tarihin en güzel oyunları
87 replies · 2,004 views
Pumpkin King wrote:
triyandafilisus wrote:
Need for Speed Underground 2 (önce ben bitirdimm pumpkin) - Kasım'dasplit screen de öndeki araba ile arandaki zaman farkı ne renk yazıyor?
şakaydı efendim,lütfen ciddiye alınmasın.
demon stone'u aldım, henüz pek inceleme fırsatı bulamadım ama oyunun bir bölümünde drizzt do'urden'i oynayabiliyosun. çift scimitarla parıltılar saçarak dövüşüyosun. harika.
DefJam Fight For NY:
EA yine yaptı yapacağını.Efendim bahsi geçen oyun çok ama çok zengin bir oyun.Konsept şu;siz bir sokak dövüşçüsüsünüz,tam anlamıyla bir ''underground'' meselesi.Yalnız oyunu eğlenceli yapan oyunun hip-hop camiasında geçmesi(ki hiphoptan hiç hazetmeyen birisi olarak yinede bunun oyuna bir eksi getirmediğini düşünüyorum)
Story mode'da kendi adamınızı yaratıyorsunuz,dövüş stilinizi belirtiyorsunuz(kick-box,martial arts vs.) sonracıma başlıyosunuz oyuna.
Mükemmel bir yapay zeka hakim oyuna,detaylar nefes kesici,grafikler almış başına gitmiş.Harika bir oyun.Mutlaka alınmalı.
Larry : Magna Cum Laude
Oyunun meraklıları bilir,bu oyundaki larry bizim larry değil.Uncle Larry'nin yeğeni kendisi.
Oyunun nerdeyse tamamı mini oyunlardan oluşuyor.Bir TV programına(dating olayı) katılabilmek için belirli sayıda hatunu tavlamanız gerekiyor.Sırayla başlıyosunuz.Şekilden şekile giriyosunuz,sperm yarıştırıyorsunuz,fotoğraf çekiyorsunuz,türlü belaya bulaşıyorsunuz falan filan.
3 boyut oyuna ayrı bir hava katmış.Modellemeler çok başarılı değil,ama saatlerce oynanıcak eğlenceye sahip bir oyun kendileri.
Mortal Kombat Deception:
Yeni karakterler eklenmiş,yeni fatality'ler,Hara-kiri'ler,yeni modlar gelmiş.
Öncelikle şunu söyliyim Konquest modunda tüm mortal kombat anılarınızı canlandırabilir,oyunda olmayan karakterleri(mesela Lıu Kang) açabilirsiniz.Yine müthiş bir Krypt'imiz var.Yaklaşık 400 adet mezarda mortal kombatla ilgili herşey mevcut.
Chess mode ve puzzle mode çok eğlenceli.İnanılmaz arenalar mevcut.Arenaların nerdeyse hepsinde ölüm tuzakları var,ve hepsi çok yaratıcı.
Fazla söze ne hacet,yemede yanında yat oyunu bu.
FIFA 2005
EA müzik konusunda aştı artık.Jukebox seçimleri bir harika.FIFA'da müziğe cidden doyuyorsunuz bu bir.
İkincisi,şimdi ister istemez bir karşılaştırma yapıcam bu oyunu winning eleven'la.
Bi defa oynanabilirlik ve grafiklerin gerçekçiliği açısından Konami FIFA'ya on basar.
Yalnız,FIFA'da hissedilebilir derecede bir futbol ruhu var.
Spikerlerin aksanından tut,müziğe,menülere kadar.
Ya uzun lafın kısası şu;FIFA alınıp oynanması gereken bir oyun,winning eleven'a göre apayrı bi tadı var.
Ama FIFA'yı bikaç ay sonra rafa kaldırıp yine winning eleven'a devam diyeceğiniz de kesin.
**
NBA LIVE 2005**
2005'i 2004'ten ayıran iki önemli fark var.Bir;ALL-STAR modu,iki;transferlerle yeniden biçimlenmiş takımlar.
ALL-StAR modunda benim en eğlendiğim kısım Slamdunk contest oldu.
Contest 'e katılabilmek için ciddi egzersiz yapılması gerekiyor,harika dunk'lar ve alley-oop'lar var fakat yapması oldukça zor.Ve tamamen sizin hayalgücünüze kalmış.Mesela 20'den fazla alley-oop ball toss var fakat hepsini bulup yeni hareketler yaratmak sizin göreviniz.
Grafikler herzamanki gibi muhteşem.Gerçekçilik hat safhada.Oynanabilirliği yüksek ama kontrollerle yine başınız belada.
Şunu diyebilirim ki NBA Live 2005'te ALL-Star modu dışında ciddi bi yenilik yok.Çok şey beklenmesin.Nitekim bu mod,tek başına oyunu aldırabilecek bi neden değil.
Obscure
Yeni bir korku-aksiyon oyunu.
Mekanımız bir lise.Takımımız bikaç farklı karakterden oluşuyor.
Oldukça sıradan bir günde okulda herşey garipleşmeye başlıyor.Bizde merakımızı yenemiyoruz ve başlıyoruz aranmaya.Birileri kaçırılıyor,hiç girmememiz gereken yerlere giriyoruz ve patlıyoruz sonunda.
Oyunun atmosferi gerçekten çok güzel.Bir lisede geçiyor olması ayrı bi hava katıyor oyuna.İkide bir ordan burdan gelen seslerle tansiyon arttıkça artıyor.Oyun multiplayer,bu açıdan büyük bir artısı var.Oyunun bir macera havası da var,bulmacalara yer verilmiş.Film gibi oyun diyebilirim.
Almak açısından öncelik verilmemeli,ama denk gelirse alın ve oynayın.Web sitesi de çok hoş.
X-men Legends
Meraklısının almaması için hiç bir bahanesi olamaz.
Ayrıca X-men'den hazetmeyen biri bile bu oyunla X-men'e karşı ister istemez sempati duyacaktır.Yani oynayın,oynatın.Başka da bi şey demiyorum.
SİMS 2
Level'ın bu ayki manşetinde hakkında şöyle diyordu;
SİMS 2 GELMİŞ GEÇMİŞ EN İYİ OYUN MU?
Şimdi bu tartışmaya açık tabii.
Ama kendi adıma şunu söyleyebilirim;
Sims'le yatıyorum,Sims'le kalkıyorum,
Sims okulda,işte,sokakta,rüyalarımda,heryerde!
Onların artık DNA'ları,arzuları,istekleri,korkuları var.
Çok ama çok akıllılar.
Her hareketleri neredeyse gerçek.
Öpüşmeleri,gülmeleri,ağlamaları,yemek yapışları,yiyişleri..
Gerçek hayatta dikkat etmediğimiz detaylar var onların hareketlerinde.
Egzersiz yapıyorlar,çalışıyorlar,okuyorlar,öğreniyorlar.
Daha neler neler söylenir onlar hakkında..ama gereği yok.Oynayıp görmeniz lazım cidden.
EA ve MAXIS'i kutluyorum, helal olsun.
ilk oynadığım oyunlar.. mesela commodore 64'te Giana Sister, Dead Zone, Boulderdash gibi...
great giana sisters ne güzel oyundu yaaa.
tam mario brothers gibiydi. hatta aynısı sayılırdı ama farklı bi numarası vardı işte....
böyle canavara falan dönüşüodu oynadığın karakter.
bi de bubblebobble die bi oyun vardı. o da c64'ün güzel oyunlarındandı....
canım çekmiş c64 konuşmayı bee. açıyorum başlığı hemen...
ben massively olayına girmek istiyorum ama burada her iki oyunu yani EQuest II'yi ve World of Warcraft'ı oynayanların söylediğine göre WoW havada karada daha iyiymiş. Diğer yandan aile bozduğu, asosyallik katsayısını artırdığı da duyduklarım arasında...
2004'ün 4. çeyreğinde yeni oyunlar
**Medal of Honor Pacific Assault:**Merakla bekliyorduk.Bu hafta raflarda yerini alacak.Yeni
The Polar ExpressDağıtımı yapılmaya yeni başlandı.Yeni
**Hidden dangerous 2 sabre squadron (expansion pack):**Aynı hikaye ancak daha arcade olmuş.Hala AI problemleri var.Team memberleri sapır sapır dökülüyor.Ama bu yazıdaki tüm saydığım oyunlardan iyi.Satışta
**Call of Duty- United Offensive (expansion pack):**Muhtemelen en hızlı ww2 fps lerinden biri.Medal of honorla aynı kulvarda olan bu oyunda da pek bir gelişme yok.Ancak vakit geçirmek.Satışta
**Star Wars BattleFront:**Battlefield 1942nin starwarsa uyarlanmış şekli.Multi playerde ancak bi işe yarayacak bir oyun.Single player kısmı hikaye.Satışta
Shellshock: Nam '67: vietnam hikayesinde pazar kaygısı yüzünden peşpese çıkan 3 oyundan birincisi.Müzikler grafikler iyi gerisi kötü.Satışta
**Conflict: Vietnam:**vietnam hikayesinde pazar kaygısı yüzünden peşpese çıkan 3 oyundan ikincisi.Müzikler grafikler iyi gerisi kötü.Satışta
**Men of Valor:**Diğer bir vietnam fps si.Bu hafta piyasaya çıkıyor. Diğer oyunların çıkış tarihine etki ettiğine göre sağlam bişi olsa gerek.Yeni
**Nexus The Jupiter Incident:**Uzayda destroyer savasları.Grafikler dehset.yeni
**Mortyr 2: For Ever:**Birincisini bilenler merak edip alabilirler. İlk oyunla alakası yok.Tamamen ilk oyunun pazarından faydalanıp ne kazanabilirsek kardır mantıgında yapılmış.Çok kötü.Yeni
fm 2005 ilk bir saatlik deneyim sonrasında bende güzel bir intiba bıraktı.arayüzler,menü seçimi iyi tasarlanmış.hatta yükleme süreleri bile bana kısa geldi.
bundan bir hafta evvel piyasaya çıkan tcm 2005 ise bir hayal kırıklığı oldu benim için.beşiktaşı b.istanbul şeklinde gösterenler top olsunlar dombili olsunlar...
FM 5'ten daha çok şey bekliyordum, CM 4 ile arasında makyaj dışında bir fark göremedim.
o bir saatlik tatlı deneyimden sonraki saatler bir kabusa dönüşmeye başladı...2001 den beri oynuyorum bu oyunu ilk defa bu kadar bugla karşılaşıyorum...
hatta son oynadığım önemli bir avrupa maçında yaklaşık 40 dakika kafa patlatıp hazırladığım düzenin sonucu 1-0 önde olmama rağmen maçın seksen beşinci dakikadan bir anda ilk dakikaya dönmesi sonucu gözümden alevler çıktı içim boşaldı hayata küstüm...
bir an önce patch istiyorum hem de tüysüzünden...
http://www.adventuregamers.com/display.php?id=402&p=1
monkey island fanları pek sevinecek :)
You need to log in to post a reply.