Rol yapmayan oyuncular...
33 replies · 820 views
Yalan söyler misiniz?
Ben söylerim ve bu işi ustaca yaparım, çünkü söylediğim yalana ilk ben inanırım, yani ağzımı açtığım andan itibaren artık ben doğruyu söylüyorumdur, yani artık ROL YAPMIYORUM dur.
Bu yüzden rol yapmamak konusunda aktörün motivasyonu ön plana çıkıyor, yani rol yapmamak için illa bakkalı, manavı oynamak şart değil, bir aktör Frankenstein'ı oynarken bile rol yapmayabilir, çünkü o artık bir Frankenstein'dır.
Yukarıda yazdığım ROL YAPMAMAK konusunda aklıma ilk gelen (neden bilmiyorum) "Gangs of New York" daki performansıyla Daniel Day Lewis, sinemadan çıktıktan sonra onu ben bir daha iyi insan rolünde düşünemem çünkü...
Tabi ki en iyi örnek Daniel Day Lewis olmayabilir, aklıma ilk o geldi işte!
rol yapmayan oyuncu olmanız için rolünüzü veya gelişmeleri bilmemeniz gerekir, aksi takdirde uyduruk bi tanım bence de. yani oyuncunun sette irticalen konuşması falan değil, rolünden istemsiz anlık kopuşlardan bahsediyorum ki bunlara da genelde Z sınıfı filmlerde rastlanır. misal cüneyt arkının bazen böyle rol yap(a)madığı vakidir. misal, DKAdan 5-10 kat daha kötü bi yapım olan ölüm savaşçısı'nın sonunda arkın önce kendisine attığı kayayı geri püskürterek ateş aldırdığı ninjayı, sonra galiba bi sopayla 15-20 darbe vurarak dövdükten sonra öldüğünü düşünüp uzaklaşıyodu. fekat cool yürüyüşü ninjanın tekrar böö diye arkasından bitmesiyle sekteye uğruyodu. bu sahnede arkın'ın refleksif sıçrayışından, ninja kuklasının tekrar diriltiliceğini bilmediğinden ötürü rol yapmadığı rahatça anlaşılıodu.
hay Allah'ta seni güldürsün Costanza yaaaaa
You need to log in to post a reply.