sinefilin içki tercihleri
49 replies · 1,825 views
Sanırım onlar Pakora olmalı..Şöyle yumruğun yarısı kadar büyüklükte olurlar.Onları yapmak çok kolay,zaten sebze köftesi olarak bizim mutfağımızdada bulunuyorlar.Şimdi elde bulunan bilimum sebze değerlendirilebilir,şöyle ki;yeşil biberleri çekirdekleri alındıktan sonra doğra,patlıcanı,kabağı,patatesi,soğan ve tavuk istersen kullan.hepsini kabuklarını soymadan küp şeklinde doğra.Mesela bu yaptığın iç yarım kg'ı biraz geçti diyelim,1 kş zencefil,1/2 kaşık köri,biraz tane kimyon,biraz biberiye,1 kş kırmızı toz biber,knorr sebze karışımı,kişnişi kat.sonra bulamaç olacak kadar su ve yaklaşık bir su bardağı nohut unu kat.tuzu unutmamak lazım.elinle tuttuğunda damlayacak kıvamda olmalı,mücver kıvamı diyelim.sonra çok har olmayan bir ateşte mücver kızartır gibi kızartmak lazım.onların sağından solundan pütürükler çıkıyo şekilsiz monsterlar oluyorlar..sonra yarım kg yoğurt içine su katacaksın koyu bir ayran elde edeceksin.ayranın içine 1,5 kş zerdeçal,1/2 zencefil,1 kş k toz biber,atıp ateşte yarım saat kaynatacaksın..içine kızarmış dilim sivri biber ve tane kimyonu(yağda kızart,yağıyla dök)sosa ilave edeceksin,bu mükemmel bir curry sostur.Çorba kasesinin içine iki pakora koyup yarısına kadar curry sos koyarsan ve üstünede tarçın serpiştirirsen biraz,başka bir şey demiyorum.tavuk falanda kızartıp takılabilirsin..yanına en iyi bira gidiyo..valla.lassie yi denedin mi?Ayrıca bunları çok kolaylıkla yapabileceğini sanıyorum,aslında Pumking bizi davet ederse onda neden bi gece yapmayalım,şöle,meditif falan,organize edilirse tabi..namaste..
Hare Krishna......
Anlaşıldı yani nohut unu alınacak illaki. Yine bana o kadar kolay gelmedi ama denemeye karar verdim bunu. Bakalım nasıl olacak.
Çok çok teşekkürler :)
serdar inanılmazsın, bu hafta sonu bekliyorum, dileyen gelebilir. evi yakmazsın di mi :)
pumkin duydugum kadariyla senin mutfak sadece malzeme dolabi olarak kullanilabiliyormus. bir kisiden fazla kisinin girebilmesi cok zormus. yazik olur boyle usta bir asciya.
ben içkiyle tanıştığım günden beri tatlı kokteyllerden hep tiksinmişimdir. şöyle bi yakıp geçmeli meret diyenlerdenim. kıbrıslı eşin dostun kıyağı olarak tattığım ve yukarıda martin' in bahsettiği 31 gerçekten çok güzel. amma likid seçenekler arasında iyi bir sofrayla rakının yeri doldurulmaz. sahte rakı olaylarından sonra mümkün olduğunca kulüp rakısı içmeye çalışıyorum, hem sahtesi olmuyor. hem de ağır ağır pek bir güzel gidiyor. bugün zincirleme tesadüfler sonucu kendimi gıda teknolojileri fuarının efe rakı standında efe rakısı içip beyaz leblebi atıştırırken buldum. ilk izlenimim olumlu. rakısever sinefiller zannedersem memnun kalacaklardır.
ancak uzo denen meretin 40 türlüsünü içmiş biri olarak bizim sahte rakılardan bile kötü olduklarını söyleyebilirim. zaten orta yaşı geçkin bir yunanlıya verilecek en iyi hediye tekirdağ rakısıdır. adamların dibi düşüyo bizim rakılara. zaten avrupa birliği falan derken herifler bi patlıcanı közleyip üzerine iki diş sarımsak attırıverip biraz zeytinyağı bile dökemez olmuşlar.
biralardan dark tercihimdir. çifte kavrulmuş pötibörü de severim ben zaten. ama kafayı bulmak istiyorsa insan tekila ya da 3-4 hafta buzlukta şişenin içine yeşil limon kabukları tıkıştırılmış halde bekletilmiş moskovskaya ya da stolichnaya tercih sebebidir.
ancak cihangir merdivenlerde çok sirkeye kaçmamış bir kırmızı şarabın ya da öğlen sıcağında içilen marmara34lerin, kantinlerde pastadan kız, kızdan pasta çıkarıldığı dönemlerde kahvelere katılan kanyakların, kahvaltıyla başlayıp akşam yemeğinden önce son verilen likör partilerinin, köfte muhabbetinden önce yuvarlanan cin toniklerin de adını anmazsam onca lezzete ayıp etmiş olurum.
Ya arkadasim siz isteyin ben donatayim masayi..dunyanin butun yemekleri kopeginiz olsun..Oyle peynir meynir neymis bakiyim..rahat olun bakiyim siz..ayarlayin soyle bir duzenek,kap kacak problem deil..sizi gidi fast food'cular(kahrolsun fast food)dumur olursunuz benim sihirli parmaklarimla.Outsider,"Altin her yerde altindir"..bak kisa bir zaman sonra kanitlayacagim yeteneklerimi,ama bi hiyjenlik yaparsan bozusuruz..tukkanda yeni urunlerimi sergilemeyi dusunuyorum ..Martin ne der bilemiyorum..Hani maliyet falan problemleri;ekonomi olaylari bilmem ki..Ama pumpkin bize imkanlarini sunuyor,bunu ciddiye aliyorum.En ciddi teklif bu.Para da almam.Sevgili Eliza ben tesekkur ederim ne demek..haftaya cumartesi veya pazar musait olursaniz burada gun kararlastirip butun arkadaslar pumpkin malikanesinde ziyafet verebiliriz diyorum.
şimdi ben 18-19 haftası müsait olamadığımdan organizasyona katılamayacağım üzülerek)
Arkadaşlar siz yemekleri tadın 25/09'da Kafika'da anlatırsınız bize inşaallah.
Serdar, vallahi takdir ettim bu yemek yapma şevkini - ne güzel yaaa hiç üşenmiyorsun!
aranızda "absynth" içmiş olan var mı? eğer bir gün prag' a yolunuz düşerse ya da yolu düşen bir arkadaşınız olursa mutlaka bu içkiyi tecrübe etmenizi öneririm. %70 alkollü bir içki, içine kaşıkta karamalize edilmiş toz şekerle karıştırıp içildiğinde neler olabilir tahmin edin.
İzmir'li (Ödemiş'li) olduğum için EFE RAKI'sı içesim var sorunluyum biraz...
rai wrote:
aranızda "absynth" içmiş olan var mı? eğer bir gün prag' a yolunuz düşerse ya da yolu düşen bir arkadaşınız olursa mutlaka bu içkiyi tecrübe etmenizi öneririm. %70 alkollü bir içki, içine kaşıkta karamalize edilmiş toz şekerle karıştırıp içildiğinde neler olabilir tahmin edin.
Bu inanilmaz ickiyi kesfetmis bir baskasi daha olduguna cok sevindim.
Oncelikle yanlis olmamakla birlikte "absyth" yerine daha cok "absinth" ya da "absinthe" kelimesi kullanilir."Absinth" in anlami ise "undrinkable" dir nitekim tadi cesidine gore icilemeyecek kadar sert olabiliyor,Bildigim kadariyla Absinth tarihi 18.yy kadar gider ve oncelere ilac niyetine kullanilmistir,sonralari kurulan "absinth" fabrikalariyla basta Fransa olmak uzere popularitesi tum dunyada artar.Sevgili Picasso nun "The Absinthe Drinker" ve "Woman Drinking Absinthe" diye iki tane tablosu bile vardir..Genelde en az %60 alkol orani iceren Absinth,cogalan kurbanlari yuzunden 19.yy sonlarinda baslamak uzere yasaklanmaya baslanir.Bahsi gecen kurbanlar,asiri absinth yuzunden bazi bazi delirmis bazi bazi da cinayet islemistir.Su an dunyanin buyuk bolumunde yasa disidir,yasa disi derken bu daha cok ithalat ve ihracatinin yasaklanmasi yonundedir.Fakat hala Amerikanin bazi eyaletleri ile Tayland,Ispanya,Hollanda ve Cek Cumhuriyetinde uretilmektedir.
Absinth in cok farkli cesitleri vardir,kullanilan malzemeleri,alkol oranlari,tadi,icis tarzi degisir.Ama iyi absinth i digerlerinden ayiran temel sey etkisidir.Iyi absinth alkolden farkli olarak halusinojiktir,tabi bunun da boyutlari degisir.
Uzun zamandir farkli yollarla pek cok cesidini denedim,ve herkesin "absinth" i mutlaka denemesini tavsiye ediyorum,merak eden olursa satis yapan bir iki guvenli internet sitesi de var.Yanliz bildigim kadariyla gumruk sorun cikartiyor bu yuzden 1 litreden fazla siparis etmemek daha iyi.
You need to log in to post a reply.