Bu Gün Neler Seyrettik
Locked302 replies · 5,144 views
ELEMENT OF CRIME
lars von trier'in debut filmi...alman dışavurumcu sinemanın izlerini taşıyan oldukça sıradışı bir film...baştan sona cehennemi andıran karanlık -kırmızımsı bir atmosferde kahire'den avrupa'ya gelen bir dedektifin seri cinayetler işleyen bir katili arama çabalarına tanık oluyoruz....ben şahsen çok beğendim filmi ...
Manyak sıkıcı bi film. Nerde Avrupa nerde bu. (bu arada elinde epidemic, tercihen dvx olarak varsa bana mesaj atarsa ne güzel olur.) Bana en çok Alphaville’i anımsatı, tabii o daha iyidir kesinlikle. Tabii onu izlemek de sabır ister ama orda en azından anna karina var. Buradaki; seans aracılığıyla, herifin suçluluk duygusunun kaynağına kirli, yağmurlu, karanlık, kaotik bilinçaltında dolaşarak ulaşmamız kendisiyle beraber iyi fikir. Arada garip - sanırım varoluşçu felsefik - replikler var, sembolik olsa gerek bazı sürreelimsi imgeler var, dreyer’in vampyr’ine göndermeler var, kara film-dışavuramculuk etkileri var, blade runner’ımsı görsel tasarım var ama bilmem söylemiş miydim, film manyak sıkıcı. Filmin içine girilmiyor. Hele polisiye sevenler uzak dursun. Bu arada ucu açık bırakılmış; bizim esasoğlan aslında kendi izlerini mi takip ediyormuş…böyle bir doppelganger durumunun imaları var, eski katilin başağrılarından mustarip olma, sonda kızı yanlışlıkla boğarken cebinden katilin bıraktığı tılsım ya da bilmemneden düşürmesi, sonra o fahişe ve oteldeki LvT’nin imaları,… zzz…zzz…zzz… ha? pardon ya, ne diyoduk. İşte belki de katilin kim olduğunu anlamam gerekiyodu ama uykulu olduğum için anlamamış olabilirim. Tabii film umrumda olmadığından çok merak da etmiyorum ama anlayanlar yazsın yani.
Merhaba,
Bu konu basligi altinda yazilan filmler hakkinda yurutulen sohpetler sadece izledigini bildirmekten oteye gecemediginden ve cok yuzeysel kaldigindan; hatta cesitli film adlarinin ayni anda gecmesinden dolayi soylesilen konunun ne oldugunu takip etmenin guclugunden dolayi ozur dileyerek bu basligi kilitlemeye karar verdik.
Tüm uyelerimizden filmler ve sinemaya dair cesitli konular hakkinda cekinmeden yeni basliklar acmalarini ve boylece cok daha film ve konu hakkinda genis katilimla soylesiler yurutmemize katkida bulunmalarini rica ediyoruz.
Keyifli söylesiler, iyi eglenceler.
This topic is locked, no new replies can be added.