Skip to content

sinefilin gıcıklar rehberi

52 replies · 1,036 views

EL
eliza bennet
396 posts
Mar 09, 2005, 03:44 PM#18839

Benim Orhan Pamuk ile ilgili tek sevdiğim şey Kara Kitap oldu. Çok severek okumuştum. Ondan sonra tabi Yeni Hayat çıkınca hemen aldım ama ilk 10 civarı sayfadan sonra bir daha okumamak üzere elimden bıraktım. Orhan Pamuk ismi o zamandan beri ben pek ilgilendirmiyor doğrusu. Yani gıcık bile olmuyorum kendisine.

Soykırım olayı için başka bir topic açmak iyi bir fikir gibi görünüyor şu durumda.

Benim her daim sinir olduğum bir vatandaş Nick Nolte'dir. Sebebi filan yok, gıcık oluyorum ama (zaten benim sinir olmalarım genelde sebepsiz olur zira bir kere sinir olursam uzak tutmaya çalışırım kendimi) maalesef Ang Lee sevgim dolayısı ile Hulk'ı bu adamın varlığına rağmen bayıla bayıla, salya sümük izlemiştim yine de.

CO
costanza
314 posts
Mar 09, 2005, 04:12 PM#18840

Martin Mystere wrote:
yillar once boyle bir sey olmus mu bilemem.
diyelim ki osmanli o donem binlerce ermeniyi oldurdu. bu bir soykirim midir yoksa bir katliam midir? bence katliamdir.
...boyle bir seyden ben neden utanayim.

son olarak 1-2 şey ekleyeyim.
soykırım ve katliam ayrımını hangi anlamda kullandığını anlıyorum tabii, yalnız katliam ve soykırım zaten aynı anlamda kullanılıyordu. sadece soykırım kelimesi sonradan benimsenip kullanılmaya başlandı.
biz neden utanalım görüşünü de tabii anlıyorum ama bu sonuçta bize söylenmiştir. ifade özgürlüğü içinde olmamasının sebebi olarak bahsettiğim de zaten bu, yani belgesiz olarak (türkiye arşivlerini açmıştır zaten, bu durumda muhalefet edenlerin aynı nitelikte belgelere dayanmaları gerekir) bir milleti soykırımcı diye töhmet altında bırakması. böyle birşey hükümeti eleştirmeye falan benzemez herhalde değil mi?

Last edited: May 14, 2005, 02:30 PM (1)

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Mar 09, 2005, 04:16 PM#18841

bir milleti neden tohmet altinda biraksin. millet eline silahi alip ermeni oldurmemis ki. almanlar ancak iclerinden nazileri cikartmaktan, onlari iktidara getirmekten utanabilir.

SE
Serdar
122 posts
Mar 09, 2005, 10:03 PM#18850

Ya beyler lütfen yapmayın. Nazilere fazlaca yükleniyorsunuz gibime geliyor. Hiç ayrıca yahudi milletinin kendi populasyonunun artmasından korkup. böyle bir oto-soykırım yapabilmiş olacabileceği olasılığını düşünmüyormusunuz? Ermeniler neden bunu kendilerine yapmış olmasınlar?neden hala anlamıyoruz. uluslararası platformlarda böylesine baskıcı ve barbar gösterilmek sadece Almanya ve bizim mi başımıza sarılmış bir bela? ingilizlerin ve ruhsuzlaştırma propangadalarının sinsice kurulmuş bir uzun vadeli oyunundur bu kanımca..Yanılıyormuyum?

SE
Serdar
122 posts
Mar 09, 2005, 10:59 PM#18854

beyler ermenilerde aynen yahudiler gibi nereye gittilerse orayı karıştırmışlardır.1.dünya savaşından sonra Hitler iktidara hızlı bir şekilde ilerlerken,ilk önce koministleri dolayısıyla sendikaları alman işci sınıfını destekledi.Ama parti öncülerinin birer yahudi olmaları dolayısıyla,derhal bu partiden uzaklaştı.zaten hali hazırda bulunan savaş sonrası ikiye bölünmüş durumdaki(kuzey ve güney almanya) ve binlerce almanın birbirlerini yemesine neden olan bu komünist(ileri gelenleri yahudiler tarafından oluşturulmuş olan)ittifakı intikam alırcasına darmanduman etti.sanırım bu birazda slavlaştırılmaya çalışılan almanyanın kendi küllerinden doğmasıydı.ele başı olarak her taşın altında bir yahudi grubu bulmuştu.Bizde ki ermeni sorununun farklı bir aşama katteğini,ve dolayısıyla savaş alanından osmanlı hükümetince uzaklaştırılmaya çalışılan ermenilerin göç yollarında yaklaşık 300.000 kişiyi kaybetbettiklerini tahmin ediyoruz.zaten o dönemde yaşayan ermeni nufusu 1.500.000 kişiydi.Toplam tebanın 6,000,000 kişi olduğu kayıtlardadır.bugün ermeni lobilerinin sayısı 2.000.000 olarakverilen kayıp sayısının gerçeklerle uzaktan yakından bir ilşkisi yoktur.aynı kayıp türk tarafındanda verilmiştir,yapılan çete savaşları sonucunda..

DA
darxoul
265 posts
Mar 10, 2005, 07:39 AM#18856

Serdar wrote:
Ya beyler lütfen yapmayın. Nazilere fazlaca yükleniyorsunuz gibime geliyor. Hiç ayrıca yahudi milletinin kendi populasyonunun artmasından korkup. böyle bir oto-soykırım yapabilmiş olacabileceği olasılığını düşünmüyormusunuz? Ermeniler neden bunu kendilerine yapmış olmasınlar?neden hala anlamıyoruz. uluslararası platformlarda böylesine baskıcı ve barbar gösterilmek sadece Almanya ve bizim mi başımıza sarılmış bir bela? ingilizlerin ve ruhsuzlaştırma propangadalarının sinsice kurulmuş bir uzun vadeli oyunundur bu kanımca..Yanılıyormuyum?

evet, serdar hem de öyle bir yanılgı içerisindesin ki, nasıl çıkarsın oradan bilemiyorum. her şeyi komplo teorileriyle açıklamaya çalışan bir bakış açısı gözünün içine giren gerçekleri görmezden gelmek zorunda kalıyor.

gördüğüm kadarıyla ermeni sorunuyla ilgili ayrı bir başlık açmışsın, bu güzel, ama yukarıda rai'nin verdiği linki buraya tekrar kopyalıyorum. tarihe belgelerle bakmaksa, bunun kadar doğru dürüst olanını ortaya koymak gerek:

1925 efsaneler ve gerçekler

SE
Serdar
122 posts
Mar 10, 2005, 01:54 PM#18864

Radikal'de yayınlanan Taner Akçam yazılarına eleştiriler.
Sn. Taner Akcam'dan sozde Ermeni soykirimi ile boyle bir yazi beklememek elde degil.
Sn. Akcam Ermeni diasporasinin sozde Ermeni soykirimini ispatlamaya ve dunyaya kabul ettirmeye calisan 'radikal' kanadinca desteklenen bir yazardir. Kendisi Turkiye aleyhine calismalar yapan Alman ve Kuzey Ameridaki kuruluslardan bizzat mali ve maddi destek almakta ve hic cekinmeden bu kurumlar ile olan bagini ortaya koyabilmektedir. Bu kurumlardan bir tanesi 'Zoryan Institute for Contemporary Armenian Documentation and Research' Zoryan Institute of Canada, Inc. olup asil isi sozde Ermeni soykirimini ABD ve Kanada parlementolerinda kabul ettirmek ve bunun icin ne gerekiyor ise yapmaktir. Dolayisi ile Sn. Akcam in 1915 yili ile yazdilarinin yargilamisini siz sayin okuyuculara birakiyorum. Ayrica neden Ermenilerin de Sn. Akcam kadar cesaretli, 1915 olaylari soykirim degildi diyebilen bir yazarlari olmadigini merak etmekten kendimi alamiyorum. Yoksa var da ben mi bilmiyorum?
Hic bir sey bir anda baslamiyor ama burda topyekun bir milletin adinin lekelenmesi hadisesi ki yerden goge kadar haksizlik dolu olan bir suclamadir ki hic bir zaman Ermenilerin oldurulmesi olayi net bir sekilde masaya gelmeyecek ve kabul gormeyecek.Bir Fransiz diplomat dostumun dedigi gibi baskalarinin yaptigi bu hadise yine Turklerin basina yikilmistir.O bolgede yasayan diger halklarin bu hadisede aldigi rollerde belirlensin ki kimin gercekte suclu oldugu ortaya ciksin.Daha once dedigim gibi birinci suclu Ittihat ve Terrakki dir sonrasi ise yoktur cunku Turkiye Cumhuriyet`i Osmanli`nin devami degildir ve Ittihat Terraki partisinin varligi ise hic yoktur ve ileri gelenleri gerekli cezayi gormustur.Yeni Cumhuriyet`in vatandaslarini baglamayan bir olaydir nasil ki bir USA ya da Ispanyol ya da Ingiliz ya da Fransiz vatandaslari bugun gecmiste ve halen olmakta olan ve ulkelerinin bizzat rol aldigi asikar katliamlardan dolayi suclanmiyor ise Turklerde suclanamaz.Gidin Ittihatcilari bulun.
Eger sayin Yazar`in dedigi gibi oldurulenlerin sayisinin ne kadar oldugu onemli degil ise bu olaylarin soykirim tanimlamasini degistirmede o zaman bende yazara sunu sorarim doguda Ermeni isyanlari sirasinda hic mi sivil ve masum Turk,Kurd oldurulmedi Ermeni ceteleri tarafindan .Yazarin bu konuda bir arastirmasi var mi?Eger varsa sonuc nedir eger bine yakin Turk sivili katledilmis ise bu demektir ki Ermeniler Turklere karsi soykirim yapmistir.Sayinin ne oldugu onemli degil diyen yazarin kendisi.Daha bir kac gun once batili yazar ve cizerlerin onunde bir Toplu mezar acildi.Orada cocuk ve kadin kemikleri var.Mezar koyde yasayan yaslilarin hatiralarinda kalanlar ile bulundu.Simdi bunu Turkiye Ermenilerin yaptigi soykirim diye delillendirse ve daha fazla sayida mezar bulunsa ve Avrupa`da yasayan Turkler yolu ilede bunu yaysa zor durumda olan Ermenilerin hali ne olur.O cografyada sevilen ve iyi gorulen bir ulus degiller.Bu isin sonu nereye varir.Burda amac butun Turklerin kotulenmesidir.
Aslında Taner Akçam'ın Ermeni Meselesi ile ilgili bu derece yanlı, kendi söylemlerini salt gerçekmiş gibi gösteren ve karşısındaki okuyucu kitlesini bu konu hakkında hiçbir şey bilmiyormuş da şimdi tüm gerçekleri onun ağzından öğrenecekmiş gibi karşısındakini aptal yerine koyan bir üslupla yazı yazması pek de şaşırtıcı değil. Zira başka bir okuyucunun da belirttiği gibi kendisi Zoryan Institute tarafından istihdam edilen kiralık bir kalemden başka bir şey değildir kendisi.Aslında sadece Zoryan Institute de değil, bildiğim kadarıyla yakın zamanda merkezi Almanya'da bulunan bir başka Ermeni örgütü de Akçam'ın kitabını yayınladı. Hatta kitabın internetteki tanıtım sayfasında Akçam'ın çok hoşuna gidecek 'Aferin'ler Türk milletine hakaretlerle beraber yayınlandı.
Beni asıl üzen ve şaırtan nokta ise Radikal Gazetesinin sürekli bu tür sahibinin sesi kişilere evsahipliği yapması.
Halbu ki, Belki bilenler olacaktır, iki hafta önce Konya'da 'Dünden Bugüne Ermeni Meselesi' konulu bir sempozyum yapıldı. Konferansa Enver KONUKÇU başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından bir çok tarihçi katıldı. Acaba Radikal gazetesi bu sempozyumla ilgili bir haber yaptı mı? Veya bu konuda niçin sadece Taner Akçam veya Halil Berktay gibi kişilere konuşma imkanı sağlıyorsunuz? Bu sempozyumda konunun Ermenilerce yapılan soykırım propagandasına geldiği bir vakit, bu alanın Türkiye ve tüm dünyadaki otoritesi olan Enver Konukçu, Taner Akçam'dan da kısaca bahsetti ve 'Artık biz ona cevap vermekten bıktık, artık ona cevabı halk veriyor' dedi. Zira bu adam bilimsel gerçekler adı altında bu yazıları gazetelerde, dergilerde veya orda burda Ermeni yanlısı yayınlarda yayınlatmasına rağmen, kendisine karşı yazılan ilmi tenkitlere asla cevap vermemesiyle ünlü.

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Mar 10, 2005, 08:33 PM#18881

iyi de bu konu neden hala bu topicte tartisilyor? serdar sen acmamis miydin topic'i?

SE
Serdar
122 posts
Mar 10, 2005, 10:32 PM#18885

ya pardon.Ama dayanamıyorum böyle anlarda ne yapayım.İnsanların maskelerini düşürmek hoşuma gidiyor.tamam sustum.

printerson
printerson
1,034 posts
Mar 11, 2005, 09:09 AM#18889

ya ne maskesi ne düşmesi anlamıyorum ben...

ermeni şöyle yahudi böyle nazi şöyle denir mi? okuyan araştıran insanlar artık ulusların adlarının başına bir takım sıfatlar koymasın lütfen... ohoo...

ermeni soykırımı hakkında herkesin lehte ve aleyhte bir sürü belgesi var, sen bir yazıyı koyup maskeyi düşürdüm dersen, ben ağır konuşurum...

SE
Serdar
122 posts
Mar 11, 2005, 02:14 PM#18898

ben bir gazeteci veya doktirinist değilim.Yayın hayatında kaç tane özgür kalem var,birilerinin talimatlarıyla yazmış olmasın?soruyorum ben sadece ?sorguluyorum.Neden durup dururken yazar böyle bir yazıyı kaleme almış olabilir?Ben maske düşürmek konusunda çok iddialı biri değilim ama gerçekleri söylemek konusunda fazlaca açık sözlüyüm.

RA
rai
645 posts
Mar 11, 2005, 03:50 PM#18901

printerson wrote:
ben ağır konuşurum...

sabahtan beri yazdım yazdım sildim. sinirimin geçmesini bekliyorum.

DA
darxoul
265 posts
Mar 11, 2005, 05:12 PM#18902

biraz bu camianın da içinden kendisi. türkiye'nin en iyisi olduğu söyleniyor. bir dahi olduğu, elini dokundurduğu her şeyin harikaya dönüştüğü reklam ediliyor. ama ben dayanamıyorum kendisine. yaptığı kötü kemal sunal'lı filmin türkiye'de yapılmış en derinlikli sistem eleştirisi olduğunu iddia ediyor kendisi de. evet, sonunda tahmin ettiniz. sinan çetin'den söz ediyorum. kendisine dayanamıyorum. neyse ki görmem gerekmiyor çok sık. ancak sanırım var onu da sevenler, yüceltenler. muslukların başını tuttuğu için yaranmaya çalıştıklarından mı, yoksa naive kişilikler olduklarından mı, bilmiyorum, ama öyle işte. ben sevmiyorum. buna gıcıklık denir mi bilmiyorum...

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Mar 11, 2005, 10:20 PM#18906

serdar ortac'la ebru gundes'e dayanamiyorum ben de... hani ilkokuldayken hep en onde oturan, sorulan her soruya ilk parmak kaldiran, sira arkadasi kendisinden 1 puan bile fazla alsa zırıl zırıl aglayan o igrenc kiz vardi ya... onlardan iki tanesi buydu serdar ortacla ebru gundes oldular basimiza.

CO
costanza
314 posts
Mar 12, 2005, 06:35 PM#18913

zekeriya beyaz'ı boğarak öldürmek istiyorum. başlarda tipini görüp gülüyoduk en azından ama günde 7 tv programına katılınca kanıksadık. zihinsel problemlerine fiziksel özelliklerinin de etki etmiş olabileceğini sanıyorum. şöyle ki; bizler tek bir şeye bakıp onu net olarak görürüz. bu adamın gözleri aynı anda aynı noktaya bakamadığı için, birden çok şey görüyor ama hiçbirini açıkça göremiyor. bozuk bakış bozuk anlayışa giden kapıyı aralıyor, bunlar bozuk karakterle birleşiyor falan...

You need to log in to post a reply.