seinfeld
70 replies · 1,436 views
aman allahım!! keske hep kamera arkası görüntülerini yayınlasalar. onlar güldükçe ben güldüm. ben güldükçe onlar güldü :PP . allahım çok eğlendim yaa. daha çok kamera arkası görüntüsü yok mu ki bunların? en çok da julia-louis dreyfus a bayılıyorum yaa. ahh neyse. şu an hala sırıtmaktayım. bölümüm etkisinden kurtulamadım . hadi görüşürüzz. malcolm başlıyo.
seinfeld bitti ama kalbimizde yaşıyo filan diyicek diğilim ama(ki yaşıyo) aklıma geldikçe beni yerlerde süründüren sahneleride yazmadan edemiycem.(sevenlerine hatırlatmak babında) mesela son bölümdede gösterilen bi michael richards performansı.neyse kramer new york ta yürürlüğe girmeye başlayan sigara yasaklarından acayip kıllanmaktadır.evinde verdiği bi sigara partisinden sonra sabah jerry'nin apartmanına beyazlaşmış bi yüz ve sararmış leş dişlerle ağzında purosuyla girer.jerry buruşmuş bi yüzle "kramer,şu haline bak,kendine ne yaptığına bak"anlamına gelebilicek bi şeyler söyler.kramer shakespeare tragedyasından fırlamış bi karakter performansıyla(yüzünü kollarıyla kapatır,geri geri çekilir) "don't look at me jerry,I'm hideous" bu bölümün geri kalan bölümünde kült avukat jackie childs'ın("You had a pow-wow? Who told you to have a pow-wow? I didn't tell you to have a pow-wow!") performansıysa anlatılır gibi değil.("The tabacco company has turned this beautiful specimen into a horrid twisted freak! The man's a goblet by the time this case goes to trial he'll be nothing but a shriveled head!")o yüzden sizleri final bölümünde jüriye çektiği felsefe dolu nutukla başbaşa bırakıyorum:
"I am shocked and chagrined, mortified and stupefied. This trial is outrageous! It is a waste of the taxpayers' time and money. It is a travesty of justice that these four people have been incarcerated while the real perpetrator is walking around laughing - lying and laughing, laughing and lying. You know what these four people were? They were innocentbystanders. Now, you just think about that term. Innocent. Bystanders. Because that's exactly what they were. We know theywere bystanders, nobody's disputing that. So how can a bystander be guilty? No such thing. Have you ever heard of a guilty bystander? No, because you cannot be a bystander and be guilty. Bystanders are by definition, innocent. That is the nature of bystanding. But no, they want to change nature here. They want to create a whole new animal - the guilty bystander."
iyi ki hatırlattın, en güzel konuşmalardan biriydi o finaldeki.
dizi galiba 3. kez bitiyo bizde ama yine de duygulanıyorum. bazı alıntıları -bazısını türkçeye çeviriyorum, zevkli oluyo- burda yazıcam.
Last edited: May 14, 2005, 02:58 PM (1)
forumumuzun kendini özletmeyi seven üyelerinden majere ile bir gün tanışacak olursanız mutlaka jackie childs taklidi yaptırın.
şu harika final bölümlerinde milletin uçak düşücek sandığı için huzurlu ölmek adına birbirlerine itiraflarda bulundukları sahnede jerryle george arasında şu kısa diyalog geçiyo:
- jerry, sana anlatmam gereken bişey var!
- Ne?
- O yarışmada, hile yapmıştım!
- Neden?!
- Çünkü ben bi hileciyim!
george bi kadınla çıkmaya başlar,kadın komik bulduğunu söyler onu. george da bu dakkadan sonra kasar, sürekli espri yapmaya çalışır bi gün ilk kez jerryle tanışır bu kadın,jerry de ardarda espriler yapıp güldürür kadını yemek sırasında, george da gölgede kaldığı için kızarıp bozarmaktadır masada. kadın bi dakkalığına tuvalete gidince çok tense bi halde bulunan george jerry'e izahatta bulunur:
" bu kadın beni komik buluyo, ama şimdi sen komik olucaksın, peki ben nolucam? Ben de aniden pek de komik görünmeyen kel bodur gözlüklü bi adam olucam."
sonra jerry georgeun isteğiyle depresif bi havaya bürünür, doğumgünlerinden şöyle bahseder:
"Well, birthdays are merely symbolic of how another year's gone by and how little we've grown. No matter how desperate we are that someday a better self will emerge, each flicker of the candles on the cake we know it's not to be. That for the rest of our sad, wretched, pathetic lives, this is who we are to the bitter end. Inevitably, irrevocably. Happy
birthday? No such thing."
neyse, bi süre sonraysa kadının jerrynin bu depresif durumlarını daha çekici bulmaya başladığını öğrenen george kadın kendisini terkederken arkasından çaresizce şöyle bağırır:
"But I'm disturbed! I'm depressed! I'm inadequate! I got it all!!"
bi keresinde george en büyük iki zevkimi birleştiricem diyerek kızarkadaşıyla sevişirken aynı anda çaktırmadan yemek yemeye çalışıyodu :p. allahım yaa..
başka bi bölümde jerrye şöyle veryansın ediyodu:
" bu kadın benim sevimli bi herif olduğumu düşünüyo. Zaten kadınlar beni hep sevimli bulur. Ama kadınlar sevimlileri istemezler.
(...) sevimli olmak niye kötü ki? Ne çeşit hasta bir toplumun içinde yaşıyoruz sevimlilik kötü bişeyse eğer?"
bi yemek davetine katılıcak bizim 4lü, yanlarında şarap falan götürücekler ortak alarak, george da hizip çıkarıyo, ne gerek var, pepsi götürsek olmuyo mu falan diye:)
George: şarap içmem bile zaten. Pepsi icerim ben.
Elaine: Pepsi götüremezsin.
G: niyeymiş o?
E: çünkü bizler yetişkiniz.
G: yani şarabın pepsiden daha üstün olduğunu mu söylüyosun bana? Hayatta şarap Pepsiden iyi olamaz.
Jerry: valla George, oraya girip de koca bi pet şişe Pepsiyi masanın ortasına koymak isteyeceğimizi pek zannetmiyorum.
G: ne zaman bi yemek daveti olsa bu sinir bozucu küçük angaryanın da beraberinde geliyo olmasından hiç hoşlanmıyorum.
E: biliyo musun, sen kendin sinir bozucu küçük bi angarya olmaya başladın.
Last edited: May 14, 2005, 02:59 PM (1)
jerryle george, kramer vasıtasıyla film korsanlığına bulaşırlar. Jerry galiba önce, kramer yerine sinemada bi filmi kameraya almak zorunda kalıyodu. Sonra korsancıyla, çekiminden çok memnun kalınca jerrynin bi havaya girmesi var.. Filmden önce sinema salonuna giriyolar korsancı heriflerle, jerry yönetmen gibi talimatlar yağdırıyo, filmi değişik açılardan kendine göre çekip kurgulamak istiyo, şuraya şuraya ve şuraya bi kamera istiyorum falan diyo.
George da sırf kızarkadaşı tehlikeli şeyler yapanlardan hoşlanıyomuş diye işe bulaşmaya kalkıyo:
George: tehlikeli mi dedin? Ben bi kaçakçıyım.
Anna: neyim dedin?
G: film korsanlığı yapıyorum güzelim!
A: yasadışı diil mi bu?
G: ne diyosun! Bunun için bayağı bi hapis yiyebilirim. Ayrıca toplum hizmeti cezası!
yüzüne gözüne bulaştırıyo tabi, yakalanıyo:
(karakoldalar, George ağlıyo bu sırada ^_^ )
A: tamam george, niye ağlıyosun ki? Sadece bi para cezası ödiceksin, hepsi o kadar.
G: ama o polis bana o şekilde bağırmak zorunda mıydıı?
You need to log in to post a reply.