Özcan Deniz
Locked72 replies · 1,237 views
Özcan Deniz
Ya inanamiyorum. Yani önce parodisi yapilan seyler daha sonra neden hep gerçek oluyor inanamiyorum. Iki kiro taklidinin ardindan kirolugun trend oldugu güzel ülkemde neden hep bu hazin son ortaya çikiyor?
Ya daha bundan 6 yil önce herkes bu adamla kiro diye alay etmiyor muydu? Walla ben "çok seksi adam niye ööle diyosun" diye kizdirdigim arkadaslarimi bilirim. Anaaaa... Ne oldu simdi? Adam Mercan Dedeyle sahneye çikti mi, çikti. Haluk Bilginer'i yan oyuncusu yapti mi, yapti... Ulan hangi birine "püüüüh" diyecegimi sasirdim ya... Demirel'i 7 kez basbakan yapan zihniyete herkes laf eder, geçmisteki hatalardan hala mi ders alinmadi diye seçmene kizilir. Ulan bu Özcan Deniz olayinda da bir balik hafizasi durumu yok mu?
Özcan, Mahsun, Alisan, Topaloglu Kardesler, Küçük Onur(yanlis anlasilma olmasin) falan hep beraber Prestij Ailesi pozu verip, sagda solda racon kesmiyolar miydi? Ya bu adam ne zaman entel oldu? Hayir sahnede söyledigi sarkilar da hala ayni adamin. Ne degisti ya? Anlamiyorum...Anlamiyorum...
Ona da bir sans verilmeli falan demeyin, kimlere hiç sans taninmadigini düsünmek lazim...
adamin eski halini görünce bu kadar degism de olamaz diyorum. fakat adam iyi yukseldi. artik meneceri herkimse tebrik etmek lazim. iyi isiler bagladi ve akabinde karizmasini hep korudu elemanin. fakat hala kutuk gibi bir oyuncu bana kalirsa. dumduz..
Tamam şu olabilir ışık görmüşsünüzdür,az bir çaba ile bu ortaya çıkarılır,adam çok iyi oyuncu olur,sinema sektörü böyle örneklerle dolu.
Ama Özcan Deniz için verilecek emeklere yazık,tamam bi kere denediniz olmadı,neden ısrar ediyosunuz onu anlayamıyorum.Ondan sonra o da yapabiliyorum falan sanıyo,mercam dede konserinin sonunda selam verilirken Mercan ve İlhan Erşahin sanki özcan Denizin konserine gelmiş gibiydiler.Yani öyle gururlu bir hali vardı ki....
Shattimento tüm söylediklerine katiliyorum ama tersten okuyalim. Denedin olmadi diyosun ya... Deniyolar oluyo... Bu adama karizma diyelim, millet de karizma der diyorlar. Diyorlar oluyo... Inanamiyorum, çok sinirleniyorum...
Re: Özcan Deniz
printerson wrote:
Ya bu adam ne zaman entel oldu? Hayir sahnede söyledigi sarkilar da hala ayni adamin. Ne degisti ya? Anlamiyorum...Anlamiyorum...
Ona da bir sans verilmeli falan demeyin, kimlere hiç sans taninmadigini düsünmek lazim...
Özcan Deniz'i yeni trend'i yakaladı (!) diye izleyenlerin, kendisine prim yaptıranların ne zaman entel (iyi manada :D ) olduğunu söyleyebilir misiniz? Modern hayat kasıntısında, altyapıya ihtiyaç duymadan bir gün de bale izleyicisi olan tatlı su enteli (kötü manada :D ) bile diyemeyeceğimiz kesim kendisi gibi bir gecede "clubber", "oyuncu" olan "kıro"'sunu seviyor, onlara gayet yakın geliyor. Amiyane tabiriyle "Öyküsünden kendisinden bir şey buluyor.". E ondan sonra "Neredesin Firuze?" Haluk Bilginer filmi değil Özcan Deniz filmi diye önplana çıkıyor.
ya aslında özcan deniz i sevmem,hatta gıcık olduğum medya maymunlarının başında gelir.ama ortada bir durum warsa bence bu adam göz önünde olan we yıllarca olmuş olan gelip geçici maymunlardan bir tanesi o kadar.yani bu maymun gidecek bi kaç yıl sonra (yani gündemden düşecek) sonra başka bir maymun gelecek,ama büyük cogunluk hala sezen aksu dinlior olacak:))
sorun özcan denizde degil ki...
dedigin gibi o gider baskasi gelir. sorun benim sorunlu burjuvazimde...
bu konuda caggins in dediklerine aynen katılıyorum..bırakın onu, ona deger verip buraya getirenler tartışsın..benim açımdan bi önem arzetmiyor ve etmiycekte. bu konunun burda tartışılması bile anlamsız..arkadaşlar lütfen başka bi şey yazmayın.bu topic bu yazıyla son bulsun..noktayı koyuyorum fuck off
ayni tepki kaçinciya geliyor bilmiyorum. emredersiniz tartismayayim bir daha... yok sayalim...
daha önce hakan peker topicinde de ayni sey yasandi.
bakin. neyin tartisildigi degil, nasil tartisildigi önemlidir. sanki bu forumda lynch topici, korsan topici, belleville topici, animasyon sinemasi topici yok, sanki kimse tarkovskiden, bergmandan, felliniden habersiz, özcan denizi tek sinema oyuncusu saniyoruz, iyi oynamis kötü oynamis diye tartisiyoruz. bir kere o tartisilsin bu tartisilmasin demek yeteri kadar tartisma adabinin disinda kalan bir tavir. iyi tamam tartismayalim ama daha önce baska topiclerde de getirdigim elestiriyi yeniden getiriyorum.
- özcan denizi bundan sonra tartismayin.
- neden?
- degmez.
bu neden sorusuna bu yanitin gelmesi kimi tatmin eder. onu bilmiyorum ama ben hiç tatmin olmuyorum.
özcan denizin bulundugu noktada kimler kimler olabilirdi biliyor musunuz?
bu ülkede, bu adamin kimligine uygun film yapiliyor. ayaga uygun ayakkabi imal ediliyor yani. hangi önemli sanatçimiza bu yapildi simdiye kadar? ve kalkip cenk özgen diyor ki; bu konu gündeme gelmesin. olur.
sordugum sorularin yaniti var mi elinizde?
gelmek istedigim belli noktalar vardi bu topicte ama tartisalim istiyordum. yok... insanlar söz söylemekten kaçinirken bunu yapmak ne mümkün...
ÖZCAN DENIZ GERÇEGININ ALTINDA NELER VAR?
1- Modernlesen Türkiye diye okudugumuz masallarin altindaki feodal özlemler var.
2- Türkiye burjuvazisinin hayvani seksüel beklentilerinin, entellektüel beklentilerinin 3-5 kat üzerinde olmasi gerçegi var.
3- Arabesk idollerin olmak istedikleri yerin, Türkiye burjuvazisinin yemek masasindaki basköse oldugu gerçegi var.
4- Daha elim ve daha vahim olmak üzere; Türkiye'nin ekonomik siniflarinin estetik begenileri, en alttakinden en üsttekine kadar farklilik göstermiyor.
BÜTÜN BUNLAR, BU FORUMDA SINEMAYI, SANATI TARTISAN, KONUSAN, PAYLASAN INSANLAR ICIN BIR ANLAM IFADE ETMIYORSA, evet tartisilmasin. zaten benim de tadim kaçti. tartisilmasin.
ama bir fuck off da benden cenk özgen...
Arkadaşlar sertleşmeye gerek yok. Toparlayalım bence bu tartışmanın yanlış yönde gitmesinin nedeni Özcan Deniz'in yeni bir film çekmesi ve muhtemelen herkesin onun sanatçı kişiliğine!! yönelik yorumlar yapması.zaten forumun açılış yazısı da tartışma bu yönde gidecekmiş izlenimini veriyordu...
Yoksa bu foruma katılanlar bu konuları tartışamayacak kadar çapsız değiller.
Printerson'ın asıl isteği Özcan Deniz üzerinden kültürel,sosyolojik çözümlere ulaşmak, tabi bu durumda yine aynı eksende yoğunluklu olarak ilerleyip biraz daha konuyu genişleterek devam edebiliriz. Zira bu toplum yoktan kahramanlar/sanatçılar/yazarlar/çizerler üretmek konusunda(bkz.Tülin-Caner vs. vs.) pek usta.
Bu rotada ilerlemek isterseniz buyrun önden :)
su populer olana karsi durmanin sozumona duyarli bir aydin olmanin ilk yolu gibi algilanmasi beni sahiden hasta ediyor.
printerson cok guzel aciklamis ustune daha ne soyleyebilirim bilmiyorum. ama ozcan denizi konusmak, daha dogrusu soluk alip verdigimiz o "alandan" bir seyler konusmak onu durduk yere yuceltmek degildir. ozcan deniz hakkinda bir topic acmak onun saglam bir hayrani olmak degildir. onun varlik sebebi ve soylediklerinden hayatin icinde bulundugu seylere dair delil toplama ugrasidir biraz da..
yahu o zaman filme niye gidiyorsunuz, hangi duyguyla film tartismalari yapiyorsunuz? insanlar boktan diye burun kivirdiklari korku filmleri uzerinden koca modernizmin acmazlarina variyorlar. elbette bunu "sevdim", "cok sIkIldim" yaklasimlarinin disina cikmayi basardiklarinda yapabiliyorlar.
hayat tarafindan icine alindiginiz kusatilmisliktan kurtulmanin ilk yolu onun farkina varmaktir. buyuk bir akvaryumun icerisinde sadece size sunulanlarla, atilan yemlerle, akvaryumun tasarimiyla yasadiginizin farkina varmadan izlediginiz sanatin da pek bir ise yarayacagini sanmiyorum. matrix'in oldugunu bilmeden matrix'ten cikis yapamazsiniz. populer kultur tartismalari sizi icinde bulundugunuz kultur ikliminin ne merem bir sey oldudugunu anlamanizi saglayacak.
ozcan denizi konusmaya degmez diyenler, bir zahmet neye degmedigini ve neden degmedigini de ortaya koymadiklari surece soyledikleri her sey bosa gidecek. butun meseleye bu sekilde faydaci yaklasacaksak film sohpetlerinde yapacaginiz tartisma ozel efektlerin muhtesemligi, oyuncunun peri gibi olmasi, filmin cok eglenceli ya da sIkIciolmasindan oteye gidemeyecektir. en azindan samimiyetini yitirecektir.
benden soylemesi.
şimdi yine yanlış anlaşılmaktan korkuyorum ama birşeyler yazmalıyım...
martin ve printin yazdıkları son derece doğru şeyler ve evet özcan deniz ekseni üzerinden sadece günümüz türkiyesine bağlı kalmamak şartıyla popüler oyunculuk köküne kadar tartışılmalı...
özcan denizin bu noktalara gelmesinde printin ortaya koyduğu oldukça iyi tespitler var...
bu tespitlerin derinliğine doğru gidecek bir tartışmada ortaya çıkıp
"aha ben bunu yazdım burda keselim bitsin" demek sinefilin eksenini,çapını anlayamamak demektir...
fakat bundan farklı olarak bir konuda "bu adamın neyini tartışacağız" şeklinde bir tepki koymak da her forum kullanıcısının hakkıdır diye düşünüyorum...
bu noktada yanlış anlaşılmaktan korktuğum noktaya geleyim...
şimdi çıkıp da kardeşim hakan pekeri niye tartışıyoruz dedin şimdi de özcan denizi tartışalım diyorsun...bunun mantığını açıklasana diyeceklere hemen cevap vereyim...
hakan peker doksanların başında popüler müziğin çıkış noktasında kendine bir yer bulmuştur...şu an çoğumuzun midesini bulandıracak düzeyde müzikal altyapısıyla(aslında altyapı lafı değer verir gibi oldu ya neyse)bir dönem türkiyede fırtına gibi esmiştir...
özcan denize ise 2000lerin başından itibaren popüler sinemanın çıkış noktasında birileri yer vermiştir...
işte bu noktada özcan denize türk sinemasında ve oyunculuk tarihinde yer verenleri kıyasıya tartışmak lazım...
Eğitimli bir toplum olmadığımız, herkesin köşe dönme hayalleriyle hareket ettiği , insanların nitelikten çok niceliğe önem verdiği bir toplumda yaşadığımız bir gerçek.
Özcan Deniz gibi kendimize yakın bulduğumuz içimizden gelen birilerini bir yerlere getirmeye çalışıyoruz.İçimizden biri,bize benzeyen biri,köşeyi dönmek için bir şans buluyor ve biz bir kişinin bile bu şansı yakaladığına çok mutlu oluyoruz,çünkü onun bunu yapabilmesi bizim de birgün başarabileceğimiz anlamına geliyor.ve yol veriyoruz destekliyoruz,bu yüzden Bayhan karga sesine rağmen o kadar oy alıyor,çünkü o kaybedenlerden, onu o kadar içimizde hissediyoruz ki ona oy vermek yaşama dair kendimize de bir şans tanımak gibi geliyor.el birliğiyle onu yukarılara taşıyoruz.O da yukarıda "aaa ne kadar yüksekteyim,aşağıda da ne kadar çok insan varmış" diye geriniyor.
Sonra o yarattığımız Özcan Denizler,Bayhanlar büyüyorlar, sonra biz yaratmamışız gibi ona hayran oluyoruz,o sizinle halkım diye konuşuyor vs.vs.
Köşe dönme olayına tekrar gelirsek Neredesin Firuze'de de kimse sanattan falan bahsetmiyor,sürekli kaset yaparak parayı vurmaktan bahsediyorlar,hiç öyle sanatsal kaygıları yok Plakçılar Çarşısı esnafının...
Printerson'un tespitlerine de gelirsek;
Türkiye modernleşmedi,hala feodal kültürün kanatları altında,ve modernleşemeyecekte,arada kalmışlık Türkiye'nin kaderi ve hep bu şekilde hiçbir kültürel unsuru sentezleyemeden,yama olarak yaşayarak,her yaptığında bir becerememişlik,olmamışlık hissini vererek yaşayacağız.Olmuyor,çünkü alışamıyoruz,bize dayatılma gibi geliyor,modernleşme dedikleri.
ve bu arabesk kültürden hoşlanıyoruz,aslında buyuz da üzerine birşeyler inşa etmeye çalışsak belki daha başarılı olacağız ama ya toptan reddediyoruz,ya da en radikal en dip tarafını uygulamakta diretiyoruz.
Ve gerçekten Türkiye'de tüm rating kategorilerine giren insanlar hepsi aynı şeyi seyrediyor.Ben Evleniyorum'un ratingleri en yüksek A,B'de görünüyor.
Ve C,D 'de aynı programı seyrediyor.
A,B gelir seviyesi ve yaşam biçimi itibarı ile en modernleşmiş grubu temsil etmesi gereken insanlardan oluşuyor,ve Microcosmos'un tv gösterimi rating rekorları kırmıyor,araştırmacılarca C,D'nin izlemesine ihtimal verilen programlar zirveye taşınıyor.
Zaten geçenlerde Türkiyede'ki zenginlerin de profili ,yaşam biçimleri ile ,ilgili bir araştırma yer aldı çok ilginçti tavsiye ederim.
neden A,B'nin bu programları izlediğini çok net açıklıyordu.
Ya biraz fazla genişten aldım , galiba toparlayamadım ama...
sermest wrote:
şimdi yine yanlış anlaşılmaktan korkuyorum ama birşeyler yazmalıyım...
...
bu noktada yanlış anlaşılmaktan korktuğum noktaya geleyim...
şimdi çıkıp da kardeşim hakan pekeri niye tartışıyoruz dedin şimdi de özcan denizi tartışalım diyorsun...bunun mantığını açıklasana diyeceklere hemen cevap vereyim...
sermestcim yanlis anlayacak bir sey yok... "sunu soylemen yeterlidir bence: "hakan peker tartismasinda bu konun tartismaya gerek olmayacagini dusunurek karsi ciktim. ama ikna oldum."
sonucta burada "etkileşim" halinde olmak icin yaziyoruz. sanirim aramizda sidik yaristirma derdinde olan pek kimse yok. benim buradaki metinlerden ogrendigim pek cok sey oldu. isin guzel tarafi da burada. pek cok konuda tartismaya basladiktan sonraki fikrim ile ilerlemesinden sonraki fikrim degisti.
hakan peker ve ozcan deniz kiyaslamani "o yer bulmus", buna "yer vermisler" ekseninde yapmani da "yersiz" buldum. birileri sonucta "yeri kapliyor".. burada bunlarin icinde bulundugu evreni konusuyoruz.hakan peker"ler" ve ozcan deniz"ler" meselesidir bu.. sahislari degil populer "icon"lari konusuyoruz aslinda. iconlarin neye denk geldigini...
This topic is locked, no new replies can be added.