Skip to content

Özcan Deniz

Locked

72 replies · 1,237 views

SH
shattimento
311 posts
Mar 11, 2004, 03:30 PM#9233

ya arkadaşlar insanlar burada birbirlerine birşeyler ekleyebilmek,farklı bakış açılarını görebilmek için yazıyorlar. Yoksa küfredip (ki hepimiz ediyoruz,burası talim terbiye kurulu da değil-kullandığınız kelimelerin inanın hiçbir önemi yok) deşarj olmak için burada değiliz, öyle olsaydı herkesin tepkili olduğu birşeyler var değil mi ? böyle başöğretmen
edasıyla konuşmayı da hiç sevmiyorum ama ....

sinemanyak wrote:
sevgili "caggins" senin sosyo psikojik yaklaşımlarını radikal gazetesinin pazar eki yıllardır yapıyor ..henüz eleştirdikleri kişiler üstünde bir etkiye sahip olamadılar

diyosun ama tamam da bu nasıl bir mantık şimdi,bu adamlar zaten o bahsettiğin gazeteninn o ekini okumuyorlar,ayrıca zaten bu eleştiriler,çözümlemeler hiçbir zaman okuyun da feyz alın , kendinizi düzeltin,sarsıl ve kendine gel mantığıyla yapılmadı. sadece yansımalarını gördüğümüz bir olayın öncesini nedenlerini açıklamaya çalıştık,bu pazar eki yazarları da hatta inanmıcaksın birçok bilim adamı aynı işle uğraşıyor.

şimdi sen sürekli bizim ısrarla paylaşmak istediğimiz bir konuyu sabote ettin, sonra da özgürlükten bahsediyorsun.kimse sana tartışma demedi ki ,aksine sen sürekli bu konunun tartışılmasını engelledin.

sinemanyak wrote:
birileri bu adamları sosyolojik yaklaşımlarla değerlendirip o şekilde eleştirilim görüşünde benimde içinde dahil olduğum bir grup bu adamlara karşı ağzımıza ne gelirse söyleyelim görüşünde

diyorsun da bu ağzımıza geleni söyleyelim tarafını böyle bir forumda dile getirmenin bi anlamı yok ki?tamam bir kere söyledin,bu görüş açısında kendini tekrarlamadan ne kadar ilerleyebilirsin ki(hani ağzına geleni söyleyerek)
ara telefonla aynı görüşü savunduğun arkadaşlarını karşılıklı paylaşın kozlarınızı inan daha eğlenceli olur,deşarj olursunuz.

neyse artık zaten tartışılmıycak bu konu sanıyorum,zaten printerson bu konuyu tartışmaya en heyecanlı olanımızdı onu da küstürdünüz.bu topic inan tartışılması gerekli bi topicti.ama bu noktadan sonra sadece sana derdimizi anlatmaya çalıştığımız için pek bir anlamı kalmadı diye düşünüyorum,ama tabi yanlış anlama sen özgürsün,tabiki devam edebilirsin.

SI
sinemanyak
49 posts
Mar 12, 2004, 12:25 PM#9251

HERKESE KARŞI TEK BAŞINA

açıkçası bu iğreç tartışma benim midemi bulandırmaya başladı benim kısa ve net yazılarıma karşın uzun yorucu yazılar yazılması beni çok şaşırtıyor ....insan hiç üşenmiyomu o yazıları yazmaya anlamıyorum her halde bir ön çalışma yapılıyor...sonra "he he he koyacam lafı salağa"sonra malum kişinin yazısından alıntı yapılır "şu şu demişki, salağa şimdi büsbütün koycam"hesabı eminimki bu yazıyada öyle yapılacak ...siz zahmet etmeyin ben diyorumki: sinemanyak tutarsız ,aptal bir adamdır sinefildeki abilerinden özür diler onlar gibi sosyolog olamıdığı için her zaman acı çekecek ,özcan deniz hakkında adam gibi terbiyeli bir şekilde bi boklar diyemediği için kendisini çok kötü hissedicek ,ilerde ilk uzun metrajlı filmini çektiğinde filmi. burda çok kırdığı ve sayesinde bu foruma küsen zatı muhterem forumun yazar sinefiline ithaf edicek,sinemanyak denen tutarsız herif bu mesajı yazarken bile saçmalamaya devam ediyor,forumdaki yada bu foruma üye olan yüce, bilgin,sinemaya aşık,toplumsal konulara çok güzel bir şekilde parmak basan ,insan üstü varlıkardan tüm ilintimle özür diliyorum ....sinemanyak denen bu adam haftada 3 kere sinemaya giden yılda 250 e yakın film seyreden(kesin bu kısma şu dediki diyecekler) bir çok kısa film öyküsü bulunan 3-4 tane uzun metraj senaryosu bulunanan...ailesi ve dininden sonra en çok sinemayı seven bir zatı muhteremdir ...(bu kısmı beni niteliksiz görenlere yazdım)....zaten sinemayı sevmetyen biri olsaydım "eskişehir" dışınada çok az üyesi bulunan abu entellektüel sinema sitesine üye olmazdım...(eskişehir dışınada az üyesi bulunuyor kısmında yanılıyor olabilirim) benim amacım bu forumda kutsal sanat sinema hakkında hiç bi bok bilmediği halde çıkıp oyunculuk yapan ve utanmadan kendini gerçek oyuncularla kıyaslayan bu herif hakkıda beynimin en derinindeki lafı herkese karşı söylemekti ..tamam kabul ediyorum burası halka açık bi forum...belkide söylememem gerekirdi ama laf ağızdan çıktı bi kere ...lafı buraya yazdığım için pişmanda değilim sonuçta bu benim gerçek samimi düşüncem .....şimdi ne halt ederseniz edin umrumda bile değil ama hayatınızda hiç görmediğiniz bir adam hakında kişiliğine yada sinema sevgisine dokundurucu bi(bu kısma sakın şu dediki demeyin çünkü ne bok laflar ettiğinizi biliyorum)laf ederseniz hiç üşenmeden tek tek hepinize hayatınızda hiç duymadığınız laflardan oluşan bi özel mesaj kapınıza uğrar....--

BEN HİÇ LAFIN LAFIN ÜSTÜNE GELEN ADAM OLMADIM,YANİ BEN ŞİMDİ KÖTÜMÜ OLUYORUM ....

RA
rai
645 posts
Mar 12, 2004, 12:44 PM#9252

well done sinemanyak. keep up the good work.

YO
yojimbo
Private Joker
1,020 posts
Mar 12, 2004, 01:16 PM#9254

sinemanyak,
yukarida kendine bize tanitmissin, sagol. çok film izledigin soylemissin. zaten oyle olmasan burada isin olmazdi.
ancak buradaki sorun sinemaseverlikle degil, tartismak, fikir alisverisinde bulunmakla ilgili.
benim burada gorup de anlamadigim bisey var... tartismalar soz konusuysa, sokakta gördügün her tartismanin içine mi girersin? bakarsin, ilgini çekmiyorsa, baska yere gider, baska tartismalara bakarsin. kendi arasinda, kendi dilinde konusan 4-5 tane adamin içine atlayip da "aman bunu tartismayin" demenin ne geregi var? hayir o yetmiyo, bi de sonunda sinirlenip soyle yaparim boyle yaparim diye tehdit savuruyorsun...
hosuna gitmiyorsa aç kardesim yeni bir baslik "yuzeyselim ben, var mi itirazi olan?" diye, senin gibi düsünen ya da düsünmeyenler varsa orda konussun. hiç olmadi, bu forumda yüzlerce baslik var, yarisindan fazlasi da eglencelik konular. git oraya yaz. bak bana, bu baslik altinda bi tane bile yazim yok. derin derin yazisamiyorum çünkü...
umarim derdimi anlatabilmisimdir.

YO
yojimbo
Private Joker
1,020 posts
Mar 12, 2004, 01:17 PM#9255

çok garip bir mantik hatasi içine düstüm di mi?

VI
ving
Super Moderator
876 posts
Mar 12, 2004, 02:00 PM#9257

hayır hayır doğru cevap fikirlerinize katılmayabilirim ama onları savumanız için sonuna kadar yanınızdayım olmalıydı...
şimdi sen uslubun için seni eleştirenleri eleştir sonra da **insan hiç üşenmiyomu o yazıları yazmaya anlamıyorum her halde bir ön çalışma yapılıyor...sonra "he he he koyacam lafı salağa"sonra malum kişinin yazısından alıntı yapılır "şu şu demişki, salağa şimdi büsbütün koycam"hesabı eminimki bu yazıyada öyle yapılacak ** gibi kusura bakma ama saçma sapan saptamalarda bulun...
burda kimseyi korumak için konuşmuyorum, sinefilde açılan her topic'in derinlemesine tartışmalar içerilebilecek başlıklar olabileceğine inanıyorum ama açıkça da bu topic'in çoktan yörüngeden çıktığını görüşündeyim...

sinemanyak kardeşime son bi şey söylemem gerekirse:
mesajının sonundaki tehditkar tonlamadan son zamanlarda "rozetlerini bırakıp otoriteye isyan bayrağını çeken cool polisler"' ya da "küçük bir kızın ölümüne sebep verdiği için polislikten ayrılan, kendini alkole vurmuş, fakat yıllar sonra bir cinayeti aydınlatmak için göreve geri dönen polisler" 'in oynadığı filmlere listende ağırlık vermişsin gibime geldi...
bu 250 filmlik programının içine tehditkar değil de ironik bir eleştiri yeteneğini geliştirdiğine inandığım bunuel, fellini, kubrick, chabrol, jarmusch, leigh, loach, clark, kusturica, coen, chaplin, allen gibi yönetmenlerin filmlerine yer vermeni öneririm...

KA
kafakoparan
119 posts
Mar 12, 2004, 09:14 PM#9266

eweeeeet tartışma bitti anladik ki ateşli bir konu oldu mu tartışmaktan harbiden aciziz:))
yani şöle bir film hakkında herkes bi şeyler söyler çözümleme yapar ama fikirler birbirine karşıt gelişti mi demek ki bir yerde türk olmamızdan dolayı ipler kopuyor:)
ahhh özcan o 5 para etmez ciğerinle ne halde soktun bizi,sen ki 3. dünya ülkesinin a-modern ortamında serpilmiş bir maymun gör bak nasıl yordun bitap ettin forumu keşke sırf bu yüzden sevebilseydim seni:P
onun yerine aklıma bi hikaye geldi onu anlatacam.
efendim doğu cok doğuda ben asya diyeyim siz tibet milattan önce bayaği bir eskiden.....
bir köy her milletten her ırktan insan war,bu köyde maymunlar kutsal,bir gün köyün yağiz delikanlılarından biri adı RECEP altından bir maymun heykeli bulmuş,getirmiş 3-5 arkadasıyla köye.herkes maymunu köyün tam ortasına koymaya karar wermiş,burda herkes hemfikir dikkat!!!!!
herkes aynı konuda hemfikir ama biri demişki heykele ip bağlayalım öyle köyün ortasına koyalım,diğeri yok kızaklarla cekelim demiş,biri tünel kazalım meydana kadar öle yer altından tasıyalım demiş falan filan.......
böle böle derken girmiş herkes birbirine,yöntem acısından bir uyumsuzluk warmiş,kavga,hır,gürültü derken köyün en yaşlı adamını uyandırmışlar.köyün en yaşlı adamının adı SUPHİ ymiş:))
neyse suphi dede uyanmış cıkmış meydana
suphi dede:nörüo lan ne bu ses zındıklar?????
kalabalık:........
suphi dede:soru sordum la köy ahalisi car car beynimi .....niz demiş.sorun ne söleyin?
kalabalıktan biri:suphi abi,altın maymun için kavga ediyoruz(mahcup bir edayla)
(kamera suphi dedinin gözlere caaarrrtttt! diye girer KAN ÇANAĞİDİR GÖZLERİ))
Suphi dede:ne maymunu ne altını lan!!!
recep:ben buldum abe ormanda
(suphi dede recep e aşağilayıcı şekilde bir bakış atar)
(biri meseleyi etraflıca anlatır suphi dedeye,suphi dede sakallarını sıvazlar,esner,şöle bir etrafa bakınır)
suphi dede:maymunu benim eve koyun lan!
kalabalık:............(napcaz lan edasıyla birbirine bakmaya başlarkene....)
suphi dede:duymadınız mı benim eve koyun la altın maymunu!!!(bağirir:))
kalabalıktan biri,eline geçirdiği taşı suphi dedenin başina atar,sonra bi baskası,sonra bi baskası,bütün kalabalık suphi dedeye taş atmaktadır:)
neyse 15 dakka içinde suphi dedenin beyni yere akar:P
gaza gelen kalabalık,hep beraber maymunu köyün ortasına yerleştirir,40 gün 40 gece eğlenirler,coşarlar,kardeşlik had safhadadır:)
ama suphi dedeye güzel bir mezar yaparlar we recep ayının 16. günü coşkulu bi şekilde suphi dede gününü de kutlarlar.yani saygı bitmemiştir.
yıllardan beri hani o suphi dede şenlikleri diye kutlanan gün işte bu gündür.
ahhhhh suphi dede ahhhhh:)
bitti bitti.

SI
sinemanyak
49 posts
Mar 13, 2004, 11:12 AM#9286

ving gerçekten çok komiksin ,o bahsettiğin yönetmenleri izlemeden zaten sinemasever olunmaz....

COME AND SEE

AN
Anıl_Okay
4 posts
Mar 13, 2004, 11:47 AM#9287

vay be bayadır bu foruma girip yazı yazmıyordum meğer kıyamet kopuyormuş...
öncelikle şunu belirtiyim burdaki tartışmanın baş rollerindeki kişi olan sinemanyak benim 10 yıllık arkadaşım oluyor kendisi azılı bir sinema manyağıdır ve burda entel dantel geçinen bi çok heriftende daha iyi bir sinema bilgisine sahiptir..son olarak ving denen arkadaş LİSTESİNE KOYMAYI UNUTmuş OLMALI BEN TAMAMLIYIM DEDİM

resnais,godard,hitchcock,trier,kieslowski,fassbinder,saura,de palma,lynch....bence ving sinema daarcığını genişletmek istiyorsan bu yönetmenleride es geçme

nipple
nipple
526 posts
Mar 13, 2004, 12:24 PM#9288

tartışma iyice tıkanmış ve gereksiz noktalara gelmeye başlamış. moderatorler bir sey yapmalı artık.

CA
caggins
472 posts
Mar 13, 2004, 06:28 PM#9296

sanırım artık bu başlığın kapanma zamanı geldi ne bu böle ya başlık yakında silinmezse ben de her seferin bol bol küfür yazacağım bu sayfaya bu ne yaaaa... bu kadar mı basitleşir kardeşim...

DO
dopey
914 posts
Mar 14, 2004, 10:56 AM#9302

bu başlığın kilitlenmesi lazım başka bir tarafta sinema manyağı kimdir tartışmasına başlamalıyız. çok film izlemekle sinemayı sevmek arasından farkları ortaya koymamız lazım. hani o ortaokul lise kitaplarında bakmakla görmek arasında ki farklar anafikirli okuma parçalarındaki gibi sinemaya bakmak ve görmek arasındaki farklar
sinemanyak arkadaşı oradaki tartışmaya bekliyorum. tehditkar tutumunu bir yana bırakıp sivri dilini törpüleyip bu yana gelirse sevinirim.

http://www.sinefil.org/forum/viewtopic.php?t=1011

moderatörlerden ricam artık bu topik'in kilitlenmesinden yanadır.

CA
Cahit Binici
Administrator
111 posts
Mar 14, 2004, 03:22 PM#9317

Merhaba;

Sinefil'in varlik sebebi ve tartisma bicimleri uzerine kucuk bir hatirlatma yapmanin zamani geldi sanirim.

Sinefil'in belli bir sahibi yoktur. Sinefil paylasmayi esas almis olan bir grubun isin hammallik kismini gonullu olarak ustlenmesi sonucu katilan herkesin ekledikleri ile varolan bir yayin olarak yasamini surduruyor. "Sahipsiz" olmasi basibos oldugu anlamina gelmiyor. Bilakis, Sinefil yasama bicimiyle basli basina bir projedir. Uretim bicimiyle belki de sanatlarin en kollektif olani sayilabilecek sinema'nin "tuketim" bicimiyle de ortaklik kurarak cogaltilabilecegine boylece "yeniden uretilebilecegine" inaniyoruz. Sinemayi bir anlamda "hayati anlama klavuzu" olarak gorenlerin gelip "anladiklarini" birbirine paylasmasini saglayarak bir "bilgi" ve "duygu" havuzu olusturmaya calisiyoruz. Bu havuzun bulanmasina, gelip birilerinin isemesine izin vermemiz soz konusu degildir.

Henuz yuzyuze tanismadigimiz onlarca yazar, forumda yaptiklari keyifli sinema sohpetlerinin sonucunda iyi arkadasliklar kurmus insanlar Sinefil'in kimligini olusturanlardir. Sinefil bir kimlik uydurup onu uyelerinin uzerine zorla giydirmeye calismadi hic bir zaman. Sinefil'in kimligi bu topluluk dusuncesini yaratanlarin kendiliginden olusturdugu bir kimliktir. Boyle de surecektir.

Bir sanat olarak sinema ayni zamanda eglence dunyasinin en onemli araclarindan biri durumundayken biz "sinefiller" bunu basit bir haftasonu aktivitesinden cok ote bir yere koydugumuz icin Sinefil'de bulusuyoruz. Bugun internet dunyasinda onlarca sinema sitesi "parasini bosa harcamak istemeyen" sinema tuketiclerine oldukca kaliteli hizmetler sunabilmekte ve sinemanin "eglenceli" yonunu one cikarabilmektedir. Fakat Sinefil her ne kadar populer sinemayi yatsimasa da asil alaninin bu olmadigini biliyor ve filmi "izlemekle" yetinmeyip filmi her yonuyle "okumaya" calisan insanlarin bir araya gelmesini sagliyor. Cok fazla okuyucusunun olmasini, okunma oranlarinda en tepelerde olmayi hedeflemiyor. Sinemaya "boyle" bakanlari biraraya toplayarak paylasarak cogalmalarini saglamak en buyuk hedefidir.

Internetin kaygan ve cabuk kir tutan zemininde olabildigince temiz kalmaya calisiyor. Inaniyoruz ki zaman icerisinde Sinefil'de yazmaya baslayan pek cok uyemiz sinema yazarligi kurumuna da onemli katkilar yapacaklardir.

Forum bolumumuzde mudehaleci olmamaya, yasaklar koymamaya buyuk bir ozen gosterdik, bundan sonra da buna dikkat edecegiz. Kimsenin burada polislere ve yargiclara ihtiyaci yok. Hic bir tartismada ille de uzlasilmasini beklemek abesle istigal olur. Hatta herkesin biribirini cok sevmesini de bekleyemeyiz. Fakat saygiyi elden kaciran yazilara izin vermemizi de kimse bizden beklemesin. Tartismalarin eksenden kayarak yersiz kisisel atismalara, anlamsiz "ben daha uzaga tukururum" yarislarina donmesine izin veremeyiz. "Asgari uygarlik seviyesi"nde de olsa tartismalarin surmesini istiyoruz. Her gecen gun kalabiliklasan katilimcilarimizdan en onemli beklentimiz budur.

Tum bunlari goz onune aldigimizda bu tartismanin kendisini kilitledigini goruyor ve Sinefil'in kollektif kimligine yakismadigini dusunerek teknik olarak da konu basligini kilitliyoruz. Uzulerek eklemeliyim ki bundan sonraki herhangi tartismalarda uyarilara ragmen havuza isemeye devam edenlerin aramizda isi olamayacagini dusunerek forum uyeliklerini iptal etmek zorunda kalacagiz. Polis ve yargic olmak istemeyen bizlerin bu duruma dusmeyecegini umuyorum.

Birlikte daha da cogalmak dilegi ile keyifli sohpetler...

This topic is locked, no new replies can be added.