Big Fish
71 replies · 1,515 views
Big Fish
http://www.crankycritic.com/archive03/posters/bigfish.jpg
sadece afise ve ozellikle afisteki fonta bakarak sunu soyluyorum ki:
TIM BURTON DÖNÜYOOOORR!!!
fragmani izledim hemen, kadro dehset, herkes var. ve film ucubelerle dolu, sirkte geciyor zaten. tam bir masal havasi. bir suru tim burton karakteri. maymunlar rezaletinden sonra muhtesem bir donus yapacagina tum kalbimle inaniyordum. hayal kirikligina ugratacak gibi gozukmuyor. tapiyorum ben bu adama.
bundan sonraki projesi uzerine de calismaya baslamis. okumadim ama cok unlu oldugunu biliyorum. charlie'nin cikolata fabrikasi'ni cekiyormus. okuyan varsa biraz bahsetsin lutfen.
Bana böyle şeylerle gelmeyin hemen bakma ihtiyacı duyuyorum bir de üstüne madem tim burton, yüksek çözünürlük olsun hem de her zaman izleyebileyim o zaman dedim ve imanım gevredi BİG FİSH'i indirene kadar, ama güzel olmuş tebrikler. Bu arada charlie'nin cikolata fabrikasi'ni da araştırayım dedim fakat türkçeye ÇARLİ'nin çikolata fabrikası olarak çevirmişler acayip kıl oldum (CAN Yayınlarından çıkmış), bu mantığa göre Harry Potter'ı da HERİ POTIR diye çevirmeleri gerekmiyor muydu.
Efendim, ben çarli'nin çikolata fabrikasi'ni okumus bir kisiyim. hemen bilgilendireyim. çarli'nin çikolata fabrikasi(çarli mi charlie mi tartismasina hiç girmiyorum, yeri geliyor ikisini de kullaniyorum), roald dahl tarafindan yazilmistir öncelikle. buradan su noktaya geliyorum, james and the giant peach'in de yazaridir kendisi (ki tim burton bu projeye de el atmistir vakt-i zamaninda). hayalgücü genistir, devdir, bilirsiniz. bunun disinda kitaba dönecek olursak. Bu kitap, fakir bir aileye mensup Charlie Bucket adinda, küçük, iyi niyetli ve sansli bir çocugun, dünyanin en büyük ve meshur çikolata fabrikasini ziyaretini anlatir temelde. fabrikanin sahibi olan willy wonka, garip ve korkunç bir adamdir. buradan da suraya geliyorum, kitapta willy wonka'nin konustugu yerleri dikkatle okursaniz, bu romanin belki de o kadar çocuk romani olmadigini görebilirsiniz. buradan da Kara Kule'ye ve Çuf Çuf Charlie'ye baglanabilir konu. hatta bir dönemler Çuf Çuf Charlie karakterinin Çarli'nin çikolata fabrikasina gönderme oldugu düsünüyordum. sonra vazgeçtim. ama yine de inkar edilemez ki bu kitap yer yer ürkütücü bir hal alir. kitapla ilgili ilginç bir baska bilgi de, veruca salt adli grubun, ismini bu kitaptaki bir karakterden almasidir. veruca salt, simarik ve ailesinden her istedigini almayi basarabilen küçük bir kizdir. ama Willy Wonka'nin fabrikasinda, isler onun istedigi gibi degil, willy wonka'nin istedigi gibi gelisir.
Bu arada çarli'nin çikolata fabrikasi tek bir kitap degil, seridir. Çarli'nin çikolata fabrikasi ve Çarli'nin büyük cam asansörü adli 2 kitaptan olusur(charlie and the chocolate factory-charlie and the great glass elevator). can yayinlarindan ikisi de bulunabilir, okunabilir.
bir de, bu kitap, geçmiste de sinemaya uyarlanmistir. ben görmedim ama begenilen bir film oldugu sonucunu çikarttim.
http://us.imdb.com/title/tt0067992/
ben bu kadar biliyorum.
Big Fish'i dayanamayıp dvd den izledim ve çok beğendim, Tim Burton yine tarzını ortaya koymuş ama benim kanaatim bu diğerlerinden daha canlı bi filmdi, daha bi renk vardı sanki içinde, ilginç hikayeler anlatmaya devam ediyor, oldukça güzel sakın kaçırmayın derim.
Herkes izlesin konuşuruz...
gecen korsanda gordum, belki abartiyorum ama sag elim uzandi sol elim onu yakaladi, en azindan ben boyle hissettim, ancak boyle engel oldum almaya. ben sinemayi bekleyecegim. cok zor olacak, coook.
korsandan alma konusunda sabirlarini zorlayanlara kotu bir haber var:
bugunku milliyet gazetesi haberinde wrote:
Berlin Film Festivali'nde 'En İyi Film' dalında 'Altın Ayı' ödülü alan Fatih Akın'ın 'Duvara Karşı' filmi, 12 Mart'ta Türkiye'de de vizyona girecek. Warner Bross şirketi, daha önce vizyona gireceği duyurulan 'Büyük Balık (Big Fish)' filmi yerine, 'Duvara Karşı' filmine öncelik verdi.
john doe wrote:
korsandan alma konusunda sabirlarini zorlayanlara kotu bir haber var:bugunku milliyet gazetesi haberinde wrote:
Berlin Film Festivali'nde 'En İyi Film' dalında 'Altın Ayı' ödülü alan Fatih Akın'ın 'Duvara Karşı' filmi, 12 Mart'ta Türkiye'de de vizyona girecek. Warner Bross şirketi, daha önce vizyona gireceği duyurulan 'Büyük Balık (Big Fish)' filmi yerine, 'Duvara Karşı' filmine öncelik verdi.
Film gündemden düsmeden, Sibel Kekilli olayinin rantini yemeye calisiyor sanirim bu akbabalar.
filmin vizyona girmeyeceğine dair bişeyler duydum, nedir ne değildir? bilgisi olan var mı...
You need to log in to post a reply.