Bu Gün Neler Seyrettik
Locked302 replies · 5,144 views
ghost in the shell: innocence 7/10
harika bir animasyon. konusu kötü olmasa tam puan alırdı. gerçekten bazı sahnelerde izlediğim şeye inanamadım. Mükemmel bir animasyon ve anlatım tekniğine sahipler. Müzisyen Kenji Kawai de görseller kadar başarılı parçalar üretmiş. Çizgi eserlerden oluşmuş bir sanat müzesi gezmek gibiydi. her anime severe tavsiye edilir.
ghost in the shell de konu kötü ve bulduğum türkçe altyazılar daha da kötü!
ama animasyonlar titretmiş ne diyim büyük bi bölümünde şok olarak izledik filmi.o japon atasözleriyle yapılan felsefelerdeki türkçe altyazılar filmi komedi yaptı bi süre,çok kötüydü.
Allah'a şükür, sonunda!
2046 Bir sinema izleyicisinin en mutlu anlarından birisi 3-4 yıldır bitmesini merakla ve heyecanla beklediği, ona göre dünyadaki en iyi yönetmenin yönettiği ve en sevdiği oyuncunun başrol oynadığı fimi en sonunda izleyip, eserin kendi beklentilerinin kat kat üzerinde olduğunu görmesidir bence.
İşte dün gece benim başıma bu geldi. Wong Kar Wai yine beni aldı götürdü.
Filmin konusu biraz karışık görünse de (olay anlatısı linear değil) Wong sevenler kendilerini yabancı hissetmeyecekler.
Alışık olduğumuz, beklenti, arzu, aşk, zalimlik, pişmanlık, geçmişten kopamama temaları nakış gibi işlenmiş.
Tony Leung bence hayatının en harika oyununu çıkarıyor. Geri kalan kadro zaten bomba gibi - Gong Li, Zhang Ziyi, Faye Wong ve Carina Lau döktürüyorlar, Japon arkadaş Takuya Kimura'da hem rolüne cuk oturmuş, hem de Wong filmine güzel yakışmış.
WKW benim en sevdiğim yönetmen, adam sanki içimi okuyor, nereden biliyor benim neler hissettiğimi? Nasıl bu kadar güzel ortaya koyuyor?
Soundtrack bir harika (ama hangi Wong filminde değil ki?)
Sonuç olarak sadece Wong severlere tavsiye ederim (hele önce The Days of Being Wild'ı görürseniz bu film ona güzel eşlik ediyor) diğer arkadaşlar Wong ile tanışmak istiyorlarsa In The Mood for Love'a, Chungking Express'e filan takılsınlar önce.
Before Sunrise'ı ben ilk izlediğimde hiç beğenmemiştim ama yıllar geçtikçe film nedense hep belleğimde kaldı ve bir daha izlememe rağmen şu an çok seviyorum (ben büyüdüm galiba bu arada).
Neyse Before Sunset'i çok merak ediyorum, vizyona girecek mi? Bilen var mı?
Gönül Yarası İşte bildiğiniz Y.Turgul filmi - Şener Şen yine bildiğiniz Şener Şen (yahu bu kadar doğal yetenekli bir adam bu kadar casting kurbanı olsun - ne diyeyim-) tabi uykusunda bile yapabileceği bu rolün altından gayet güzel kalkmış.
Meltem Cumbul bu aksanla konuştuğunda normal aksanındaki tellafuz sorunlarını yaşamıyor, kendisini güzelde bulmuyorum doğrusu ama u rolde çok iyiydi. Bu kızı hep böyle konuştursunlar..
Öteki arkadaş herhale Gurbet Kadını adlı Asmalı Konak klonu dizide oynuyormuş - ben ilk defa görüyorum, gayet güzel rol yapmış çocuk.
Müzikler Türkü sevenlere hitab eder - ben o kadar hastası değilim ama Neşet Ertaş çok güzel söylemişti, müzik sevip o şarkıda bir şeyler hissetmemek zor doğrusu.
Yavuz Amca bir uzak doğu filmleri severmiş, bizden yani. nitekim filmin sonlarına doğru bir sahnede J.Woo'ya gönderme yapmış. Film ise baştan aşağı melodram - ben tabi sular seller gibi ağladım, hatta arkadaşım benim ağlamama ağladılar- senaryo bildiğimiz senaryo, son bildiğimiz son ama dokundu bana işte. Galiba YT Kore filmi izliyor son bir kaç senedir.
Dünyanın Orta Yerinde Aşk için Bağıyorum ya bu film buraya nasıl geldi bilen var mı? Japonya'da geçen sene para basan - kitabı best seller, televizyon dizi rating şampiyonu ve filmi acayip gişe yaptı- bu film Türk izleyicisine hitap eder mi bilmiyorum (lise aşkı, ölümcül hastalık vs gibi melodrama müsait konular var) Ben yine ağladım bu filmde ama doğrusu tavisye edip etmeme konusunda tereddüt ediyorum. Acıklı, romantik bir film işte.
Ama bence bu filmi sinemada görün ki Asya sinemasını ülkemizde izlemek için yol açılsın (ne cevherler var orada).
yeniler
The IncrediblesSüperrrrrrrrrrrrrrrr
Around the bend-Michael Caine'nin vasiyeti ve Christopher Walkenin karanlıktaki dansı akılda kalanlardan
The Merchant of Venice-Al Pacino ve Jeremy Irons abilerin canı tiyatro çekmiş.Mahkeme sahnesine dikkat
De-Lovely-Kevin Kline ve Ashley Judd'un yer aldığı bir muzikal
Kinsey-Liam Neeson, Alfred Kinseyi canlandırıyor
The Door in the Floor-Jeff Bridges,Kim Basinger
The Forgotten-Julianne Moore, kıvamı tutmamış boş vakit geçirmek için
Meet the Fockers-Robert De Niro,Ben Stiller,Dustin Hoffman,Barbra Streisand,Owen Wilson kadro iyi gibi ne dersiniz
Ladder 49-Joaquin Phoenix,John Travolta. Bir yangın olur biz yangına gideriz hikayesi
Beklenenler:
Constantine-keanu reeves ortalıgı kasıp kavuracak gibi
**War of the Worlds **-Steven Spielberg,Tom Cruise,Tim Robbins.Steven eski bir klasiği yeniden çekiyor yaza vizyonda
hz.süleyman ın masası mı asası mı bilmiyorum adından emin değilim..onu izledim bir arkadasım getirdi.güzel,izleyin,ben 10 üzerinden 7 veririm:P
Serdar wrote:
sakın beşiktaş tansaş'ın yanındaki yerden korsan cd almayın.Açık eczane tadında,ihtiyactan incredibles'ı aldım param çöpe gitti.
efendim oradan VCD almayın.Ama DİVX alabilirsiniz ben de hiç sorun çıkmadı şimdiye kadar.
In America :
Harika bir aile draması.zevk verici bir film;herşeye rağmen umudu körükleyen,sakin sularda seyredip arada dalgalanan.
John Carpenter's Christine :
Bayıldım.Stephen King uyarlaması,Carpenter'ın elinden çıkınca fevkalade olmuş.Arabaya olan aşkım bu filmden sonra beni korkutmaya başladı.Bir de bir arabada bu kadar farklı ölüm şeklinin olabileceği aklıma gelmezdi.Müzikleri de şahaneydi.
**
John Carpenter's Vampires **:
Carpenter'dan gidiyoruz hadi bakalım.Film vasat,hatta belki daha da kötü.Vampirlere olan sempatim yüzünden merakla izledim ama tatmin olamadım.Bir tek ''Master'' fena çekici bir adamdı onu biliyorum.Bi de Master'ın söz konusu hayat kadınına ölümsüzlüğü verdiği sahne,hani odanın tavanında bekliyordu kadını.Sonrası dehşet verici.Başka bir şeyini de beğenmedim.
**From Hell **:
Film çok şeyden yoksundu.Jack the Ripper en büyük kozuydu,bir de filmin başarılı atmosferi,bundan kastettiğim söz konusu dönemin Londra'sına birebir uyan set.Ama tatsızdı;duygusal anlamda verebileceklerinin yarısını bile vermiyordu.Yine de kendini izleten bir film ama çok şey vermeden.
This topic is locked, no new replies can be added.