david "the lich"
77 replies · 1,548 views
Bu arada Lynch'in DUNE filmi için ne düşünüyosunuz. Bu kadar güzel bi malzemenin böyle harcandığı bir film sinema tarihinde görülmemiştir bence. Kişisel zevkime göre Lynch'in en kötü filmidir Dune. Beyenenler çıkacaktır tabi...
Dune filminin kötü olmasının sebebi bence lynch te yatıyor.hani bazı yönetmenin filmleri için kişisel deriz ya,bu filmde olay kişisel sinema mevzusunu bile aşmıştır kanımca.david lynch sinemasını sevenlere seslenen "bakın,ben zamanında böyle bir halt etmiştim" şeklinde bir filmdir dune...
frank herbert in dune(en son 6 oldu mu?) serisine göre film oldukça yavan ve kapalı kalıyo. bu kitaptaki karmaşık hikayenin aktarılamaması ve doğal olarak anlaşılamayan karakterler, çatışmalar. lynch uyarlama konusunda aceleci davranmış ve oldukça çetrefilli bi seri seçmiş sanki..neyse o kadar kusur olur...o kadar başarılı filminin yanında...
Ya Lynch'in Dune'unu sallayip atmayalim arkadaslar.
Dune romanlarinin gorsel detaylarinin sinema icin yeniden yaratilmasinda ne kadar basarili oldugunu unutmayalim.
Tamam komplex bir hikaye. Ve Lynch sinemasina uygun degil. Ama Bir Baron Hrkonen'in ucmasi, tipadan kan icmesi harkonen Atridies teknolojilerinin arasinda gorunur dizyn farkliliklari ile bence film cok basarili.
Kitaptan cok farkli olmus diye ben de basta rahatsiz olmustum. Ama gorsellestirmesi pek bir basarili.
ving wrote:
DUNEWritten By: Frank Herbert (novel) , David Lynch (screenplay)
Bu arada Dune Lynch'in en sevmediği filmidir...
eyvallah o zaman... ben senaryoda parmağı olduğunu bilmiyordum. ayrıca film iğrenç felan demiyo kimse... lynch' den daha iyisini bekliyo insan.
You need to log in to post a reply.