Skip to content

Big Fish

71 replies · 1,515 views

ST
Strier
165 posts
Apr 30, 2004, 12:52 PM#11204

Hala Big Fish'in gösterime girip girmeyeceğini tartışıyoruz. Geri kalmış hissediyorum kendimi bazen.

CA
caggins
472 posts
May 02, 2004, 11:39 PM#11262

iyi ki irade gösteremeyip korsandan izlemişim o zaman!

VI
ving
Super Moderator
876 posts
May 03, 2004, 07:12 AM#11275

filmin sahibi columbia türkiye dağıtımcısı warner bros
en son 7 mayıs tarihi van helsing'in dünya ile aynı anda çıkmasından dolayı ertelenmişti...

"girin be kardeşim şu filmi" diye mail atmak için adres arıyorum ama... yakında

FI
fiction
365 posts
Jun 01, 2004, 12:56 PM#12227

"alt yazı" dağıtımcı aranıyor'da vermiş filmi.. bence gösterime sokmazlar bu filmi ...korsanını bulan alsın bence ....

filmin adı bir ara oscar larda geçiyordu dedim o zaman kesin girer ...oscarlarda bir şey yapamayınca unutultu giitti bu film yazık gerçekten inşallah yanılırımda bu filmi vizyonda seyrediriz...

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Jun 01, 2004, 01:13 PM#12231

ben dvdsini aldım, bu aralar iyi bir günümde izleyeceğim. isteyen gelebilir...

HI
hipatia
1 posts
Jun 02, 2004, 10:47 AM#12262

big fish !!

BENCE Bİ ŞEKİLDE HEMEN BULUNUP İZLENMELİ !!!
BEN SABREDEMEDİM İZLEDİM İYİ Kİ İZLEMİŞİM Bİ DE GELİRSE SİNEMA DA İZLİYCEEEM ! :P

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Aug 01, 2004, 05:14 PM#13639

ben yeni aldigim vestel divx playerin verdigi gazla arka arkaya bir iki tim burton filminin actigi istahla dayanamayip filmi vcd olarak izledim (hem de korsan)...

oncelik sunu soyleyeyim film ilerlerken bunun tim burton icin fiyasko olacagini dusunuyordum. ancak film bittiginde cok etkilendim. harika bir dusgucu var bu filmde. insani hayal kurmaya tesvik ediyor bir yandan. kendime dair (belki hepimiz icin ortak olabilecek seylerdir) cok sey oldugundan midir nedir derinden etkilendim.

ote yandan bir tim burton filminde olmasi gerektigini dusundugumuz o carpici gorsellik bu filmde cok tatminkar degil. filmi bu acidan cok elestirebiliriz. ozellikle anlatim bicimleri olarak neredeyse siradan bir film. tim burton bundan coook daha fazlasi oldugundan insan soyle bir ic burkuyor. yani biraz abarticam ama sanki senaryosunu okumak da belki bu etkiyi yapmaya yetebilirdi. hikaye guzel, bakis acisi tam tim burtonluk ama seyirlik tat yok ortada sanki.

ama yine de nereden bakarsaniz bakin, en kotu haliyle bile bir tim burton filmi iste... izlemeden asla olmaz...

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Aug 01, 2004, 08:05 PM#13644

ben korsan dvd den izlerken dvd sorunlu cikti yarisini izleyemedim, sonra diski degistirdim kaldigim yerden devam ettim ama film pic oldu resmen. bir daha da izleme firsati bulamadim. bulamadim degil cesaret edemedim. cunku filmi pek begenmis degilim ve bunun nedeni olarak da izlerken pic olmus omasini umut ediyorum. tekrar adamakilli izleyip de yine begenmeme ihtimali gerceklesirse cok uzulecegim.

filmden once kitabi da okuyup onu da begenmemistim zaten. kotu oldugunu soyleyemeyecegim ama tim burton in daha iyi bir oyku cekmesini isterdim. bi kere edward bloom karakterine isinamadim ben. herneyse, burada keselim. tekrar izledikten sonra uzun uzun yazarim zaten daha yerine oturmus dusuncelerle...

BA
barzo
84 posts
Aug 02, 2004, 03:33 PM#13667

[ ve bunun nedeni olarak da izlerken pic olmus omasini umut ediyorum. .
bence öle..
edvard bloom karakteri hakikaten çok gıcık,ama öle normal bi karakterle o masalı nasıl şekillendirceksin o da var.
benim ilk 10'umda sanırım bu film.

TR
triyandafilisus
204 posts
Aug 02, 2004, 05:15 PM#13672

Burton'ın sınırtanımaz hayaldünyası..

Filmi ilk izlediğimde,ki bu bikaç ay öncesine denk geliyor(dayanamayıp korsanını almıştım),tam anlamıyla büyülendim..Tim Burton'ın filmi olması filmi izlemem için yeterli bi sebepti,fakat filmi izledikten sonra anladımki sinemayı Tim Burton'la daha bi sevmişim ben.
Hepimizin yaratıcılığını kullanabildiği özel bir alan vardır,kimimiz kendini en iyi yazarak ifade eder,kimimiz çizerek,kimimiz müzik yaparak.Açıkça görülüyorki Tim Burton içinde akan inanılmaz yaratıcı gücü sinemada kullanıyor,fakat işin büyüleyici yanı,bunu çok iyi yapıyor.Hatta çok çok iyi.Onun masalsı anlatımı,görsel bir muhteşemlik içeren mekan seçimleri ve yaratımları,anlatmak istediklerini başarabilecek en doğru oyuncuları seçebilmesi,ve seçmeden önce bunu sadece bir bakışta anlayabilmesi,hem hüzünledirip hem güldürebilmesi,hem kızdırıp hem yatıştırması...Bu adamı izlemek,sanki dünyayı en sonunda(!) çekici bir hale getirebilmek gibi.Abarttığımı düşünebilirsiniz arkadaşlar,ama gerek Big Fish olsun,gerek bundan önceki filmleri...bu adam asla ticari kaygılarla hareket etmedi,sadece ama sadece istediğini yaptı..Ve bunu hep başardı.Onu sevmemek mümkün değil.

Big Fish'e gelirsek..Onlarca bulmaca,alttan alta kandırmacalarla dolu,süprizler üstüne kurulu bir film.Kadrosu zaten ilk başta dikkati çekenlerden.Ve beklenildiği gibi tüm kadro kesinlikle hikayeyi canlı kılabilmiş.Tek bir pürüz bulamadım performanslarda..şahsen.Big Fish,özenle süslenilen bir film,tıpki bir noel ağacı gibi..ve buna şaşmamak lazım.Filmi çevreleyen aşk hikayesi,sanki hepimizin tanıdığı ya da tanımak istediği türden.Ve bir adamın,hayatının aşkı ve en iyi olmak için verdiği mücadele seyre değer.Bu seyri mükemmelleştiren en önemli öğe,filmin başlı başına bir masal ve o masalların içinde barındırdığı masalların da sanki bir film olması.İçiçe geçmiş binlerce efsane,ve en sonunda gerçekler!

Kesinlikle,kesinlikle,kesinlikle izlenmeli.Evet belki sinema tarihinde bir dönüm noktası değil,ama hem Burton hayranlarının hemde kaliteli sinefillerin kaçırmaması gerektiği çarpıcı bir film.
Yine de izlemediyseniz önce Edward Scissorhands le Nightmare Before Christmas izlenmeli...Burton'ın kafasına bir başlangıç lazım önce,sonra yolculuk siz dilediğiniz sürece devam eder..Ve ulaştığınız yeri önceden asla tahmin edemezsiniz!

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Aug 02, 2004, 07:43 PM#13685

sevilmeyen, cirkin, farkli, dislanan karakterlere aliskinim ben. yapamam boyle herkesin taptigi bir karakterle. ozdeslesemem ben onla. begenmeme nedenim bu sanirim. bu sadece bir tim burton filmi icin gecerli degil, hangi film olursa olsun durum ayni...

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Aug 03, 2004, 03:46 PM#13714

fakat o karakter cok sevilmesine ragmen o da oyle pop star tadinda bir sey degil. biraz ahmet vehbi safak havasi da sezdim hafiften.. onu taniyanlar once yuh diyenbilir ama cok temiz kalpli ve gercekten bu dunyanin yabancisi birisi. hastalik derecesinde iyilik sever. tim butona cok uzak tutamadim karakteri ben.

BA
barzo
84 posts
Aug 04, 2004, 03:12 PM#13766

valla edvard bloom' "yakın" karakterler gerçek hayatta da var,masalı masal yapan fantastik ortam için de böle bi edvard bloom oluyo heralde.neyse beğenmeyen de beğenmez hakkaten.

SE
sertac
16 posts
Sep 11, 2004, 04:50 AM#14643

Bu film neden sinemalarda gösterilmedi anlayamıyorum. Bir yıl oldu unutuldu, Yepişyeni filme de divx aldıraklar illa :x

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Oct 04, 2004, 09:16 AM#15095

sinemalara gelme ihtimali artık tamamen kayboldu...
filmin bandrollü vcd si şu an piyasada...
bela okuyorum başka da bir şey demiyorum...

You need to log in to post a reply.