Skip to content

Senarist Grubu Oluşturuyorum. İlgilenenlerin Dikkatine !!!

40 replies · 1,603 views

CA
caglar_
20 posts
Aug 29, 2004, 12:34 AM#14359

Senarist Grubu Oluşturuyorum. İlgilenenlerin Dikkatine !!!

Öncelikle Merhaba Arkadaşlar,

Ben henüz 17 yaşındayım, ancak bu genç yaşıma rağmen şu ana kadar 2 TV Dizisi ve 1 de Sinema Silmi senaryosu yazdım. Senaryo yazma konusunda büyük dersler aldım. Hem internet ortamından, hemde bu işte ustalığa doğru yol alan bazı kişilerden.

Artık büyük adımlar atmak istiyorum. Ancak bu adımları atarken, benimle aynı fikirleri düşübebilen, senaryo yazmada yetenekli veya senaryo yazamaya hevesli, hayal gücü geniş olan, bu işten zevk alabilecek, projenin sonuna kadar destek verebilcek, kısacası fikir çatışması yaşamayacağım kişiler arıyorum.

Çok büyük projelerim var ve bunları hayata geçirmek içinde kendisin benim gibi bu işe adayabileyecek insanlar arıyorum.

Eğer senarist olma yolunda büyük adımlar atmak ve bu yola başkoymak istiyorsanız, benimle ya burdan. Ya da cako03@msn.com adresli maildan irtibata geçiniz...

Saygılarımla,
ÇAĞLAR YİĞİT

FI
fiction
365 posts
Aug 29, 2004, 01:02 PM#14367

Re: Senarist Grubu Oluşturuyorum. İlgilenenlerin Dikkatine !

caglar_ wrote:

Ben henüz 17 yaşındayım, ancak bu genç yaşıma rağmen şu ana kadar 2 TV Dizisi ve 1 de Sinema Silmi senaryosu yazdım.

hangileri bunlar ,yani demek istediğim çekildi bu yazdıkların...

CA
caglar_
20 posts
Aug 29, 2004, 01:59 PM#14368

Hayır, daha hiçbir projemi hayata geçiremedim. Nedeni ise kendime sağlam ortaklar arıyorum... Ve okulumun bitmesini bekliyorum...

FI
fiction
365 posts
Aug 30, 2004, 12:57 PM#14373

senle benim durumum aslında birbirine benziyor.benimde yazdığım bir çok şey var ama onları hayata geçirecek ortama henüz sağlayamadım ..senle farkımız benim biraz bireysel olmam ..yani demek istedeğim projelerimi hiç bir maddi destek olmaksızın yada herhangi bir ekibe bağlı olmaksızın kendim gerçekleştirmek ..bunun içinde biraz beklemedeyim gerek ürettiğim hikayelerin olgunlaşması gereksede...yeterli parayı bulmak için biraz beklemem şart...17 yaşında olduğuna göre galiba lise ye gidiyorsun bende üniversitede ilk senemi yeni bitirdim.. senle burdan yazışmaya deva ederiz...

AN
anarsizofren
24 posts
Aug 30, 2004, 02:08 PM#14376

Ya bende 17 yasindayim ama Eskisehir de olacagim, bu yil universite ilk yilim. msn messenger varsa bana ulasabilirsin, sanirim birseyler yapabiliriz senle cunku bende senin durumundayim ama biraz daha teknik öğrenmem lazım..

tokugavva@hotmail.com

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Aug 30, 2004, 02:39 PM#14379

hele bir dusuneyim... sizler icin nasil bir guzellik yapabilirim... hımmm.. siz burada yazisadurun hele bir... ben bir seyler ayarliycam sizin icin. cok ciddiyim..

CA
caglar_
20 posts
Aug 30, 2004, 04:08 PM#14380

fiction wrote:
senle farkımız benim biraz bireysel olmam ..yani demek istedeğim projelerimi hiç bir maddi destek olmaksızın yada herhangi bir ekibe bağlı olmaksızın kendim gerçekleştirmek ..bunun içinde biraz beklemedeyim gerek ürettiğim hikayelerin olgunlaşması gereksede...yeterli parayı bulmak için biraz beklemem şart...

Haklısın aslında, ama ben elimden geldiğince hayal gücümü kullandım ve ortaya 3 tane senaryo çıkardım. Fakat her insanın hayal gücü farklıdır. Benimde burada grup kurma düşüncem bundan ibarettir.Takım ruhu oluşturup bir yazar grubu kurmak istiyorum ve bunu en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum. Fakat senin görüşünde, senin açından çok doğru.Saygıyla karşılıyorum.

fiction wrote:
17 yaşında olduğuna göre galiba lise ye gidiyorsun bende üniversitede ilk senemi yeni bitirdim.. senle burdan yazışmaya deva ederiz...

Evet 2 sene hazırlık okudum, şu anda 10. sınıftayım ve ÖSS'ye hazırlanmaya başladım. Grup kurma isteğimin bir nedenide bu. Çünkü hem ÖSS hem senaryo birlikte yürütemeyebilirim. Yürütürüm, ancak zamanımı eskisi kadar ayıramam. Dediğin gibi, burda konuşmaya devam ederiz.

anarsizofren wrote:
Ya bende 17 yasindayim ama Eskisehir de olacagim, bu yil universite ilk yilim. msn messenger varsa bana ulasabilirsin, sanirim birseyler yapabiliriz senle cunku bende senin durumundayim ama biraz daha teknik öğrenmem lazım..

Tamam ben seni MSN'de ki listeme ekledim. Uzaklık önemli değil. Sonuçta zaten bu işler yazıyla oluyo. İnternetten konuşuruz, sonrada eğer orta bi boktaya vararsak projelere başlarız. Teknik öğrenme konusundada ben elimden geldiğince sana yardımcı olurum. Fakat bende profesyönel değilim tabii ki. Bildiklerimi paylaşırım seninle...

Martin Mystere wrote:
hele bir dusuneyim... sizler icin nasil bir guzellik yapabilirim... hımmm.. siz burada yazisadurun hele bir... ben bir seyler ayarliycam sizin icin. cok ciddiyim..

İnşallah Martin Mystere, yazacaklarını büyük bir heyecanla bekliyorum... Şimdiden Çok Teşekkürler...

FI
fiction
365 posts
Sep 01, 2004, 05:51 PM#14407

çağlar kardeş öss zamanı sinemadan biraz kopabilirsin hele birde ailen senin kazanman konusunda gözünün içine bakıyorsa biraz fedekarlık edeceksin sana tavsiyem bu süreci bi şekilde kendi lehine çevir ..bu süreçte aklına olur olmaz şeyler gelicektir ..bunları bir çeşit ilham olarak düşün ...mesela ben o süreç içersinde çok kısa öyküler yazmışımdır ...üniversiteyi kazandıktan sonrada devam eder bu, bir de dışarda okuyorsan her hün aklına yeni bir konu gelir ...onun için bu süreci bi şekilde kendi lehine çevir...

CA
caglar_
20 posts
Sep 02, 2004, 03:57 PM#14429

ÜNİ'de okumak istediğim bölümde "Radyo TV". Ailem ise çok baskı yapmıyolar kazanmam konusunda. Fakat yinede onları mutlu etmek ve kendi geleceğim için iyi bir yeri kazanmam şart. Dediğin gibi inşallah banada yeterince ilham gelir ve ikisini aynı anda yürütebilirim. Son zamanlarda bazı senaristlerle ve bazı yapımcılarla baya bir maillaştım. İnşallah iyi bir sonuç gelir...

IN
indigo
55 posts
Sep 04, 2004, 04:51 PM#14490

caglar seninle aynı durumdayım tamamen. çok uzun süredir yazıyorum. yazdığım öykülerle hiç kötü tepki almadım etrafımdakilerden.[bunu bu şekilde yazmam ne kadar doğru bilmiyorum, yani kendimi övmüyorum yanlış anlaşılmasın] hatta edebiyat öğretmenlerimin hemen hepsi benim çok yetenekli olduğumdan bahseder ve yazdıklarımdan çok etkilenirler. aynı tepkiler yazdığım öyküleri okuduğum topluluk[sınıf mesela]için de geçerli. ama yazın yeteneğimi foruma yazdıklarımla değerlendirmenizi istemem, çünkü kesinlikle kalemle yazmak gibi bir takıntım var. bilgisayarda yazdığım hiç bir yazı hiç bir şeye benzemez. aynı caglar gibi üniversitede iletişim bölümünde okumak istiyorum. gerçi "eşit ağırlık" öğrencisi olduğum için bu ne kadar mümkün bilmiyorum. belirtmem gereken bir şey de senaryo yazmak konusunda fazla bilgim yok. hiç deneyimim de yok. güzel öykü yazıyor olabilirim ama senaryo yazmanın çok zor ve zorluğundan öte düz yazı yazmaktan çok farklı olduğunu biliyorum. senaryo yazım teknikleri hakkında kitaplar okuyorum. şu sıralar çekmek istediğim bir kısa film projem var. ama sadece kafamda belirmiş bir fikir şeklinde ve şu anda zihnimde gelişim aşamasında. galiba yazdığım ilk senaryo bu kafamdaki fikir tam anlamıyla şekillendiğinde olacak. eğer bu senaryo yazma grubunu oluşturabilirsek, benim fikrimin etrafında bu senaryonun oluşmasını sağlayabiliriz ve senaryoyu bu gruba mal edebiliriz. ayrıca grubun yazdığı senaryoların hepsine yaratıcı düşünme, kurgu, öykü gibi alanlarda yardım edebilirim. ama daha önce belirttiğim gibi sinemasal öyküleme konusunda sizin yardımınıza ihtiyaç duyabilirim. kısacası bu kurulmak istenen grubun içinde olmaktan onur duyarım.

CA
caglar_
20 posts
Sep 05, 2004, 08:59 PM#14506

indigo, öykü yazmakta bir hayal gücü gerektirir.Zaten senaryolarda öykülerden oluşur. O yüzden eğer böyle bir grup kurucak olursak, seni aramızda çok ama çok görmek isteriz. Çünkü önemli olan öyküdür, senaryo ondan sonra ortaya çıkar. Neyse, ben Martin Mystere'nin bazı yapacağı şeyler varmış, onları bekliyorum. İnşallah bir an önce gerçekleşir şu projemiz...

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Sep 06, 2004, 11:28 AM#14521

yapacagim sey su:

sizlere sadece kendi aranizda takilabileceginiz bir iletisim platforumu hazirlamaya calisacagim. calismalarinizin sektorun profesyonelleri tarafindan degerlendirilmesini saglayacagim. bu konuda cevrem hic fena degildir. oncelikle sizin yine de bir bicimde islerinizi, hedeflerinizi vs. ortaya koymaniz gerekmekte. godot'yu bekler gibi bir seyler beklemeye gerek yok. ben gerekli seyleri zaten hazirliycam yeterki sizler bir arada kalin. hadi hepimize kolay gelsin.

IN
indigo
55 posts
Sep 06, 2004, 03:44 PM#14544

ne demek istediği anladım martin mystere... senin bize faydalı birşeyler yapabilmen için öncelikle bizim organize olmamız gerekiyor anladığım kadarıyla.

oluşturulacak grup için söyleyeceklerim ise şunlar; bence çok kalabalık olmamalı. gruba dahil olmak isteyenlerin referans olarak yazdıkları en azından "birşeyler" olmalı. yetenekli ve 6-7 kişiyi aşmayacak çekirdek bir kadro oluşturulmalı. ayrıca basit bir web programlamayla da olsa bilgilerin paylaşılabileceği bağımsız bir platform yapılmalı.

FI
fiction
365 posts
Sep 06, 2004, 07:14 PM#14545

valla o 6-7 kişiyi aşmayacak grubun içerisinde olmaktan bende şahsen büyük memnıniyet duyarım ...

CA
caglar_
20 posts
Sep 06, 2004, 11:22 PM#14548

indigo ve fiction ikinizinde dediğinde şiddetle katılıyorum. Bu projeyi hayata geçirmek için 5-6 kişi yeterlidir. Ve bencede şu ana kadar 4-5 kişi bulduk. Geriye kaldı artık sağlam 1-2 kişi. Ben bu iş için çok sabırsızlanıyorum. Herşey tam rayına otursun, o zaman birbirimizle dahada fazla iletişim kurup, daha çok hedef kendimize üretebiliriz...

You need to log in to post a reply.