başka dayanıksızlar vardır benim gibi amme hizmeti olsun.

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Aug 24, 2004, 10:13 AM#14258

içki sofrasına gidebilecek alternatif yemekler arayanlar varsa bir sinyal verin hemen donatırım burayı...

CO
costanza
314 posts
Aug 25, 2004, 12:08 PM#14299

sinyal veriyorum Sermest Bey. önceki rakı temelli yazınız da çok hoştu. bi okuyucu hazır yani.

CE
Cevat Kelle
174 posts
Aug 27, 2004, 10:20 AM#14330

Biralardan darkı, rakılardan tekirdağı, gavur icatlarından tekillayı severim.

SE
Serdar
122 posts
Aug 28, 2004, 12:03 AM#14342

Hepiniizi çok seviyomm.
" Evde SANGRIA*"
-En ucuzu, köpek öldüreninden kırmızı şarap(İç Anadolu yöresi için Efes Güneşi,Eskişehir için özellikle ÇUBUK veya Galon HİTİT şarabıda bulunursa en iyisidir,İst ve yöresi için Güzel Marmara.)3 şişe..
-Bir şişenin 1/4 IHLARA BRENDİ
-1/2 şarap kupası Acı badem Likörü...
-yeteri kadar,bence 2 lt portakal suyu....
-İçine kabuk tarçın ve elma,armut,meyva parçaçıkları(küp doğrayın)
Bi gün dolapta bekletin.Soğuk olunca tadından yenmiyo.Ayrıca sürahide koyuluyor,beyaz şarap bardağında içiliyor..

*İspanyol halk içkisiymiş...

Bende biraz Barmenlik yaptımda bide Black Dead diye Hollanda'lıların bi içkisi var..Şat bardağına Kahlua'yı veya Tia Maria'yı koyun ama 1/3 açıklık kalsın.Orayada Rakıyı koyun;Hiç böyle bişey denememiştiniz dimi Rakıcılar..Ucuzundan Tekel'de Kahve veya Kakao likörü ile de yapılabilir aynısı...
Yemek tarifleride veririm.Yanına Hint,Mint..
Şişli belediyesinde kursları var zaten..

printerson
printerson
1,034 posts
Aug 29, 2004, 08:34 AM#14365

sabah kahvaltısında muz likörü süt... okul kantininde sohbet halindeyken iyi gider...

içine kahve karışmış kanyak...

derslerden önce biraz cin...

yol üstündeki meyhanede yemek yeme kisvesi altında, donatılmış bir rakı sofrası... ortaya hamsi, mevsim salata...

kadıköyde maç öncesi, bir apartmanın önünde bir kaç kutu soğuk bira...

istiklalde ortamlara akmadan atılacak 3-4 tekila...

eve dönünce fişneyle smirnoff... sabaha ağzının pasını almak için bir tek ayırmak şartıyla...

şaraba batırılıp, kurutulmuş sigara...

CA
caggins
472 posts
Aug 29, 2004, 03:32 PM#14370

cola

EL
eliza bennet
396 posts
Aug 31, 2004, 08:16 AM#14387

Serdar wrote:
Yemek tarifleride veririm.Yanına Hint,Mint..

Müsait olunca kolay yollulardan bir iki tane yazarsan sevinirim.

AN
anarsizofren
24 posts
Sep 02, 2004, 12:02 PM#14421

aslında içki değilde meyve suyu hastasıyım

ama denemek istediğim tek bir içki var MALIBU, o kadar kokusuna bile dayanamıyorum zaten içkilerin :)

TR
triyandafilisus
204 posts
Sep 02, 2004, 04:36 PM#14431

içinde çikolata olan herşey

Last edited: Sep 07, 2004, 11:37 AM (1)

DA
darkside
83 posts
Sep 03, 2004, 01:46 PM#14476

bomanti ve eskisehir geceleri aklıma geldi bir anda.....

rakı, beyaz peynir, kavun ve beyza leblebi...
bira, cips, çerez, özellikle deniz sefasından sonra içilen soguk biranın tadı hiçbir seyde yok.
tekila ve limon
buzlukta sogutulmuş vodka ve yanında soguk limonata

SE
Serdar
122 posts
Sep 05, 2004, 06:47 PM#14503

Valla öncelikle ben Krishna ve budist yemekleri biliyorum.Onlardada et fazla yok.Zati adamlar hiç cinsi münasebette bulunmadıkları gibi,azdırıcı maddelerde yemiyorlar.Bunlar et ve diğer hayvansal ürünler,hatta soğan ve sarımsak bile var.Ama yinede azda olsa sen kullanırsın:)
Öncelikle Garam masala diye bir baharatları var onu nerden bulursun bilemiyorum.Ama bir ayağın Amerikada veya Uzakdoğuda ise onu bilemem,süper bir baharat karışımı,et için olanı var,sebze için olanı var.
Bir de aktardan zencefil,köri,kakule(değirmende çekiceksin),tane kimyon,kabuk tarçın,karanfil,kuş üzümü edinmem lazım,50 şer gram olursa kafi..
Öncelikle BİRYANİ HİDRABADJİ pilavının tarifini veriyorum...
-Basmati veya yasemin pirinç(1/2 kg)ıslat ve iyice yıka.Sonra patatesleri iyice yıkadıktan sonra kabuklarıyla küp halinde doğra 1 cm3 olsun
tane kimyonu,patatesi ve yeşil biberi(çekirdekleri ayıklanmış olsun) yağda kavur.pirinçleride ilave et ve iyice kavur.Tahta kaşık kullan ki kırılmasınlar..pirinçler görnmeyinceye kadar sıcak su ilave et.şimdi sırasıyla 1 çorba kaşığı zerdeçal,1çk kırmızı toz biber,1/2 çk köri,1/2 çk zencefil ilave et.Ayrıca kabuk tarçını,10 tane karanfili ilave et.ku üzümünüde koy.ateşin altını iyice kıs ve 15 dk bekle.Afiyet olsun..

Not;bütün sebzeler kabuklarıyla pişiriliyor..
Sürekli tarifler vereceğim.Ayrıca samoza böreği,alu paratha,alu ki tikki,ve PAKORA tariflerini vereceğim.Özellikle Pakora benim hayatımda yediğim en güzel şey.Özel curry sosu sosu için nohut unu bulman lazım onuda taksimde AMBAR diye bir yer san Antuanın oralarda hemen temin et..Şimdi pilavı yanına Hint çayı ve Saffron Lassie Tarifi veriyorum Başta tadı iğrenç gelebilir korkma iç fanatiği olacaksın..

SAFFRON LASSİE:
1/2 çk zençefil
1/2 çk tarçın
1/2 çk çekilmiş kakule
1 su bardağı yoğurt
4 çk gül suyu
yarım portakal,şeker yeteri miktarda
bi tutam safran haspirde olabilir..hepsi mikserde karıştır..
HİNT ÇAYI:
1/2 zencefil
1/2 tarçın
1/2 kakule
az miktarda demlenmiş çay
süt
devam edecek.....sevgiler Eliza sizdende bekliyorum..

EL
eliza bennet
396 posts
Sep 07, 2004, 12:12 PM#14558

Senin verdiğin tariflere göre bu Hint yemekleri yapım işi beni baya aşıyor. Benim yemek yapma becerim yaptığım pratikle doru orantılı gidiyor - birz düşük :)

Aslında benim en çok beğendiğim ve kendim de evde yapmak istediğim bir börekimsi şey var ama adını bilmiyorum.

Yuvarlak (tam yuvarlak değil ama öyle biraz yamuk yumukça gibi) dışı kızarmış içinde patates ve başka bir takım sebzeler var, püreden biraz daha pıtraklıca halde. Biz bu topumsuları kırmızı, turuncu ve yeşil birtakım soslara batırarak yemiştik, ama nasıl güzeldi anlatamam (ben aynı olayı naan'la seviyorum zaten ama o toplar başka bir güzeldi)

Onların adını bilmiyorum ama sana tanıdık geldiyse ve öyle çok zahmetli değil ise tarif rica edebilir miyim?

You need to log in to post a reply.