Skip to content

vizontele tuuba

34 replies · 526 views

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Feb 06, 2004, 03:38 PM#8315

gecenlerde bi programda yilmaz erdogan ucuncusunu dusundugunu soyledi. hatta arada "yuzuklerin efendisi gibi ucleme" laflari falan gecti ama sinirlendim duymazliktan geldim.

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Feb 06, 2004, 03:51 PM#8317

ben daha film gösterime girmeden bu eleştiriyi getirdiğimde pek katılım olmamıştı...
şu an filmi izlemiş biri olarak söylemeliyim ki yılmaz erdoğan müthiş bir kısır döngü içinde dönüp dönüp durmuş...
ve işin trajik yanı çevresinde bu aşırı güvenini zedeleyecek onunla dişe diş tartışacak bir adam yok...
bir tek eleştirmen camiası var bunu yapabilecek...
fakat daha ilk filmini çekerken bile eleştirmen camiasını silmişti aklından zaten...

CE
Cevat Kelle
174 posts
Feb 06, 2004, 11:47 PM#8325

Bazı adamlar vardır, bunlar "yumuşak gesiz"'dir. Bunlar kendinizden bir şey bulduğunuz, sizden daha iyi bir yerde olduğu için kıskançlık duymadığınız, bilakis benzer çabalarla sizin de oralara gelebileceğinizi müjdeleyen kişilerdir. Bu kişilere karşı tam olarak objektif olamazsınız, siz ne yaparsanız yapın gönlünüzden + 1 kredi alır bu adamlar. Ne de olsa bu adamlar bir ağlarsa şehre yağmur yağmaktadır, yada zaman zaman -ama özellikle- yağmur ağlamaktadırlar. Sizin şehre yağan yağmurlarınız olmasa da en azından geceyi ıslatmışlığınız olduğundan seversiniz bu şahısları çaktırmadan, soğuk ve şehirlerarası otobüslerde TV seyretmek yerine kitap okurken.
Gönlünüz kafadan fazla puan verirken bu adamlara, beyniniz hep daha fazlasını ister kendisinden. Yardan düştüğünü, yaralarının yardan armağan olduğunu bildiğiniz bir kişinin yazdığı aşkın devasa olmasını istersiniz. Ne zaman içse köftesi geç gelen adamın filmindeki muhabbetlerde başka bir naiflik ararsınız. Aklınızın filme nakliyesi için bir partilinin elinde Tercüman diğerininkinde Cumhuriyet görmek yetmez yada anlık tertemiz esprilerin arasında esas öykünün kaybolmasına gönlünüz razı gelmez.
İşte böyle adamların kendileri "yumuşak gesiz" olsa da sizi buruk bırakan işler yaparak çektikleri filmeleri pek de öyle idda edildiği gibi "yumuşak gesiz" olamaz.

JO
john doe
35 posts
Feb 09, 2004, 10:14 AM#8373

onur yazicioglu cok ilginc bir yazi yazmis sinefil'de.. okunduktan sonra tartismanin sürüdürülmesinde fayda olabilir.

JE
jerry maquire
6 posts
Feb 16, 2004, 10:21 AM#8492

cevat kellenin dediklerine birebir katılıyorum yılmaz erdoğanın kendisine daha film çekilmeden verdiğim +5 puanı kullandı çektiği filmde abartılacak kadar kötü deil ama dediğim gibi böyle daha çekmeden ona verdiğim puanlar dolayısıyla filmin beklentilerimi karşılamadığınıda belirtiyim ben bu yüzden üzülüyorum yoksa uğur içbak( görüntü yönetmeni) ve yılmaz iyi görüntülerle bezili türkiye ortalamasının üstünde bir film yapmışlar
ama cevatın dedikleri doğrultusunda kendimize ister istemez yakın hissetdiğimiz yılmaz erdoğan gibi insanların bilmesi gerekir ki daha güzel işlerde yapacaklar yada en azından ben buna inanıyorum çünkü

'' ağaçlar bile toprağa acı verdikçe büyüyorlar''

You need to log in to post a reply.