Skip to content

Kill Bill

80 replies · 1,582 views

ST
Strier
165 posts
Dec 08, 2003, 08:35 PM#6960

Filmin iki film olarak tasarlanmadığı açık. Ayrıca İkinci bölümü seyretmeden birinci filmin çok iyi bir yerde kesildiğini nasıl söyleyebiliyoruz.Ama ilk filmi seyrederek filmin yarıda kesilmiş izlenimi verdiğini anlamak okadar zor değil.
Bu tartışma gereksiz yere uzadı bence ikinciside çıksın ; zaten daha sonra tam sürüm bir dvd versiyonuda çıkar, ozaman nalarız neyin ne olduğunu . Şu an sadece syrettiğimizi konuşalım ama Tarantino fanatizmi yaparak değil. Öyle ya, burası tarantinoseverler derneği değil! Umarım!

VI
ving
Super Moderator
876 posts
Dec 23, 2003, 09:03 AM#7273

uzunca bi yazı yazmayı düşünüyorum ama kısaca muhteşemsin tarantino diyorum. onun bu senaryoyu nasıl yazdığını ve filmi nasıl yönettiğini tahmin edebiliyorum. çocukluğundan beri izlediği uzakdoğu dövüş filmleri gibi bi film yapmaya, taktir ettiği yönetmenlerden sam pecinpach gibi olmaya fırsat tanıdığı için amerikan rüyasına ve ona parayı sağlayan stüdyo sistemine teşekkür ederek, karakterlerini ve dövüş sahnelerini kafasında tasarlarken titreyerek, hatta ereksiyon halinde...
kill bill - volume one videoculuktan yönetmenliğe terfi eden, filmleri gönülden seven gerçek bir sinefilin elinden çıkma bir başyapıtın ilk bölümü...

YO
yojimbo
Private Joker
1,020 posts
Dec 24, 2003, 01:12 PM#7299

zannedersem kill bill pek yakinda en çok izledigim filmlerden biri olacak. bu kadar rahat akan, bu kadar "sonraki sahne nasil olacak?" diye düsündürten bir film uzun zamandir izlemiyordum. ilaç gibi geldi, sarhos gibi çiktim filmden(sarhostum ayrica da). anime kisimlari pek güzel olmus. uma thurman'dan bahsetmek bile istemiyorum. anime gibi, hentai gibi kendisi.

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Dec 24, 2003, 01:15 PM#7300

ufff, cok meraklandirdiniz, bekleyemiycem...

YO
yojimbo
Private Joker
1,020 posts
Dec 24, 2003, 01:20 PM#7301

aman diyorum. sinemada diyorum. dvd'den izlemek haksizlik olur.

VI
ving
Super Moderator
876 posts
Dec 24, 2003, 06:28 PM#7308

bu arada soundtrack süper
sabahtan beri 30 kere falan döndürdüm nerdeyse
bang bang

Muaddib
Muaddib
26 posts
Dec 26, 2003, 06:44 PM#7363

tartışmadan çok papatya falına benzemiş bu. Seviyo sevmiyo geyiği alıp gitmiş. Filmin gösterime girmesini bekliyordum ama artık tartışılmaya başlandığına göre; olmamış. Tarantino ilk kendi kültüründen olmayan, beslenmediği bir tarzı denemiş. Filmlerinde zevkle izlediğimiz klasik geyik sahneleri türe olan yabancılığı sebebiyle kurtaramamış bu kez kendisini. Filde izlemeye değer tek bölüm manga bölümü. Sonny Chiba'yı oynatıp, Bruce Lee'ye gönderme yapmak için de Kato maskeli yakuzları eklemekle olmuyo bu işler.
"Tarantinoseverler" köpürmesin. Kendi iyilikleri için daha az şey bekleyerek otursunlar koltuklara.

CA
caggins
472 posts
Dec 26, 2003, 09:59 PM#7366

filmi cd den izletçeksiniz bana o olcak!

printerson
printerson
1,034 posts
Dec 27, 2003, 12:17 PM#7389

ben de iki gece önce sinemada izlemis biri olarak ahkam keseyim. yojimbonun da dedigi gibi benim de en çok izledigim filmlerden biri olcak... doyamadim filme... makinist again please seklinde salonu terk ettik...

film muhtesem bir zekanin ürünü... simdiden fazla polemik yaratip filmi izlememis arkadaslari rencide etmek istemiyorum tabe... ama bir insan evladi böyle bir film yapmayi nasil akil eder nasssil...

uzun uzun film hakkinda görüs belirtcem... pek yakinda...

printerson
printerson
1,034 posts
Dec 27, 2003, 01:05 PM#7394

bu arada bir kill bill topici de pulp bölümünde var moderatörler bir el atsa duruma...

sonradan bir kamil bill, hakiki bill durumu ortaya çikmasin...

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Dec 28, 2003, 04:46 PM#7417

yeter catliycam.

ST
Strier
165 posts
Dec 30, 2003, 12:59 PM#7471

kill bill

Duyduklarıma inanamıyorum! Herkesin filmi kendine tabii ama genel geçer bazı yargılar ve kriterler vardır. Bunların dışına çıktığınız zaman görüşünüz kişiseldir. Film sizin başyapıtınız olabilir ama sinemaya haksızlık etmeyelim başyapıt kelimesi bu kadar ucuz değil. Israr ediyorum Kill Bill bu haliyle ve bu kadarıyla bir başyapıt değil.Yapmayın ;önyargılarınızı bir tarafa bırakın.
VE ey sevgili tarantinoseverler. Dikkatinizi çekerim sevdiğiniz tarantino bu Tarantino değil!
Muaddib'e de beni tek başıma bırakmadığı için teşekkür ediyorum ve sonuna kadar katılıyorum. Bir insan evladı bu filmi nasıl çekti demek falan da kusura bakmayın ama olmuyor. Çok sevdiğiniz manga bölümlerden daha iyi yapılmış birçok manga var internet elinizin altında bulunda bir seyredin lütfen. Neler var neler! Filme de Tarantino'ya da sinemaya da haksızlık etmeyin. Başta söylediğimi sonda bir daha söylüyorum:Herkesin filmi kendine

YO
yojimbo
Private Joker
1,020 posts
Dec 30, 2003, 01:10 PM#7472

peki ortaya herhangi bir kriter koymadan "yok ya abartmayin, bu basyapit degil" demek de biraz haksizlik olmuyor mu? bu cevaba göre hakkaten herkesin filmi kendine diyebiliriz.
isterseniz ortaya kriterleri koyun, onlarin üzerinden konusalim.

ayrica "ondan çok daha güzel animeler var, bulun izleyin" denilince de sanki biz sinemaya anime izlemeye gitmisiz gibi bi hava olustu. animenin kalitesinin mükemmel olmasi gerekmiyor zaten, filmin tadina uygun olmasi önemli, ki bu filmde gayet iyi uymus. anlatima katkisindan bahsetmiyorum bile.

VI
ving
Super Moderator
876 posts
Dec 31, 2003, 07:13 AM#7483

bi şeyler yazmak için filmin gösterime girmesini bekliyorum...
kimseye haksızlık olmasın tartışmaya sonradan katılmak kasabiliyo...

ST
Strier
165 posts
Dec 31, 2003, 08:37 AM#7484

anlaşılamıyorum galiba. Tabiki filmin içindeki animeler konuya hizmet edicek başka birşey düşünülemez. Önceki mesajları okursak anime kalitesinin muhteşemliğinden bahsediliyor.Şunuda belirteyim: filmin tamamı görüldükten sonra fikirler değişebilir. Bakarsınız ikinci bölüm bana göre bu iyi filmi( asla kötü demiyorum!) başyapıt yapabilir.
dedim ya tartışmaların hepsi bir son noktada tıkanacaktır maalesef: Herkesin Filmi Kendine

You need to log in to post a reply.