Skip to content

sinemada reklam

56 replies · 1,209 views

YO
yojimbo
Private Joker
1,020 posts
May 06, 2004, 12:12 PM#11486

blade runner'in basindaki coca cola reklami bence superdir.
back to the future'daki bagciksiz nike ve pepsi reklamlari da basarili islerdir diye dusunuyorum. akillica yedirilmis reklamlari da çok tutuyorum ayrica. mesela james bond bmw kullanmaya basladiginda "kraliçeye ihanet" diye bi reklam yayinlamislardi. o da konuyla ilgili iyi bi isti.
var yani boyle seyler... zekice yapildi mi, bünye reddetmiyo reklamlari.

SH
shattimento
311 posts
May 06, 2004, 12:58 PM#11494

yaaaaniii,evet konu içinde adamlar özel çalışmışsa bellki.Ama hani karakter hep o kolayı ,içiyo,hep o cornfleks'i yiyo,biz nedense hep kutularıyla muhatap oluyoruz falan...benim asıl derdim bunlarla ve tekrar söölüyorum,suistimal edilmeye ,cılkı çıkarılmaya çok müsait.

RA
rai
645 posts
May 06, 2004, 01:07 PM#11498

ben de caggins gibi düşünüyorum. paramla rezil oluyorum kardeşim. üstelik ben bunu izlemeyeyim değiştireyim şunu demek gibi bir hakkım da yok. televizyon ya da basın ilanları gibi değil yani. insanlara o reklamları zorla izlettiriyorlar. martix' filminde 30 dakikaya yakın zorla reklam izlettirilmişliğim var ve ben maalesef reklamlara "iş" gözüyle bakmıyorum, ben reklamcı değilim ki niye öyle bakiiim. üstelik bu durum içerisinde irade nerede onu anlamadım. direnç ve irade aynı şeyler değil bildiğim kadarıyla. caggins' in bunu meşru bulmanıza isyan edişine katılıyorum, ha kıroluk mudur değil midir. bilemem.

EV
evil willow
116 posts
May 06, 2004, 01:18 PM#11500

kıroluk değilde sinemada filmi beklerken karşıma reklamların çıkması en azından beni çileden çıkarıyor

SH
shattimento
311 posts
May 06, 2004, 01:22 PM#11502

ya iyi iş derken zaten reklamcılıkla ilgili iolarak kullanmadım onu,sinemasal açdan kullandım,birçok yönetmen için ancak rüyalarında görebilecekleri ekipmanlarla çalıştıklarındab vs. bahsediyorum.Hiç mi hoşuna giden reklam olmadı şimdiye kadar,adam ne biçim çekmiş,ne biçim kurgulamış dediğin falan. Benim oldu.
İrade kısmı da şudur,reklam seyrederken reklam seyrettiğinin farkındasın,dizi seyrettiğin sanrısına kapılmıyorsun değil mi?
Ama film seyrettiğini zannederken reklamcıklarla,ürün teşhiriyle ciddi oranda karşılaşabiliyorsun,işte iraden dışı olan bu ...

EV
evil willow
116 posts
May 06, 2004, 01:26 PM#11505

ben reklamları sevmiyorum demedim zaten hoşuma giden reklamlarda var nike ın reklamları gibi ama tv de her gün gözüme sokulan reklamları para veripte film izlemeye gittiğim sinemada görmeye tahammül edmiyorum

pan
pan
Forum Manager
2,664 posts
May 06, 2004, 03:18 PM#11512

önce kroluğumu ilan edeyim. sinemada kaliteli reklam izlemek istediğim için beni bu kategoriye koyuyorsanız biraz daha durup düşünmelisiniz derim. görsellikten bahsediyoruz. kameradan bahsediyoruz. hepimiz film seyretmekten hoşlandığımızı söylüyoruz değil mi? reklam filmi, bakınız film dedim değil mi o da izlemekten hoşlandığımız o film makinesiyle, ekipmanla ve hatta daha gelişmiş ekipmanla en az diğer uzun metraj filmler kadar üzerinde düşünülerek ince elenip sık dokunarak çekilen filmcikler. ben sinemaya gittiğimde reklam izlemekten hoşlanıyorum. keşke her gittiğimde 3-4tane çok kaliteli reklam izleyebilsem de dimağım açılsa üstüne de keyifle filmimi izleyebilsem. benim için 4 ayrı yönetmenden (bi tanesi film olsa diğerleri de reklam yönetmenleri) kaliteli eserler izlemekten daha büyük bir keyif olamaz. hem zeka pırıltısı hem yorum, üstelik de kısa. hala aynı şeyi söylüyorum. özenle seçilmiş olduktan, kaliteli ve kısa olduktan sonra(reklam değil, toplam yayınlanma süreleri kısa olsun demek istiyorum)
izlerim. isteyen kro desin, ne derse desin... uzayacak demiştim ya... daha uzar bu böyle:)

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
May 06, 2004, 03:54 PM#11515

reklamlar soğuk meze, fragmanlar ara sıcaktır. filmle birleşince güzel bi yemek oluşur. hele filmden sonra tatlı niyetine bişeyler varsa bekleyenler için matrix reloaded daki gibi, değmeyin keyfime.

SH
shattimento
311 posts
May 06, 2004, 04:08 PM#11516

yahu bu kıroluk benim hoşuma gitti havaya girmeye başladım wallah.
tartışmayı cıvıtmak istemem ama şööle kıroluğu kabul edenler bir t-shirt yaptırırmışız BEN KIROYUM diye....Harika olur harika...:)
Altına da küçük harflerle "çünkü sinemada reklam izlemeyi seviyorum."
bunu arkaya da yazabiliriz,tam karar veremedim.neese
ben kıroyuuuummmmm...tataaammm

pan
pan
Forum Manager
2,664 posts
May 06, 2004, 04:17 PM#11517

size katılabilir miyim?

SH
shattimento
311 posts
May 07, 2004, 05:47 AM#11522

ne demek buyrun.yeterli sayıya ulaşınca oda,dernek cemiyet falan da kurarız.

CE
Cevat Kelle
174 posts
May 07, 2004, 06:26 AM#11523

Kıroluk Yüksek Konseyini kurmak lazım :)

RA
rai
645 posts
May 07, 2004, 10:06 AM#11538

ben hala diyorum ki. insanları maruz kalmamayı seçemeyecekleri bir reklama zorla maruz bırakmak etik değildir. kaldı ki, söyle iki güzel reklam çıksa da izlesem, havam yerine gelse, film ondan sonra başlarsa daha güzel olur diyen zihniyeti şaşkınlıkla izlemekteyim. evde dvd izlerken film öncesi akıllıca çekilmiş bir kaç reklam izleyememekten kaynaklı bir eksiklik hissediyo olmalı aynı bünye.

pan
pan
Forum Manager
2,664 posts
May 07, 2004, 10:41 AM#11541

yok canım hiç de öyle değil. eğer maruz kalmak istemeyen bir bünye varsa evinde oturur DVD'sini izler. Bu durumda sinemada reklam olduğunu bile bile yine de giden bünyeye benim şaşkınlıkla bakmam gerekir sanırım. yani durum öyle gerektirir gibi gözüküyor. sokağa çıktığımızda nasıl çevrede bir takım ilanlara maruz kalıp onlara kayıtsız kalabiliyorsak, sinemada da aynı şey geçerli. bunu istersek cep telefonumuzla oynayarak, yanımızdaki ile konuşarak, film başlayıncaya kadar burnumuzu karıştırarak yapabiliriz. nihayetinde clockwork orange modeli bağlanıp zorla izlettirilmiyoruz. sinemaya giderken pumpkin'in tabiriyle ne yiyeceğimi bilerek gidiyor ve bunun da kalitelisinden zevk alıyorum. reklam olmaması gibi bir seçenek yok nasılolsa. ayrıca o yazdığım "birkaç reklam olsa, film daha iyi izlenir" ibaresini sadece sinema için söylemiştim. çünkü orada reklam yayınlanacağını biliyorum. ha daha genel tabirden yola çıkıp "ama reklam olmasaydı daha güzel olmaz mıydı?" yı konuşuyorsak, ben yine daha önce de olduğu gibi "olsun ama kalitelisinden az ve öz olsun derdim. ve en az sizin ütopyanız(yani "ama reklam olmasaydı daha güzel olmaz mıydı?") kadar realistik olduğunu düşünüyorum. ayrıca bilginize, evde dvd izlerken de reklam izleme ihtiyacı hissediyor değilim.
bünye nerede reklam isteyeceğini biliyor:)

RA
rai
645 posts
May 07, 2004, 12:09 PM#11544

genel anlamda ikna meselesi bu. kimi bünyeler sinemada güzel olmak kaydıyla reklam gösterilmesi konusunda ikna olmuş. kimi bünyeler en azından bunun meşru olduğu konusunda ikna olmuş, ben ve caggins de densizlik edip ikna olmamışız. dünyanın gidişatı da bizi ikna etmek üzerine kuruluyken sanırım "anlamsız" ve "romantik" ya da "ütopik" bir edep arayışı içine girmiş vaziyetteyim.

böyle bakınca, pek çok noktada itirazım olmasına rağmen boşa kürek çekiyormuşum hissine kapıldım. sanırım reklamlar olmazsa dünya olmazdı.

You need to log in to post a reply.