Skip to content

G.O.R.A.

53 replies · 1,198 views

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Nov 12, 2004, 07:10 AM#15732

ilginç şeyler oluyor..az önce sinemayı aradım bir hafta boyuncaki tüm biletler önceden satılmış...iki salondan birden gösterme kararı almışlar...

ya bir pazarlama harikası yaratmaya çalışıyorlar ya da türk halkı delirdi...

VI
ving
Super Moderator
876 posts
Nov 12, 2004, 09:09 AM#15738

ülkedeki salon kapasitesi 1050 civarı
gora 446 salonda giriyo...

YO
yojimbo
Private Joker
1,020 posts
Nov 12, 2004, 10:01 AM#15739

bu akşam seyrediyorum...
fikirlerimi çarşamba günü okuyabilirsiniz.

EL
eliza bennet
396 posts
Nov 12, 2004, 12:54 PM#15741

Ben de bu akşam gidiyorum inşaallah. Benim fikirlerimi büyük ihtimal daha önce okuyacaksınız, bu bayram hiçbir yere gidemiyorum, paşa paşa evde oturuyorum hayırlısıyla.

26
266mmx
28 posts
Nov 12, 2004, 11:56 PM#15749

filmi begendim ama en buyuk eksisi sadece turklere ozel espriler olmasi.Ben bunu yadirgamiyorum aslinda bakiniz amerika da da boyle komediler cekiliyor sadece amerikalilar icin.
Karnim agriyana kadar bol bol guldum.Cem Yilmaz tarzini sevmeyenler zaten kafadan sevmeyecek bu filmi.Ama cy hastasi olarak diyorum ki `FILM KUFURLE GULDUREN SACMA KOMEDI FILMLERINI SEVENLERE GORE DEGIL !!!!`
Zaman zaman ince esprilerle dolu , zaman zaman hayvan gibi gulduren esprilere sahip.En basinda zaten direk gondermeyle basliyor.Oyunculuk olarak CY zaten asmis da , ben ozge'me tekrar asik oldum.(bkz: ozge ozberk)
hadin kalin saglicakla.
(not dvd si hayvani ekstralarla gelecekmis)

AT
ataraksiyant
224 posts
Nov 13, 2004, 01:51 PM#15757

ben de az önce çıktım sinemadan
evet doğru küfürle güldürme beni çok açmaz ama zaten ölene kadar gülecez iartlanmasıyla gittiğin için ister istemez sırıtıyosun en kötü ihtimalle iyi ihtimal olarak da harbi espriler var tabii şimdi ayıp etmeyelim benim bu filmden kazancım ne derseniz, cem yılmaz skeçleri toplaması olmamış hayır, -böyle bir film için- eli yüzü düzgün, başı sonu olan iyi bir senaryo. benim için ekstraydı açıkçası hele vizontele2 faciasından sonra... bir de abicim hakkaten bu ömer faruk sıkı bir adam biliyodum zaten onun kliplerinden belliyidi de afferim yani tertemiz iş yapmış.

benim de favori belirtme şansım varsa uzun saçlı cem yılmaz diyorum niye bugüne kadar kel kel dolanmış ki Allah Allah

hepinizin bayramı kutlu olsun şimdiden

*ha bu arada bu mesajın şehri konstantiniyye değil symrna'dır :)

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Nov 15, 2004, 02:07 PM#15768

herşeyden önce ömer faruk sorak ı helalinden tebrik etmek lazım...
türk sinemasında az rastlanır bir şekilde temiz bir iş çıkarmış..sahne geçişlerinin hiç birinde güdüklük yoktu...

cem yılmaz her ne kadar ben sinema oyuncusu değilim öyle bir hevesim de yok dese de çok ama çok yetenekli ve kamera ile arasında özel bir bağ kurmayı başarmış...

özel efektler beklentimin üstüne çıktı...fakat burada dikkat çekecek nokta şudur,film 5 milyon dolara mal olmuş ki bu rakam türk sinema tarihinde bir rekor...acaba bu maliyeti çıkarabilecekler mi?

printerson
printerson
1,034 posts
Nov 15, 2004, 08:51 PM#15776

yani ömer faruk sorak'ı nasıl beğendin sermest anlamadım. abi netliğin olmadığı bir dolu sahne var. kurgucuyu beğenceksen beğen(ben sana neyi beğeneceğini söylerim yavruçum_semra teyze)

bunun yanı sıra sucuk ağaçlarının olduğu bir dünya her gencin rüyasıdır sanıyorum.

HE
herrrender
148 posts
Nov 15, 2004, 09:10 PM#15777

GORA

AFM nin sitesinde gördüğüm kadarıyla son zamanların en ilginc sinema olayına tanık oluyoruz.
Seansların %80'ni GORA'ya ayrılmış durumda. Bazılarında her yarım saatte bir seans var.
Rakipleri collateral ve King artura yer verilmemiş bazı sinemalarda.
Tabiiki bayram olmasınında büyük avantajı var.
Muhtemelen en büyük gişe hasılatı ve izleyici sayısına doğru gidiyor.

BA
bakko
47 posts
Nov 15, 2004, 10:34 PM#15778

Filmi bugün izleme fırsatım oldu. Cem Yılmaz' ı stand-uplarında çok beğenirim ama sinema mantığı farklı bir şey. Stand-up'ı filme taşırsan ancak sinemaya sadece popüler filmler geldiğinde gidenler beğenirler, SİNEFİLLER ASLA !. Size şimdiden şunu söyleyeyim bu film sanılanın aksine, çok büyük başarı getirmeyecek. Ne yurt içinde ne de yurt dışında. Örneğin seneye Antalya'da sadece yapıma dair kategorilerde ödül alabilir.( Yönetmenlik, animasyon, efektler gibi ) Diğerleri ZIR BOŞ !. Şayet sinema tarihimize altın harflerle yazılacaksa yazıklar olsun derim. Bugün bir gemide bir masumiyet bir uzak ( ki uzak biliyorsun yurtdışındada ödül almıştır.) altın harflerle yazılmıyor gora yazılıyorsa yazıklar olsun. Gülmek için gidilebilir ( ki onda bile tartışırım ) ama başyapıt beklemeyin. Bu arada ÖZGE ÖZBERK tam bir afet-i devran.Helal Olsun derim.

printerson
printerson
1,034 posts
Nov 16, 2004, 12:13 AM#15779

ben sık sık sinemaya giderim ama filmi de beğendim. müsade edersen sinefil olabilirmiyim?

EL
eliza bennet
396 posts
Nov 16, 2004, 01:49 AM#15780

Film beni güldürdü ama maalesef (hakikaten üzülerek) harika vs.diyemiyorum. En büyük problem bence replikler arasındaki anlam veremediğim boşluklardı (hani normale U.S.A sit-com'larında kahkaha efekti verilen türden)

CY bence yetenekli bir aktör (zaten kendisini Herşey Güzel Olacak'ta sevdirmişti bana) mükemmel bir stand up'çı o ayrı :)

Efektler filan düzgündü, oyuncular en işte (Cem ve Rasim çok iyiydi).

muhakkak gidin izleyin diyemeyeceğim ama Cy'nin stand up'larına gülüyorsanız ve osuruk, küfür şakalrından rahatsız olmuyorsanız hoş vakit geçirirsiniz.

MA
marissa
15 posts
Nov 16, 2004, 11:50 AM#15785

ben de dün akşam gittim gerçi salonun en iğrenç yerinden izledim ama olsun. cem yılmaz süperdi. gülmek için gidiyorsanız gidin pişman olmazsınız.
filmi izleyenler bilir bir sahnede arif keşke fotoğraf makinem olsaydı da çekseydim diyor dikkat ettiniz mi cep telefonu samsung un resim çekebilen modellerinden biriydi. onu niye kullanmadı??
ama yine de bence çok komikti..

QU
quantino
102 posts
Nov 16, 2004, 05:12 PM#15788

selam arkadaşlar (yeniyim de),
filmde ömer faruk sorak'ın da montajcının da beğenilecek yanı yok ki, ikisi de birbirinden beter çünkü. montaj özensizdi ve hatalar vardı. ömer faruk sorak ise bu filmin ucuz bir film haline gelmesinin baş nedeni. cem yılmaz projeyi adam gibi, sinemayı bilen bir yönetmene teslim etseydi sonuç çok farklı olurdu. bir sinefile hitap edecek şeylerin başında yönetmenlik vardır, bu filmde de o yok. marissanın söylediği samsung hikayesi sadece verilebilecek örneklerden biri.
Lucas THX 1138'de sadece beyaz fonla gelecek zaman atmosferini kusursuz bir şekilde veriyorken bizimkiler 5 milyon dolar harcamışlar, antalya'da bilmem kaç dekor yapmışlar, hala yerli dizi tadı veriyor. Sinemada yönetmenin önemine güzel bir örnek olmuş. Neyse ki çok iyi yönetmenlerimiz de yok değil türkiye'de. 4 milyon kişi izlese keşke onları da..

FI
fiction
365 posts
Nov 16, 2004, 07:05 PM#15792

bob marley faruk, cem yılmazdan sonra filmin en iyisi bence ...ben filmi baya bir beğendim özel efektler hiç sırıtmıyor...uzay gemisinin süzülüşü bana alien i anımsatı..sevgili bakko senin tabir ettiğin şekilde bir sinefil olmaya ihtiyacım yok çok şükür ..uzak gibi filmle bu filmi karşılaştırmanda mantık dışı bir olay bence ...uzak zaten altın harflerle kazındı tarihe..sen 37 milyarlık bütçesine bakıp aldanma uzak ın dünya hasılatı 10-15 milyon dolara ulaştı yani g.o.r.a türkiye sınırları dışında uzak ı geçmesi imkansız...

You need to log in to post a reply.