Zorlayıcı filmler
53 replies · 2,831 views
Zorlayıcı filmler
Bu seneki İst festin bölümlerinden biri de mayınlı bölge. Kitapçıkta ve internet sitesinde ise bölüm tanımlanırken "izleyiciyi zorlayan filmler" tanımlaması kullanılmış. Genelde beni zorlayan filmler kült yapımlardan, Japonya'dan gelen örneklerden oluyor. Aklıma hemen gelen birkaçı:
IRRIVERSIBLE : Kısa sürede kült statüsüne erişen ZORLAYICI SAHNELERİ olan baş döndüren bi film. Bu arada Noe'nin ilk filmi I Stand Alone da zorlayıcılık konusunda bından geri kalmıyor.
AUDITION : Takashi Miike'den son yarım saati izlediğim en zorlayıcı sahneyi içeren işkence sahnesiyle beynime kazınmış bir film. Küçük bir ipucu. Kadın adamın ayak bileğinden aşağısını keskin bir telle koparıyordu.
WAR ZONE : Baba kızına tecavüz ediyor ama bekaretini bozmamak ya da hamile bırakmamak için arka kapıyı kullanıyor.
john waters- pink filamingos
Valla beni en çok zorlayan film Demirkubuz un Yazgı sıdır.Genelde sabırlıyımdır ve dayanıklı bir mideye sahibimdir.Ama bu filmde ölüp ölüp dirildiğimi hatırlıyorum.Dünyada seyrettiğim en kötü filmlerden biri olan yazgı, ukala-narsist karakteri musa sebebiyle de katlanması zor bir seyirlik haline gelmiştir benim için.
Bunun dışında haneke nin de filmleri zorlayıcıdır.Örneğin "Funny Games" sinirbozmanın uç noktalarında gezinir.
belki sapkınlıgımdan belkide arıza beyinli olusumdan, tam olarak bilemiyorum ama ben salo yu çok eglenceli buluyorum. hele o dil kesme sahnesi yokmu. bide frankonun arakadan alma istegi komik. siddeti stilize edilmis hali degil abartılmıs halidir salo. ama eger sırtını markiye dayadıysan anca böyle bir is çıkarabilirsin ortaya..
Abendland (Alacakaranlık)
You need to log in to post a reply.