Skip to content

Kill Bill

80 replies · 1,582 views

EL
ElminsteR
46 posts
Nov 10, 2003, 08:42 AM#6547

Kill Bill

Evet beyler çok yakında bu başlık altında epey yazı birikecek :) İzleyeniniz varmı bilemiyorum ama ben izledim. Tarantino abimiz gene döktürmüş. Son zamanlarda izlediğim en iyi ve en kanlı film. İzleyin izletin konuşalım :)

SI
sinemanyak
49 posts
Nov 10, 2003, 11:21 AM#6553

tarantinesk

filmi nerde izlediğini bilmiyorum ama korsanda izlediysen bence çok ayıp ettin çağımızın en yenilikçi yönetmenlerinden biri olan tarantinonun son filimini bende çok büyük bir merekla bekliyorum tarantino hayranları bence bu fiimi istanbulun en güzel sineması olan emek sinemasında izlesinler (tabi gösterilirse) bence filmden aldıkları keyif çok daha fazla olucak

EL
ElminsteR
46 posts
Nov 10, 2003, 01:43 PM#6559

sinemanyak korsan vakası oldukça uzun bir süredir bu sitede farklı bir başlık altında zaten tartışılıyor evet filmi cdden seyrettim ancak gözden kaçırmaman gereken bir nokta var bu benim sinemaya gitmeyeceğim anlamına gelmiyor sadece filmin gösterime girmesine kadar geçecek zamanı bekleyemediğimi gösteriyor. Bu tartışmaya tekrar tekrar girmenin bir anlamı yok burda konuşulacak olan daha çok filmin kendisi olsun istersen :) Film 2 bölüm olarak düşünülmüş bilindiği üzere ve ilk bölüm çok yakında sinemalarda da gösterime girecek. Sana söyleyebileceğim tek şey filmin gerçekten çok çok iyi olduğu. Bu arada beni bile cdsini bulabilmek şaşkınlığa uğrattı üzerinde timecodelar duruyor muhtemelen film şirketinin içinden birisi çıkarmış çünkü bildiğim kadarıyla yurt dışında da henüz gösterime girmedi. Bunlar bir tarafa Uma ablamızı Bruce Leenin de giydiği sarı eşofmanlarla ve elinde kılıçla seyretmenin ayrı bir keyif olduğunu belirtmek isterim...

SH
sharper
29 posts
Nov 11, 2003, 12:10 PM#6579

film yurt dışında gösterime girdi. filmin iki bölüm haline gelmesiyle gösterime gireceği tarih ertelenmişti ama bildiğim kadarıyla sadece Türkiye'de bazı problemlerden dolayı ertelenen tarihten de daha sonra bi tarihe atıldı gösterim tarihi. bekliyoruz.. Türkiye'de gösterime gireceği tarihi bilen var mı??

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Nov 12, 2003, 05:41 PM#6600

aralık başı diyorlar ama belli olmaz...
filmin içinde yer alan stilize çok kaliteli bir anime bölümünden bahsediyorlar...
umarım dedikleri gibi çıkar...

ST
Strier
165 posts
Nov 13, 2003, 10:33 AM#6612

:( Arkadaşlar ben filmi yurtdışında izledim. (Korsan bir DVD den! Bence abartıyorsunuz. Tarantino filmi diye Kill Bill'i şu an için abartmaya gerek yok. Çünkü film ilk bölümü itibariyle gerçekten doyurucu değil. Animasyon bölümü ortalamın üstünde olmasına karşın büyüleyici değil. Stilize anlatım kimi ilginç zevkler vaat etsede filmi yorumlamak için gerçekten çok erken çünkü filmin daha hepsini görmedik ve bence ilk bölüm sadece bir giriş. Yavan bir tat bırakıyor ve şu görünüm filmin gerçekten vasatın üstüne çıkamadığını göçsteriyor( Tabi şimdilik!) Lütfen önyargılı davranmayalım. Tarantinoda birgün mutlaka kötü film yapacaktır. Tıpkı diğer büyük ustalar gibi...

SH
sharper
29 posts
Nov 13, 2003, 04:23 PM#6623

aslında dediğin gibi izlemeden konuşmak yanlış tabi, ve sana benzer bi yorumu arkadaşım da yaptı. aynen dediğin gibi vasat bi "giriş" dedi. ben izlemedim bilemiyorum ama bu kadar kötü yorumlarla birlikte nasıl imdb de ilk 100e girmiş anlamıyorum. izlemeden yorum yapamıyorum, vcd disi ortalıkta dolaştığı halde acele etmeye pek de niyetim yok :)

CA
caggins
472 posts
Nov 15, 2003, 02:06 AM#6628

2 film de toplam 3 saat kadarmş ve duduğuma göre yapım şirketi iki bölüm halinde yayınlama kararı almış.
sizce bu filmin 2 bölüm halinde verilmesi etik olarak ne kadar doğru özellikle izleyenlere soruyorum.

SH
sharper
29 posts
Nov 15, 2003, 06:55 PM#6635

ya aslında tarantino filmi çekiyo ve şirket bakıyor ki film 3 saatten uzun olmuş, tarantinoya kes bazı yerlerini diyorlar (sözde?). o da yok olmaz molmaz dediği için bu tarz bi yol buluyorlar..
aslında bu hikaye bana pek de inandırıcı gelmedi, yani fazla tepki toplamamak için uydurulmuş bi olay gibi. zira film şirketleri devam filmleri çekmeye bayılıyorlar, çünkü ilk bölümde izleyen izleyicinin en az yarısı potansiyel izleyici oluyor ikinci bölüm için. e bu durumda bu tarz bi oyuna benziyor bence..
etik olarak ne dersiniz sorusuna walla hoşuma gitmiyor açıkcası yani ben bi oturuşta 3.5 saat de olsa izlerim ama sonuçta o adamlara göre bu olay bi endüstri ve istediklerini yapıyorlar. hoşuma gitmese de gidip iki bölümü de izleyeceğiz kuzu kuzu..

CA
caggins
472 posts
Nov 15, 2003, 07:59 PM#6640

işte bu tür olaylar beni çok soğutuyo kendilerinden mesela ben bu olayı duyunca ne diyeceğimi bilemedim artık bu kadar önyargılı olarak bir filmin yarısını seyredince nasıl beyeneceğim bilmiyorum. ben zaten sinemalarda film arası verilmesine bile karşıyken bu tür olaylar beni çileden çıkarıyor. korsan vakasına gelince para kazanmak için bu tür bir yola başvuran biri korsan cd sinin basılmasını sonuna kadar hak ediyor demektir.

ST
Strier
165 posts
Nov 17, 2003, 09:04 AM#6653

Stüdyoların ticari yaklaşımı meselesine katılıyorum. Bu işi çok seviyorlar. Ama sanıyorum Kıll Bill de durum biraz farklı. Filmi izleyince anlayacaksınız. Film gerçekten ortasından kesilmiş gibi. Aksi halde bu kadar kötü olamazdı! İşallah ikincisinde toparlar. Yani iki film olarak tasarlanmadığı çok açık ama şunu da söylemek gerek; 3,5 saat olması izleyiciyi filmden gerçekten soğutur mu? Yani seyirci film çok uzunmuş diye Tarantino filmine gitmez mi? Ben gitmeyecekler tanıyorum ama yine de komik geliyor.

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Nov 17, 2003, 11:08 AM#6663

3.5 saat diye tarantino filmine gitmeyen "siktirsin gitsin" :)

ZO
ZooooM
71 posts
Nov 18, 2003, 02:44 PM#6689

Pumpkin hekezin söylemek isteyipte söyleyemediğini yazıp noktayı koymuşsun.helal olsun

CA
caggins
472 posts
Nov 18, 2003, 11:48 PM#6694

3 saatlik filmler die bi başlık açsak herkesin yazacağı bir film olur zaten yok mu? izlenmediler mi?

ST
Strier
165 posts
Nov 21, 2003, 03:28 PM#6741

Tabi ki izlenirler daha uzun filmlerde seyredilmiştir. Ama gerçekten bu süre meselesini kafasına takan o kdar mandafon var ki! Ben o yüzden değinmiştim. Elbette burada sinema üzerine konuşan insanlar olarak laf meclisten dışarı!
Üç saatlik filmlerde filmlerimizi paylaşalım Ramazan münasebetiyle Çağrı mesela . Kıymeti fazla bilinmeyen bir klasik

You need to log in to post a reply.