DOGVİLLE
47 replies · 788 views
yaw bunu okuyunca aklıma buna benzer bir şey geldi.tevekküllü sinan paşa dan bu hikaye,sinan paşa nın çok sewdiği bakmaya doyamadiği çok güzel gözlü bir eşşeği warmış,sinan paşa aşıkmış bu eşşeğe,bir gün recep(eşşeğin adı)orayı dolaşayım,burayı dolaşayım derken,az gitmiş,uz gitmiş,dere tepe düz gitmiş,bide bakmiş harbiden bayaği gitmiş,kaybolmuş recep.nese bu maymunların arasına düşmüş.tevazuyu bozmamak için maymunla maymun olmuş:)maymun gaarrk garrrk dese recep de gaaaiiii gaaiii diomuş.yani çabaliomuş hayvancağiz.maymunlar ufaktan ufağa recep e kıl olmaya başlamışlar.çok kıskanç,kibirli,sinirli,tepeden bakan,dedikoducu olan recep iyice ortaliği birbirine katmiş amacı maymun kral olup maymunların başına geçmekmiş.maymunlar bunu sezmiş ve recep i gagalamaya başlamışlar:)dışlamışlar,laf atmışlar,gururuyla oynamışlar.bu arada sinan paşa da her yerde eşşeğini arıomuş.nese recep bu hareketlere dayanamamış we bir gece ordaki maymunların hepsi uyurken hepsinin gözlerini oymuş we boğazlarını kesmiş:)ertesi gün sinan paşa yeri bulmuş bir de ne görsün yüzlerce maymun kanlar içinde yere yatıo.recep de sinan a bakıp gülüo arsızca.sinan:'recep naptın güzel gözlü eşşeğim demiş'
recep:'naptim abi?'
sinan:'laa öldürmüşün bütün maymunları bir de naptım diosun'(sinirlenerek kavugunu yere atar)
recep:dur abi bu ne sinir,gören de maymun için yorgan yaktın der(????)
sinan:?
recep:hadi beni ait oldugum yere götür sinan(gülümseyerek)
(sinan paşa yorganlı cümleden dolayı kafası karışmış halde fısılıtıyla bir şeyler gevelemektedir)
recep:sinan abi?alooooo?
sinan:himm recep sen mevlana nın baykuş lu doğan lı kıssasını bilirmisin?
recep:hö?
sinan:doğan baykuşların arasına düşer,gagalanır,sonra sahibi bulup onu eve yani saraya götürür.
recep:yok bilmiorum.ne alaka şimdi?
sinan:gözlerin çok güzel recep
recep:hadi abi yeter eve gidelim
sinan:bir daha kaybolma ama olur mu(gayet şirin ve sevecen bir ifadeyle:)
recep:aaaiiiiiii aiiiiiii
sinan:ehuehuehuehuue
recep:aaaaiiiia aiiii
(bu adeta bir cilveleşmedir)
sinan:ehehuehueu seni seviorum recep
recep:aaaiiiiii aiiiiii.......
sinan paşa recep i ait olduğu yere sarayına götürür,we boynuna cok kalın,ağır,paslı bir zincir bağlayarak bir daha kaybolmamasını sağlar.eve geldikleri o ilk gece sinan paşa recep i kafese koydurttuktan sonra pilav üstü kuru yer.işte hani bu gün hepimizin yediği pilav üstü kuru yanında turşu ilk o zaman yenmişti.bu kıssadan hisseyi sabah saat 4 te yazdiğim için tşk kabul edemem.bu bir boyun borcu:)))cok uzattım nese fin.
filmi bugün siyad'ın seçtikleri kavramında sinemada görme olanağına eriştim...ve tek kelimeyle hayran kaldım bir kısım sinema yazarlarının "trier" hakındaki olumsuz düşüncelerininde hiç birine katılmıyorum bence "trier" sinema adına çok düşünüyor her filminde kendini aşmaya çalışıyor...normal bir filmdeki objelerin hepsini siliyor tebeşirlerle çizilmiş sembolik bir ortam yaratıyor...ben bu filmle "trier"ın zekasınada hayran kaldım .. hatta kıskandığımıda söylemeliyim ....
You need to log in to post a reply.