Skip to content

Sinefil İzmir Buluşması (6 Mart 2005)

101 replies · 1,948 views

QU
quantino
102 posts
Feb 01, 2005, 10:43 PM#17532

hayirlisi olsun.

düşündüm de martin haklı olabilir aslında. izmirli sinefilleri toplamak için somut bir neden gerekebilir demişti. şu haliyle buluşma biraz internet üzerinde uzun zamandır tanışan insanların bir de yüzyüze görüşmek amacıyla toplanmasına benziyor gibi. daha doğrusu dışarıdan öyle algılanabilir. forumu düzenli takip etmeyenler kendilerini yabancı olarak düşünüp yalnızca arkadaş edinme amaçlı bir buluşmaya sıcak bakmayabilirler.
benim kafamdaki olabilirse kulüp benzeri kalıcı bir oluşumun temelini atmak.
izmir'de fazla festival olmuyor. sinemalar yalnızca ticari filmleri gösteriyorlar. istediğin filmi bulabileceğin yerler yok. istanbul'da yapılan en az 15 kısa film veya senayo atölyesinin ilanını gördüm ama izmir'de hiç yok. dolayısıyla az ama çok aç bir sinefil kitlesi olsa gerek burada.
internette gördüğüm "kısa film çekiyorum, yardım arıyorum" gibi bireysel mesajların büyük çoğunluğunun izmir kaynaklı olduğunu görüyorum ki bu da ihtiyacı doğruluyor sanırım.

demek istediğim önce izmirlileri internet üzerinde toplamaya çalışsak ve ufaktan somut şeyler üzerinde konuşmaya, çalışmaya başlasak sağlam bir girişim olur bu. çıkış noktamız fanzindi mesela.
bazı gruplardan sinefil'in mailleri geliyordu bana. o gruplara "izmir'de yaşıyorsanız, sinemayı tutkuyla seviyorsanız fakat bu açlığınızı bastıramıyorsanız gelin birlikte hareket edelim" tarzında bir mesaj atalım örneğin. yani bu siteden habersiz olanlar bile ilgi göstersin. önce internette bir araya gelelim, planlarımızı da buluşmadan önce somutlaştıralım az çok. buluşup, tanışıp, ayrılıp iki gün sonra unutma tehlikesine karşı kalıcı olabilmeyi sağlamak gerekiyor. "belki birbirimizden hoşlanmayız" da tehlike olmaktan çıkıyor o zaman, birbirimizden değil birlikte bir şeyler yapıyor olmaktan hoşlanıyor olmamız yetiyor. kısaca böyle bir buluşmaya katılmaları için insanların çıkarları olması, onlara bir neden sunmamız gerekiyor bence.

ne dersiniz?

DA
darxoul
265 posts
Feb 02, 2005, 07:22 AM#17536

bence 6 mart'a kadar bütün buları konuşabileceğimiz bir zaman var önümüzde. bulumayı bir proje toplantısı biçiminde de düşünebiliriz. bence bir sakıncası yok. e-posta gruplarını bu işten haberdar etmek de düşünülebilir. ama o zamana kadar projenin netleşmesi gerekir bence -eğer olacaksa.

şimdilik hala:
darxoul
quantino
kafakoparan
Martin Mystere ve yönetimden birileri

KA
kafakoparan
119 posts
Feb 02, 2005, 03:26 PM#17546

quantino dediğin bir çok şeye katılıyorum,bu arada fanzinden ziyade,kısa film projeleri olan ve bunları bir arada sinema aşkıyla çekmeye çalışan,uğraşan,tartışan,ortaya bir şeyler çıkarmak isteyen bir grup olusursa çok iyi olur.
hatta belki biraz aşırı olacak,ama buluşma günü herkes elinde dosyasıyla gelsin de tartışalım biraz:))şaka değil,en azından kabaca bir üstünden geceriz,nasıl fikirler var tartısırız,bir öneri tabe sadece.

QU
quantino
102 posts
Feb 02, 2005, 04:26 PM#17550

bu arada fanzinden ziyade,kısa film projeleri olan ve bunları bir arada sinema aşkıyla çekmeye çalışan,uğraşan,tartışan,ortaya bir şeyler çıkarmak isteyen bir grup olusursa çok iyi olur.

kafamdaki tam olarak buydu. tabi bununla sınırlı kalmaz, başka projeler de üretebilir isteyen. gerçi 6 mart böyle bir proje için benim açımdan geç oluyor ama olduğu kadar artık. hedefimiz şudur deyip hemen burada çalışmalara başlayabiliriz ufaktan. veya örneğin gelecek hafta bir toplantı düzenleyip internet üzerinden bulabildiğimiz her kısa film/sinema forumuna ve mail grubuna çağrı yollarız. 3 oradan 5 buradan toplarız insanları. bir an önce çalışmalara başlasak iyi olur yani.
kısa film projesi çok geniş bir kitleyi memnun eder sanırım. hem yazmak, hem de kamera arkasında veya önünde görev almak isteyenlere hitap edecektir. üstelik iyi bir "ekip" ve yardımlaşma bu işte şart olduğundan böyle bir girişim çok yerinde olur.
tabi buluşmanın yararları bununla sınırlı değil. martta festivalimsi bir şey vardı sanırım, grupça gidebiliriz oraya. kitap film takası falan yapabiliriz. yararlı olur..

AS
asuman
32 posts
Feb 02, 2005, 04:28 PM#17551

ben dokuz eylül sinema topluluğuna:(SİTO) üyeydim.(mezunum şimdi).
bi ara kısa film çekme gibi çabalarımız olmuştu ama kamera
ödünçtü yarım kaldı. ben hala senaryo filan üretmeye çalışıyorum.
bikaç tane küçük çaplı projem var. gerçi senaryo yazım teknikleri
üstüne filan hiç okumadım. kendi çapımda yazdım. ama vakit
ayırabildiğim zaman teknik bi araştırma yapmak istiyorum.
ama işler izin vermiyo:( zaten tek başına ya da 2 3 kişi olmuyo
bu işler. işte bu sebeple (malzeme ve teknik bilgi paylaşımı) ben de
katılmak isterim size hatta yanımda 2-3 daha getiririm. belki ilerde
birlikte bikaç film çekeriz:)

sito'da toplantıyı her hafta 2 bölüm halinde yapıyoduk.
1 - FİLM ANALİZİ
2 - FİLM YAPIM
kişiler isterlerse 1'e 2'ye ya da ikisine birden katılıyolardı. böyle bi
organizasyon yapabiliriz.

DA
darxoul
265 posts
Feb 02, 2005, 04:33 PM#17552

darxoul
quantino
kafakoparan
asuman ve 2-3 kişi daha...

belki soğrudan sito ile de bağlantıya geçeriz. toplulukla beraber bir şeyler yapmak da güzel olur. filmler için ekip oluşturmak güzel fikir. bir cafe falan bulabilirsek belki, ankara orta dünya'da yapılanlar gibi film analiz toplantıları da yaparız.

QU
quantino
102 posts
Feb 02, 2005, 05:22 PM#17554

aramıza hoşgeldin asuman (ve 2-3 kişi). aynen senin özlediğin şeyi özlüyorum ben de. üniversite kulübü benzeri bir ortamı daha geniş çaplı bir şekilde oluşturalım diyorum.

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Feb 02, 2005, 06:33 PM#17557

ileride yeterli cogunluk olursa ve talep gelirse izmirli sinemaseverler icin ozel forum alani acilabilecegini soyleyeyim hemen.

AT
ataraksiyant
224 posts
Feb 03, 2005, 07:45 PM#17611

arkadaşlar,

bir, istanbuldaki sinefiller toplanamıyor diyip damarıma basmayın! bi günde organizsyon yapıveririz haaa, toplanıyoz biz :)

ikincisi, somut bir sebebe filan gerek yok, gelirim abi ben inşallah bir aksilik çıkmazsa, daha geçen hafta izmirdeydim ama olsun gene gelirim maksat sinefil olsun

ancak ksk/göztepe dalaşına girerseniz kordonboyu derim başka da bir şey demem ona göre :)

bu arada konak'a yeni yapılan estetik şaheseri üstgeçitte toplu (pinpon topu) fotoğraf çektirmeyi öneriyorum!

DA
darxoul
265 posts
Feb 04, 2005, 08:09 AM#17615

darxoul
quantino
kafakoparan
ataraksiyant ve sinirleri

QU
quantino
102 posts
Feb 06, 2005, 03:06 PM#17666

hadi ama soğumasın konu. daha çok insana ulaşmak için ne yapsak?

DA
darxoul
265 posts
Feb 07, 2005, 09:07 AM#17687

belki biz de istanbul'daki arthouse etkinliği gibi bir film gösterimine gidebiliriz. mesela desem hem merkezi bir yerde, hem de filmden çıkışta oturup konuşabileceğimiz bir kantini var.

6 mart'taki buluşmada da böyle bir filme girebiliriz (bence şart olmasa da).

DESEM Sineması (6 Mart 2005):

YENİDEN SEV BENİ (Reconstruction)
Yönetmen : Christoffer Boe
Oyuncular : Nikolaj Lie Kaas, Maria Bonnevie, Krister Henriksson
Tür : Romantik-Dram
Yapım : Danimarka
Yıl : 2003
Süre : 90 dk.
Format : 35 mm

özel mesaj ve e-postalardan pek yanıt gelmedi. sanırım forum yöneticileri ve asuman'ın beraberinde getireceği sinema kulübü üyeleriyle beraber 10 kişi civarında olacağız. üniversiteyle iletişime geçebilecek olmamızı ben kendi adıma çok önemsiyorum. bakalım...

Last edited: Feb 10, 2005, 07:59 AM (1)

DA
darxoul
265 posts
Feb 07, 2005, 09:14 AM#17688

hâlâ:

darxoul
quantino
kafakoparan
ataraksiyant ve sinirleri

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Feb 07, 2005, 02:13 PM#17710

dokuz eylul sinema anabilim dali baskani zafer ozden ile `film elestirisinde temel yaklasimlar` ekseninde bir soylesi duzenleyebiliriz. kendisi ayni zamanda bu adla cok onemli bir kitabin da yazaridir. kitap icin su linke tiklayabilirsiniz. www.sinefil.org/kitaplik

boylece katilim daha fazla olacaktir. sinefil izmir tayfasi bu isi organize edebilirse hem genis bir katilim olur hem de kendimizi cok daha iyi ifade etme sansi bulabiliriz diye dusunmekteyim. ne dersiniz.

DA
darxoul
265 posts
Feb 07, 2005, 02:42 PM#17714

doç. dr. zafer özden, ege üniversitesi iletişim fakültesi'nde görünüyor web'de. böyle bir organizasyon biraz dha profesyonel olur. yer bulmak falan gerekir. izmir'de yerleşik arkadaşlar ses verirlerse, fena olmaz aslında (ben izmir'de de yeniyim, bu işleri pek bilemiyorum, belki etkinlik bir sinema kulübüyle ortak gerçekleştirilirse hem katılım hem de bu organizasyon işleri daha kolay olur)...

You need to log in to post a reply.