Eurovision
57 replies · 630 views
Eurovision
Biraz önce Sertab Erener yarışmayı kazandı. Ülkenin üstünden büyük bir yük kalktı...
Utanc verici bir durum..
Avrupa'nin duyarli insanlari bu assagilik durumda bize destek vermesi icin hic puan vermeyerek destek olacagini dusunmustum. Bu sacmalikta utancima utanc katacak sey birincilikti, başımıza geldi.
Sonucu ogrendigimde yerin dibine girdim adeta...
Yaziklar olsun.
Martin Mystere wrote:
Utanc verici bir durum..Avrupa'nin duyarli insanlari bu assagilik durumda bize destek vermesi icin hic puan vermeyerek destek olacagini dusunmustum. Bu sacmalikta utancima utanc katacak sey birincilikti, başımıza geldi.
Yaziklar olsun.
çok gereksiz ve abartılı bir tepki....
Şimdi bu sorgulanması gereken bir durum. Bu yıl Rusya, uluslararası grubu T.A.T.U. ile katılıyor, birinci olamıyor, vakt-i zamanında İngiletere, o zamanlar İngiliz listelerinde bir numara olan Gina G'nin "uh ah just a little bit" adlı şarkısıyla katılmış, sekizinci olmuştu. Şimdi ise ulusal düzeyde tanınmış fakat uluslararası düzeyde tanınmamış müzisyenlerimiz, bu yarışmayı kazanmak üzere tasarlanmış bir şarkıyla yarışmayı kazanıyor. Şimdi bu başarı mıdır, değil midir? Başarıysa ne işe yarar bu başarı?
SERMEST ÇAPAN wrote:
Martin Mystere wrote:
Utanc verici bir durum..Avrupa'nin duyarli insanlari bu assagilik durumda bize destek vermesi icin hic puan vermeyerek destek olacagini dusunmustum. Bu sacmalikta utancima utanc katacak sey birincilikti, başımıza geldi.
Yaziklar olsun.
çok gereksiz ve abartılı bir tepki....
sonra kizmayin avrupalilar bizi neden hala masaya cikmis kivirtan dansoz olarak ciziyorlar diye...
ayrica **"bence" **sermest bey, bence...
her sene bosna-hersek'e en yuksek puani vermemiz fitil ediyo beni. adamlar "daha dun annemizin" le yarismaya katilsalar bizden yine 12 alacaklar heralde. bu birinciligin muzikal kalite ile falan alinmadigi yilladir asikar. hepsi al gulum ver gulum olayi. biz yalakalik yaptik onlar odullendirdi iste.
Yunanistan ın Kıbrıs Rum kesimine,Kıbrıs Rum Kesiminin de Yunanistan a her yıl 12 puan vermesine de ben fitil oluyorum.Oh iyi ediyoruz.
Şarkının çok iyi olduğunu düşünüyorum.Sertab ı hep sevmişimdir zaten.
Bu birincilik çok şeyin önünü açıcak bana kalırsa!
evet bi cok seyin onunu, bizim de arkamizi daha bi acacak.
SERMEST ÇAPAN wrote:
Bundan iyi tekerleme olur...
martin bey ben de **bence **diyeyim tam olsun...
"bir iletisim tikama araci olarak 'bence'" konusunu acmak gerekiyor tabi bu durumda... nedir ya...
biz niye rusya'ya şu kadar puan verdik tartışması fitil ediyor beni. bosna hersek'e de oniki puan vermiş olmamız da fitil ediyor.
olumsuzluklarla dolu bir yaisma cunku.
ne var bunda bu kadar tepki koyacak anlamış değilim. kadın çıktı gayet başarılı bir koreografi eşliğinde şarkısını söyledi öyle veya böyle kazandı. herşeye de siyasi - entellektüel perspektiften yaklaşıp kızmak tuhaf geldi bana. ayrıyeten çocukluğumda eurovision gecelerinin bir rengi olurdu beklenir, elde kağaıt kalem çıkana puan verilirdi. bu yarışmanın bir önemi olmadığını yıllar sonra fark ettik ama şimdi türkiye'nin kazanmış olması içimde küçük bir milliyetçi mutluluk yaratmadı değil. ayrıca göbek atma meselesine gösterilen tepkiyi abes buluyorum. evrensel polemğinde olduğu gibi bu dans bu coğrafya da var. güzel de yedirilmiş. avrupa türk'ü öyle tanımasın peki nasıl tanıycak. en çok kafama takılan soru şu avrupa türk'ü böyle tanımasın iyi güzel peki aynı türk, ülkesine sittiriboktan bir futbol mücadelesi için gelen rakip takımı 600 yıl evvel fetih ettiği (fetih kelimesine dikkat birinin kafasına vurarak toprağını almak mealine gelir) şehir çağrışımlı pankartıyla karşılayıp, zamanında cedlerinizi nasıl kılıçtan geçirdik mesajı verirken bu tepkiyi vermediği gibi bunu savunan dedektifler hatırlıyorum. dünya türk'ü öyle mi tanısın? (yaşasın nifak tohumları) sertab'ı da seviyorum, takdir ediyorum ancak şarkıyı pek bana hitap eder bulmamıştım önümüzdeki günlerde milyon kere dinleyeceğimizden emin olduğum için biraz kaygılıyım.
You need to log in to post a reply.