Eskisehirspor
36 replies · 524 views
yazı eskişehir.net.in forumundan kopyalanmıştır...
Önce bilgi vererek başlayayım. Bugün sabah İst.a indim, iletişim.e gittim. Medyada kilit isimlere dağıtmak üzere yüzde 40 indirimli olarak 50 kitap satın aldım. yayınevinden kitabın gönderildiği kişilerin listesini aldım. yazayım..ben askerdeyken büyük ihtimal bazıları yazacaktır. sizlerden ricam denk gelirseniz bunları benim için arşivlemeniz. malum arşiv hastalığı var...
mustafa aslantunalı-virgül degisi
ilhan ayyıldız-nokta dergisi
cem erciyes-radikal
tuğrul eryılmaz-radikal 2, milliyet sanat
şerif erol-açık radyo
turhan günay-cumhuriyet gazetesi.
demet hasleçin-trt
doğan hızlan-hürriyet, cnn türk
kemal can-ntv
seynan levent-akşama doğru-trt
fethi naci-cumhuriyet
kürşat oğuz-aktüel
naki özkan-milliyet
muhsin öztürk-aksiyon
hasan pulur-milliyet
celal üster-portokal dergisi
ihsan yılmaz-hürriyet, cnn türk
buket aşçı-vatan
lütfi tın.-dünya gzt.
feridun andaç-dünya gzt.
ege görgün-haftalık
erdal doğan-hürriyet gösteri
emre aköz-sabah
hıncal uluç-sabah
galatasaray dergisi: kitap tanıtım sayfasının tamamı esese ayrılacak ocak sayısında...
ayrıca bugüne kadar radikal kitap ya da haftalık gibi dergilerin yeni çıkan kitaplar bölümünde eses kitabı tanıtıldı. bir de bu başlığın ilk sayfalarında yer alan 10 civarı isme gönderilmiş kitap: tuna kiremitçiler, radikal sporcular falan...
İstanbul.da askerlik nedeniyle 3 gün kalacam ve size ilk günümü anlatayım.
ilk vatan gazetesi.ne gittim, haşmet babaoğlu bizden mezun bir arkadaşa eses kitabını duydum getirirse yaarım ben de dediği için ilk ona gitmek istedim. büyük dere caddesi.nde gzeteye epey varken yolda karşılaştım seslendim ve eskiş.den geldiğimi kitap getirdiğimi söyledim. ayaküstü konuştuk tahlile gidiyordu döneceğini ve elinden geleni yapacağını kitabın güzel yerlere geleceğini söyledi. ayrıldık ben gazeteye mezun muhabir arkadaşıma gittim. sadece haşmet.in yazması uygun olur dedi ve spor bölümüne verme ister dedi mantıklı geldi. ona da bir tane kitap verdim o da vatan.ın eklerinde kitabı işleyerek yazacakmış. fotolarımı falan çektiler kitap elimde bilgisayarda eses logosu varken. ordan çıktım yürüyerek sabah.a gittim. sabahta daha doğrusu fotomaçta köşe yazarı olan galip öztürk.e bir tane verdim. ayrıca eklerle ilgili bir bayan editöre de verdim o da sabahta veya eklerinde yazacağını söyledi. sevilla yazısını yazan esquire tayfası da bir şeyler yapacaklarını söylediler.sabahta bir de altan tanrıkulu.na bıraktım. kazım kanat.a vereyim vermeyin derken fb. eski başkanı metin aşık.la sohbet ettiği için bölmeyim dedim ve vermedim. sabahtan çıkıp show tv.ye gittim. orda kimseyi tanımadıım için kapıdan resmen kovuyodu güvenlik. daha doğrusu şansal bey.e biz iletiriz verin dediler. sakince çıktım. sabahtaki galip.i aradım o da şov.dan bir tanıdıını bu arada oğuz tongsir.i gördüm onunla muhabbet ettik kitap ve eses.le ilgili abi ben salmıyolar şansal aganın yanına misali ağladım falan sağolsun ilgilendi yukarı çıkmamı sağladı. yukarda önce lig tv tayfasıyla muhabbet ettim. ercan taner kitapla çok ilgilendi. o sırada fethi hoca telefon etti lig tv.ye eses.in eski maçlarından oluşan bir kaset rica etti. lig tv.deki adam şaşırdı ben eses kitabı derken fethi hoca arıyo tam o sırada oğuz çetin içeri girdi artık ekip espiri yapmaya başladı n e o ya nostalji mi yapıyoz hesabıı.
neyse şansal abi çok hasta olduğu için herkesi sokmuyorlardı ve misafirleri vardı. lig tv.deki murat abi.ye kitaptan aklımda kalan cümleyle demogoji yaptım "roma.ya kadar geldik, papa.yı görmeden gidicez diye.. neyse yarım saat sonra şansal abinin karşsındaydım ve eses üzerine yine kısa bir konuşma yaptık. milliyet.teki muhabirlik günlerinden eses anıları anlattı..ordan da ayrılıp ntv.ye geçtim. okay karacan.la görüşecektim yokmuş, kitabın gönderildiği kemal can.ı aradım toplantıdaymış ben yine boynum bükük sigara içerken karşıdan türkü mırıldayarak gelen birisi dikkatimi çekti. tanıyordum bu adamı. can kozanoğlu.ydu. ayaküstü takıldık gelsene dedi. 10 dk.önce pislik yapan güvenliğin önünden can abi.yle geçtik iyi oldu..ntv.de ntvmsnbc genel koordinatörü adnan bostancıoğlu.na kitap verdim. spora kapak yaparız+kitap sayfasında tanıtırız dedi. kenan onuk da yokmuş. ntv spor müdür fuat akdağ.ın odasına gittim. çok güzel şeyler söyledi esesle igili. oğuz haksever de bizi dinliyordu. sonra Ve İnsan programına çok iyi gider diye amigo orhan-nasa mektup olayını, kraliçeye çiçek hikayesini ve abdullah gegiç.i ayrıntılı olarak sordu. Yani buralarda bahsi geçebilir bir şekilde eses.in.
unutmuşum: lig tv+şov tv olarak haber turunda, bi zamanların efsane eses.i kitap oldu diye bahsederiz dediler.
walla hatırladıklarım bunlar. medyayı iyi takip edelim, her an her şey olabilir esesle ilgili..
selamlar umarım yarın da böyle dolu dolu geçer..
şindi anlamadığım bişey var. arşivmet popüler mi olmuş popülist mi olmuş?
bunu ayırdedecek biri var mı aranızda?
:)
gerekeni yapmis kardesim.. gayet aferim... bir yazar olarak kapi kapi dolasmasi ceketi alta astigini gosteriyor ama o daha cok genc bir yazar ve anca boyle parlayacak.. o kitabin cok satmasi daha bir suru kapiyi acacak.. sirada fenerbahce var insallah.. ben 1907 Fenerbahce Dernegi ile goruscem onun adina.. hele bir vatani gorevini bitirsin...
yazı www.eskisehir.net/eses/forum sayfasından alıntılanmıştır:
Bugün erken saatlerde Hürriyet.e gittim. Belli bir saate kadar boşa bekledim zira öğlen gibi geldi yazar-çizerler...Öncelikle yazın staj da yaptığım www.hurriyetim.com.tr de takıldım, onların spor ve kültür-sanat editörlerine kitabı ve basın bülteni mahiyetindeki cd.leri bıraktım.geçtiğimiz günlerde amigo orhan söyleşisi hürriyet.te yayınlanan alp ulugay.la epey konuştuk. Kitabın can alıcı yerleri hakkında notlar aldı ve haber ya da söyleşi yerine bu hikayeciklerin konu edinildiği ana sayfadan verilecek ve iç sayfalarda devamı olacak bir eses yazısı düşündüğünü söyledi. yine fotolarımız çekildi kitapla ama harbiden zor bir şey objektife karşı durmak. gülümsemeni istiyorlar bir de, kasılıyo adam.. neyse, o sırada cnn türk.te doğan hızlanla karalama defterini hazırlayan ihsan yılmaz geldi o da muhabbete konuk oldu. kitabı köşesinde zaten yazacağını pzt. müsaitsem karalama defteri için çekim yapmayı önerdi. ben yarın gece döneceğimi söyleyince de yarın için kamera ayarlayabilirse yarın arayacağını söyledi (birkaç saat sonra cepten arayıp kamera ayarlanamadığını ve askerlik nedeniyle kitabı çıkmış bir adam olarak ne kadar şanssız olduğumu iletti:(
Ardından Ertuğrul Özkök'e sekreteri vasıtasıyla bir kitap bıraktım, bana değerlendirileceği söylendi?
Hürriyet Spor'dan Eskişehirli Bülent Bağ ise haberini yapmak üzere kitabı aldı, yazacakmış. Hürriyet'in görünce dibimin düştüğü futbol arşivi kitaplığına da bir tane kitap bıraktım. Hürriyet.ten 16.00 servisiyle Milliyet.e geçtim. Radikal Kitap.ta Cem Erciyes.le buluştum. Kendisi beni dinledi dinledi ve sana bir şey söyleyim mi bana kitap falan bırakma çünkü bugün Tuna Kiremitçi.den bir telefon geldi, önümüzdeki Radikal Kitap.a eses kitabını yazmak istediğini ilettiğini söyledi ve 12 Aralık.taki eki al ve keyfini çıkar dedi. Tabii yine askerlik yine askerlik, ben 11.inde teslimim 12.sinde tuna.nın yazısı piyasada ve bu bahtsızlıkla belki de orduda acemiliğim bitesiye kadar 3 ay falan sabretmem gerekecek yazıyı görmek için:((
Radikal Kitap.ın ardından Milliyet Popüler Kültür.den Can Dündar'ın asistanı Melis Hanım.a kitabı ilettim, ekte işleyebileceklerini söyledi. Yine Milliyet Cumartesi'den Deniz Alphan ve Tuba Akyol'a da birer tane kitap teslim ettim. Bayanlarla ilgili eses sayfalarını tüyoladım.. Ardından bizim geçenlerde TRT3.de yayınlanan belgeselemizi köşesinde övgüyle anlatan Sina Akyol'a bir kitap verdim, sağolsun epey bir inceledi ve sorular sordu kitapla ilgili. Ardından Eskişehir.le özel ilgisinin olduğunu bildiğim Abbas Güçlü'ye bir kitap takdim ettim. Ben Milliyet.teyken NTV.de canlı yayında olan Milliyet Genel Yayın Müdürü Mehmet Ali Yılmaz'ın sekreterine bir kitap bıraktım. Eses.le ilgili haberlerinden ziyadesiyle yararlandıım Milliyet Gazetesi'ne onun nezdinde teşekkürlerimi sundum. Milliyet Spor Müdürü Necil Bey'le dün Şansal Abi.nin yanında zaten görüşmüştük ona da mekanında bir kitap verdim, o da Mlliyet'te ama Fanatik'te kesin haber yaptıracağını söyledi. Sonra CNN Türk'e Yasir Kaya'ya çıktım. Çok şeker bir insan. O yoğunlukta çok çok ilgilendi. İhsan Topaloğlu'na bir tane vermem için odasına götürdü, tanıştırdı.
İhsan Bey, hemen birilerini aradı bu kitabı haber yapın dedi. Yasir, eski dönemde Spor-online isimli bir programları olduunu ve orada bu tip kitapları tanıttıklarını ama şimdi nerde tanıtabileceklerini danıştı Topaloğlu'na. O da direkt spor bültenine hazırlayın dedi. Tv olduu için eses.in eski maçlarından biraz görüntü lazımmış. Ben de var esk.den göndereyim dedim ama cd değil whs gerekiyormuş. Lig Tv.yle bağlantı kuracaklarını ve görüntü almaları halinde kesinlikle yayınlanacağını söylediler. Umarım Lig Tv dünkü kıyağını yine yapar. Yasir ayrıca çeviri yaptığı ve yazı yazdığı Gool dergisini aradı. Ocak sayısında kitap tanıtım sayfasında eses.i önerdi. Pzt. netleşecek durum, eğer ocak sayısı hazırlanmadıysa henüz eklenecekmiş. Ve son olarak kitabın 144. sayfasında spor muhabirliği dönemlerinde eses.le ilgili bir yazısından alıntı yaptığım Fatih Altaylı'ya kitabı verdim. O konuda da çingenenin karı boşadığı saatlerde görüşmeyi ayarlayan Yasir Kaya'ya ve Kanal D Spor'dan top sakalıyla hatırlayabileceğiniz Gökhan Bey'in yardımları etkili oldu. Yarın biraz daha slow geçecek. Cumhuriyet ve islami basını gezeceğim. Umarım bu kadar ayrıntıyla birilerinin canını sıkmıyorumdur. Herkese bol selam. Amman, benim "alamayacağım" Tuna Kiremitçi.nin Eses yazısının yer alacağı Radikal Kitap'ı almayı unutmayın. 12 Aralık Cuma.
Herkese selamlar...
Bugün sabah (7 Aralık Pazar) Eskişehir'e geldim. Dün olanları anlatayım...Önce Cumhuriyet'e gittim. Orda Mahmut Sert, Abdülkadir Yücelman, Halit Deringör ve Eskişehirli olan yazar Ali Sirmen'e birer kitap verdim. Cumhuriyet Spor'da ve köşelerinde işleyebileceklerini söylediler. Kitabı ithaf ettiğim Ahmet arkadaşımla tramvaylarda aktarmaların birinde sağ kesimin entellektüle yazarlarından Beşir Ayvazoğlu'nu gördük, ayaküstü ona da bir kitap ilettik. Ardından Zaman gazetesine gittik. Orda futbol konusunda dolgun araştırmalarıyla tanınan Necati Kola'yla görüştük. Sağolsun çok yardımcı oldu. Kendisi de kitap yazdığı için ne yapılması gerekiyorsa yapacağını iletti. Zamanda köşesi olan kaleci Fatih Uraz ve gazetenin önde gelen yazarlarından Nedim Hazar.a da birer kitap bıraktık. Zamansızlıktan gidemesem de Tercüman'dan Orhan Ayhan ve Milli Gazete'den Kemal Belgin'e de birer kitap kargoyla göndereceğim. Editörümüz Tanıl Bora'dan sevgili Halit Kıvanç'a ulaşmak için bir adres bilgisi isteyeceğim ve basın çalışmalarım bu şekilde bitecek. Herkese selamlar ve teşekkürler...
Özgür Merhaba.
Kitabının tanıtımını elbette yapacağım.
Dün buradan erken çıktım
Dışarıda önemli bir işim vardı
Serviste giderken Kürşat’la birlikte biraz inceleme fırsatım oldu kitabı..
Kürşat epey ilginç bölümler gösterdi bana…
Hafta sonu kitabı baştan sona okuyup inceleyeceğim.
Salı ya da Çarşamba günü de haberini koyacağım.
Yeni kitaplar bölümüne koymayı düşünmüyorum. Çünkü oradakileri iki satırla kısacık tanıtıyorum. Fazla ayrıntı olmuyor ,
Senin kitabın için ayrı ve geniş bir haber hazırlamayı planlıyorum,Alıntılar falan yapacağım haberin içine..
Eğer gördüysen hakem Collina’nın kitabıyla ilgili geniş bir haber vardı kültür sanat sayfasında,. O tarz kapsamlı bir haber hazırlayacağım senin kitabın için. Oun için de kitabı iyice elden geçirmem gerek.
İlginç anekdotlar falan var . Dün Kürşat bir bölümünü gösterdi… Onları da koyarak geniş bir haber hazırlayacağım,
Çünkü gördüğüm kadarıyla epey bir emek harcamışsın ve gayet de iyi bir iş çıkarmışsın. Onun için öyle kısa haber yerine daha geniş bir şeyler yapmak daha iyi olur diye düşünüyorum.
Haberi koyduğum zaman sana e mail atarım fırsatın olursa bakarsın.
Bir kez daha eline sağlık
Bu aada sen bu kitabı Hürriyet’te başka yerlere de verdin mi??
Ne bileyim spor servisine ya da hüriyet’in hafta sonu eklerine falan, belki onlar da bir şeyler yapar gazete için,
Görüşmek üzere
Sana hayırlı tezkereler diliyorum
Nazan Mengü
Hürriyetim Kültür Sanat Editörü
0 212 677 01 63
0 535 352 15 41
7 Aralık Zaman Gazetesi, Turkuaz Eki, Hariçten Gazel köşesi, Aytaç Duman.
"Kırmızı Şimşekler Hey Hey..."
Bakın hele şu kapağın ateşine; kırmızı, siyah! En büyük Kırmızı Şimşekler! Benim bizatihi Eskişehirsporlu olmamla bir alakası varsa bu durumun Arap olayım, bütünüyle Anadolu'dan yükselen futbol ateşinin kırmızı kapağa yansıyan.Kamyonun üstüne doluşup bağıra çağıra maça giden şu delikanlılara bir bakın hele, karatahtaya yazılmış "İstanbullulara Futbol Ziyafeti" yazısındaki çocuksu titrekliğe, dıştan bakılınca büyük görülen: ama içeride hep küçük kalan bir şehrin futbolla gülümseyen insan yüzleri kapaktakiler. Her ne kadar biraz karışıkça görünseler, birbirlerinden kolayca ayrılamasalar da her bir fotoğraf karesi, meşin yuvarlak ve hayallerin peşinde koşulan yılların kısacık özeti.
caggins wrote:
??????
Ya geçen hafta Beyaz programında durup dururken Eses bayrağı falan çıkardı bi saat onla şov yaptı da onun için kitabı gönderiyoruz. Hem kitapta adının geçtiği bir bölüm de var falan..
Öteki konu da askerlik işte..
Özgür Merhaba..
Kitabının haberini kopdum hem kültür sanat hem de kitap sayfasına..
Umarım insanlar görür vemerak edip kitabı alırlar
Link aşağıdadır:
http://www.hurriyetim.com.tr/haberler/0,,sid~13,00.asp
Sana iyi şanslar
Nazan Mengü
Hürriyetim Kültür Sanat Editörü
0 212 677 01 63
arsivmet wrote:
Ya geçen hafta Beyaz programında durup dururken Eses bayrağı falan çıkardı bi saat onla şov yaptı da onun için kitabı gönderiyoruz...
hımm...
demek ki eski eşyaları tozlu yerlerden indirmeliyim.bi yerde vardı es es bayrağı...
zerdanın çekim yerine giderim...
elbet girerim bir şekilde kadraja:)
You need to log in to post a reply.