Sinefil İzmir Buluşması (6 Mart 2005)
101 replies · 1,948 views
arkadaşlar,
sinema topluluğu bizim mezun olmamızla dağıldı sanıyorum.
zaten 3 kişi filan organize ediyoduk işleri. biz mezun olunca 1
arkadaş kaldı. o da şimdi 4.sınıf. ama yahoogroup'a bi mail atıyorum
şimdi. bi nabız yokluyayım. ses gelir mi gelmez mi bilmiyorum.
hiç olmadı önce ben katılırım diğerlerini zamanla çekerim.
zaten ilk etapta çok kalabalık da olmak gerekmiyor zannımca.
iletişim sağlanması açısından zor olur. neyse ben cewabı size
iletirim. bi filmi birlikte izlemek de iyi olur bence başlangıç için.
ya arkadaşlar,daha kimse ne olduğunu anlamadan bir görev sahiplenmek ve daha herkesin ortak noktada ne istediği belli olmadan konferans,katılım için çeşitli etkinlikler vb. bana saçma geliyor.
sebebi şu,bu sitede herkes tabi ki sinemayla doğrudan ilgileniyor,senaryo,kısa film,eleştiri vb bağlamda aynı şekilde sinemayla ilgilenen insanlar ile bağlantıya geçmek istiyor.ama bir durun bakalım,bu ne acele,temelsiz,niteliği ve yönü belli olmayan uğraşlara girmek için bu ne çaba:)
adım adım yol almaktan yanayım,boş alanı görüp bir günde gecekondu dikmektense,zamanla ayda bir uzay üssü inşa edebiliriz:)))
anlamsız mıyım evet,sen de anlamsız mısın evet sen de anlamsızsın.
finito.
ben de mi anlamsızım :)
söyleşi fikri çok hoşuma gitti ama şahsen beni aşar. şu aşamada ancak birilerinin çıkıp kişisel girişimde bulunmasıyla mümkün ancak.başka türlüsü için erken.
bir de benim buluşmayla ilgili tezim şu. bu tip oluşumlarda katılımın zamanla artmasındansa zamanla azalması daha olası. mümkün olduğunca büyük bir adımla ve geniş katılımla başlamak daha sağlıklı görünüyor. 3 kişi başlarsak 2 kişi kalırız. 30 kişi bir amaçla başlarsak 20 kişi kalırız. 30 kişi hedefsiz biraraya gelirsek yine 2 kişi kalırız. aynı amaca sahip 20 kişi var mıdır bu şehirde, evet. kendiliğinden biraraya gelirler mi, hayır.
kısaca sanki bu işi biraz zorlasak, kafayı çalıştırıp nasıl başaracağımızı düşünsek bir yere varırız gibi geliyor bana. işin peşinden biraz koşalım derim. yani tanıtım çalışmalarını hızlandırıp güzel bir başlangıç yapmaktan yanayım. önce amacımıza karar verelim sonra internetten her tarafa çağrı gönderelim. hatta anasayfadan duyururuz belki. hatta şu zıplayan balığın yerine bir banner bile yaparım izin verirlerse. ama önce fikirleri olgunşaltırmak lazım. 6 martta biz zaten buluşuruz. ama birkaç kişi bir kereliğine buluşup ayrılmasın, benim korkum o.
son olarak desem işine sıcak bakıyorum. izmirde öyle bir mekan oluşu işimize çok yarayabilir.
tamam arkadaslar. sinefil yonetimi organizasyona el atiyor. gerekli girismlere bu hafta icinde baslayacagiz. ayrica bu forumda bazilariniza orginazsyonla ilgili gorev dagilimi icin ozel mesajlar gelebilir. bu hafta bitmeden belli bir sonuca varacagimizi saniyorum. katilimcilar burada gelebileceklerini bildirebilirlerse cok memnun oluruz. resmi aciklama pek yakinda.
yürü be martin...
not: arkadaşların kaygılarını paylaşıyorum, umarım bu ilk tanışma toplantısı organizasyonun altında ezilmez (tanıtım, koşuşturmaca vs.). organizasyonun selameti için elimizden geleni yaparız.
şimdilik hâlâ:
darxoul
quantino
kafakoparan
asuman ve belki de 2-3 kişi daha...
Martin Mystere ve yönetimden birileri
ataraksiyant ve sinirleri
selam arkadaşlar...
iş bu noktaya geldiğinde benim de söylemem gereken bir kaç nokta olacak tavsiye niteliğinde... bu işlerin hızlı bir şekilde büyümesi bir çok açıdan yanlış olacaktır, kafakoparanın söylediği çok doğru şeyler var...
madem sinefil forumundan filizlenecek bir şeyler var, öncelikle sinefil.org izmir tayfası bir kafa kafaya versin... öncelikle proje üretmek yerine, üretilecek projeler için zemin oluşturmak için neler yapılmalı, o tartışılmalı... geçen yıl ayaklanıp tekrar kıçımızın üstüne oturduğumuz bir proje vardı ki; "sinema dışarı çıkmaktır" konsepti o oturuşun ürünüdür, sahip çıkılması gereken bir konsept olduğunu düşünüyorum.
ancak sahip çıkabilmek için düşünsel bazda bir fikir ve daha önemlisi organizasyon bütünlüğü olması lazım... tabii ki filmler, senaryolar, kısa, hatta uzun projeler yapılabilir. ancak önemli olan uzun vadede organizasyon düzenliliği sağlamak olacaktır. bu anlamda izmir kendisini istanbul, eskişehir ya da ankaradan farklı bir organizasyonun içinde görmemeli... orada oturup bir çay kahve içmenin inanın sinefile ve sinemanın platformu olma vizyonuna çok büyük katkısı olacaktır.
önce fikirler paylaşılıp sindirilmeli... fotoğrafın tamamını görüp, diğer insanların dahil edileceği yapı sapasağlam hale geldikten sonra event olayına girilmeli... ama önce sinefil forumundaki insanlar bir tek yumruk haline gelsin. görüşelim, konuşalım, organizasyonu nasıl kurarız onu düşünelim...
üzgünüm ama bi çok noktada farklı düşünüyoruz galiba. çünkü ben büyük
ve planlı organizasyonların internet üzerinden maillerle mesajlarla
yapılmasından hiç hoşlanmıyorum. çünkü yazılanlara güvenmek ya da
onlara göre hareket etmek bana doğru gelmiyo. hatta bu konuşma
uzadıkça sıkıcılaşıyo bence. ancak daha gevşek , hani uzayda üs diye
yola çıkılmasa, bi çay kahve içerek güzel işlere bi adım atılabilir pekela.
yeter ki kişiler doğru frekansı yakalasın. sizce 100lerce mesajın ardından
herşey yolunda gibi görünürken ya biraraya geldiğimizde üretken
olamazsak ne olacak sizce?
bu yüzden ben de başta yalnızca gündemsizce bir araya gelmekten söz etmiştim. belki martin'in önerdiği türden bir etkinliği bu buluşmadan sonra düşünmeliyiz. belki gerçekten de devam etmek istemeyiz. o zaman bütün bu konuşulanlar boşa gidecek. desem sinemasında beraber film izleyip sonra da oturup kantinde konuşma önerimi yineliyorum o zaman. ilk adım olarak...
ben toplanip bir sey uretelim demiyorum. bunca kosusturma arasinda (en azindan calisan kesim adina soyluyorum) toplanmak icin bahane yaratmaliyiz. yoksa izmirde toplanip film cekmiycez. izmirde burayi kesfetmemis kisilerin de kesfetmesini saglayacak kucuk bir toplanti sadece yoksa kongre falan duzenlenecegi yok.
öncelikle sinefile hoşgeldin asuman...
sanıyorum ifade edemedim düşüncelerimi... internet üzerinden konuşalım demeye çalışmadım, zaten 5 yıldır internetten kaynatıyoruz...
anlatmaya çalıştığım şudur ki; bu tür toplantılardan bir topluluk mantığının çıkması gerektiği... çünkü sinefil küçük ama kemik bir kitledir. bu anlamda birinin yapacağı asist bir diğerini gole götürür. mesela quantino bir süre sonra izmirde olamayacağını söylüyor ama asisti yapmak için de çabalıyor. yani organizasyona geçene kadar tek başımızayken aklımıza gelmeyecek kadar büyüyebiliriz, o anlamda sinefil'in sıkı ilişkileri vardır da yaratılır da... bu nedenle ne kadar çok insana ulaşırızdan çok eldeki üç beş kişiyle nasıl uzlaşırız da bir işler çıkarırıza bakmak lazım...
sonuçta sanat bireysel bir iştir ama birilerine rahatça sanat yaptırabilmek için organize olmak lazım... sözünü ettiğim organizasyon mantığı odur.
örnekler verip, olayın yaratıcı kısmına darbe vurmak istemiyorum, o nedenle anlattıklarım soyut kalabilir... sakin ve emin adımlarla çok özel işlerin içinde olabiliriz...
izmir buluşmasının yararı büyük olacaktır hepimiz için... merakla bekliyorum gelişmeleri.
acaba moderator arkadaşlar bu başlığı buluşma gerçekleşene kadar "sticky" yapabilirler mi? belki başlığı da "6 mart 2005 sinefil izmir buluşması" olarak değiştirebilirler. benim düşüncem, öyle ya da böyle 3 kişi de olsa buluşmanın gerçekleşeceği. dolayısıyla konunun güncelliğini yitirmemesi için bir ay gibi kısa bir süre için bunu yapabileceğimizi sanıyorum, forumun diğer katılımcılarının da hoşgörüsüne sığınarak. hatta belki forum ana sayfasından ya da sinefil ana sayfasından bir bağlantı vermek de güzel olabilir. ancak bunların teknik olanaklılıkları konusunda fikrim yok.
hey yavrum be! izmirliler bi işe el atsın da anında gelişmesi! mümkün diiil :)
öncelikle cemi cümle organizasyon meraklılarını tebrik ediyorum, alternatif üretmede üstünüze yok valla. ama kendi adıma konferans dinlemek istediğimi, mümkünse daha küçük çaplı (yani 3,14'le çarpıldığında abarmayacak) bir etkinlik sevimli geliyor bana ama şu konak yolundaki denizin üstündeki şirin iskele cafesi midir nedir oraya oturup bol bol söyleşebiliriz yani, ayrıca reconstruction izlamak de iyi fikir bayıldım ben o filme benim için çifte güzellik yani, pardon dur 4lü güzellik, izmir, sinefiller, film, ailem, hmmm iyi
imza: ataraksiyant ve sinirleri
buluşma için program önerim:
tarih: 6 mart 2005
yer: izmir, desem sineması
14.30: desem sineması'nda yeniden sev beni (Reconstruction)
16.45: desem sineması kantininde oturup tanışma ("aaa, sende hiç darxoul tipi yok", "ben quantino'yu şöyle biri sanmıştım" vs.)
sonra: sonrasına beraber karar verme (hemen kalkılıp başka bir yere de gidilebilir, orada da devam edilebilir)
katılımcılar:
darxoul
quantino
kafakoparan
asuman ve belki de 2-3 kişi daha...
Martin Mystere ve yönetimden birileri
ataraksiyant
not: film çıkışında ortalık kalabalık olur muhtemelen. o nedenle birbirini daha önce görmemiş bu kişilerin buluşabilmesi için yakaya karanfil tarzı bir emare bulunabilir. bunun için şimdilik bir fikrim yok. ama en büyük derdimiz o olsun zaten.
not: film çıkışında ortalık kalabalık olur muhtemelen. o nedenle birbirini daha önce görmemiş bu kişilerin buluşabilmesi için yakaya karanfil tarzı bir emare bulunabilir. bunun için şimdilik bir fikrim yok. ama en büyük derdimiz o olsun zaten.
benim kafama takılan asıl soru da o zaten. :D nasıl olur ki bu işler..
bir de fransız kültür merkezinde (http://www.frkultur.com/) 16-18 şubat arasında fransız animasyonlarıyla ilgili festival gibi bir şey var sanıyorum. değerlendirilebilir..
ek: izmir sanatta da şu günlerde şu filmler gösteriliyor: oğul odası, meleklerin düş yaşamı, hayvanlar melekler ve insanlar, yeniden sev beni, cesaretin var mı aşka, karpuz kabuğundan.. film çok yani..
hiçbir şey yapamazsak ben bir kağıda "sinefil" diye çıktı alırım, oradaki masalardan birinin üstüne koyarım, masaya da otururum. gören gelir. çözülür yani.
buluşmaya 19 gün kaldı. umarım fire vermiyoruzdur. bir yoklama yapsak mı?
not: sevgili arkadaşlar, buluşmaya katılmaktan hoşnut olacağını düşündüğünüz kimseler varsa, bence onları da davet etmelisiniz. zaten büyük bir grup olmayacak.
You need to log in to post a reply.