tarihin en güzel oyunları
87 replies · 2,004 views
tarihin en güzel oyunları
çok geniş ve keyifli olacağını tahmin ettiğim bir konu bu...
şimdi kalkıp da dünyanın en güzel oyunu şudur yazamam ama şöyle kısa bir liste yapabilirim...
archon: c64'ün en güzel oyunuydu bence. satranç mantığında kurulmuş, fantastik öğelerle bezeli bir oyundu. kendi zamanı için gayet kompleks bi yapısı vardı. bayaa büyü falan yapıodun. duyduğum kadarıyla şimdi pc versiyonu yapılıyormuş...
grim fandango: ölüler dünyasının en cool karakteri menny calavera ve maceraları... 3d adventure türünün tahminen rakipsiz lideri. korkunç esprileri ve muhteşem senaryosuyla unutulmazlar arasındadır...
we're strong, we're right
we're killer bees tonight, allright!
the dig: senaryosu steven spielberg tarafından yazılmış süper bi adventure... armageddon mantığında başlıyordu herşey. yörüngeye oturmuş bir göktaşını yollamak için çıktığınız yolculuk başka bir galakside son buluyordu... en garip kısmı, şeklini hiç bilmediğiniz bir yaratığın iskeletini sıfırdan oluşturmak zorunda kaldığınız kısımdı herhalde... lucasarts yapmıştı tabii ki de...
obsidian: brazil'i izleyip de sevdiyseniz bu oyunu da oynamaniz gerekir diyorum. muhteşem atmosferi ve akıllara durgunluk veren sorularıyla bitmek bilmeyen 4 cd'lik bir oyun bu. özellikle bürokratik işlemlerle uğraştığınız kısım muhteşem...
şimdilik bu kadar...
biraz da popülerlerden gidelim...
half-life doğruya doğru bir altın klasiktir...
özellikle patlama sahnesinin olduğu bölümde verdiği gerçeklik hissi o zaman gerçek bir devrimdi oyun dünyası için...
populous da çıktığı dönem bir hayli ses getirmişti...
tanrı olmak gerçekten eğlenceliydi..
oddsworld serisi de benim için özeldir...özellikle abe's exoddus'u halen oynarım...
yoji max payne 2 yi oynadın mı bilmiyorum ama aksiyondan öte birşeydi o benim için...
Lucas Arts'dan Outlaws'ı unutamam,
Where Are You Marshall?
yojimbo'nun bahsettiği oyunlara ek olarak
heroes of might and magic 3: Dünyanın en güzel strateji oyunu olduğunu düşünüyorum. serinin en iyisi. Yıllarca oynadım hala da oynarım. Bir titana sahip olmak, bir black dragon'la saldırmak. Bir implosion olsun bir chain lightning olsun büyü yapmak. Çok iyidir canım. Animasyonlar, senaryo, stratejiler. Binalar. Mutlaka oynayın.
diablo2/ expansion: Diablo ve kardeşlerine karşı günlerce sıkılmadan oynayabileceğiniz, level atladıkça ve skill tree'den yeni skiller aldıkça zevkten dört köşe olacağınız bir hack&slash'tir kendisi. Armorlarla silahların arasında boğulursunuz. Çok iyidir çok...
Zork Grand Inquisitor:Bu kadar oyundan bahsedip de en sevdiğim tür olan adventure'dan bir örnek vermesem olmazdı doğrusu. Zork serisinin en komiğidir G.I. Sihiri yeniden getirmeye çalıştığınız, süper esprili repliklere maruz kaldığınız, evinizin bira ve puro içip caz söyleyen bir zenci olmasının yanında harika sürprizlerle doludur. ADventure'cıyım diyen herkes oynamalı. yoksa bi yeriniz şişer.
ilerleyen zamanlarda diğer oyunları da yazıcam. bu kadarla asla bitmez.
böyle bir topicde baldur' s gate anılmadan olmaz tabi. keza starcraft da hala zevk veriyor. hakeza fallout ve heroes of might ant magic de gönül telimizi titretir. bu aralar old repuclic de listemi zorlayanlardan.
bir de dışarıdan bakınca "salak mısın sen, bunu oynamaktan ne zevk alıyosun" dedirten ama oynayana başka bir dünyanın kapılarını açan oyunlar vardır. CM ve tropico benim uzun süre kendim bile mantıklı bulmadığım halde basurumu azdırmak pahasına içinde kaybolduğum oyundur.
benim oyun kulturum pek yoktur.. bir tek kucukken her mahallede kurulan atari salonlarina para biriktirip giderdim. orada da neydi adi unuttum bir oyunn vardi.. bir ucak kanal boyunca ilerliyordu ve saga sola carptiginda yaniyodun. o oyunu oynardim.. efsane o dur benim icin. bilgisayarim olduktan sonra da pek oyun girmedi bizim makineye ama simcity2000 oyununun hastasi oldum sabahlara kadar onu oynardim. cok iddialiyim o oyunda.. harika sehirler kurdum. kendi adimin yazili oldugu otobanlar mi istersiniz, neredeyse her mahalleye bir fenerbahce okulu ve universitesi acmalar mi... daha neler neler.. o derece..
evet ya river raid'i yazmamak büyük ayıp :)
paranoidandroid wrote:
yojimbo'nun bahsettiği oyunlara ek olarakheroes of might and magic 3: Dünyanın en güzel strateji oyunu olduğunu düşünüyorum. serinin en iyisi. Yıllarca oynadım hala da oynarım. Bir titana sahip olmak, bir black dragon'la saldırmak. Bir implosion olsun bir chain lightning olsun büyü yapmak. Çok iyidir canım. Animasyonlar, senaryo, stratejiler. Binalar. Mutlaka oynayın.
.
Sayın Paranoidandroid başlığı gördüm yazayım dedim, ama bir baktım ki benden önce davranmışsın. Oyunlardan çok çabuk sıkılırım ama Heroes 3'u yaklaşık 5 yıldır aralıksız oynuyorum bak aklıma geldi şimdi biraz oynayayım bari...
YAŞASIN Solmyr!
solmyrle başarılar. chain lightning'i oralara buralara çakınız sayın caggins. ayrıca sizin evde oynanmış olan bir oyun vardır ki o da unutulmaz bir adventure'dır.
The Neverhood: TÜm ortam kilden yaratılmış. o kadar eğlenceli bir oyun ki gülmekten yarılırsınız. mutlaka oynayın. biz 4-5 kişi saatlerce başından kalkamamıştık.
paranoidandroid wrote:
solmyrle başarılar. chain lightning'i oralara buralara çakınız sayın caggins. ayrıca sizin evde oynanmış olan bir oyun vardır ki o da unutulmaz bir adventure'dır.The Neverhood: TÜm ortam kilden yaratılmış. o kadar eğlenceli bir oyun ki gülmekten yarılırsınız. mutlaka oynayın. biz 4-5 kişi saatlerce başından kalkamamıştık.
geçen haftalarda tekrar oynadım, muaddib sağolsun...
oyun
Close Combat
Close Combat a bridge too far
Close Combat russian front
Close Combat battle of bulge
Close Combat invasion normandy
limitli real time strateji de en iyilerden
**Operation Flash point 1984 **
yapılmış en gerçekçi çatışma simulasyonudur.Şu anda amerikan deniz piyadeleri eğitim simulayonu olarak geliştirilmektedir.
Grand theft auto,mafia,max payne
film gibi
Championship Manager: Tüm Seri
Barbarian : C64 olanlar bilir.
Ghostbusters: başka bir C64 oyunu
Detroit: Çok vaktimi aldı çook araba yapacam diye...
Mad TV: Yaw televizyon yönetmek çok zevkliydi de amacının kız tavlamak olması biraz bayıktı.
SWOS: Söze gerek var mı?
You need to log in to post a reply.