Skip to content

Big Fish

71 replies · 1,515 views

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Dec 21, 2004, 11:37 AM#16394

Şimdi birazcık başa dönersek ed bloom'un oğlu ile olan sorunlu ilişkisinde sorun ed bloom'dan mı kaynaklanıyor oğlundan mı?

Bir yanda tüm insanlar arasında sadece bir kişi tarafından sevilen karakterler etrafında dönen burton öyküleri, diğer yanda bir kişi dışında tüm insanlar tarafından sevilen ed bloom etrafında dönen big fish?

Mesele filmin iyi ya da kötü -ki değil zaten - olması değil, tim burton'u bütün işleriyle kabul etmek de değil.

Mesele sondan bir önceki filminden yaşadığı hayal kırıklığı yüzünden sinemadan ağlamaklı çıkan birinin büyük umutlar bağladığı big fish'ten de büyük bir üzüntü duyması. Şimdi bu iki filmin yarattığı çöküntünün ardından Charlie ve çikolata fabrikası'ndan çok fazla bişey bekleyemiyorum.

Tim Burton değişiyor ve bu beni üzüyor, değişimin kötü yönde olduğunu ya da değişimin kendisinin kötü olduğunu falan söylemiyorum, sadece değişiyor ve ben değişmesini istemiyorum. Şöyle bir özet yapabilirim; ben Helena Bonham Carter'ın değil, Lisa Marie'nin sevgilisi olan Tim Burton'ı istiyorum. Çünkü ben bu değişimin ardından kendimi daha yalnız hissedeceğim, öksüz kalacağım.

Artık tek umudum sonraki iki projesinde de Johnny Depp ile çalışıyor olması. Hadi bakalım hayırlısı.

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Dec 21, 2004, 01:05 PM#16397

dikat ettim de film hakkındaki görüşlerimi halen yazmamışım...
ben de pumpkin gibi büyük umutlarla izledim bu filmi..ve ben de aynı düş kırıklığına uğradım...pumpkinin de dediği gibi sorun filmin iyi veya kötü olması değil sorun burton'ın kendisinde...
ben bu filmi burton filmografisinde hiç bir yere anlamlandırarak koyamıyorum...önceki filmlerinde görmüş olduğumuz banliyö yaşam takıntısından adeta özür diliyor yönetmen...
o izole yaşam yapısına adeta destek çıkıyor,yaratmış olduğu postmodern halk kahramanı figürüyle şu ana kadar filmlerinde vermiş olduğu etkileşimleri çürütüyor ve ters düşüyor...

bu film iyi ama asla iyi bir tim burton filmi değil...

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Dec 21, 2004, 01:07 PM#16398

bir şey daha var...
les invasion de barbaries gibi bir filmle bir tim burton filmini mukayese edeceğim kırk yıl düşünse aklıma gelmezdi..
bilmem anlatabiliyor muyum?

SE
Serdar
122 posts
Dec 21, 2004, 09:42 PM#16409

**outsider demiş ki:

Tam da kendisinden beklediğim beklediğim tarzda bir yanıt.Şöyle ki insanların iş stratejileri vardır ve bir araya gelirler,onlar birbirlerine güvenmezler çıkarlarına güvenirler yalnızca.Bide cemaat yakınlaşması vardır.Kendinden olana veya doğruyu söylemek gerekirse kendi gibi takılıp,giyinene duyulan güven üzerine kuruludur,hadi biz buna kafa dengi birlikteliği diyelim,kendi kompleksleri üzerine temelleri atılmış bir megolamani topluluğu!İşte türk ırkında bu çok yaygındır.Resmen sosyolojik olgudur.Bizim tek sosyal olgumuzdur.Bütün çıkarlar, insanlar gelişim evresinin basamaklarını birer birer çıkmaya başladıkça kafalarda oluşmaya başlar.Kendi dışında olanı,farklı giyineni,farklı takılanı yok sayar,belki de farklı kaygıları olanları.Tam da benzeşecek hiçbirşey yoksa yanında vay o toplulukların haline,her kötü şeyi bekleyebilirsiniz onlardan.Onlar sivil toplum kuruluşu olarak da adlandırırlar kendilerini küstahça!Birde insanların birbirlerini hiçbir önkoşul olmaksızın güvenerek oluşturdukları topluluklar vardır ki bunlar bizde değil,tam da gündemimizi teşkil eden yakın uygarlıklarda görülür.Onların öylesine büyük bir servetleri vardır ki,**Ice Berg'in görünmeyen kısmıdır işte bu.Onların DNA'larına işlemiştir nerdeyse ve siz ancak onları görünen kısımlarıyla yargılayabilirsiniz,pehh ne büyük bir budalalıktır bu.Çünki insanlar aynı tarih te ama birkaç yüzyıl birbirlerini ıskalamışlardır.Uçan hollandalılardır onlar,nerede olursa olsun ırk tanımadan hollandalıdırlar onlar.Gezegenin tek uzay memleketindendirler yani,algılar ötesidirler onlar,tarifin böyle ise eğer bu sivilleşmeye sok.....Çöplüğüne de..

RA
rai
645 posts
Dec 22, 2004, 08:35 AM#16410

aman tanrım!

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Dec 22, 2004, 08:58 AM#16411

şu an sinirlerim bozuk olduğundan mı anlamıyorum ben bu mesajı yoksa bi anlamı yok mu gerçekten. açıklama yapın lütfen. outsider'ın benim mesajıma ilişkin Serdar'a attığı bir özel mesaj mı bu?

SE
Serdar
122 posts
Dec 22, 2004, 02:14 PM#16447

Hayır Pumpking King kimsenin bana özel mesaj falan attığı yok.Ben sadece tepki veriyorum çöplük fikrine..Hep karşı olduğum bir şeyi böylesi bir oluşumda görüyor olmak üzüyor beni sadece.Burdan yetkililere sesleniyorum..Kaybolmayan Denetçiler!istiyorum,sözü bol olan.

OU
outsider
650 posts
Dec 22, 2004, 02:37 PM#16452

benimle alakasi yok olayin. yazim tarzina bi bak allah askina. benimle ilgisi olabilir mi

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Dec 22, 2004, 02:50 PM#16453

Serdar wrote:
Kaybolmayan Denetçiler!istiyorum,sözü bol olan.

taze bitti efendim, üzgünüm, sadece ben varım şimdilik. yetkililerin sesinizi duyduğundan daşüpheniz olmasın, gerekeni yapacaklardır.

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Dec 22, 2004, 02:52 PM#16454

outsider wrote:
benimle alakasi yok olayin. yazim tarzina bi bak allah askina. benimle ilgisi olabilir mi

senden her şey beklenir!

pan
pan
Forum Manager
2,664 posts
Dec 22, 2004, 03:47 PM#16458

Merhaba,
Arada bir opasitem düşüyor olabilir ama hep izlediğimi bilmenizi isterim. Buranın bir çöplük olduğu konusundaki söylemleri lütfen büyütmeyiniz. Kişiler kendi aralarında geçmiş muhabbetlere dayanarak espriler yapıyorlar(geyik yani geyik) ve bunda alınmayı gerektirecek bir şey yok. Çok klişe olacak ama burası dahil olmak isteyen herkesin film ve muhabbet çöplüğüdür. Yine de belirtmekte fayda görüyorum: Her ne kadar bir çeşit çöplük olsak da Sinefil bir çöplük mentalitesiyle yürütülmemektedir. O bakımdan bir endişe taşımayınız. Maksadını gerçekten aşan mesajlara ve kişilere müdahale edilir elbette ama bu noktada bir gereklilik görmüyor,
hepimize iyi eğlenceler diliyorum

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Dec 22, 2004, 03:49 PM#16460

paranoidandroid wrote:

Arada bir opasitem düşüyor olabilir ama hep izlediğimi bilmenizi isterim.

big brother is watching us :)

Last edited: Dec 23, 2004, 07:07 AM (1)

TR
triyandafilisus
204 posts
Dec 22, 2004, 04:41 PM#16465

Tetiklediğim(mi) ve adını koyamadığım bu paslaşmadan tutuklanmadan sıyırdım şükür yarabbi.

Sonuç itibariyle;Tim Burton değişiyor,belki de her sanatçı gibi,deniyor ve deniyor.Kendisi sonunda dönecektir özüne,Charlie and the Chocolate Factory de buna vesile ve örnek olacaktır,ümidi yitirmemek boynumuzun borcudur ve ben Edward Bloom'u seviyorum,sevenleri de sevmeyenleri de buradan kucaklıyor ve olay mahallinden ayrılıyorum.

SE
Serdar
122 posts
Dec 22, 2004, 08:28 PM#16466

neyse artık bu mahalleye de bir karakol kurduk.Amirim serbestmiyiz:)

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Dec 23, 2004, 07:50 PM#16502

bu tartisma surer de gider. keske filmi sinemada da izleyebilseydik. dagitimcilar aslinda cok guzel bir filim kacirdilar. ben sinemada izlendiginde cok daha etkili bir bicimde fikirlerimizi savunabilecegimizi dusunuyorum. korsana asla karsi degilim ama yine de hepimizin hemfikir oldugu gibi sinema sinemada izlenir.

bu arada burada yuksek sesle tartisiyoruz olmasi gerektigi gibi zaman zaman bu birbirimize bagiriyoruz gibi algilanabilir cunku mecra buna musait. fakat burada "disarida" da gorustugumuz pek cok arkadasimiz oldu. yeni gelenler tartismalari bu gozle izlerlerse kendilignden gelisen kurallari daha rahat idrak edeceklerdir.

yasasin tim burton!!!!

You need to log in to post a reply.