en sevdiğimiz kitaplar
71 replies · 3,488 views
kitaplar filmler gibi olmuyor işte mesela oturup günde 3-4 film izleyebilirsin ama günde en fazla bir kitap okuyabiliyorsun eksikliğimiz buradan kaynaklanıyor. bu siteye girenlerin yaş ortalamasının 25 civarı olduğunu da hesaba katarsak daha okunacak o kadar çok kitap var ki içimden en sevdiklerimi yazmak gelmiyor ama yine de birçoğunuza katılıyorum adını duyunca heyecen veren kitaplar yazmışsınız. aynı şeyleri tekrarlamaktansa eklemeyi tercih ederim.
TRAVENİAN'IN Şibumi ve Katya'nın yazı heyecen küpü kitapları tavsiye ederim.
2001 bir uzay macerası - ARTHUR C. CLARKE,
STANİSLAW LEM - Solaris ve
H. G. WELLS'İN kitaplarını da bilim kurgu meraklılarına şiddetle tavsiye ederim. Hiç biri saf anlamıyla bilim-kurgu ya da ütopya değiller.
Cehenneme Övgü, {Pyschology of Loneliness: Prisoners of Ourselves} (Gunduz Vassaf)
Cennetin Dibi (Gunduz Vassaf),
Insanin Anlam Arayisi (Victor E. Frankl)
Gulun Adi (Umberto Eco)
Seytanin Fisildadiklari (Emre Yilmaz)
Edepsizlik, Anarsi ve Gerceklik (Crispin Sartwell)
Yasama Sanati (Crispin Sartwell)
Nietsche Agladiginda (Irwin Yalom)
Anadolu Yıldızı Eskişehirspor - Özgür Topyıldız
printerson wrote:
Anadolu Yıldızı Eskişehirspor - Özgür Topyıldız
arkadasim diye demiyorum, olusturmaya ufaktan ufaktan basladigim futbol kitapliginda cok guzide bir yer edindi... hararetle tavsiye ediyorum...
Henüz okudugum ve geç kaldigimi düsündügüm bir kitap.
Albert Camus-Amerika Günlükleri
Okumayanlara tavsiye. Su gibi akiyor, dadindan yinmiyor.
Şimdilik aklima gelenler:
Aziz Nesin'den "Memleketin Birinde" ve "Hoptirinam". Bu masal kitaplarını ilkokuldan beri belki on defa okumusumdur. Hala da zevkle okurum.
Isaac Asimov'dan Foundation serisi.
Arthur C. Clark'tan "2001 Space Odes..."
Gündüz Vassaf'tan "Cehenneme Övgü"
Boris Vian'dan "Günlerin Köpüğü": Bu kitabı hep bir Salvador Dali tablosuna benzetiyorum. Gercekten de defalarca bikmadan okunabilecek bir kitap.
Stanislaw Lem'den "Küvette Bulunan Günce"
Lewis Carroll'dan "Alice in Wonderland"
evet, çok güzel roman ama palahniuk romanlari belirli bir formül içinde ilerliyorlar ve bu formül bir süre sonra rahatsiz edici olabiliyor. bir sonraki romaninda nelerle karsilasacagimi tahmin ediorum. "bu adamin tarzi, böyle olmali" diye düsünenler de olacaktir ama palahniuk'u farkli tarzlarda da deneyimlemek güzel olurdu.
bu arada tüm romanlarini okumus degilim ama türkiye'de basilanlarda durum boyle.
Irvine Welsh'in "Olağanüstü Üç Kimyasal Roman" adıyla çevrilen kitabından "Tetrazidine Çocukları" bölümü: Umarım biri bunun filmini yapar.
Kara Elf Üçlemesinin ilk kitabı olan "Anayurt":
Yüzüklerin Efendisi serisini çok sevmeme rağmen bu seriyi hiçbir zaman "fantezi kitabı" olarak görmedim. Çünkü bu serideki kötü ırklar da dahil olmak üzere tüm ırklar son derece insancıl davranışlar sergiliyorlardı. Kara Elf üçlemesi ise tam bir fantezi kitabı. Kara elfler ve Menzoberranzan müthis tasvir edilmiş.
dinler tarihi yada eskiçağ mitolojileriyle ilgilenenlere dün akşam okuduğum muazzez ilmiye çığ'ın "tevrat,incil ve kuran'ın sümerdeki kökeni" isimli kitabını öneriyorum.
bu vesileylede genel bi soru soruyım.isaac asimov'un foundation(vakıf vede imparatorluk şeklinde çevirileri var.) serisinin uzun aramalarıma rağmen yalnızca ilk(imparatorluk) ve son(vakıf ve dünya) kitaplarını bulabildim.(nipple en sevdiği kitaplar listesine yazmış ama bende ingilizcelerini okumuş gibi bi izlenim bıraktı)bu kitapların yeni yada eski baskılarını bulabileceğim yerler varmıdır acaba diye merak etmekteyim.
You need to log in to post a reply.