Bu Gün Neler Seyrettik
Locked302 replies · 5,144 views
Space Jam 10/10
filmlere not vermeyi sevmem ama bu filme bi tam puan veriyim..
filmi ilk izlediğimde 11 yaşındayım o günden beri bi çok kez seyrettim...dün yine seyrederken ilk defa seyredermişçesine eğlendim....filmin müzikleri ayrı bir olay tabii...
videodrome sinema tarihinin en sert filmlerinden biridir bana göre...seyirciyi ablukaya alan,bir sonraki sahnede ne yapılacağı bir türlü kestirilemeyen bir başyapıt...
filmin sertliği içerdiği şiddetten değil cronenberg ün seyirciye yaklaşımından ileri geliyor...
Sadece ''The Mirror'' değil,Tarkovsky nin çoğu filmi için bu ''anlamama'' durumu geçerli.
Neyse,ben de bugün Zatoichi'yi izledim Kitano'dan.Bir kılıç ustasının,ne hissettirdiğine bir türlü karar veremediğim öyküsü.10 üzerinden puanlamam gerekirse---> 8/10.
Battle Royale 2'yi izledim.1'den iyi değil.
Dünya en sonunda bu hale gelecek diye çok korkuyorum.--->6/10
Son olarak da Maurice Pialat' dan ''Sous le soleil de Satan''.Türkçesini bilmiyorum.Gérard Depardieu inanılmazdı.87'de Cannes dan altın palmiye'yi kapmış.Bende bayıldım.Mücadelenin öyküsü diyelim en basit anlamıyla.Ama türüne karar veremedim.Gerilim gibi duruyor ama fazla boşlukta,bu da pek hoşuma gitmedi.---->8.5/10
Last edited: Aug 28, 2004, 10:09 AM (2)
triyandafilisus wrote:
Neyse,ben de bugün Zatoichi'yi izledim Kitano'dan.Bir kılıç ustasının,ne hissettirdiğine bir türlü karar veremediğim öyküsü.10 üzerinden puanlamam gerekirse---> 8/10.
ya aga bu filmi nasıl buldun söylesene ben bu filmi arıyorumda...
DVD sini bulmuş bi arkadaş,bende ondan alıp kopyaladım.
the good the bad the ugly cok guzel film yaaaaa 10 kere e izlesem fark etmez zati bu hafta sırf yeniden izlemeye gircem godfather serisini izliyecem 2 senedir hic birinin bir karesine bile bakmiyodum.Bu haftayı bekliyordum sonunda geldi cok utluyum cok heycanlıyım tekrar brando pacino coppola offf bakın siz zewke
Alien versus Predator
En nihayetinde 2 öykü birleşti. Hatta insanlığın tarihine bile bağladılar.Bu filmi Predator 3 sayabiliriz zira Alien gibi gelecekte geçmiyor.
Aliens'taki Bishop denen karakterin nerden geldiğine dair ipuçları var.
Senaryo açısından, Aliens ile predator 2 arasına stargate serpiştirilmiş olduğu görülebilir. Eric von danikenin tanrıların arabalarından alıntılar mevcut. Mekanlar ve predator heykelleri harika. Satsalar çok para kazanırlar. Predatorun hareketleri muhteşem. Filmi seyrederken Alienın ne derece tehlikeli bir varlık olduğu daha da iyi anlaşılıyor. Face to face adını verdiğim bir sahne varki seyrederken şok edecek. Alien ile predator yüzyüze geliyor. Yok böle bir bişi....Sadece onun için dvd alınır. Filmi 1 seneden beri takip ettiğimden, beklentilerim bir hayli yüksekti. Bunların bir kısmı karşılandı. Alien ve Predator gibi 2 efsaneyi birleştirirken çekilmesi gereken belleklere kazınacak çok sahne vardı. Belkide devam filmine sakladılar. Harcamak istemediler hepsini diye düşünüyorum. Finalde (çok ayrıntıya girmeden) bazı gariplikler var. Ama meraklısı için çok da önemli değil. Eksikliklere rağmen tam puan.
Bugün ne izleyeceğim konusunda hiç fikrim yok,film kıtlığına girdim,bu da beni bikaç güne kalmaz öldürür.Lütfen her türlü öneriye açığım.Özellikle Avrupa sinemasından tavsiye edebilecekleriniz varsa merakla bekliyorum.
triyandafilisus wrote:
Bugün ne izleyeceğim konusunda hiç fikrim yok,film kıtlığına girdim,bu da beni bikaç güne kalmaz öldürür.Lütfen her türlü öneriye açığım.Özellikle Avrupa sinemasından tavsiye edebilecekleriniz varsa merakla bekliyorum.
"mtv" diye bir kanal var normal antende çekiyor orda baya iyi filmler var ...yayın akışını "atv" nin teletexinden öğrenebilirsin ....geçen hafta ...eraserhead,hiroşima sevgilim,viva zapata gibi önemli filmlerinde bulunduğu bir çok film verdiler....
fiction, çok teşekkürler.
This topic is locked, no new replies can be added.