Skip to content

sinefilin gıcıklar rehberi

52 replies · 1,036 views

CO
costanza
314 posts
Mar 05, 2005, 06:26 PM#18708

sinefilin gıcıklar rehberi

ifrit olunası, içinizde kin dalgaları oluşturan insanlar için ortak bir başlığı ilgilerinize sunarım. artık yoko ono gibi, yalçın küçüktü, sinan çetindi, orhan pamuktu, richard gere'di... aklınıza kim gelirse nefretinizi tek başlıkta boşaltabilirsiniz. ben julia robertsla başlamak isterdim ama eliza'dan çekindiğim için iclal aydını yazayım bari, he he.
ben bu gudubeti gördüğümde "god is indeed dead." diye mırıldanıyorum. yani iyi, merhametli, adil bir tanrı olsaydı, böyle tipleri nasıl olur da aramıza salardı?
bu kadından nefret etmek için 3 sebep:

1. kendini bir bok, zamanla üç-dört bok sanması. yazar, oyuncu, köşeci vb.

Ben utanmaktan çok korkuyorum. Bazen bir ödül almak için çıktığımda,
'Ben bu noktaya geldiğim için hepinizden özür diliyorum' diyorum.

• iclal aydın
  1. yine narsistliğiyle, çıkardığı dergiye ikide bir kendini kapak yapması. ayrıca iclal aydın'dan daha itici olan şey hamile bir iclal aydın'dır şiarıyla gebe fotolarıyla gözümüze de işkence etmesi.
  2. alamet-i farikası olarak aşırı dozda "pozitif enerji". şimdi, hayat çok boktan diyen bruce willis karakteri ve gülümsesin herkes ne küsel hayat diyen iclal aydını yanyana koyarsak ikisine de katılmam esasen ama pozisyon olarak hangisini tercih ediceğim belli. (ciddiye alan pek olmasa da) şahsen ciddi biri olarak da sürekli gülerek dolaşamam ama yani bu kadar iyimserlik herkese fazla. gerçi herkese çiçek böcek yollar görünürken eleştiride bulunanlara dişini gösterdiği de unutmamalı.
    ha tabii bu pozitif enerji nanesinin kapitalizm eksenli bir oyunun parçası olduğunun da farkında insanlar. popülizm ve gıcık bir şahsiyet aynı gudubetin bünyesinde buluşmuş. bu tavra kanan kadınların sırtından para kazanan bir parazit olarak, paralar cebe indikçe gülümsemesi kolaydır elbet hanımefendinin. yani tabii ki çoğu kişi "gülümse" yerine SOMURT isminde bir mecmuaya para vermez.
    son söz olarak, fuck off iclal diyorum.
printerson
printerson
1,034 posts
Mar 07, 2005, 10:44 AM#18736

costanza ağzından bal damlamış. ben de iclal aydına nasıl uyuz olduğumu kelimelerle ifade etmekte güçlük çekiyorum.

sadece o anlamsız yüz ifadesi için, suratının ortasına askeri postalın tabanını yerleştirmek istiyorum. öyle bir dağılsın ki bir daha hiç bir yere çıkamasın, biz duyarlı insanlar da evine taziye mektupları atalım.

konu: hayat güzeldir...

EL
eliza bennet
396 posts
Mar 07, 2005, 02:31 PM#18747

aaaaa ben bu kadından tamamen habersizim yahu, şimdi aklımdaki karakterin bir yanağında gamzesi var irice burunlu ve hafif ebleh suratlı, bir tv dizisinde oynuyordu bu hatun Arzum + Mehmet duo'suyla, Mehmet haberciydi filan, o hatun mu bahsettiğiniz?

Abi ben Outkast'ın Speakerboxx/Love Below'a çekilen çoğu kliplerinde geride duran bir kıvırcık saçlı eleman var. Ona gıcık oluyorum. Nefret filan değil de işte sinir oluyorum ona.

RA
rai
645 posts
Mar 07, 2005, 05:39 PM#18761

lamer'ları hiç sevmiyorum.

CO
costanza
314 posts
Mar 08, 2005, 05:24 PM#18802

eliza bennet wrote:
aaaaa ben bu kadından tamamen habersizim yahu, şimdi aklımdaki karakterin bir yanağında gamzesi var irice burunlu ve hafif ebleh suratlı, bir tv dizisinde oynuyordu bu hatun Arzum + Mehmet duo'suyla, Mehmet haberciydi filan, o hatun mu bahsettiğiniz?

evet. nerdeyse iclal-free bir dünyanız varmış, ne güzel bişi. ben daha çok söverim buna da, 8 mart falan diya pas geçiyorum. o yüzden erkek bulayım bir tane.
şu aralar aklıma orhan pamuktan başkası gelmiyo, soykırımla ilgili demecinden dolayı. batıda prim yapmak ve hangi diğer amaçlarla saçmalamıştır bilmem ama ifade özgürlüğü buna denmez. öküzlük denebilir buna.

RA
rai
645 posts
Mar 08, 2005, 05:31 PM#18803

costanza wrote:

eliza bennet wrote:

evet. nerdeyse iclal-free bir dünyanız varmış, ne güzel bişi. ben daha çok söverim buna da, 8 mart falan diya pas geçiyorum. o yüzden erkek bulayım bir tane.
şu aralar aklıma orhan pamuktan başkası gelmiyo, soykırımla ilgili demecinden dolayı. batıda prim yapmak ve hangi diğer amaçlarla saçmalamıştır bilmem ama ifade özgürlüğü buna denmez. öküzlük denebilir buna.

karşı olduğun şey soykırım kavramını kullanması mı yoksa durup dururken demokrasi havarisi kesilmesi mi?

CO
costanza
314 posts
Mar 08, 2005, 05:44 PM#18804

milliyetçi refleksim sıfır düzeyindedir, "nasıl soykırımdan bahsedebilirsin" gibi bir tavrım yok. gerçekler (belgeler) ortada olduğundan bu tartışmaları zaten gereksiz buluyorum. ama kasıtlı olarak (esasen batıdaki çevrelerden takdir görmek için) bir millete bu şekilde çamur atması, bunun da kimilerince fikir özgürlüğü olarak addedilmesi sinir olduğum.

Last edited: May 14, 2005, 02:15 PM (1)

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Mar 08, 2005, 09:27 PM#18808

orhan pamuk'un turklerin soykirim yapmis olabilecegini dusunmesinden mi rahatsizsin tam anlamadim. eger oyleyse bunun ifede ozgurlugu kapsamina girmesine engel olan sey nedir? ifade ozgurlugu resmi goruslerin cercevesi disina cikilmadan uyulmasi gereken bahsedilmis bir hak midir? boyle dusunen birisine okuz demek de cok dogru degil sanki costanza. hosgoru aynği olmayan gorusler oldugunda olabilir.

QU
quantino
102 posts
Mar 08, 2005, 10:38 PM#18810

avukatlık bana düşmez ama sanırım orhan pamuk'un artniyetinden ve bunun düşünce özgürlüğü bahanesiyle saygı görmesinden rahatsız. orhan pamuk beni de bu açıdan hayal kırıklığına uğratmıştır. bir de lafın ucu bize de dokunuyor. demokratik.. ya da en azından demokratik olma iddiasındaki bir ülkede devlet babanın söylemi, onun sorunu diyerek kurtulamayız. sorun bizim sorunumuz, çözüm de bizim çözümümüz olmalı. sorunu çözmeye çalışmak yerine kitap promosyonu için bizi şikayet etmesi ve bunun kitap müşterileri tarafından alkışlanıyor olması hoş değil. şikayet ettiği yabancıların aklında "resmi söylem", "devlet baba" gibi ayrımlar olduğunu da sanmıyorum açıkçası.

KA
kafakoparan
119 posts
Mar 09, 2005, 10:14 AM#18821

aslında su cevrede gıcık olma ötesinde duygular hissettiğim o kadar fazla insna var ki acaba sorun bende mi diye düşünmeden edemiyorum:)neyse dewam edeyim
ahmet çakar dan okan bayulgen e,bütün laila ve manken camiasından,magazinel ve magazinel olmayan sosyyete dahil bütün iş adamı, karıları, kızları tayfasına,bizim mahhalledi bakkalın çırağına,beyinsiz ötesi ünlüler çiftliğine girmiş bütün ünlü harflere,bunların yanında kendime.
açıklamaya falan gerek yok işte basbayagi bu saydıklarıma gıcık oluyorum.(gıcık olmak:sebebinden tam emin olamayarak,kalp atışlarının sinirsel düzeyde artması,tokat atma,tükürme,dövme vb isteklerin odak noktasındaki kişiye doğru yayılımı.bkz engliş dikşinari)

CO
costanza
314 posts
Mar 09, 2005, 10:44 AM#18826

adamın samimiyetle, araştırdığı soykırım iddialarının doğruluğuna inanarak ve o katledilen insanlar için duyduğu acıyla bunları ifade ettiğine inanan var mı? ifade özgürlüğü kapsamına girmeyişi şundan: şayet artniyetle (aydınlık ve demokrasi bahanesine inanan varsa birşey diyemem onlara. gerçek bir aydın dünya meseleleriyle ilgili ancak bunu mu söyleyebiliyor? öyleyse bile niye şimdi acaba?) ve dayanaksız, işkembe-i kübradan atarak tüm bir milleti/ırkı (böyle bir iddia sırf dönemin devletiyle, devlet kadrosuyla sınırlı olamaz. millet ve onun devleti nereye kadar ayrı düşünülebilir? tekrar ediyorum; sözkonusu olan herhangi bir millet olabilir, türklükle ilgili değil olay benim açımdan) töhmet altında bırakan bir karalamayı hoşgörüyle karşılayarak demokratik olunacaksa bence hiç olmayalım.
bu meselenin doğru dürüst tartışılmadığı doğru ama pamuk aslında kendine yatırım yaparken budemokrasi bahanesiyle kimi kandırıyor? yurtdışındaki soykırım iddialarının nasıl ekonomik, siyasi çıkarlar kaynaklı olduğu bilinirken türk aydını geçinen birinin ülkesinin bu şamar oğlanı durumuna seyirci kalmanın sorumsuzluğunun ötesine geçip bir de böyle çıkarcı tavırlar içine girmesinin tek sebebinin batıdaki başarının böyle pazarlıklara tabi olması olduğuna ben de inanmıyorum. yani asıl problem ve kişiliksizlik pamuktadır.

Last edited: May 14, 2005, 02:25 PM (1)

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Mar 09, 2005, 11:02 AM#18827

konu başlığı hafiften orham pamuk eksenine namzet olmuşken benim de söyleyeceklerim var...

nasreddin hoca kocamış merkebini satmaya pazara götürür.kocamış eşşek beş kuruşa söylemiyle açık artırmaya sokar.fakat ne gelen vardır ne de giden.saatlerce bir müşteri bile yanına gelip ilgilenmez hayvanla.tam akşam üstü evine dönmeye niyetlenirken tilki görünümlü bir adam yanına yaklaşır:

-hocam sen bu eşeği böyle satamazsın.
-ne yapmalıyım ya?

bunun üzerine kurnaz adam hocanın kulağına bir şeyler fısıldar.ve nasreddin hoca avazı çıktığı kadar bağırmaya başlar:

-ey ahali!böyle eşek görülmedi.hem kız oğlan kız hem üç sıpa doğurdu.gel ahali gel!

bu sözleri duyan kalabalık hocanın yanına hücum eder.iki dakika içinde eşek bir kese altına satılır.hoca refah içinde evine döner.kapının önüne geldiğinde hanımı hocayı durdurur.hocanın kızını istemeye görücüler gelmiştir.pek bir keyifli olan hoca içeri girer misafirlere selam verir.hoş beşten sonra kızı kahveleri dağıtmaya içeri girer.arz-ı endam edilirken hoca görücülerin konuşmalarına kulak kesilir.görücüler mırın kırın etmekte tereddüt göstermektedir.bu durum üzerine nasreddin hoca lafını esirgemez:

-ey misafirler hoşgelmişsiniz.niyetiniz bellidir ki hayırlı bir iş için gelmişsiniz.ancak şunu unutmayınız ki benim kızın öyle değerlidir ki hem kız oğlan kızdır hem de üç evlat doğurmuştur!

bunu duyan görücüler sinirlenerek küfrederek evi terk ederler.

kıssadan hisse:her sözü söyleyenin bir de söyleteni vardır.ağızdan çıkan her şey yerine göre değer ve anlam kazanır.

kendisine müstesna bir yol çizmiş batı hayranı,anglosakson kulu orhan pamuk,hayallerini süsleyen nobel ödülüne erişebilmek için oryantal kökenini red etmek zorundadır.hayatında hep politize edebiyattan uzak durmak istediğini beyan etmiş bir yazarımsı adamın çıkıp da bugün desteksiz kanıtsız mübalağa bir yorumla 10 milyon ermeni öldürüldü demesi esef vericidir.

1900'lü yılların başıda cereyan eden olaylar silsilesi iki taraflı bir hesaplaşma,intikam öyküsü müdür yoksa ortada bir tek taraflı soykırım mı söz konusudur bunu tarihçilerin gözünden takip etmek lazım...

RA
rai
645 posts
Mar 09, 2005, 01:44 PM#18831

sermest wrote:
1900'lü yılların başıda cereyan eden olaylar silsilesi iki taraflı bir hesaplaşma,intikam öyküsü müdür yoksa ortada bir tek taraflı soykırım mı söz konusudur bunu tarihçilerin gözünden takip etmek lazım...

bu söylem benim midemi bulandırıyor açıkçası. türkiye cumhuriyetinin bu konudaki resmi tezine muhalefet eden tarihçiler (bkz: taner akçam) bu ülkede özel üniversitelerde bile iş bulamıyorken olayı hangi tarihçilere bırakalım beslemelere mi?

bir de bunu okuyun belki biraz fikriniz değişir...

http://www.radikal.com.tr/ek\_haber.php?ek=r2&haberno=2251&tarih=29/05/2003&ek\_tarihi=25/05/2003

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Mar 09, 2005, 01:55 PM#18832

şimdi tarihçiler derken sadece bu ülkenin tarihçilerni kastetmedim...taner akçam bildiğim kadarıyla dünyanın dört bir yanında konferanslar düzenleyen ilgi gören bir bilimadamı...bu açıdan türkiyede yer bulamıyor görüşüne katılmıyorum çünkü daha bir kaç gün önce sabancı üniversitesinden soykırımı onaylayan cümleler geldi...

şayet soykırımı tartışacaksak ayrı bir konu başlığına geçmemiz gerektiği kanaatindeyim.şu noktada benim yoğunlaştığım şey,orhan pamuk'un samimiyetsizliği,seviyesizliği ve cehaletidir...

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Mar 09, 2005, 03:30 PM#18835

ben ermeni soykirimi meselesinin islenis bicimine gicigim.

yillar once boyle bir sey olmus mu bilemem.
diyelim ki osmanli o donem binlerce ermeniyi oldurdu. bu bir soykirim midir yoksa bir katliam midir? bence katliamdir.

diyelim ki eskiden bir soykirim ya da katliam yaptik. bunu dunya meclislerinde tartismanin anlami nedir? siyaseti neden ilgilendirir. bu ancak bilimadamlarini ilgilendirecek bir konudur. ayrica boyle bir seyden ben neden utanayim. ikinci dunya savasi yasandi diye almanlardan tiksinen cok yoktur heralde. nazi olmakla alman olmak ayni sey sayilmiyordur. kaldi ki almanlar ozur dileyebildiler.

orhan pamuk'a da cok sert davraniyorsunuz. buyuk hayrani degilim ama severim. gicik ediyorsunuz beni... :-)

You need to log in to post a reply.