Skip to content

1. Korsan Savasi

53 replies · 852 views

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Feb 25, 2004, 10:36 AM#8736

1. Korsan Savasi

divxtr.org ve divxaltyazi.com siteleri ampec'in baskisiyla kapandi. Isler biraz kizisacak gibi gozukuyor. Yalniz benim anlamadigim nokta bu ampec neden paylasim sistemine dogrudan savas acmak yerine sadece altyazi paylasimi yapan siteleri hedef aldi. onlari daha kolay yutulur bir lokma olarak gorduler herhal, ama bu baskida ne kadar haklilar, ne kadar basarili olabilirler. txt dosyalarindan olusan altyazilarin da elden ele dolasmasi ne kadar yasa disi. kanunlar bunu ne kadar bagliyor merak ediyorum.

Last edited: Apr 16, 2004, 10:19 AM (1)

KA
kafakoparan
119 posts
Feb 25, 2004, 11:17 AM#8737

bence 0 basarılı olurlar:)

CA
caggins
472 posts
Feb 25, 2004, 11:42 AM#8740

yine de sıkı bir darbe vurmuşlar...

YO
yojimbo
Private Joker
1,020 posts
Feb 25, 2004, 11:49 AM#8741

inanılmaz yaaa! nasil yapabilirler ki böyle biseyi? benim ulkemde divx player yasal olarak satilabiliosa altyazi neden indirilemesin?
aslinda vestel boyle bi ise girse hepsi acaip siçmaz mi?
açsin herif sitesine filmler için altyazi basligini, bak bakalim ampek ne yapiyo?

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Feb 25, 2004, 12:10 PM#8743

valla ben divx olayina uzagim, player olmadigi icin hic arsiv yapmadim bugune kadar. simdi de player alacak param yok yine uzak kaldim. ama divx guzel bisey, insana faydali bisey :) simdi bizim bu ampec ciler onceki mesajimda da dedigim gibi bu iki web sitesini kolay lokma olarak gormusler. gidip vestel'e napiyosun kardesim durdur o playeri uretmeyi diyemez. derse de agzinin payini alir. ama web sitesi acan iki uc gence hot lan kapatin orayi derse ornekte goruldugu gibi bu gencler de tirsip abi bi naptik ki diye karsi cikma cesareti gosteremeden kapatir siteyi. valla uzuldum ama duruma ve bu site sahiplerinin tavirlarina da kicimla gulmedim degil. ya adam biraz yaptigi seyin arkasinda durur di mi. bir text dosyasi yayinlamak ne kadar yasadisi olur ya. imdb'deki quotelar da yasadisi o zaman haha.

ben bu divxtr'ciler yerine olsam bir kampanya baslatir, butun uyelerimle beraber elimdeki butun altyazi dosyalarini tek tek attach ederek maille ampec'e yollardim. elimize gecen yasadisi kopyalari sahibine iade ediyoruz aciklamasi altinda. ama nerde bizimkilerde o cesaret, o birliktelik, o destek verme istegi.

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Feb 25, 2004, 12:23 PM#8744

AMPEC Filmcilik ve Tic. Ltd. Sti. wrote:

AMPEC Filmcilik ve Tic. Ltd. Sti.
Spor Cad. Acisu Sok. Tahsinbey Apt.
No: 1/16 Macka 34357 Istanbul - TURKEY
Phone: 0 (212) *** ** **
Fax: 0 (212) *** ** **

Tarih: 23 Şubat 2004
Ref: TR/04-002
Konu: İnternet Korsan Film Dağtım Uyarısı

Sayın Yetkili;

Biz AMPEC Filmcilik ve Ticaret Limited Şirketi olarak, MPA (Motion Picture Association) çatısı altında dünya çapında örgütlenmiş bulunan Amerika Birleşik Devletleri'nin 7 büyük stüdyosunu (Disney, Paramount, MGM, FOX, Sony/Columbia, Universal, Warner Bros.) temsilen faaliyet gösteren ve bu stüdyolara ilaveten Türkiye'de kurulu Warner Bros. Film ve Video San. Ve Tic. A.Ş. , UIP Filmcilik ve Tic. Ltd. Şti., Özen Film Filmcilik ve Sinemacılık T.A.Ş., Umut Sanat Filmcilik Sinemacılık San. Tic. Ltd. Şti., Palermo Görsel Ürünler Tic. A.Ş., ve Tiglon İletişim Sistemleri Elektronik San. Tic. A.Ş. şirketlerinin Türkiye'deki yasal hakları konusunda araştırma ve danışmanlık hizmeti veren bir şirketiz.

Yukarıda adları belirtilen stüdyo ve şirketler, sinema ve video filmleri yapım ve/veya ticareti ile iştigal eden, yaptığı lisans sözleşmeleri ile Türkiye'ye sinema ve video filmi ihraç eden/ithal edilen bu eserlerin Kültür Bakanlığı'na gerekli kayıt tescil işlemlerini ikmal ettikten sonra çoğalttıran ve piyasaya yasal olarak dağıtan kuruluşlardır. Dolayısıyla; yapılmış bulunan lisans sözleşmelerine göre eserlerden münhasıran yararlanma hakkı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile 3257 sayılı Sinema, Video ve Müzik Eserleri Kanunu mucibince anılan şirketlere aittir. Telif hakları saklı olan filmlerin dağıtımı için hak sahipleriyle özel düzenlemeler gerektirmektedir ve resmi olmayan kopyalarının izinsiz dağıtımı bu yasalarda belirtildiği gibi yasaktır.

Yaptığımız araştırmalar sonucu www.divxtr.org adlı web sitenizde DIVX formatında illegal kopya filmler için altyazı hazırlanıp, internet üzerinden paylaşım yapıldığını tespit etmiş bulunuyoruz.

Yukarıda belitilen web sitesi adresine sahip olduğunuz için, sizden talebimiz en kısa zamanda aşağıda belirtilen işlemleri uygulamanızdır.

1-) İllegal kullanımı durdurmak amacıyla, yukarıda açıklanan hususlarda DIVX formatında filmlere ait alt yazı hazırlayıp yayınlayan şahısların sitenizle olan bağlantılarını kesmeniz.

2-) İleride benzer olayların önüne geçilebilmesi açısından, web sitenizin kontrolü amacıyla bir denetim mekanizması oluşturarak üyelerinizin yasalara aykırı bu tür faaliyetlerin gerçekleştirilmesine engel olmanız ve yine bu amaçla web sitenizde bu konularla ilgili bir uyarı yazısı bulundurmanız.

1. Hak sahiplerinin haklarını ihlal edecek tüm mesaj ve yazılar ile altyazı, site üyelerine ait film listeleri, satış ve takas ilanları gibi tüm materyalleri web siteniz olan www.divxtr.org adresinden kaldırmanız.

Telif hakkı konu olan bu uyarıda belirttiğimiz gibi, söz konusu web sitenizde DIVX formatında illegal kopya filmlerinin alt yazılarını hazırlayıp dağıtan ve bu suretle illegal kopya filmlerin satışına ve takasına yardım ve yataklık eden şahısların eserler üzerinde değişiklik yapmak, eseri işlemek veya eserin tercümesini yapmak için hak sahibine yada hak sahibinin sözleşmeli şirketlerine bir müracaat ve/veya izin talebi bulunmamaktadır.

Yukarıdaki paragraflarda özetlenen yasal hükümler ve zorunlulukların genelde bilinmemesinden kaynaklandığını varsaydığımız ve sonuçta eser sahibine yasayla tanınan maddi ve manevi hakların ihlaline yol açabilecek söz konusu uygulamanın durdurulması ve bu mektupta sıralanan stüdyo ve şirketlere ait hiçbir filmin, altyazının izinsiz dağıtıma sunulmamasının gerekmekte olduğunu, bu filmler için altyazı hazırlamanın ve dağıtımının eser sahibinin mali ve manevi haklarını ihlal ettiğini ve illegal filmlerin izinsiz olarak dağıtılması suçuna yardım ve yataklık anlamına geldiğini bütün hukuki, mali ve şahsi haklarımız saklı kalmak kaydıyla hatırlatır, en kısa zamanda cevabınızı bekler, işbirliğiniz için teşekkür ederiz.

Lütfen yukarıda belirtilen iletişim bilgilerinden bize ulaşınız veya cevabınızı e-mail yoluyla gönderdiğinizde referans numarınızı yazınız.

Saygılarımızla,
Genel Müdür

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Feb 25, 2004, 01:01 PM#8745

merak ediyorum da lyric (sarki sozu) siteleri ne olcak.

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Feb 25, 2004, 02:43 PM#8746

şahsi kanaatim,divx piyasası ile korsan vcd ortamı arasında dağlar kadar fark vardır.
divx korsan yayın sayılamaz.hangi açıdan bakarsanız bakın olmaz...
divx izleyicisi seçici adamdır...
gider,arar,bulur yani çaba verir...
pek bulunmayanı arayan adama ampec versin o filmleri izleme imkanını ondan sonra konuşsun...
benim en başından beri karşı çıktığım korsan vcd satışından kazanılan paraların meçhul yerlere gitmesi durumudur..ve yanı başındaki sinema dururken tezgaha el uzatan insancıklardır...
divx ise herhangi ticari bir bağlantı olmadan biz sinefillerin film izleme ihtiyacını karşılama olayıdır...
ampeci şiddetle kınıyorum...

printerson
printerson
1,034 posts
Feb 25, 2004, 02:53 PM#8750

yaaaa yaaaa...

sen ne diyosun sermest... divx korsanin peygamberidir... sokaktan aldigin cdyi nereden kimden aldigini görüyosun asil divx korsandir... hadi bakalim de simdi telif diye sanatçinin hakki diye... önemli olan filmi alanin ne kadar ugrastigi degil bu meselede sermest. emin ol internetten indirmek benim için sokaktan almaktan çok daha az ugras gerektiriyor. olur olmaz her seyi indiriyorum. hem de ayakkabilarimi giyip, lahana gibi sarinip sokaga cikmadan... ve simdi ne yapiolar. fakirden alip zengine veriyolar... vestelin divx playerlarina ses çikaran yok, internetten altyazi dagitanlarin tepesine biniliyor. Simdi söyle bana mafya kim? Dagitim sirketleri diye diye dilimizde tüy bitti, klavyenin boyalari döküldü. Gördün mü dagitim sirketlerini. Yani basindaki sinemaya gittigin zaman parayi o çok sevdigin sanatçidan çok bu adamlar kazaniyor (ki cd asla sinemanin alternatifi degildir olmadi olamaz). Sen orjinal cd alarak, bu sirketlerin bu avukatlari tutup, bu siteleri kapatmalarini sagliyosun...

GÖrüntü kalitesiyse görüntü kalitesi, sesse ses... Divxe dokananlari kiniyorum...

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Feb 25, 2004, 03:09 PM#8755

valla ben daha o mesajı yazarken senden böyle bir cevap alacağımı çok iyi biliyordum...
tekrarlıyorum...iki taraf da kötü...dağıtımcı şirketleri de korsancılar da...
aramızdaki fark "daha kötü" olanı değişik görüyoruz...
eğer ben bandrollü film aldığımda altyazı sitelerini kapattırmışsam sana kocaman bir çüş diyorum ve gözlerinden öpüyorum:)

korsan topicinde bir soru sordum kaynadı gitti...gıkınız çıkmadı..bari şimdi soruma cevap verin...

o sizin çok sevdiğiniz korsancılar,hani şu özgür dağıtımı sağlayanlar,dağıtım şirketinin tozunu atanlar neden korsan cdlerin bir tanesini bilgisayar formatında çalışmaz yani kopyalanamaz halde yapıyorlar?

korsanın korsanı engellemesi aklına mantığına uyuyor mu?
peki sen o aldığın korsan cdlere verdiğin parayla birilerinin "altın vuruş"una hizmet etmediğini nereden biliyorsun?
enjektörün boyunu uzatıyorsun haberin yok...

ben sizi anlıyorum ama siz de beni anlayabilseniz...

printerson
printerson
1,034 posts
Feb 25, 2004, 03:22 PM#8757

Pekiyi sermest...

Ben de ayni ciddiyetle sana ayni soruyu soruyorum. Ya orjinal cd alarak enjektörün boyunu uzatiyorsan?
Underground diye bir topic açtim. O topici bu tartismanin er meydani olarak gösteriyorum. orada mafyayi da, devleti de, kapitalizmi de, muhalefeti de konusalim.

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Feb 25, 2004, 03:25 PM#8758

sermest wrote:
korsanın korsanı engellemesi aklına mantığına uyuyor mu?
peki sen o aldığın korsan cdlere verdiğin parayla birilerinin "altın vuruş"una hizmet etmediğini nereden biliyorsun?
enjektörün boyunu uzatıyorsun haberin yok...

ben sizi anlıyorum ama siz de beni anlayabilseniz...

ben bu kismi anlamadim. insanlarin korsandan kazandigi parayla uyusturucu alip golden shot yaptiginimi soyluyorsun yoksa baska bisey mi ima ediyosun. ima etmeyip benim anladigimi soyluyosan ben arada dogrudan bir alaka kuramadigim gibi korsan'dan kazanilan paranin uyusturucu'ya gitmesine de pek sesim cikmaz. al birini vur otekine sonucta.

ayrica konu korsan cd ekseninde donecekse lutfen diger topicten devam edelim. bu topicte korsan cd vakasindan ote hedef secilen kesim ve yaptirim sekli tartisilsa daha hosnut kalirim.

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Feb 25, 2004, 03:34 PM#8759

sevgili pumpkin,
senin anladığın şeyi yazmaya çalıştım...
o paranın uyuşturucuya gitmesi seni rahatsız etmeyebilir...
beni fena halde ediyor ama...

aradaki bağlantıyı kuramadım diyorsun,kısa bir süre sonra az çok ortaya çıkacak...beklemeni temenni ederim...

konuyu tekrar eski eksenine çevireyim...

print'in pumpkin'in ifade ettiği gibi altyazı sitesini kapattıran ama vestel üretimine laf dokundurmayan hizmet komik kalıyor...
altyazıyı izinsiz dağıtım olarak kabul ediyorsa bu şirket,o altyazıyı izleten materyale neden ses çıkarmaz?

bunun tek açıklaması sermaye ilişkileridir...
ve bu site kapattırma eylemi gereksiz manasız ve göz boyamaktır...

SI
Sinefil
Site Admin
16 posts
Feb 25, 2004, 03:52 PM#8761

*www.divxtr.org ve www.divxaltyazi.com adlı siteler, AMPEC Filmcilik ve Ticaret Ltd. Şti. tarafından yapılan baskılar sonucunda kapanma noktasına geldi.Sinefil.Org olarak durumu protesto ediyoruz. *

Divx Altyazıları Paylaşımdan Kaldırıldı!

www.divxtr.org ve www.divxaltyazi.com adli siteler, AMPEC Filmcilik ve Ticaret Ltd. Şti. tarafından yapılan baskılar sonucunda kapanma noktasına gelmiştir. Divx formatındaki filmlerin Türkçe altyazılarının internetten dağıtımını engellemek için bulunulan girişimde, AMPEC yöneticileri istediklerini almışlar ve altyazı paylaşımını sona erdirmişlerdir.

Pekiyi; bu altyazıların paylaşımı bir telif sorununu beraberinde getiriyor mu? Eğer telifi alınmış altyazılar varsa, eşanlamlı cümleler kurarak başka bir altyazı hazırlandığında, bunun da telifi doğrudan doğruya, filmin dağıtımcısına mı geçecek? Uzun zamandır korsan CD'ler tartışma konusu durumundadır. Çoğu kez korsan CD'lerin satışta olmasının gerekçesi olarak, orijinal CD'lerdeki aşırı fiyatlandırma gösterilmiştir. Korsan karşıtı, dağıtımcı çevreler ise durumu, sanat eserinin, sanatçının haklarının gasp edilmesi olarak görmektedirler. O zaman soruyoruz: Altyazıların dağıtımının engellenmesiyle hangi sanatçıyı ya da sanat eserini koruma altına alıyorsunuz? Diğer taraftan, orijinal seslendirmeli filmleri piyasaya sürmeyerek, olabilecek en kötü Türkçe dublajlı filmleri, sanat eserinin biricikliğine saygı göstermeksizin, yalnızca daha çok insan tarafından satın alınması için piyasaya sürenler yine aynı kişiler değil mi? İnsanların orijinal film izleme özgürlüğünün ellerinden alınması değil midir bu yapılan?

Diğer taraftan, adıyla sanıyla "divx oynatıcılı dvd player" satışı yapan büyük bir firmamız dururken, altyazı dolaşımı yapan sitelerin üzerine gidilmesinin de bir anlamı olmalı diye düşünmeden edemiyoruz. Divx oynatıcısını satmak suç teşkil etmezken, altyazı paylaşımını yapmanın suç teşkil etmesi, artık bu korsan cd olayının, samimiyetle tartışılmadığı gerçeğini tekrar gözler önüne sermiştir.

Şimdi merakla bekliyoruz. Bu küçük sitelerin faaliyetleri baskı yoluyla sona erdirildi. Acaba, "divx oynatıcılı dvd player"ların altyazıları, hangi dokunulmaz siteler aracılığıyla indirilecek ve altyazı başına kaç dolar ödeme yapılması gerekecek?

Sinefil.Org
www.sinefil.org
info@sinefil.org

Last edited: Feb 26, 2004, 07:35 AM (1)

printerson
printerson
1,034 posts
Feb 25, 2004, 03:55 PM#8762

umarim bu tepki yalniz sinefilin anasayfasinda kalmaz. simdi diger siteleri, sinema yayincilarini görecegiz. kim kimden yana, sinemaseverlik mi önce geliyor yoksa baska seyler mi?

You need to log in to post a reply.