DOGVİLLE
47 replies · 788 views
DOGVİLLE
Tek kelimeyle muhteşemdi. **LARS VON TRİER **süper bir adamsın. Şaşırtmaya devam ediyor gittikçe iyiye gidiyor. Adam kısacası elimde öyle bir senaryo var ki ne dekor istersin ne de efekt otur hikayemi dinle, oyuncularımı oynatmayı da bilirim diyor. . Bu film hakkaten başka türlü çekilemezdi...............10+/10
bence de uzun süre unutulmicak bi film dogville.yalnız dekorun çok önemli olduğunu ve müthiş işlevsel kullanıldığını belirtmek isterim.
örneğin stellen skarsgaard ın grace e tecavüz ettiği sahne trier in mizansenle niye bu kadar oynadığının yada "mizansensizlikle" ne yapmaya çalıştığının özeti gibi.kısacası filmi iyi yapan tek şey senaryo diil.
oyuncuların tümüne hayran kaldığımı da belirtiim.
gerçekten muhteşemdi. dogville ! o ne kasaba öyle şeffaf, özgür ve tutsak edilmiş, shakesphare tarzı bi parodi yaşamda, sıkışıp kalmışlık. kasabanın ileri gelenleri yani tüm erkekler tarafından sikilen bir nicole kidman; yanında jean marc barr, chole sevigny.. john cassavetesin kiling of a chinese bookie filmini izlediğimden beri hastası olduğum cosmo vitelli namı diğer ben gazzara. kör olmadığını düşündürmeye çalışan ama kart zampara hemde kör modunda nicole un bacak arasına dalan mckay rölünde. tecavüzcü chuck rolünde gayet içten oynmaış stellan sklagard ustayı da yanına ekliyorum.
son olarak lars von trier in europa dan beri en iyi çalışması
zentropa production gurula sunar:::::
DOGVILLE
Dogville gerçekten mükemmele yakın bir performans arkadaşlar.Fakir tiyatronun sinemaya uygulanmış hali ve sadece senaryo ve oyunculuğun iyi film için yeterli olduğunun kanıtı . ben filmden çıktıktan sonra bir müddet vaaayyybeee diyerek dolaştım etrafta . Ne diyelim, USTAYA SAYGIYL A EĞİLİYORUZ .
shattimento wrote:
sadece senaryo ve oyunculuğun iyi film için yeterli olduğunun kanıtı
bu dediginde samimiysen kime, niye egiliyosun anlamadim. Bir gariplik var bu mesajda...
You need to log in to post a reply.