Rol yapmayan oyuncular...
33 replies · 820 views
Rol yapmayan oyuncular...
NE DEMEK BU ROL YAPMAMAK. EVET OYUNCU ROL YAPMAZ, OYNADIĞI KARAKTER OLUR !!.
Son dönem türk sinemasında muazzam isimler öne çıkıyor. Burda keşfedilmemiş veya keşfedilmiş ama daha yüksek yerlerde olması gereken ROL YAPMAYAN favori oyuncularınızı yazmanızı istiyorum.
Benimki mi ?
Tabii ki Engin Günaydın ve Celal Kadri Kınoğlu. Özellikle Engin beni hayretler içerisinde bırakıyor. Muazzam bir oyunculuk
- "Bir Demet Tiyatro"nun İrfanı
- "Yazgı" daki cins komşu Necati' si
- "Size Baba Diyebilir miyim ?" in Mahir'i
- "Yazı Tura" nın Sencer' i
- "Aşkım Aşkım" ın Tarık ustası
- Sanırım bir de atvde melek olarak oynadığı bir dizi vardı.
ÇOK DAHA YÜKSEK YERLERDE OLMAN LAZIM BU KABİLİYETLE
stanislavski ve actor studio hakkinda googleda kucuk bir arastirma yapmanizi tavsiye ederim konu hakkinda.
misal;
emret bakanım (mıydı adı) atv'deki dizi. orada ikisi de yılların tiyatrocusu olmasına rağmen kenan ışık bariz rol yapıyor haluk bilginer oynuyor. haluk bilgineri izlerken sadece üçkağıtçı bir müşavir görüyorsuuz oysa kenan ışık'ın kenan ışık'lığı sırıtıyor ben buradayım diye
mesela mehmet ali erbil de (ilk zamanlarından bahsetmiyorum) hangi karakteri oynarsa oynasın mehmet ali erbildir... vesselam
o zaman bir şey daha ekleyeyim. oyun atölyesi sahnesinin girişinde (zuhal olcay&haluk bilginer) "Oynamak yasaktır" yazılı imiş. o hesap işte...
Star wars-Empire stikes back'te George Lucas, Dart ile luke arasındaki baba-oğul ilişkisinin açıklandığı sahne cekilmeden hemen evvel luke skywalkere demişki Dart senin baban.O saate kadar bu konu bir sırmış ve senaryonu o kısmını kasasında saklamış.
bu rol konusu benimde feci canımı sıkıyor..
tv nin kusursuz aksanlı mafya babalarından acaip sıkılmış durumdayım..yok efendim düzgün diksiyon falan derken izlediğim oyunculuklar bende ahahah rol yapıo ee onuda beceremio duygusu uyandırıo..buna örnek olarak geçen sene anadolu üni. sinema günlerinde gösterilen karşılaşma filmine bütün salonunun ekranda gördüğü oyunculuklara kahkalarla verdiği tepkileri gösterebiliriz.(nitekim ekranda çok ciddi bir hesaplaşma sahnesi vardı)
yazı tura da ki rıdvan karakteri ki olgun şimşek gayet oturmuştu rolüne ve ben inandım ona yani olgun'nun rol yapmaya çalışan halini değillde rıdvanın acı dolu öyküsünü izledim ve etkilendim.
buarada tiyatronun las von trier'i ( demeye cüret edeceğim) grotowski yi ve oyunculuğa bakışınına şiddetle tavsiye ederim sizlere...bi de bizim tiyatrocular barlarda düzgün aksanlarıyla sanat tartışarak kız tavlamak yerine keşke barlardada girdikleri şu "rol"den kurtulsalar..
GÜNLERDİR OLUŞTURDUĞUM BAŞLIK ALTINDA SÜREKLİ ROL YAPMAKLA GERÇEKTEN O KARAKTER OLMA ARASINDA GÖRÜŞLER YAZILMAYA DEVAM EDİLİYOR. ORDA SİZLERE YÖNELTTİĞİM VE GERÇEKTEN MERAK ETTİĞİM BİR SORU VAR. SİZİN ROL YAPMAYAN FAVORİ OYUNCULARINIZ KİM ?
merak ettiğin buysa tekrar ekliyorum haluk bilginer, nicole kidman, edvard norton
You need to log in to post a reply.