Skip to content

Senarist Grubu Oluşturuyorum. İlgilenenlerin Dikkatine !!!

40 replies · 1,603 views

EF
efrasiyab
8 posts
Feb 06, 2005, 11:13 PM#17678

merakla takip ettiğim senaryo grubunu oluşturdunuz mu?ne zamandır msjlarınız gelmiyor.

CA
caglar_
20 posts
Feb 27, 2005, 01:12 PM#18440

efrasiyab, grubu oluşturmak çok istedim. Ancak kimseden ne ciddi bir hamle görebildim, ne de bazı mesaj atan arkadaşlarım İatanbul'da oturmakta. Eğer böyle bir şeyi başarabilseydik, çok güzel bir projeye imza atıcaktık. Ama üzülerek söylüyorum ki şu anda bu proje "destek" alınmadan gerçekleşmesi zor...

FI
fiction
365 posts
Feb 27, 2005, 06:54 PM#18452

sevgili çağlar,sen bir şey söylemedin ki güzelim ben hamle yapayım ...(şayet o sözünde beni kastediyorsan) ama ben fikrin hala güncelliğini koruyorsa yardıma hazırım....yanlış hatırlamıyorsam sen izmirde oturuyordun...bu benim için büyük sorun aslında ama bir çare buluruz elbet....bana şu mail'den ulaşabilirsin :emrkse@yahoo.com

CA
caglar_
20 posts
Feb 27, 2005, 08:23 PM#18455

fiction ben seni kastetmedim... :)

Sözüm meclisten dışarı. Kimse yanlış anlamasın. Ben istanbul'da oturuyorum, izmir'de değil. Ama benle irtibata geçen çoğu arkadaş istanbul dışındaydı... Bu nedenle bende bu projeyi dondurdum. Zaten benim bir extra imkanımda yok. Bazı şeyleri birlikte yapmak için bu başlığı açmıştım. Ve cidden çok hevesliydim... Şunu da belirtiyim hala çok hevesliyim ;)

Seninle görüşmek isterim. Ancak MSN olursa daha iyi olur. Çünkü mailleşmek biraz işi uzatıyo...

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Feb 27, 2005, 09:15 PM#18457

sevgili arkadaslar sinefil teknik altyapisini tamamen yeniliyor. insaat calismalari surmekte. teknik olarak neye ihtiyac duydugunuzu bu baslik altinda tartisabilirseniz cok iyi olur.

CA
caglar_
20 posts
Feb 27, 2005, 10:36 PM#18461

Arkadaşlar... Martin Mystere'nin söylediğinin akabinde ben hemen yenilenen Sinefil altyapısında bir "Senarist Grubu"nu artık oluşturmak istiyorum. Eğer Sinefil teknik alt yapısını yeniliyorsa, buna katkıda bulunmamız gerekir ben şimdi "Sinefil" ismi altında gerçekleştirmek istediğim projeyi alta yazıyorum... Ve herkesin okumasını istiyorum.

Proje Adı: Sinefil Senarist Grubu
Proje Amacı: Öncelikle bu grubu kurmak istememde ki amaç, 5 veya 6 kişinin içinde bulunduğu bir gurubun birbiriyle fikir alış-verişinde bulunması ve 1 senaryoyu yazarken birlikte fikir üretip birlikte yazmasıdır. Bunun devamında ise içimizde bulunan ve yapımcılarla irtibat kurabilecek, bir nevi "halkla ilişkiler uzmanı" niteliğinde bir elemanada ihtiyacımız vardır. Senarist grubunun yazmış olduğu herhangi bir TV dizisi, Sinema filmi, kısa metraj senaryosunu gereken yere, yani Türkiye'de bu sektörde yer alan yapımcılara gönderebilecek bir birey grubumuzun en büyük destekçilerinden ve üyelerinden olacaktır. Grubun içerisinde ki üyelerin birbirleriyle iletişimi koparmamları gerektiğinden, üyelerin İstanbul içerisinde olması en büyük öneridir. Ayrıca sadece senaryo yazan arkadaşlar değil, hikaye üretme ve yazma özelliği taşıyan arkadaşlarada ihtiyacımız vardır. Unutulmamalıdır ki senaryonun en sade hali bir düz yazı, yani hikayedir. Senaryo yazımında teknik olarak hiç bir şey gerekmemektedir, çünkü yazar olmak isteyen biri için en önemli şey "1 kalem ve 1 kağıttan ibarettir." Eğer bu grubu kısa sürede faaliyete geçirip, 1-2 sene içerisinde grup olarak altına imzamızı attığımız senaryolarımızı bir TV'de yayınlatabilirsek ve kazanabileceğimiz şeyleri kendimiz için, grubumuzu ilerletebilmemiz için harcayabilirsek... İlerde ki hedefimiz, bir cafe'de buluşup yazacağımız senaryolar üzerinde teori üretmek yerine. Bir ofis açıp, tam bir "SİNEFİL SENARİST GRUBU" olup, hepimiz aynı çatı altında bilgi alış-verişinde bulunduğu bir kurum haline getirebiliriz. Bu hayal değil arkadaşlar, bir "hedef"! Ve ben şu andan itibaren bu iş için gönüllü olan herkesle birlikte, bu işi sonuna kadar götürmeyi amaçlıyorum...

Saygı ve Sevgilerimle,
Çağlar Kadir YİĞİT

printerson
printerson
1,034 posts
Feb 28, 2005, 07:19 AM#18462

arkadaşlar, böyle bir şey yapılsın, onun prını düşünmeyin hallolur...

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Feb 28, 2005, 03:18 PM#18487

senaryo grubunun saglikli islemesi icin bu grup mensuplarinin hali yazirda bir seyler yazan insanlar olmalari sart. biz grubun yazismalarini surdurebilmesi icin platform olabiliriz. yazilanlari sektorden birilerine okutma isini de sinefil olarak ustlenebiliriz. pek cok arkadasimiz ve abimiz var bu alanda.

bunun disinda ozel olarak bir "senaryo" bolumu olusturarak icerik saglayabiliriz. bu konuda editorluk yapmayi dusunen arkadaslar olursa bize bir niyet mektubuyla planlarini anlatabilirler. bunun icin info@sinefil.org adresini kullanabilirsiniz.

printerson
printerson
1,034 posts
Mar 01, 2005, 08:32 AM#18508

ayrıca site içinde ne kadar interaktif hale gelebilirsek o kadar iyi... bu anlamda da fikir üretmeliyiz. senaryo grubu fikri güzel ama her zaman kortuğum şeyden yine korkuyorum, bir hevesle başlamak ve yarısına gelmeden bırakmak...

LO
4 posts
Apr 15, 2005, 03:33 PM#19844

Her şey çok güzel de, telif hakları konusunu ne yapacağız?Yani senaryo göstermek ya da fikir almak sorun değil, sorun o fikri koruyabilmek. Malum burası Türkiye ve özellikle sahteciliğin telif hırsızlığının bir türlü önlenemediği bir ülkede, eser sahiplerinin senaryolarını fikirlerini herkesle paylaşarak kendilerini nasıl koruyacağını çok merak ediyorum.Bu işin içinde olanlar çok iyi bilirler ki, senaryo değerlendirmede uzman birisi isterse hiç senaryoyu görmeden, sadece sinopsise bakarak bile bir yazarın hikayesini çalabilir.Ürün farklı olur ama genel içerik aynı olur.Bu konuda tavsiyesi olan varsa buraya yazıp sinefil üyeleriyle paylaşırsa, herkes için çok faydalı olacağını düşünüyorum.

Hut
Hut
388 posts
Apr 15, 2005, 10:01 PM#19863

eser calma cirpma dunyanin heryerinde olabilecek bir sey. bu korkuyla hareket etmemek lazim. ciddiye alinabilir firmnalar tenezzul etmezler zaten. ayrica yasal yollardan yapilacabilecek cok sey var. yazan arkadaslarin tek derdi o olur insallah diyorum.

You need to log in to post a reply.