o varsa ben yokum dedirten oyuncular
33 replies · 419 views
n.cage konusunda benimde pek olumlu düşüncelerim yok. metod tekniğinin kötü uygulamacıları arasında görüyorum. bence her filmde aynı oyun tarzını ısrarla sürdüren karakterin derinliklerini vermekten uzak bir performans sergiliyor. nasıl bir aile babası ise öyle bir dedektif veya ambulans şoförü olarak karşıma çıkıyor. bir kaç sekans da başarılı hareketler sergilemesi de benim gözümde onu yükseltmiyor. haksızlık ettiğimi zannetmiyorum.
Jon Irenicus wrote:
n.cage konusunda benimde pek olumlu düşüncelerim yok. metod tekniğinin kötü uygulamacıları arasında görüyorum. bence her filmde aynı oyun tarzını ısrarla sürdüren karakterin derinliklerini vermekten uzak bir performans sergiliyor. nasıl bir aile babası ise öyle bir dedektif veya ambulans şoförü olarak karşıma çıkıyor. bir kaç sekans da başarılı hareketler sergilemesi de benim gözümde onu yükseltmiyor. haksızlık ettiğimi zannetmiyorum.
Peki ya Ay Çarpması?
Valla benim "o varsa yokum" diyeceğim biri yok, bence bir sinemaseverin de olmamalıdır diye düşünüyorum. Tamam ben de Di Caprio gibilerin megastar muamelesi görmesinden hoşnut değilim ama bi bakıyosun velet Scorsese'nin iki filminde başrol oynuyor (ikincisini çekimlerine başlanıyor 'Aviator'). Yani şimdi Di Caprio var diye Scorsese filmlerine gitmemek olur mu ? Tabi başlığın asıl söylemek istediği beni filme girerken "Ulan bu herif var filmde girmesem mi?" noktasına getiren oyunculardı. Ama inanın öylesi bile yok. Beni iten sadece fragmandan kapabildiğim bazı elektrik-filmin türü ve filmde olacaklar hakkında bana söyledikleri. Sonu belli romantik komediler, korkutmayacağı belli korku filmleri. Bunlara para verirken düşünüyorum yoksa beni iten hiçbir oyuncu yok. Yeteneksiz olduğunu düşündüğüm oyuncular var tabii: Keanu Reeves, Martin Sheen-zaman zaman Charlie Sheen, Emilio Estavez, John Travolta, sürekli aynı yüz ifadesiyle Helen Hunt
Nicolas Cage meselesine gelince: Adam bence İYİ bir oyuncu. Jon haklı oyun tarzı, mimikleri pek değişmiyor. Ama birbirinden farklı karakterlere bence her zaman özgün bir yorum getirebilmeyi başarıyor. Aynı film içinde Charlie ve Donald Caufman karakterleri gibi. Son olarak:
I AM CASTER TROY
N.Cage neden olay oldu bilmiyorum arkadaşlar ama Adaptation'ı izlemenizi öneririm Cage'e nefreti olanlara bile. Belki C. Diaz Spike Jonze sayesinde ii oynamıştır diyebilirsiniz ama adaptation'da Cage için yetenekten başka bişey düşünebilirmisiniz? Düşünemezsiniz. Herif kendisiyle karşılıklı oynarken bile kendisinden rol çalıyo bazen konuşan karaktere değil dinleyenden gözünüzü ayıramıyosunuz ve tavır farkını oldukça ii koymuş. Benimde bayıldığım bi eleman değil ama Leaving L.V. 'da gerçekten iidi. 8mm de sayılabilir ii olduklarında. Oynadığı aksiyonlar konusunda çok bişey bilmiyorum (bi tek, tv. lerin gözümüze soktukları rock'ı izledim ondada ortalamanın biraz altı denebilir ama kötü denmez bence)
Benim oyunundan sıkıldığım kişi Mark Wahlberg olabilir adama uyuz olma durumum var. Boggie Nights ta da halbuki o kadar ii oynadı felan ama bi türlü sevemiyorum herifi. B.Nights ta da tam tipine yakışır gazoz bi elemanı oynamıştı zaten onun için bu kadar iiidir.
en son keanu ile point break de görmüştüm fenaydı.
patrick le mi?
You need to log in to post a reply.