Skip to content

Hero

31 replies · 810 views

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Dec 17, 2004, 05:04 PM#16314

Hero

muazzam bi film bu. kaplan ve ejderha'dan çok tarsem'in hücre'siyle karşılaştırabiliyorum ancak.

TH
the_0ne
79 posts
Dec 17, 2004, 09:28 PM#16319

gercekten cok uzel bir cin filmi.Sanatsal yönü konusu müzikleri çok iyi işlenmiş.İnsanların yaptığı ve yapamadığı fedakarlıkları çok ii anlatan bir film herkesin izlemesini tawsiye ederim.8/10

BA
barzo
84 posts
Dec 18, 2004, 02:15 PM#16323

görüntü yönetmeni ile ilgiili bişiler duyup izledim,muazzam.
renkler ortamlar şoka sokucu türden.japon okçuları da çok allahsız,iyi film.

TR
triyandafilisus
204 posts
Dec 18, 2004, 07:07 PM#16324

Leziz bir film,film boyunca insan neye inanacağını şaşırıp duruyor,böyle güzel bir konu ancak böyle güzel işlenirdi.Ayrıca sinemada estetik deyince bu film çok iyi bir örnek olur gerçekten.Bayıldım bayıldım.

BA
barzo
84 posts
Dec 19, 2004, 08:45 PM#16342

bu film renkleri ortamları dışında uzakdoğu insanının yapısı hakkında da bilgi veriyor.disiplin ve erdem,anarşi ve şiddetle karışıyor,birbirine giriyor ve birbirinden çıkamıyor!

EL
eliza bennet
396 posts
Dec 20, 2004, 11:29 AM#16353

Ya herhalde bir tek ben beğenmedim bu filmi. Yani beğenmedim derken yönetmenin önceki filmlerine oranla eksik buldum.

Bir kere o Roshomon'vari anlatış bir wuxia hikayesi için bence uygun değil. Beni karakterlere yabancılaştırdı. Sonra adamın elinde Asya'nın en iyi ve en popüler aktörleri var ama adam gibi performans gösteren kimse yok (Jet Li dışında, ne acı) bu insanların rol aldıkları diğer filmleri izlemek lazım ne kadar sıkı aktörler olduklarını anlamak için.

evet görüntüler güzel ama onun dışında bu film bana pek birşey vermedi doğrusu.

Zhang Yimou'nun bu filmden sonra çevirdiği **House of Flying Daggers **diye bir film var Hero'yu sevenlere tavsiye ederim (şahsen ben House'u Hero'dan bile kötü buldum ya) aynı tarz görüntüler ama daha küçük (tabi bir o kadar popüler) bir kadro ve bir aşk hikayesi anlatılmış.
Bana göre filmdeki izlenmeye değer tek şey Takeshi Kaneshiro'nun harika fiziği oldu ama Hero'yu sevdiyseniz bu filmi de sevme ihtimaliniz çok fazla.

Bana gelince ben Zhang Yimou'dan Raise The Red Lantern, Reg Sorghum, To Live, The Story of Qiu Jiu, Not One Less gibi filmler bekliyorum. Ha ama illa Zhang Ziyi'de olsun diyorsanız o zaman The Road Home'u seyredin.

OU
outsider
650 posts
Dec 20, 2004, 11:49 AM#16356

çang yimou' sosyal kültürel meselelerden uzaklaşalı çok oluyo yaw. ben de eskisini isterim. yellow earth'deki temsili balık yeme sahnesi gibi seyler mesela. cok daha nefis...

EL
eliza bennet
396 posts
Dec 20, 2004, 02:36 PM#16370

Zhang sosyal meselelerden herhalde The Road Home ile yavaş yavaş uzaklaştı galiba- ama Hero filmine bu konuda anlam yükleyenlerde var.

Beni filmin sosyal içerik eksikliğinden ziyade (ki zaten bu bir filme çok önemsediğim şeylerden değil) duygu yoksunluğu ve karakterlerin tam oturmaması oldu. Yani illaki her karakterin özgeçmişini bileceğiz diye bir şey yok (Johnnie To'nun P.T.U'su buna iyi bir örnek) ama bu kadar olmaz yani, görüntüyü ver gerisini koyver oh.
Bence Zhang biraz başöğretmen havalı bir yönetmen. Bu da ona yakışıyor. Ama Hero ve House of Flying Daggers'ta her nedense wuxia yapacağım diye bir durum içine girmiş (herhalde global olarak tanınmak ve daha çok para koparmak istedi) ama olmamış - bence.

Yellow Earth'ü izlemedim.

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Dec 21, 2004, 05:26 PM#16407

eliza bennet wrote:
Zhang sosyal meselelerden herhalde The Road Home ile yavaş yavaş uzaklaştı galiba- ama Hero filmine bu konuda anlam yükleyenlerde var.

Beni filmin sosyal içerik eksikliğinden ziyade (ki zaten bu bir filme çok önemsediğim şeylerden değil) duygu yoksunluğu ve karakterlerin tam oturmaması oldu. Yani illaki her karakterin özgeçmişini bileceğiz diye bir şey yok (Johnnie To'nun P.T.U'su buna iyi bir örnek) ama bu kadar olmaz yani, görüntüyü ver gerisini koyver oh.
Bence Zhang biraz başöğretmen havalı bir yönetmen. Bu da ona yakışıyor. Ama Hero ve House of Flying Daggers'ta her nedense wuxia yapacağım diye bir durum içine girmiş (herhalde global olarak tanınmak ve daha çok para koparmak istedi) ama olmamış - bence.

Yellow Earth'ü izlemedim.

bence film karakter filminden cok bir masal filmi gibi geldi bana. "tipler" hikayeye hizmet etmek icin varlar. ben cok begendim filmi ve hikayesini.

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Dec 22, 2004, 12:16 PM#16433

Ben de öykü ya da karakter eksikliği hissetmedim filmde. Evet önceki filmlerini izlemedim yönetmenin ya da oyuncuların, onlar kadar iyi olmadığı konusunda haklı olabilirsin ama bunun kötü olduğu da söylenemez pek.

Zaten the cell ile karşılaştırmamdan da anlaşılacağı üzere beğenme nedenim ağırlıklı olarak harika görüntüleri. The cell de aslına bakarsan iyi bi film değildi -hatta kötüydü- ama bir motion picture başyapıtıydı. Hero da bunun gibi.

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Dec 22, 2004, 12:53 PM#16436

filmin başlarında bir merdivenden iniş sahnesi var...beni aldı bir yerlere götürdü..işin garibi nereye götürdü bilmiyorum...

TR
triyandafilisus
204 posts
Dec 22, 2004, 12:56 PM#16437

Zihinlerinde dövüşmeleri çok hoşuma gitmişti benim.Onlar ''dövüşürken'' arkada çalan müzik,müzik aletinin(adını bilen var mı?) tellerinin kopmasıyla gözlerini açıp dövüşmeleri..Hele suyun üstünde dövüşmeleri yok mu..o ayrıntılar neydi öyle ya!

EL
eliza bennet
396 posts
Dec 22, 2004, 01:11 PM#16441

Mystere,
Ben film karakter filmi demedim ki zaten, filmi bir janr altına alacak olursak "wuxia" tabir edilen (Çin kahramanlık efsane filmi herhalde uygun Türkçe olacak) Bu filmlerin fanatiği biri olarak savaş sahneleri iyi görüntülense bile dövüşenlerle iletişim kuramıyorsam bana bir şey vermez o güzel görüntüler.
Filmimizin kahramanı ülkesi için canını vermeye razı ise ve ben onun (ve diğer karakterlerin) bu fedakarlıklarına karşı bir takım hisler beslemeliyim - herkes öyle yapsın demiyorum, bu benim bu tarz filmlere karşı kendi tutumum. Bir masalda bile bende bir takım hisler (olumlu veya olumsuz) oluşması gerek filmin tadına varabilmem için.
Bu açıdan bu filmi ben öööyle seyrettim (ki ota boka zırlayan nörotik bir insan için bu hakikaten sık rastlanmayan bir durum)

Bu filmi beğenen herkes adına çok sevindim - nedense ben her filmi sevmek isterim-, keşke ben de beğenebilseydim, keşke bana bu kadar yapay, bu kadar sıradan olmasaydı.

Ama gelen mesajlara bakılırsa **House of Flying Daggers **Oscar'ı alıp burada vizyona girerse epey beğenen olacak gibi geliyor. En azından Asya filmidir vizyona girip ne kadar çok kişi izlerse o kadar iyi olur biz Asya filmi sevenler için.

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Dec 22, 2004, 02:15 PM#16448

sermest wrote:
filmin başlarında bir merdivenden iniş sahnesi var...beni aldı bir yerlere götürdü..işin garibi nereye götürdü bilmiyorum...

çin kulturundeki kati hiyerarsik iliskilerin muazzamligina goturmus olabilir mi sermestcim...

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Dec 22, 2004, 02:18 PM#16449

eliza bennet wrote:
Mystere,
Ben film karakter filmi demedim ki zaten, filmi bir janr altına alacak olursak "wuxia" tabir edilen (Çin kahramanlık efsane filmi herhalde uygun Türkçe olacak) Bu filmlerin fanatiği biri olarak savaş sahneleri iyi görüntülense bile dövüşenlerle iletişim kuramıyorsam bana bir şey vermez o güzel görüntüler.
Filmimizin kahramanı ülkesi için canını vermeye razı ise ve ben onun (ve diğer karakterlerin) bu fedakarlıklarına karşı bir takım hisler beslemeliyim - herkes öyle yapsın demiyorum, bu benim bu tarz filmlere karşı kendi tutumum. Bir masalda bile bende bir takım hisler (olumlu veya olumsuz) oluşması gerek filmin tadına varabilmem için.
Bu açıdan bu filmi ben öööyle seyrettim (ki ota boka zırlayan nörotik bir insan için bu hakikaten sık rastlanmayan bir durum)

uzak dogu filmleri konusunda senin kadar bilgili olmadigmi biliyor ve bu film hakkindaki tutumunu cok onemseyerek karsi geldim sana. ama turden bagimsiz olarak guzel bir film seyrettigimi soylemeye calisiyorum. bir masalin tum ogeleri vardi ve buyuk bir masala yakisir bir sinematografi hakimdi.

You need to log in to post a reply.