Skip to content

Matrix Revolutions

63 replies · 827 views

TY
Tyler Durden
39 posts
Nov 05, 2003, 04:45 PM#6504

Matrix Revolutions

Filmi yeni izlemiş biri olarak belirteyim,filmi oldukça beğendim sondaki kapışma sahnesini de oldukça etkileyici buldum.Dialoglar yerli yerinde dövüş sahneleri hiç bir Matrix'te olmadığı kadar iyi,önceki iki filmle ve Animatrix'le bağlantılar çok iyi kurulmuş (izlemeyenler bence Animatrix'i önce izlesin) Ben çok beğendim inşallah siz de beğenirsiniz!
T_D!

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Nov 06, 2003, 07:20 AM#6505

Salondan cikarken hic bir bok anlamamis oldugumdan biraz hayal kirikligi yasamadim degil. Ama uzerine dusundukce her sey tikir tikir yerine oturmaya basladi, ve oturmaya devam ediyor, bir kez daha izleyip biraz daha dusundukten sonra uclemeye ve dehasina hayran kalacam sanirim (zaten oyleyim ama iyice abaracak gibi hayranligim).

CA
caggins
472 posts
Nov 06, 2003, 07:21 AM#6506

güzelim filmi böylece bok etti bu braderler arkadaşlar bu kadar kötü olabileceği aklıma gelmezdi bu filmin. efektler çok güzel bazı sahneler üzerinde çok uğraşılmış belli ama senaryo sıfır arkadaşlar 1. filmi sıktıktıkça böyle saçmalayacakları belliydi zaten.

çok komik sahneler var kendimi gülmekten alamadım. keşke bu braderler biraz türk filmi izleseydi bu kadar komik olmazdı. Ne bilim bir atilla taşı, bir cüneyt arkını tanısalardı biraz daha dikkatli olurlardı. 

Zorlama diyaloglara zorlama felsefi konuşmalara girmiyorum bile. Ayrıca filmin sonu şaşırtmadıktan sonra niye 2 yi ve 3ü çekiyosun kardeşim bana ne. 

what was the matrix, where is the revolution.

Last edited: Nov 06, 2003, 08:05 AM (1)

CA
caggins
472 posts
Nov 06, 2003, 07:31 AM#6507

bu arada matrixin 4. süde çekilir 5.si de çekilir dizi de yapılır wachowski kardeşler de paranın .....na koyarlar. kaçınız 2 ve 3 ün önceden planlandığına inanıyordu. hikayeden olaylar bunlar arkadaşlar ayrıca ben bir filme niye 2 kere para vereyim ki o zaman brave heartı da ikiye bölselerdi keşke ne bilim uzun olan her filmi 2 ye bölelim iki kere para kazanalım. haram olsun demekten başka birşeyde gelmiyor içimden.

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Nov 06, 2003, 11:13 AM#6513

"Ama efendim ben daha eğitim programını tamamlamadım ki?"
"Ben de tamamlamamıştım"

veyahut:

"(sürüngen neo) Trinity! Trinity! Nerdesin?(Kendisi Şener Şen'i feyz almış tahminim...bkz:Arabesk)
(yaralı ceylan Trinity)Burdayım!

Kusura bakmayın filmden çıktığımdan beri çok sinirliyim o yüzden kısa keseceğim...Matrix size felsefesi de bir yerlerinize girsin!(vaşovzki hede hödö takımına ithaf olunur)

AN
Anonymous
743 posts
Nov 06, 2003, 12:32 PM#6515

lan gecen sefer beni bir dovmediginiz kaldi simdi bu ne siddet bu celal, ben herhalde italyanca izleyip bir halt anlamiycam ama napalim

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Nov 06, 2003, 04:33 PM#6516

filme dair guzel bir sey yazilamayacak mi burada. haftasonu insallah izliycem ama ben cok umutluyum.. izleyenler anlatsin acik.. pumkin king nerdesin, konus acik.

DO
dopey
914 posts
Nov 06, 2003, 08:16 PM#6517

felsefe taşı başınıza düşsün yarsın inşallah o kot kafalarınızı. filmi eleştirirken bu matrikis olaylarına bir film olarak bakalım lütfen yok felsefesi çok- az, olmamış. bu dilleri bırakın . revolution götümü düşürdü . 4 5 kere büyük woooow lar çektim.. nedenn ? sebebi belli aksiyon da son nokta oyunculuk mükemmel özel efekler kopuk diyaloglar yerinde .. yönetim yapım sountrack herşey yerli yerinde... filmden mesaj çıkarmaya çalışan zihniyeti kınıyor. mesajın içinize girmesini dilliyorum
matrix: revolution 9\10

OU
outsider
650 posts
Nov 07, 2003, 04:46 AM#6518

matrix bir sudur iç iç kudur! diyorum ben de

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Nov 07, 2003, 01:45 PM#6521

Merovingian ve Persephone wrote:

• Aman Tanrım. Persephone, bunu nasıl yaparsın? Bana ihanet ettin.
  • Neden ve sonuç, sevgilim.
  • Neden mi?
  • Hiçbir neden yok. Ne nedeni?
  • Yok mu? Hala üzerinde duran ruj izine ne demeli?
  • Ruj mu? Ruj mu?
  • Sen neler saçmalıyorsun be kadın? Ruj izi yok.
  • Yüzünü öpmüyordu aşkım.
  • Ah kadın. Bu hiçbir şey. Bu bir oyun, sadece bir oyun.
  • Bu da öyle.

daha sonra yazacam biseyler. su an hem vaktim yok hem de film kafamda tam oturmadi.

CA
caggins
472 posts
Nov 07, 2003, 02:52 PM#6522

kimseden felsefe melsefe istiyen de yok zaten. bunu kendileri filmlerine yüklemeye çalışıyorlar beni rahatsız eden sebeplerden biri de bu. BAŞLAYAN HER ŞEYİN BİR SONU VARDIR. vay anasını be lafa bak kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi hala üzerine düşünüyorum. ben öle içi boş aksiyonlara gelemem kardeşim beni yoruyo ve sıkıyo açıkçası. Ayrıca görüntüleri kötü olmuş diyen var mı. sadece komik olmuş o kadar.

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Nov 07, 2003, 04:06 PM#6523

caggins wrote:
kimseden felsefe melsefe istiyen de yok zaten. bunu kendileri filmlerine yüklemeye çalışıyorlar beni rahatsız eden sebeplerden biri de bu. BAŞLAYAN HER ŞEYİN BİR SONU VARDIR. vay anasını be lafa bak kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi hala üzerine düşünüyorum. ben öle içi boş aksiyonlara gelemem kardeşim beni yoruyo ve sıkıyo açıkçası. Ayrıca görüntüleri kötü olmuş diyen var mı. sadece komik olmuş o kadar.

ya hocam sen felsefeyi ne saniyosun cok merak ettim. ici dolu felsefe nedir mesela? uzerinde durdugunuz her sey bir felsefeye dayandirilabilir. onceki mesajlarda da soyledim "matrix felsefesi" diye bir sey yok. "matrix ve felsefe" var. henuz son filmi izlemedim ondan dolayi zipciktilik yapmak istemiyorum ama bu bicim elestirileri de yersiz buluyorum. ayni fikirde olursunuz ya da olmazsiniz ama ortada cok katmanli, sadece film olmaktan cikmis bir eser var.

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Nov 08, 2003, 11:25 AM#6534

Hiç kimsenin böyle bir prodüksiyonda üçüncü sınıf amerikan filmlerinde dahi bulunmayacak derecede basit ve gereksiz diyalogları dahil ederek seyirciyi sinir krizine sokma hakkı yoktur...
senaryonun neresi iyi be arkadaş?
yapmayın etmeyin...
yemişim felsefesini...senaryo kö-tü kö-tü...

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Nov 08, 2003, 01:02 PM#6536

Sermest wrote:
üçüncü sınıf amerikan filmlerinde dahi bulunmayacak derecede basit ve gereksiz diyaloglar

Simdi cok kisaca biseyler soylemeye calisicam. Yeterli gelmeyecegini biliyorum ama umarim ucundan yakalarsiniz. Kafamdaki herseyi yazmaya su siralar pek vakit bulabilecegimi sanmiyorum, ileride belki. Ha bu arada belki birazdan yazacaklarim tamamen sacmadir, ben filmi kicimdan anlamisimdir bilemem ama ben buna inaniyorum.

Siz ne izlediginizin farkinda misiniz. Tuna Erdem Reloaded ardindan yazdigi yazisinda bunun aslinda bir oyun, interaktif sinemanin ilk orneklerinden oldugunu soylemisti. Yaziyi okudugumda cok mantikli gelmisti ama sanki eksiklikler vardi. Ama Tuna erdem buyuk oranda hakliydi. Biz bir oyun izledik. Ucuncu filmi de izledikten sonra taslar yavas yavas yerine oturmaya basladi.

Hic "adventure" tarzi oyunlar oynadiniz mi? "Monkey Island", "The Longest Journey" gibi. Matrix olayi (film icindeki sanal dunya olan Matrix degil, oyunuyla, animasyonlariyla, cizgi romanlariyla genel olarak) tamamen "Action", "Adventure" ve "Role Playing" karmasi bir oyundu. Biz bir oyun izledik, oyunu oynayan kimdi emin degilim, orasi biraz karisik ama Revolutions daki kucuk kiz oldugunu saniyorum.

Simdi benim herseyin bir oyun oldugunu dusunmeme neden olan seylere gelelim. Uzerine dusundukce bunlarin sayisi artiyor, ben simdi aklima gelen bir kac seyi listeleyim.

• Oyunlarda karakterlerin bazi ozel hareket ve yetenekleri vardir. Street Fighter'da Ken ve Ryu'nun "aduket ve ooruken" lerini hatirlayin. Final Fight da Haggar'in yumruklarini sikip kollarini acarak etrafinda donusunu hatirlayin. Ee ne alakasi var diyeceksiniz. Simdi de Trinity nin meshur havada asili kaldigi tekmesini hatirlayin. Bunu her filmde cok zor durumda kaldigi anlarda yapiyordu. Ya da morpheus'un oldukca yuksege sicrayip dizini uzatarak yerde yatan rakibine dogru suzulusunu hatirlayin. neo'un egitimi sirasinda ve reloaded da kamyonun ustunde ajan ile dovusurken yapiyordu. Her neyse bu kisim bu kadar digerlerini kendiniz bulun

• Animatrix'lerdeki ronesanslar ne kadar oyun introsuna benziyordu degil mi? Tipki oyunlarin basindaki asil hikayenin anlatildigi kisimlarda oldugu gibi cesitli illustrasyonlar esliginde bir anlatici hikayemizin ne oldugunu anlatiyordu. Ve tipki oyun introlarindaki gibi bu illustasyon esliginde anlatima bazen kisa animasyonlar, canlandirmalar katiliyordu.

• Ucuncu filmin en cok sevdigim yanlarindan birine geldik, filmin geneli sanki bir deja-vu gibiydi. Ilk filmdeki ile ayni ya da cok benzer mekanlar, ayni kamera hareketleri, ayni acilar ayni planlar ve ayni kurgu. Ilk filmde neo trinity ve morpheus arabada giderken morphesu onde oturur, trinity araba kullanir, neo arka koltugun sol tarafinda otutur, camdan disari bakip bu cafede yeme yerdim der, morpheus doner bisey soyler, ardindan trinity tamamlar. Bu kisim aynen ucuncu filmde vardi, sadece diyaloglar degisikti ama kamera acilar, kurgu ve cerceve sureleri birinci filmin aynisiydi. Ilk filmde neo kahin diyaloglarina bakin. Kahin neonun arkasindaki kendini tani yazisini gosterir, neo yaziya bakar, bisey soyler, o sirada kahin sigarasini yakar, bir nefes ceker neo tekrar kendisine dondugunde cevap verir. Ayni sahneyi sadece diyaloglar degistirilmis halde ucuncu filmde gorebilirsiniz. E ne anlama geliyor diyeceksiniz. Oyunlarda mekanlar planlar birbirine benzer. Disk yetersizligi, yaraticilik sorunlari, maliyetler gibi seyler yuzunden bir kac model/sablon yapilir ve oyunun tamami bu model ve sablonlarin kombinasyonu uzerine kurulur. Neyse bu kismi da kapayalim.

• Smith kesinlikle bizim big boss umuzdu. Oyunlarda oldugu gibi boss ile bir kac kez dovustuk ve yarim kaldi. Oyunun en sonunda final dovusu yaptik. Bu sure icinde tabiki boss da karakterimiz gibi leveller yukseldikce guclenmisti.

• Ve simdi asil konuya geldik; Basit ve gereksiz diyaloglar. Diyaloglar kusursuz bir sekilde adventure oyunu diyaloglariydi. NPC size oyunun devamini getirebilmeniz icin ipuclari verir. Bir karakterden soz eder ornegin, onu bulman gerektigini soyler. Orada birakir. Ekrana senin diyalog seceneklerin gelir, birini secersin. Sectigin diyaloga gore NPC cevap verir. Sen soz konusu karakteri nasil bulacagini sormazsan cevap alamazsin. Sordugun zaman da belki nasil bulacagini soyler ama nerede bulacagini soylemez. Onu ayrica sorman gerekir falan filan. Neo - Kahin, Neo- Mimar, Neo-Merovingian, Neo-Smith diyaloglarina bakin. Yapi ayni, tam bir oyun diyaloglari.

• Ve filmin ilerleyis yapisi da bir oyun gibi zaten. Kirmizi hap mavi hap secimi cikiyor. Neo orada mavi hapi alsaydi ne olacakti soyleyim. Hic bir sey degismeyecekti. Belki o gece evine donup yatacakti ama ertesi gece bir sekilde yapmasi gereken secimi yapacakti. Adventure larda oyunun ilerleyisi oyuncunun yaptigi secimlere gore degisir. Ama sonuc degismez. Hangi secimi yaparsaniz yapin bir sure sonra yine ayni yere cikarsiniz. Her ne kadar adventure olmasa da Baldur's Gate 2'yi ornek vereyim. Vampirlerle mi yoksa Assasin lerle mi isirligi yapacaginizi secmeniz gerekir. Vampirlerle farkli maceralar, Assasinlerle farkli maceralar yasarsiniz. Her iki durumda da isbirligi yaptiginiz orgut sizi bir gemi yardimi ile gitmeniz gereken kacinilmaz yere goturur.

Yineuzamis epey, daha fazla yazamayacagim soylediklerimi daha iyi anlamak icin The Longest Journey'i mutlaka oynayin derim. Oyun yapisi olarak matrix ile inanilmaz benzerlikler tasiyor. Ayrica Baldur's Gate ile beraber hayatimda oynadigim en iyi iki oyundan biridir. Neyse bye, ileride belki biraz daha yazarim biseyler.

CA
caggins
472 posts
Nov 08, 2003, 02:45 PM#6537

matrix te felsefe vardır yoktur bu tartıştığımız konu değil zaten her filmin (adam akıllı) felsefesi vardır. ben ayrıca öle ağır olsun falanda demiyorum ama bu cümle beni ne düşündürdü ne birşeyin farkına vardırdı ne de filmle bir ilgisi vardı ne gerek var bu kadar üstünde durmaya. Ayrıca neo isa olduğuna göre sentineller ne yani niye neonun gücü bunlara yetmiyo sentineller tanrı mı. film bir sonuca vardımı. ulu morfeus a ne oldu.

ben de bunun bir bilgisayar oyunun dan farkı olmadığını söylemek için girmiştim ki üstüne basmışım ama ben bunun ötesinde şahsi olarak toplam 15 milyon verip de bir bilgisayar oyunu seyretmek istemem sinemada ben gerçek hikaye isterim 1. filmde de bu var gerçeklik, hayranlık ve şaşkınlık.

You need to log in to post a reply.